KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Yıldız adaylarına forma yok!

02 Ekim 2012 | 20:36

5 yorum

5552 okunma

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, göreve geldiği günden bu yana 64 farklı oyuncuya forma şansı tanırken, bu oyuncuların yalnızca 9'unun altyapıdan yetişmiş olması dikkat çekti.Ve bu konuda başarısız oldu.

Bursaspor’da tarihi zaferler yaşamasına rağmen özellikle genç oyunculara forma şansı tanımaması nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalan genç çalıştırıcının, bu özelliği istatistiklere de yansıdı.
 
64 FARKLI OYUNCUDAN YALNIZCA 9’U ALTYAPIDAN
 
Yeşil beyazlı ekibin başına geçtiği 2008-2009 sezonunun devre arasından itibaren 3 yıl 8 aylık süre zarfında takımın başında 164 resmi karşılaşmaya çıkan genç teknik adam, bu süre zarfında 47 transfer gerçekleştirirken, 64 farklı oyuncuya da forma şansı tanıdı. Sağlam’ın bu oyuncuların içerisinde altyapıdan yetişen yalnızca 9 genç oyuncuya forma şansı vermesi en dikkat çekici özelliği oldu. Genç çalıştırıcı, alt yapıda forma giyen ve A takıma yükselen oyunculardan sadece Volkan Şen, Sercan Yıldırım, Serdar Aziz, Okan Deniz, Eren Albayrak, Muhammet Demir, Ozan Tufan, Emre Pehlivan ve Tahacan Velioğlu’na forma şansı tanırken, bu oyunculardan Tahacan, Ozan ve Emre Pehlivan’a yalnızca 1’er resmi karşılaşmalarda görev verdi. Sağlam’ın bu süre zarfında forma şansı verdiği 27 yabancı oyuncudan 12’sinden verim alamaması ise bir başka dikkat çeken konu oldu.
 
YILDIZ ADAYLARI KULÜBE YÜZÜ BİLE GÖREMİYOR
 
Altyapısında farklı yaş kategorilerinde birçok yıldız adayını barındıran yeşil beyazlılarda, genç oyuncular, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’dan kulübe yüzü dahi göremiyor. Özellikle A2 Ligi’nde ve çeşitli yaş kategorilerindeki Milli takım karşılaşmalarında gösterdiği performans ile taraflı tarafsız tüm kamuoyunun takdirini toplayan genç oyuncu Okan Deniz, Ertuğrul Sağlam tarafından bugüne dek tüm resmi karşılaşmalarda yalnızca 13 kez kadroya dahil edilirken, 9 kez forma giydi ve 251 dakika sahada kaldı. Sağlam, görevde bulunduğu süre zarfında altyapıdan yetişen oyuncular arasından en çok görev verdiği oyuncu ise 88 maç ile geçtiğimiz sezon Trabzonspor’a transfer olan Volkan Şen oldu.
 
EN PAHALI TRANSFER 34 MAÇTA 6 GOL KAYDETTİ
 
Bursaspor’un geçtiğimiz sezon kulüp tarihinin en pahalı transferi olarak ve büyük ümitler ile kadrosuna kattığı Sierra Leoneli golcü Teteh Bangura en büyük hayal kırıklığı yaşatan oyuncuların başında geldi. Yeşil beyazlı forma altında bugüne dek 34 karşılaşmaya çıkan golcü oyuncu, rakip fileleri sadece 6 kez havalandırabildi. Öte yandan teknik patron Ertuğrul Sağlam, şampiyon kadroda yer alan oyuncular dışında 53 maç ile en fazla geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı Alfred N’Diaye’ye şans verirken, Sağlam’dan bu güne dek en çok forma kapan oyuncular ise Pablo Martin Batalla, Ömer Erdoğan ve Ozan İpek oldu.
 
GENÇLERİN TABLOSU
 
İşte Bursaspor’un şuan kadrosunda bulunan genç oyuncuların Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’dan görev aldığı süreler:
Okan Deniz: 13 maçta kadroya alındı, 9 kez forma giydi, 251 dakika sahada kaldı.
Tahacan Velioğlu: 4 maçta kadroya alındı 1 kez forma giydi 23 dakika sahada kaldı.
Ozan Tufan: 2 maçta kadroya alındı, 1 kez forma giydi, 22 dakika sahada kaldı. (1 gol)
Emre Pehlivan: 5 maçta kadroya alındı, 1 kez forma giydi, 27 dakika sahada kaldı. (Sezon başında Körfezspor’a kiralandı)
Barış Örücü: 12 maçta kadroya alındı, 8 kez forma giydi, 206 dakika sahada kaldı.
Harun Tekin: 17 maçta kadroya alındı, 1 kez forma giydi, 90 dakika sahada kaldı.

İHA

 

    • Ünitimsah Ozan  
    03 Ekim 2012 | 02:42
    Ertuğrul hocada oynatıcak takıma monte edecek cesaret yok geldiğinden beri kaç gence şans verdi svenssona verilen şans emre pehlivana verilse belkide çocuk şimdi emre çolak gibi parlayacaktı ama ertuğrul harcıyor gençleri malesef
    • caner  
    03 Ekim 2012 | 02:08
    U-16 daki Utku, ozan tufan, okan deniz emre pehlivan ve niceleri o begenmedigimiz 3 buyutulmuslerde olsaydi suan da piyasayi sallayan, avrupadan buyuk kuluplerin takip ettigi banko ilk 11 oynayan oyuncular olurdu...
    • kosovalı  
    03 Ekim 2012 | 01:38
    ömer erdogan her mac hata yapıyor bırak tahacan oynasın hermac hata yapsın en azından 1 Bursalı daha kazanırız.şampiyon olmak istyorsak altyapıdan oyuncular olmalı kadroda çünkü takıma ruh veren oyuncular bunlar. tamam hücumda zor ama defans hattı 1-2 sene sonra altyapıdan olacagına inanıyorm.
    • SİPTAR...  
    02 Ekim 2012 | 21:45
    Altyapıdan gelen saymış oldugunuz 9 oyuncudan : Sercan Yıldırım ve Volkan Şen türk futboluna gerçek manada kazandırıldı bu kulüpte gerekli değeri ve şansı görerek formalarını da şampiyonluk senesine kadar hakkını vererek giydiler ama bu futbolcuları da Ertuğrul Sağlam keşfettin diyemeyiz öncesinde zaten keşfedilmişti. Eren Albayrak ve Muhammed Demir keşfedilme aşamasına gelip bir şekilde küstürldüler ve kulüpten ayrıldılar şimdi geç olmadan özellikle pinto nun alternatifi artık olamayacagı belli olan verilen şansı fazlasıyla kullanamayan bangura yerine Okan denize şans verilmeli zaman zaman Basser in yerine ozan tufan oynatılıp avrupa piyasası oluşmaya başlayan basserin iyi bir teklifte sezon sonunda satılması o bölgeye ozan tufanın monte edilmesi stoper sıkıntısı çektigimiz ve bir cok bireysel hatalı gol tedigimiz şu dönemde 2. bir serdar aziz keşfetme fırsatı yakalamışken Tahacan velioğlu na artık görev verlmeli Ömer erdoğanın yerine bu riske girilmeli zaten savunma da hatalar var hata yapa yapa kendini geliştirecek bu üç oyuncu bu sezon içinde zaman zaman oynatılarak takıma kazandırlmalı gelecek sezon da takımın değişilmez isimleri olmalı böylece transfer konusnda beceriksiz ve cimri olan yönetimde hem transfer yapma derdine düşüp bizi cıldırtmaz hem de kasadan para cıkmadan futbolcu kazanmış oluruz...
    • nicolas  
    02 Ekim 2012 | 21:31
    emre pehlivan a yazık ettiler biraz şans verilmeden kıyım yapıldı hocanın tek kötü yanı bu halbu ki 4 büyütülmüşler gibi değiliz biz. sahaya bizden bi evladımız çıktığında sonuna kadar hatasıyla bile olsa arkasında dururuz ama o bunu göremiyo

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR