KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Zirve takımı olacağız"

07 Eylül 2012 | 18:20

43 yorum

16251 okunma

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, katıldığı bir spor programında soruları yanıtlarken ligde geride kalan 3 haftanın değerlendirmesini yaptı, yeni sezonda da yine zirveyi zorlayan bir takım olacaklarını söyledi.

Ertuğrul Sağlam, 15 günlük süreç içinde 5 tane birbirinden zorlu karşılaşma oynadıklarını hatıratırken şunları söyledi:

"Bu süreç içindeki en önemli hedefimiz UEFA'da gruplara kalmaktı. O amaç uğruna İstanbul Büyükşehir Belediespor maçında bir önceki maçta oynayan 4 oyuncuyu oynatmamıştık. Sebebi de 2'nci Twente maçına daha diri çıkalım diye. Bu hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz hamleler, bizi sonuca ulaştırmadı."

"ÖNÜMÜZDE KAZANABİLECEĞİMİZ MAÇLAR DURUYOR"

"Kayserispor ve Galatasaray deplasmanlarını göz önünde bulunursak kötü sonuç değil" diyerek sözlerini sürdüren Ertuğrul Sağlam, daha sonra şöyle konuştu:

"Tamamen lige odaklandık. Önümüzde 2 tane kazanabileceğimiz karşılaşma duruyor. Üzerimizdeki olumsuzluğu ortadan kaldırmak istiyoruz. Bizim için de önemli karşılaşma. Milli takımda oyuncularımız var. Bir iki sakat oyuncumuz var. Tedavileri devam ediyor. Onun dışında bir şey yok."

"TECRÜBE KAZANIYORUZ"

UEFA Avrupa Ligi'nden elendikleri için üzgün olduklarını ifade eden başarılı Ertuğrul Sağlam, "Bizim için çok üzücü bir elenme oldu. Kabul edemeyeceğimiz bir veda oldu. Avrupalı olmak farklı bir şey. Bu konuda biz yeni bir takımız. Bunlar önemli tecrübeler oluyor" diye konuştu. Takımının iki yıldızı Batalla ve Pinto'nun performanslarını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, bu konuda şöyle dedi:

"BATALLA VE PİNTO YILDIZ OLDU"

"Batalla ve Pinto, bize geldiklerinde yıldız oyuncular değildi. Ama buradaki performanslarıyla gerçek performanslarına ulaştılar. Çok üzerine çıktılar ve burada yıldız oyuncular oldular. Daha fazla sorumluluk aldıkları zaman bu performanslarının üzerine çıkacaklarına da inanıyorum. Bir antrenör için takımında olmasını istediği türden oyuncular."

"BİZ ZATEN İYİ BİR TAKIMDIK"

Takıma takviye yapıldığını da hatırlatan Ertuğrul Sağlam, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Biz zaten iyi bir takımdık. Futbolun doğrularını yapmaya çalışan, mücadelenin yanına yeteneklerini eklemeye çalışan bir takım olduk. Son 3 seneye baktığınız zaman başarılarla ülke futboluna renk katan ve artık istikrarını başarıyla perçinleyen takım haline geldik. Bu doğrultuda da yavaş yavaş kadromuzun kalitesini arttırmaya başladık. Kadrodaki oyuncu kalitesi her geçen gün üst seviyeye çıktı."

"ŞAMPİYONLUK SÖZÜNÜ HİÇBİR ANTRENÖR VEREMEZ"

"Ülke şartlarında takımlar arasındaki ekonomik dengenin uçurumların olduğu bir ortamda dünyanın en iyi antrenörünü de getirseniz, şampiyonluk sözü verdiği zaman futbolun içinde olan insanlar farklı gözle bakarlar" diyerek sözlerine devam eden Ertuğrul Sağlam, son olarak şunları söyledi:

"Böyle bir sözü benim vermem mümkün değil. Şampiyonluğa, zirveye oynayacak bir takım diyebiliriz. Bir Anadolu takımı olarak çeşitli dezavantajlarınızın ön plana çıktığı zaman şampiyonluk sözü vermek doğru değil. Ama zirve takımı olacağımız sözünü verebiliriz."

 

    • Teksas_nl  
    11 Eylül 2012 | 00:23
    eminim Ferguson Adem gibi topçulara bel bağlamazdı.
    • esentepe  
    10 Eylül 2012 | 01:10
    isimsoyisim;
    sen hoca?? nın arkasında dur..
    takım dursun?
    Bursa şehri dursun?
    herkes dursun?

    Taraftar hiç eleştirmesin onlarda çiftliklerinde rahat etsinler..
    Transferler bile ne zaman yapıldı?yada buna teknik heyetten bi itiraz mı geldi ??hepsi halinden memnun!!başka gezegendemi yaşıyosunuz yahu,yada anlamak mı istemiyosunuz?

    http://skorer.milliyet.com.tr/uefa-belluschi-ve-tuncay-aciklamasi/Bursaspor/detay/1593826/default.htm

    Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ”Maalesef UEFA kupasından şanssız bir şekilde elendik” dedi. bunu senin arkasında durduğun adam söylüyor.öncesinde gerekli mevkiye gerekli adamları alabilecek vakit varken yada ozan sakatlanınca yerine hakanı alabilecek bir zekaya sahipken,maç penaltılara gitme ihtimali varken battallayı çıkartabicek bir düşünceye sahipken , senin söylediğin gibi ''en yetenekli genç hocaların arasına girebilmiş tek türk '' ??? anlayamıyorum..

    BURADAN SESLENİYORUM MUHTEREME:
    Ne şansı biz hayatımızda hiç mi maç seyretmedik yapma artık yaa!!






    • Teksas Merdivenüstü  
    09 Eylül 2012 | 23:16
    @esentepe , düşündüklerimize sende tercüman olmuşsun, sagol ...
    • can  
    09 Eylül 2012 | 12:10
    hadi bakalım özledik takımı
    • ali  
    09 Eylül 2012 | 02:45
    tecrübe kazanıyorsan o takımı değiştirme ozaman hoca.
    • brs  
    09 Eylül 2012 | 02:29
    bütün yönetimin yüzüne tüküreyim...siz milletin ahını alın sonra zirve deyin ALLAH nasip etmez....
    • eymen  
    08 Eylül 2012 | 23:26
    Ertuğrul hoca geldikten sonra Samet Aybabadan kalma kadroda fazla bir değişme olmadan bu takım şampiyon olduysa,yani aynı malzemeyi daha iyi işlediyse bu somut bir başarıdır.şampiyonlar ligine gelince,renkdaşlar biz moral takımıyız küt diye ummadığımız bir şampiyonluk kazandık ve yeşilçam filmlerinde Anadolu gencinin pat diye kendini sahnede bulması gibi biz de kendimizi pat diye devler liginde bulduk.yapacağımız şarkı söylemek değil futbol oynamak olduğu için de altından kalkamadık.bu yıl üçüncü yılımız ve arada ciddi kondüsyon farkı olmasaydı twenteyi yener gruplara kalırdık.hocanın Bursaya gelirken yönetimle yaptığı bir anlaşma var İbrahim Yazıcı açık açık söyledi,elindeki malzemeye razı olacak.buna karşılık da yönetim ona karışmayacak,onu al bunu çıkar demeyecek.sonuçta geldiğimiz yer belli,kabul edelim ki sınıf atladık
    bundan sonrası hem hocanın,hem yönetimin yapması gereken şeyler var
    1-milli takımda gördünüz,Avrupa takımlarıyla Türk takımları arasında açık ara kondüsyon farkı var.bu takım bugünden tezi yok hem kondüsyon antrenmanı,hem maç antrenmanı yapmalı.ne kadar hazırlık o kadar az şanssızlık
    2-yönetim Bursasporun taraftar desteğinden başka bir gücü olmadığının farkında,kent dinamikleri falan hikaye.gücümüzü kullanıp önümüzdeki sezonlar yapılması gereken transferlerin hazırlık kampına yetiştirilmesi,patates alıp satar gibi ticari boyutta değil takımın ihtiyaçlarına göre transfer yapılması konusunda ağırlığımızı koymamız lazım.
    takım,hoca yönetim,taraftar omuz omuza verirsek gerçekten her yıl zirveye oynarız
    • teamsah1963  
    08 Eylül 2012 | 17:17
    hemen hemen yorumları okudum iki farklı yorum var bi Türkiyede başarı isteyen bi avrupada başarı isteyen .avrupada başarı isteyen baştan türk futboluna bakmalı nasıl kadrolar türk futbolu diye bişey kalmadı sadece Bursaspor olarak bakmamalı olaya dünakşam Türkiye maçındada gördük bir milli takım çıkaracak kapasitemiz bile yok pas yapamayan oyun düşüncesi sıfır .devamlı defans yaparak bi yerlere gelinmez .çıkacan adam gibi topunu iç saha dış saha farketmeksizin oynayacan .galibiyetler böyle olur.böyle biyerlere gelinir .diyeceğim Türkiyede ne kadar şampiyon olursan ol avrupada bu düşünceyle gruplara kalamazsın kalsan bile gruptan çıkamazsın..
    • Telekom Mehmet  
    08 Eylül 2012 | 12:59
    Sevgili Bursaspor lular m. United da fergusan geldiğinde ilk yıllarda 6. Lık en iyi derecesi idi ne avrupa başarısı vardı ayrıca Türkiye şartlarında bu hoca ve takim bunu yapabiliyor ise gerçekten cok buyuk basari olup önümüzde ki sezon yurekten inanarak söylüyorum bu takim avrupa kupalarinda da başarılı olup adından söz ettirecektir yeter ki hocamıza olan inancımızı saygimizi yitirmeyelim
    • bursamaliye  
    08 Eylül 2012 | 12:42
    Arkadaşlar avrupada başarı istiyoruz napalım Türkiyede başarıyı diye eleştiri yapıyorlar. Bunu söylemekte bir netice haklılar elbet. Çünkü sayın başkan ve hocamız avrupa takımı oluşturacağız yönünde demeçler verdiler ve Bursa camiasını bir beklenti içine soktular. Şunu belirtmek istiyorum avrupada başarı ilk planda olmamalı neden mi? Bakın Dortmund'a bakın City'e ilk önce hedefleri kendi liglerinde şampiyon olmak her iki takımın da kapasitesi avrupa da çeyrek final görecek kapasite de değil mi? Evet . Hedefleri öncelikle lig şampiyonluğu eğer olursa bunun yanında avrupada ne kadar gidersem mantığı. Kaldı ki bunlar bizim takımdan bütçe ve kadro olarak cok iyi takımlar. özetle demek istediğim avrupa da başarı istiyoruz ya su an gideceğimiz yer neresi söyleyin çeyrek finalden ötesi olabilir mi? Bence hedef lige ağırlık vererek şampiyon olmak suretiyle her sene avrupa kupalarına gidip tecrüpe ve para kazanmak ve başarıyı artırmaktır. Bunun yanında düzgün transfer politikası da şart tabi. nasıl olsa bu şartlar oluştuğunda ister istemez avrupada başarı gelecektir. Zaman, sabır, düzgün planlama ile bu işler gerçekleşebilir.Kimse birdenbire şapkadan tavşan çıkarmayı beklemesin.Selamlar.
    • KapalıTEKSAS  
    08 Eylül 2012 | 09:27
    Hocam zirve takımı olup napacağız? Avrupaya gidip yine elenip kahır mı olacağız. Boşversene sen bu işleri.Avrupada başarı olmadıktan sonra Türkiyede başarıyı neyleyim. Benim yıllarca eleştirdiğim avrupada 8 yiyen ama Türkiyede aslan krallar olan istanbul takımlarından farkım ne kalacak. Benim takımım gurulu şerefli onurlu, olmalı Türkiyede yakaladığı başarının hakkını avrupada verebilmeli...
    • KapalıTEKSAS  
    08 Eylül 2012 | 09:25
    Hocam zirve takımı olup napacağız? Avrupaya gidip yine elenip kahır mı olacağız. Boşversene sen bu işleri.Avrupada başarı olmadıktan sonra Türkiyede başarıyı neyleyim. Benim yıllarca eleştirdiğim avrupada 8 yiyen ama Türkiyede aslan krallar olan istanbul takımlarından farkım ne kalacak. Benim takımım gurulu şerefli onurlu, olmalı Türkiyede yakaladığı başarının hakkını avrupada verebilmeli...
    • teksas  
    08 Eylül 2012 | 08:59
    Esentepe kardesim eline koluna saglik coj guzel izetlemissin. .
    • şaşkın timsah  
    08 Eylül 2012 | 07:32
    Eğer yaşanan sportif başarılar sonucunda ki bence şampiyonluk senesi dahil rahat seyrettiğimiz maç sayısı çok azdır, kulübün soyulup soğana çevrilmesine ses çıkartmamak lazım deniyorsa yazıklar olsun. Herkes bir şampiyonlukla koskoca kulübü başkana ve hocaya teslim etmiş. Buyurun istediğiniz gibi sömürün kulübü diyor. Tam şark aklı. Ne geleceği düşünen ne de kulübü düşünen var. Esas başarıya endeksli taraftar şu an hocanın kendisinin bile şaşırdığı şampiyonluk sebebiyle kulübün hocaya ve yönetime peşkeş çekilmesine ses çıkartmayan ve kulübün geleceğini ipotek altına sokanlardır.
    • isim soyisim  
    08 Eylül 2012 | 04:30
    esentepeye cevaben
    arkadaşım saydıklarını anadolu takımların neredeyse hepsi şuan 2. lig top oynayan takımların bile Türkiye kupası finali hatta Türkiye kupası gibi başarıları var inter totoda çeyrek final dion şuan olsaydı inter toto liglerin 9-10 cuları gidiyor bunlarla mücadele ederken bile çeyrek final yapabiliyosun çok büyük bi başarımı sence peki diğer takımların yapamadığını yapan bir tek biz varız işte bu başarıdır biz yıllardır bu takıma kümede kalsın die destek verdik taki başına bir hoca gelene kadar ki gelmeseydi sen bu dünyada değil öldüğün zaman bile göremezdin başarı diğe saydığın 4.lük hariç sonuna kadar duruşuyla karakteriyle ve oyun sistemini anlamamış olmana ramen en yetenekli genç hocaların arasına girebilmiş tek türk olarak tatik bilgisiyle sonuna kadar adam gibi adam ertuğrul hocamızın arkasındayım ve tekrar gerçek bi başarı olan şampiyonluk görmek istiyorsak hocamızın ve takımızın arkasında durmaya devam edelim
    • akira  
    08 Eylül 2012 | 01:59
    -1
    bence ertuğrul sağlam Bursasporda ömrünü tamamladı, henüz lig yeni başlamışken derhal gönderilmeli ve yerine kaliteli yabancı bir hoca, zico, capello, ancoletti, van gaal, hiddink gibi bir hoca getirilmeli, artık avrupada başarı lazım ki bu hocalar timsahı ligde ve avrupada uçurur, bence kampanya başlatmalı, yeter ertuğrul hoca yeterrrr. arkadaşlar gözümüzü açma vakti geldi, kimse timsahın üstünde değil. nasıl ki guardilo barcelonuyu bırakmayı bildi, ertuğrul hoca da bırakmalı. iş tadında kalmalı, timsah artık daha iyisini hak ediyor. Hocaya yaptıkları için teşekkür ama bence yeni bir anlayış ve yeni yabancı işi bilen hoca...
    • Utkan Baştürk  
    08 Eylül 2012 | 01:04
    -2
    HELALİN VAR HOCAM !
    • Mitico  
    08 Eylül 2012 | 00:49
    Birincisi yazdığın en son başarı 17 sene öncesine ait. O seneki modeli mi örnek alarak yola çıkacağız. Ayrıca uzun maratondaki başarıyı kriter alacaksan (ki artık almalıyız) sadece bir tane lig dördüncülüğümüz var.

    İkincisi şampiyonluk senesi yapılan transferler içerisinde Ertuğrul Hoca eski talebeleri de var. Zapotocny, Ali Tandoğan, Ayhan Tuna Üzümcü vs.

    Üçüncüsü oyun sistemi dediğini milyon eurolar harcamalarına rağmen ne FB, ne de GS oturtabildi. Kaldı ki 3 yılda olacak bir şey de değil!

    Son olarak da karnın ağrımadan maç izlemek istiyorsan git Barcelona'yı, Real Madrid'i tut. Ya da Real Madrid'i tutma puan kayıplarıyla falan başladı lige...
    • Teksas_nl  
    08 Eylül 2012 | 00:34
    hoca yine muhabbete bağladı. Demeç verme üzerine bir avrupa kupası olsa ambargo koymuştu 3 sene boyunca.
    • incisk  
    08 Eylül 2012 | 00:34
    Yemyeşil inciler ........

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR