KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Yıldırım Belediyesi'ne teşekkür plaketi

12 Kasım 2015 | 19:20

0 yorum

7937 okunma

Yıldırım Belediyesi tarafından Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’mizde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarını yerinde incelemek üzere Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerimizi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Başkanımız Recep Bölükbaşı, Yönetim Kurulu üyelerimiz Kemal Güler, Ahmet Bozdemir GGPO Sorumlumuz Taygun Erdem altyapı hocalarımız hazır bulundu.
Başkanımız Recep Bölükbaşı ziyarette yaptığı konuşmada Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edabali'ye Bursaspor'a vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu.

BAŞKAN BÖLÜKBAŞI: " EDEBALİ BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Başkanımız Recep Bölükbaşı, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nin Türkiye'nin en iyi alt yapı tesisi konumunda bulunduğunu ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak çalışmalar ile çok daha modern ve büyük bir tesis halini alacağını belirtti.
Başkanımız şu konuşmayı yaptı;
"Bugün yine güzel bir Bursa havasında, güzel tesislerdeyiz. Bu tesislerin yapımında emeği geçen eski başkanlarımıza, yöneticilerimize ve burada çalışanlarımıza öncelikle teşekkür ediyoruz. 40-45 senelik bir tesis burası, ilk kurulduğunda gerçekten Türkiye'de ses getirmişti. Şu anda da yine Bursaspor olarak övündüğümüz bir tesisimiz. Buradan çok değerli futbolcularımız çıktı, Avrupa'ya giden oyuncularımız oldu. Takımlara gönderdiğimiz oyuncularımız oldu. Şu anda 250'ye yakın sporcumuz burada tabi hocalarımızla beraber inşallah bu tesisimizde birçok futbolcu yetiştirerek Türk futboluna kazandıracağız. Zamanla bu altyapı tesislerimiz yıpranıyor zamanla bazen dayanamıyorlar ama Allah razı olsun Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ne zaman yardım istesek, ne zaman kendisini arasak, ne zaman bir şeye ihtiyacımız olsa Allah razı olsun her seferinde yanımızda oldu. Bugünde yanımızda ve buranın tekrar yapılanması konusunda, binaların bakımı, duvarların yapımı, aydınlatılması, direklerin yapılması, tribünlerin onarılması ve bakımlarının yapılması, konusunda gerçekten bizlere çok destek verdi ve yardım etti. Tabi biz bunun lansmanını yapamadık burası daha önceden mera görünümündeydi ve mera parası ödeniyordu. Ancak çok şükür Cenab-ı Allah'ımıza yaptığımız görüşmelerde başkanımızla, burasını Bursaspor'a kazandırma yolunda göreve geldiğimizdeki düşüncelerimizi kendisine anlatmıştık. Kendisinin de aynı düşüncede olduğunu bize ifade etmişlerdi ve zaman içerisinde burasını Bursaspor'a 49 yıllığına kazandırdık. Burada emeği olan başta belediye başkanımız İsmail Hakkı Edebali onun akabinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, meclis üyelerimize ve bu konuda emeği olan gerçekten destek veren devlet büyüklerimize hepsine Bursaspor adına çok teşekkür ediyoruz."

GIPTA İLE BAKILAN BİR TESİS

Gerçekten Türkiye'de herkesin gıpta ile baktığı altyapı tesisindeyiz. Birçok takımda, özellikle de süper ligde oynayan takımların a takımlarında bile böyle tesis yok. Tabi bu Bursaspor'un ve Bursa'nın gücünü gösteriyor. İnşallah bu gücü hep beraber değerlendireceğiz. Beraber kullanacağız ve akabinde çok daha böyle buradan Avrupa'ya ve Türk sporuna çocuklar yetiştireceğiz. Geçtiğimiz dönemde tekrar bir yapılanma ile ilgili çalışmalar başlattık ve buraya gene altyapımızdan yetişmiş olan, gene milli takımlar seviyesinde görev yapan, hocamız Taygun Erdem'i göreve getirdik. Ona da buradan başarılar diliyorum. Gene Bursaspor'umuzun tarihinde bir ilk olan yabancı hoca getirdik. Hem scout ekibine yardımcı olabilecek hem buradaki koordinasyona yardımcı olabilecek bir arkadaşımızla çalışmaya başladık. İnşallah onlarında meyvelerini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ben bu duygularla burada olmaktan çok mutluyum, sizleri burada görmekten çok mutluyum, başkanımız İsmail beye çok teşekkür ediyorum her zaman yanımızda oldukları için, her zaman bize destek verdikleri için ve bundan sonra destek verecekleri için, ben inanıyorum ve şükranlarımı sunuyorum.

TESİSİ 135 DÖNÜME ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Vakıfköy Tesisleri 78.000 metrekare araziden oluşuyor. Ancak yine belediyenin burada 60.000 metrekare daha yeri var. 60 dönüm ile ilgili çalışmalara başladık. Bursa'dan bitti. Şuanda Ankara'da imzayı bekliyor. O olursa burası 135.000 metre kare, yani 135 dönüm olacak. Daha önce kongrede de söylemiştik. Şu eski binalarımız, bende Vakıfköy Tesisleri yapıldığında Bursaspor'un altyapısındaydım İlk buraya biz gelmiştik. Beşyol'daki sahalardan buraya gelmiştik. O binalarda soyunuyorduk, şimdi o binaların inşallah önümüzdeki günlerde inşaat ruhsatı da alındı. Buraya çok daha modern çok daha güzel, Bursa'ya yakışacak, Bursaspor'umuza yakışacak bir güzel tesis bina yapılacak. Hemen akabinde de burada 250'ye yakın futbolcumuz, yavrumuz futbol eğitimi alıyor. 10'lu yaştan tutun 20 yaşa kadar altyapıda devam eden arkadaşlarımız var. Bunların okulları ile ilgili zaman zaman sıkıntılar oluyor. Bursa'da bazı pilot okullar tespit ettik. Hem ilkokul hem orta okul hem de lise için. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde yine başkanımızla beraber, burada ilk orta, lise okulu yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda da herkesin tekrar yardımını ve desteğini istiyoruz. Eğer Bursaspor güçlü olacaksa sayın valimiz, sayın belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, emniyet müdürümüz, hepimizin birlik içerisinde olmamız lazım. Hep bahsediyoruz 24-25 tane sanayi bölgemiz var. İhracatta hep üstlerdeyiz diyoruz ancak Bursaspor'umuz bir tane. Eğer bu katmanlar gerekli desteği verdiği taktirde ben inanıyorum ki Türkiye'de değil, biz Avrupa'da ve dünyada da söz sahibi olacağız. Bunun içinde adımlar atıyoruz, bunun içinde bizlere yardım ediyorlar. Bugün de toplanmamızın en büyük nedenlerinden birisi de sayın başkanımızın tesisimizi bizlere kazandırmasıdır. Bu hizmetler devam edecektir. Şu anda Türkiye'de Bursa'da çok güzel şeyler yapılıyor. Çok çalışan belediye başkanlarımız var inşallah çok daha güzel şeyler olacak.

EDEBALİ: " ÇOCUKLARIN MUTLU OLMASI BİZİM DE MUTLULUĞUMUZDUR"

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise yaptığı açıklamada Bursaspor Yönetim Kurulu'nun vizyonu ile kendilerinin vizyonların örtüştüğünü ve Bursasporlular için çok önemli olan Vakıfköy Tesisi için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiklerini söyledi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali sözlerini şöyle sürdürdü;
"Güzel bir gündeyiz, ve konuştuğumuz konuda hepimizin içini ferahlatan ve gelecek ile ilgilide hepimizi motive eden yeşil sahalardayız. Bursaspor'umuz hem süper ligdeki başarısı şampiyon olması, bunun yanında da Bursaspor'un Türk sporunun altyapısına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Bursaspor bu yönüyle de bir ekoldür. Tabi bu vizyonu ortaya koyacak olan da başkan ve yöneticiler. Recep Başkanımız göreve geldiği günden bugüne kadar bizim diyaloglarımızda biz şunu gördük; yönetici bulunduğu kurumla ilgili kararlar verir ve bulunduğu kurumun bütçesini yönetir. Halbuki o kuruma liderlik yapan insanlar geleceği planlar, altyapıya destek verir ve ilerisi için çocuklarımızı sportif anlamda başarılı olabilecek vizyon projeler üretir. Biz başkanımızdan o vizyonu gördük dolayısıyla bizimde yerel yönetici olarak şehirde bir yönetici değil ama şehre de vizyon katacak hizmetleri yaparken de ortak hedeflerimiz örtüştü. Yöneticilikten ziyade liderlik yapmak, geleceği planlamak, kontrol etmekten motive etmeye, bütçeyi yönetmekten vizyon sahibi olmak geleceği planlamak, bu yönü ile hizmet anlayışımız bir biri ile örtüşüyor.

ALTYAPIDA EKOLÜZ

Tabi burasıda Bursalıların ve Bursasporluların hafızası için çok önemli bir mekan, sportif başarılarımızda fiziki mekan olarak Vakıfköy Tesisleri büyük değer katmış, başkanımızın o vizyonuna en güzel örnek söyleyebileceğimiz bu tesislerin 49 yıllığına Bursaspor'a tahsis edilmesi. Bursaspor'a yapılabilecek en büyük iyilik budur. Neden ? Az önce altyapıda biz bir ekoldük, ekolüz de aynı zamanda bunu destekleyecek hamleler yaparsanız başarı gelebilir. Bizi de sürekli görüşmelerimizde burayı Bursaspor'a kazandıralım ve Bursaspor altyapıyı hazırlarken daha bilimsel, daha teknik ve fiziki mekanlarda daha düzgün olacak şekilde burayı bir imar plan çalışması ile çözelim diye ortak çaba gösterdik. Çok şükür arkadaşlarımızın da sıcak bakması meclisimizin, ve buradaki sportif anlamda fiziki mekanların oluşması için biz bu planı onayladık ilçe meclisimizden, büyükşehrimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'ye de çok teşekkür ediyoruz. Aslında çok büyük bir iş yaptık, burada yapılacak fiziki mekanlar altyapıya çok büyük destek verecek. Bir spor lisesi projemiz var ve gerçekten de buraya çok yakışacak. Artık gençlerimiz, hocalarımız, sporcu yetiştirirken eğitim anlamında burada çocuklarımızı bilimsel anlamda hayata hazırlayacaklar. Sportif anlamda da fiziki mekanlarımız müsait, bu yaptığımız hizmetin hem Bursaspor'a hem çocuklarımıza ve hocalarımıza çok doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Dolayısıyla emeği geçen tüm arkadaşlarımıza meclis üyelerimize, başta başkanımıza teşekkür ediyorum.

VAKIFKÖY BU ŞEHRİN HAFIZASI İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR

İnşallah Bursaspor'un o altyapı kalitesini bu yapmış olduğumuz plan çalışmasıyla büyük değer katacağını düşünüyoruz. Tekrar emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Tabi Vakıfköy Tesisleri her zaman buradaki sporcu kardeşlerimize de iyi ortamlarda spor yapmalarını sağlayacak mekanlara ihtiyaç var. Bizde yerel yönetim olarak buradaki ilçemizin sınırları içerisinde bulunması hem de burada güzel çalışmaların yapılması, buradaki hocalarımızın sporcularımızın daha iyi ortamlarda spor alanında hizmet etmeleri için bir takım çalışmalar yaptık. Yanımızda gördüğümüz tribünlerin koltuklarının yenilenmesinden tutun, üstünün kapatılmasına, tesisin etrafına duvar çevrilmesi çit örülmesi, sahalarımızın aydınlatılması vesaire bunlar helali hoş olsun. Özellikle altyapıya hizmet edecek bu fiziki mekanın yaşatılması lazım. İlkler her zaman çok önemlidir. Altyapı ve Bursaspor'un başarılarında Vakıfköy bu şehrin hafızası için çok değerli bir markadır. Bizimde o değerleri yaşatacak hizmetleri sürdürmemiz lazım. Bundan sonra daha da çalışmalar olabilir, burayı çok daha güzelleştirmemiz lazım. Ama plan olarak bu planın onaylanması, bu işin temelinin iyi kurgulandığının en güzel örneğidir. Yine bundan sonrada el ele vererek Bursaspor'umuza özel de de bizim ilçemizde Vakıfköy Tesisleri'mizin güzel olması, sporcularımızın burada mutlu olmaları bizimde mutluluk kaynağımız olur. Bende başkanımıza ve yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Bursa'mız için Bursaspor'umuz için özellikle altyapıyı da ve altyapıdan yetişecek sporcuları da bu kadar hassasiyet göstermeleri önemli. Çünkü genelde tabi ki Bursaspor'umuzun başarısı şehrimiz için moral motivasyon. Şehrimiz için çok önemlidir ama altyapıda önemlidir. Bu markayı bizim sürdürmemiz lazım. Başkanımızın buna önem vermesi değer vermesi bizim içinde önemlidir. İnşallah çok daha futbolcular Bursaspor'umuza, hem de Türk sporumuza Vakıfköy Tesislerimizden bu sporcularımızı da kazandırırız. Spor lisemizde olduğu zaman burayı daha da taçlandırırız diye düşünüyorum, tekrar başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından başkanımız Recep Bölükbaşı, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye Bursaspor atkısı, rozeti, formasıyla birlikte teşekkür plaketi takdim etti.

 Bursaspor.org.tr


    Henüz Yorum Yazılmamış

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR