KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Yeni sezon hayırlı olsun"

VİDEO

30 Haziran 2014 | 14:25

10 yorum

8100 okunma

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Özlüce Tesislerimizde düzenlediği basın toplantısında yeni bir sezona başladıklarını ve camiaya hayırlı olmasını dileğini söyledi.

ÇOK BÜYÜK BİR CAMİAYIZ

Bursaspor'un çok büyük bir camia olduğunu belirterek sözlerine başlayan Hocamız Şenol Güneş kulübümüzün bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Hocamız Güneş şu konuşmayı yaptı; "Bursaspor'da yeni bir sezona bugün başlıyoruz. Tabi Bursaspor'un Uludağ'ın beyazı Bursa ovasının yeşil rengini alarak belirlediği çok değerli bir rengi var. Bu camia çok büyük bir camia. Ben de burada olduğum için çok mutluyum. Bugüne kadar Bursaspor'a hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum. Ölenlere, başta İbrahim Yazıcı olmak üzere rahmet diliyor, hayatta olanlara saygılarımı sunuyorum. Bugünkü Bursaspor onların eseridir. Ne kadar kavgalar olsa da geçmiştekilerin hizmetinin eseri bugüne gelmiş"

BURSASPOR'UN ADALETİN YANINDA YER ALDI

Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa... Tarihi turistik bir yer ama sportif anlamda da öne çıkmasını istiyorum. Bursaspor'un ilkeleri futbolun ilkelerine saygılı olmalı. Futbolunu büyüten, geliştiren. Disiplinli, izleyenlerin gurur duyacağı bir takım olmak olacaktır. Fair-Play önceliğimiz olacak. Hem takım olarak hem de taraftar olarak. Bunu daha önce başarmış bir camiayız. Bursaspor doğru ve adaletin yanında yer aldı. Temiz futbolu biz oynamak zorundayız. Futbolcularımız da sahada yüzde yüzünü verecek. Onları da zorluklar ve yorgunluklar bekliyor. Ama başarmak için buna katlanmak zorundayız.

İYİ OYNAYAN BAŞARILAR ELDE EDEN TAKIM İSTİYORUM

Oyuncularımız hem işçi hem patrondur. İkisinin de hakkını vermeli. Ben sahada patron oyuncu istemiyorum. Sezon sonunda gülümseyen bir fotoğraf karesinde olmak istiyorsak elimizden geleni yapmak zorundayız. Bütün olursak çok şey başarırız. Birlik beraberlik ve takım olmak bizim için çok önemli. Geçmişten ders alıp, geleceğe öyle adım atacağız. Şampiyonluk da küme düşmeyi de gördü. Kısır çekişmeler, sen-ben kavgası olmamalı. Kulübe takıma zarar vermemeli. Hepimiz gelip geçiciyiz. Taraftar takımın gururu sembolüdür. Hafta sonları onlara keyifli anlar yaşatmak zorundayız. Yerel medyanın gücü belli. Bursaspor'un lehine olmalılar. Tempolu, hızlı, rakibi oynatmayan herkesin takdir ettiği, gurur duyduğu bir takım ortaya çıkartmak istiyorum. İyi oynayıp başarı kazanan takım istiyorum. Zorla kurtarılmış maçlar istemiyorum.

TARAFTAR TAKIMIN SEMBOLÜDÜR

Büyük bir takım büyük bir şehrin takımı olduğumuzu hissetmek zorundayız. Altyapıdan oyuncu istiyorum evet ama A takımda oynayacak oyuncular. Önceliğimiz işimizi sevmek. Sadece başarıda değil, zaman zaman başarısız olduğumuzda da bizimle olacak taraftara ihtiyacımız var. Futbolcularımız saha içinde bocaladığımız zaman onları olumluya çevirecek bir ortam oluşturmamız lazım. Hepimizin ortak değeri Bursaspor. Kalite en büyük hedefimiz.

Taraftar kulübün sembolüdür. Kulübe en büyük katkı kombine almaktır. Bursastore'dan alışverişi yapmaktır, forma almaktır. Taraftarlarımız da işin içine dahil etmeliyiz.

TÜRK KALECİDEN YANAYIM

Bir medya mensubunun "Transfer çalışmalarınız ne durumda?" sorusuna Güneş yanıtı verdi: "Daha önce de izlenip alınan oyuncularımız var. Emre Taşdemir, Aydın Karabulut ve Bakaye Traore. Pinto, Bangura, Civelli, Frey ve Taiwo'nun da gitme durumları var. Pinto ve Bangura'yı hiç düşünmüyorum. Diğerlerini de ekonomik anlamda en az zararla atlatmamız gerek. Ama şu ana kadar halledilmiş bir konu yok. Civelli'nin durumu yüzde 50, Taiwo ise gelmeyecek. Bangura ve Pinto'nun durumu halledildi büyük ölçüde. Frey'de henüz bitmiş bir şey yok. Sıkıntımız var. Kaleci konusunda Türk kaleciden yanayım. Harun geçtiğimiz sezon ikinci kaleciydi. Şuan itibariyle Harun birinci, Frey ikinci olacak. Türk iki iyi kaleciyle taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Defansın sol tarafında sol bek ve sol stoperde sıkıntımız var."

AVRUPA'DAKİ HEDEFİMİZ GRUPLARA KALABİLMEK

Teknik Direktörümüz Güneş, bir gazetecinin "Colin Kazım ile ilgili düşünceniz nedir? Bursaspor Avrupa'ya katılacak. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?" şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi: "Kazım bizim gündemimiz olmadı. Ama eski halini biliyorum beğendiğim bir oyuncuydu. Ancak Bursaspor'da bekleneni verememiş. Kazanılabilir mi? Aldığım izlenim olumsuz. Bu görüşmeleri başkan yapıyor. Frey mesela çok iyi kaleci ben de seyrettim ama bekleneni vermedi. Bekleneni vermeyince takımda tutmanın bir manası kalmıyor. Kazım da bunlardan bir tanesi. Cevap vermeyen öğrencilerle uğraşırken hem taraftara hem kendimizi saygısızlık yaparız.Bursaspor son yıllarda hep Avrupa'ya gitti. Bu bir başarıdır. Şampiyon takım olduk ama şampiyonluğu tam yaşayamadık. Ufak tefek yanlışlarımız var. Böyle çekişmeler yanlış. Tabii kızacağız başkana, yönetime ve bana ama kulübe zarar verecek şekilde değil. Bursaspor, şike sürecinde adaleti, temiz futbolu savunan takımdı. O zaman dik durmuştu. Kendisi şikeyle alakası olmamasına rağmen bunu yapmıştı. Bugün bizden önce gelen takımlar hak etmişken böyle bir şey yaşandı. Ama buna biz karar vermedik UEFA ve TFF tarafından bize görev verildi. En iyisini yapmaya çalışacağız. Muhtemel rakiplerimiz konumları itibariyle küçük gibi gözükse de futbol bu. Antrenmana bile konsantre olacağız. Turu geçmek istiyoruz. Gruplara girersek ilk hedefi gerçekleştirmiş olacağız. En azından Ocak ayına kadar Avrupa'da yer alacağız. Bunu yapacak gücümüz var mı? Var. Eksik bölgeleri tamamladığımız zaman da bunu yapabiliriz.

KAMP KADROMUZDA FUTBOLCU SAYISI 30'U GEÇMEYECEK

Bir medya mensubunun "A takımda 40 civarında futbolcu var. Hepsi antrenmana çıkacak mı? Kartepe kampına götürecek misiniz? Yerli oyunculardan gönderilecek olan var mı?" sorularına Şenol Hoca şu yanıtı verdi; "Şuanda 22-23 oyuncumuz vardı. Frey ve Civelli'nin durumları belli değil. 5 de genç oyuncu arkadaşımız var. Yetenekli, mevki olarak bize lazım olanları aldım. A takım havasını teneffüs etsinler. Tecrübe kazansınlar istiyoruz. Oynayabilirler de. Ama bazı mevkiler fazla. Benim idealim 25 oyuncunun kadroda yer alması. Şuanda 30'un altında sayımız.40 olmayacak merak etmeyin. Çok acele etmeyin. Takımdan kiralık olarak gidenler vardı. Benim tanımadıklarım var. En az hata yaparak takıma almak istiyoruz. Aldıklarımız dışında kalanlar da oldu. Aziz diye bir çocuk var. Onu görmek istiyorum mesela. Geçtiğimiz sezon Avustralya'da sol bek oynamış. Görmekte fayda var. Niye kazanmayalım? Civelli ve Frey geçen sene oynayan bir oyunculardı. Ama daha sonra Harun oynadı. Harun'un oynadığı yerde biz Frey'i yedek tutarsak bize çok ağır bir yük olur. Çok saygı duyup beğendiğim de bir kaleci. Onu da söyleyeyim. Ama şuan fayda sağlanamıyor. Civelli biraz daha farklı. Alabileceğimiz oyuncu ondan daha iyi değilse kalmasında fayda var. Geçen sene İbrahim'in ve Serdar'ın sakatlıkları Civelli'nin de bocalaması oldu. Defansif anlamda sıkıntı yaşadık. Alacağımız oyuncuları mevcutlardan daha fazla fayda sağlasın diye alıyoruz zaten" dedi.

SERDAR, ŞENER ve ENES'İN GİTMESİNE TARAF DEĞİLİM

Medya mensuplarının "Şener, Serdar Aziz ve Enes gibi oyunculara teklifler gelirse düşünceniz ne olur" sorusuna Güneş, "Ben bu oyuncularımızın gitmesine taraf değilim. Normalde beğendiğim oyuncuyu niye bırakayım? Enes belki daha az oynuyor ama bir basamak daha çıkmaya ihtiyacı var. Oyuncu olarak söylemiyorum yaş ve fizik olarak biraz daha büyümesi lazım. Bazen çok iyi oynayabilir. O zaman abartmamak lazım. Bazen de performansı düşebilir, üstüne gitmemek lazım. Ama Şener, Serdar bunlar benim için çok önemli oyuncular" dedi.

DÜNYA KUPASI'NDA 2 İSİM BEĞENDİK

"Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Bursaspor'dan bir izleme ekibi var mı?" sorusuna ise Güneş, " Hayır gitmedik. Ben daha önce Arjantin'e gitmiştim. Bursaspor ile anlaşmadan önce öyle bir durum vardı ama ülkedeki olaylardan dolayı pek istemedim. Brezilya çok dağınık bir ülke. Avrupa gibi değil. Oyuncu olarak bir iki oyuncu var fiyatları da uygundu. Her iki futbolcu da elenen takımlardan. Ne olacak bilemiyorum. Tartışılır. Mehmet hoca Adil ile birlikte idari kadroda olacak. Saha içindeki ilk yardımcım Şeref olacak. Ersel ve Murat diğer ekipteki isimler. Bir de yabancı olacak. Yönetimle görüşüyoruz." dedi.

EN İYİ 11'İ ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık olarak oynayan Sercan Yıldırım ile ilgili bir düşüncesinin olup olmadığının sorulması üzerine Güneş, " Volkan, Sercan ve Ozan İpek'in eski hallerini baktığımızda hepimizin hayal ettiği üçlüydü. Ama belli sıkıntılar var. Gerçekleri saklamak doğru değil. Şu an için Sercan'ı kadroda düşünmüyorum. Volkan ve Ozan çok şey beklediğimiz oyunculardı. Bu şehir onları seviyor. Sorumluluk onların. Yaparsalar biz onları taşırız. Gerçi tüm oyuncularımızı taşırız. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Biz sahaya en iyi 11'i çıkarmak istiyoruz. Zorluklar yaşayacağız. Ben de henüz alışmış değilim. Birbirimizi tanıyacağız. Konuştuğumuzu anlayacağız. Biraz zamana ihtiyacımız var. Birbirimize yardımcı olmamız anlayışlı olmamız gerekiyor. Bir süre sonra hataları düzeltip, doğrusunu buluruz diye düşünüyorum" dedi.

 Bursaspor.org.tr

    • MK  
    01 Temmuz 2014 | 14:03
    Hocam senin bu takımı transfer yapamazsak bile iyi yerlere getireceğine inanıyorum.Yeter ki yönetim seninle uyum içinde olsun ve kadrodaki gereksiz safralardan kurtulalım.
    • Mesut  
    01 Temmuz 2014 | 03:55
    Ne düşünüyorsk herşeyi kelimesi kelimesine söylemiş helal olsun
    • eymen  
    01 Temmuz 2014 | 03:41
    Trabzonspor'dan sonra Bursaspor'umuzu bu kadar benimseyecegine ihtimal vermemistim helal olsun Senol hoca."Patron kim"oldugunu pesin pesin soylemen de iyi oldu,kimse artistlik yapamaz artik efendi efendi topunu oynar tabii ki basimizin ustunde yeri olur.Sercan ve Pinto disinda tum dusuncelerine aynen katiliyorum,yalniz kendin calistirmadan ve performanslarini kendi gozlerinle gormeden gideceklere ve kalacaklara karar verilmemesi dogru olur.yanindayiz hocamNbu sezonun siradan bir sezon olmayacagi basindan belli oldu hepimize tekrar hayirli olsun
    • Yeşil Bursa  
    01 Temmuz 2014 | 01:00
    Hocam size güvenimiz tam! yönetime transferde yaptırsanız!!! Yoksa ense yapacaklar
    • Furkan  
    30 Haziran 2014 | 22:54
    SANA GÜVENİYORUZ HOCAM !
    • KFC  
    30 Haziran 2014 | 22:33
    Transfer istiyorsak storeden alışveris yapalim olay bu kadar açık ve net
    • hooligans16  
    30 Haziran 2014 | 16:55
    20
    Senol hocanin soyledigine gore,harun 1.kaleci olcak.Bu durumda frey yata yata paranin dibine vuracak tabi gonderilemezse.
    • teksas,  
    30 Haziran 2014 | 15:37
    23
    HARUN olayı hakkındaki konuşması için teşekkür etmek gerek. Harun 1. frey 2. kaleci olacak demiş
    • escobar  
    30 Haziran 2014 | 15:18
    56
    Bence bizde artık şu tribüne çeki düzen vermeliyiz. İyice yozlaşma oldu tribünde. Çelik çocuk önüne gelen tribün grubu kurup, kavga gürültüye sebep oluyor. Bursaspor tribünleri büyük tribünse, dsiplini ve birliği sağlamalı.
    • Mustafa D.  
    30 Haziran 2014 | 14:55
    33
    çok aklı başında ve gerçekçi açıklamalar yapmış seviyoruz seni hocam çok başarılı bir sezon olur inşallah güzel günler göreceğiz!

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR