KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Turgay Şeren Sezonu fikstürü çekiliyor

13 Temmuz 2016 | 17:09

10 yorum

10219 okunma

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'da yaptığı toplantıda Spor Toto Süper Lig'de 2016-2107 sezonunun Turgay Şeren Sezonu olarak isimlendirilmesini kararlaştırdı.

Geçtiğimiz hafta 84 yaşında hayata gözlerini yuman Milli Takımımızın efsane kalecilerinden, Berlin Panteri lakaplı büyük kaptan Turgay Şeren'in adı, Süleyman Seba ve Hasan Doğan'ın ardından bir Spor Toto Süper Lig sezonuna verildi.

Turgay Şeren kimdir?

15 Mayıs 1932 doğumlu Turgay Şeren, altyapısında oynadığı Galatasaray'ın A takımındaki ilk maçına 1949-50 sezonunda çıktı. 1954-55, 1955-56 ve 1957-58 sezonlarında İstanbul Profesyonel Ligi; 1961-62 ve 1962-63 sezonlarında Millî Lig; 1962-63, 1963-64 ve 1965-66 sezonlarında Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı. Kariyerinin tamamını geçirdiği Galatasaray'da 1966-67 sezonu sonuna kadar görev yaptı.

1950 ile 1952 yılları arasında Türkiye 21 yaş altı millî takımında, 1950 ile 1966 yılları arasında ise Türkiye A millî takımında oynadı. 1951'de Berlin'de Batı Almanya'ya karşı yapılan ve Türkiye'nin 1-2 kazandığı maçta yaptığı kurtarışlar neticesinde "Berlin Panteri" lakabı ile anılmaya başladı. Ülkenin katıldığı ilk FIFA Dünya Kupası olan 1954 FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde, takımın kalecisi olarak mücadele etti. A Milli Takım formasıyla 46 maçta görev aldı.

Futbolculuğu bırakmasının ardından teknik direktörlük ve futbol yazarlığı kariyerine başladı. 1968-69 sezonu başında Mersin İdman Yurdu'nun teknik direktörlüğüne geldi. 1969-70 sezonunda Vefa, 1970-71 sezonunda Samsunspor, 1971-1973 yılları arasında yeniden Mersin İdman Yurdu, 1974'te yeniden Vefa ve son olarak 1979-80 sezonunda Galatasaray'ı çalıştırdı. Bir dönem ise televizyonda yayınlanan futbol programlarında yorumculuk yaptı. Şeren, 7 Temmuz 2016'da İstanbul'da vefat etti.

STSL'de Turgay Şeren Sezonu fikstürü 18 Temmuz'da çekilecek

2016-2017 Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun fikstürü, 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü çekilecek. TFF'nin Beykoz Riva'da yer alan idari merkezindeki Orhan Saka Salonu'nda yapılacak fikstür çekimi saat 15:00'te başlayacak. Fikstür çekimi, yayıncı kuruluş Lig TV tarafından naklen yayınlanacak.

Geçtiğimiz aylarda açıklanan sezon planlamasına göre Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 Sezonu 19-20-21-22 Ağustos tarihlerinde başlayacak. Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısı 16 hafta, ikinci yarısı ise 18 hafta oynanacak. İlk yarı, 24 Aralık 2016 tarihinde sona erecek, ikinci yarı ise 7-8-9 Ocak 2017 tarihlerinde başlayacak. Spor Toto Süper Lig'de sezon 21 Mayıs 2017 tarihinde oynanacak 34. Hafta müsabakalarıyla sona erecek.

Fikstür çekimi için medya bilgilendirmesi:

2016-2017 Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu Fikstür Çekimi'ni yayıncı kuruluş Lig TV canlı yayınlayacağından ötürü, salona sadece yayıncı kuruluş kameraları alınacak ve fikstür çekiminden sinyal üretilecek. Sinyal bilgileri, medya ile önümüzdeki günlerde paylaşılacak. Fikstür çekiminden fotoğraf paylaşımı ise TFF'nin resmi internet sitesi tff.org ile resmi Twitter hesabı @TFF_Org üzerinden yapılacak. Dolayısıyla, fikstür çekiminde foto muhabirlerinin fotoğraf çekmesine izin verilmeyecek. Yayıncı olmayan TV kuruluşları ise röportajlarını fikstür çekimi salonunun yanına kurulacak karma alanda gerçekleştirebilecek.

 TFF.org

    • antibizans  
    15 Temmuz 2016 | 15:41
    benim için İbrahim Yazıcı Sezonu'nun olmadığı bir ligin adı yoktur
    • vertblan  
    15 Temmuz 2016 | 00:10
    bakin size bi sey soyleyecegim kaciranlar izlesin
    girin YouTuba TEKE TEK Fatih Altayli Yilmaz Vural milli maclar oynanirken bi dinleyin Yilmaz Vural neler soyluyor adamsin adam YIMAZ VURAL HOCA
    O TUPCUYE ne dedi biliyormusunuz canli yayinda yerin dibine sokdu
    TIK YOK cunki neden adamda BABA PARASI VAR KAFA YOK
    nedense bu zengin cocuklari hep boyle demeyelimde bazilari salak oluyor
    • bİzanSTANBUL  
    14 Temmuz 2016 | 12:30
    İstanbul Hegemonyası.
    • CARLOS  
    14 Temmuz 2016 | 11:26
    Bizans yine yaptı yapacagını,daha kırkı çıkmadan futbol federasyonundaki tetikçileri ve tvlerdeki kiralık katilleri ile baskıyı kurarak bu sezunuda adı uydurdular kitabına..tabi bunda Bursa spor ve anadolu takımlarının suçu yokmu.. Var tabi..sen Bursadan federasyona temsilci olarak bir şikeçinin destekcinin oglunu gönderirsen,anadoluda seçilen futbol takımlarının başkanları ve yöneticileri üç bizans takımının kongre üyeleri,divan kurulu üyeleri olursa,kusura bakmayın burada,Bursa sporda dahil üç bizans takımının uşakları sana bu pastadan ancak sana amorti ikramiye verirler,onuda şayet lüzum görürlerse..sonra herkez neden acabaölümü üzreine 5-6 yıl geçmesine ragmen neden rahmetli ibrahim yazıcı federasyon tarafından hatırlanmadı diye söylenir dururuz..........
    • Telekom Mehmet  
    14 Temmuz 2016 | 10:47
    Değerli Bursasporlular görüyoruz durumu bir pasolig çıktı bundan en büyük zararı Bursaspor görüyor bir yasa çıktı tek mağdur Bursaspor taraftarı gelin uymayalım şunların ayak oyunlarına neden sebep aramaksızın bu yıl takımızın yanında olalım yok o transfer yok stadyum bitmedi yok şunu sevmedim demeyelim bakın 35 bin kşi deplasman yapan taraftarız ve şampiyon olduğumuz sene her sartta takımın arkasında idik kimse duramadı bırakalım sen ben i alalım 30-35 bin kombine inanın o stadyum da biter, o reklam vermeyen sponsor olmayan da olur takım da şaha kalkar kombine aldın ise arkaşını komşunu akrabanı ikna et o da lasın kombine ni al armanı timsah arena da göster sloganımız bu olsun üzülüyorum 4 bin kombine satılmış inanın en çok da üzüldüğüm terxas güney tirbünü bomboş yok tatil yok ramazan dı lütfen avutmayalım kendimizi 250tl kombine maç başı (12.5tl ye gelir) bugun hep karşında durduruğumuz 3 istanbul un en ucuz kombinesi 600tl biz şehir takımıyız biz Bursasporzu arkadaşlar lütfen aklımızı başımıza alalım ey tirbüncüler sakın biz bukadarız demeyin kim bu ülkede 35 bin kişi deplasman yaptı kim gecenin bir saatinde yalava iskelesinde binler oldu biz 3 mılyonluk şehiriz silkinmemiz ile inanın 30 bin kombine yaparız
    • bal  
    13 Temmuz 2016 | 20:59
    Tupçu ve tayfası.
    • Historyer  
    13 Temmuz 2016 | 20:41
    yeter ya.....
    şu sezona isim verilmeye başladığından beri bizim büyük başkanın ismini bekliyorum bu sene de olmadı... Federasyonu gercekten kınıyorum. ..Turgay şerene allah rahmet etsin ama bizim başkana yapılan hem çok ayıp hemde saygısızlık olarak kabul ediyorum.. ama bizim camiamıza ve taraftarımıza cok iş düşüyor büyük başkanımızı unutturmayız gerekir....
    • alemdarlı  
    13 Temmuz 2016 | 17:57
    Acarspor dediklerine katılıyorum ancak anadolu ligi diyorsunda cok uzakta arama ptt1.lige bak oynanan stadlara bak maalesef ne kadar şikayet etsekde düzen çook tan kurulmuş bu düzeni bozmak biraz zor. Biz 2010 da bozduk bi daha olurmu inşallah olur ama zor. Oyun içinde oyun oynaniyor. Fener maçından önce ben vardım tek küfür edilmedi hirsiz Göcek dışında amq cezayi yedik.. kulpunu uydurdular dayayıp Döşediler.
    • Acarspor  
    13 Temmuz 2016 | 17:42
    Değerli Bursasporlu kardeşlerim...

    İyi takımlarla ve iyi futbolcularla aynı ligde olmak belki güzel olabilir ancak;

    Malesef ligimiz İstanbul hegomonyası altında. Türkiye kadar adaletsiz bir futbol taraftar dağılımı olamaz. İnsanlar popüler kültürün esiri olduğu için en çok aşina oldukları en fazla konuşulan en fazla duydukları takımlara sempati duyuyorlar. Böylelikle bu takımlar her geçen gün daha da güçlenirken diğerleri daha da zayıflıyor.

    3 İstanbul takımı her sene transfer,futbolcu,yönetici vb. olaylarla binlerce kez haber yapılarak insanların gözüne sokuluyor. Trabzon onlarında belki 4 te 1'i ancak onlarında İstanbul'da güçlü lobisi olduğu için gündemden düşmüyorlar.Sonra Bursa vs. diğer takımlar geliyor.

    Konuyu şuraya getireceğim; Bursa'nın adı bende kalsın bir köyünde yaşları tahminimce 18-25 yaş arası gençleri Fenerbahçe-Galatasaray kavgası yaparken izledim. Tartışma baya alevlenip kavgaya dönüştü ve resmen gruplaşmalar oluştu. Fenerliler fenerliyi, Cimbomlular cimbomluyu kayırdı.

    Bunun sebebi sistemin bizlere futbolu sevdirmesi ve en çok aşina olduğumuz takımlara taraf yapması. Yani burda İstanbul'da (İstanbulda yaşıyorum) birilerinin cebi dolarken; Bursa'nın, Artvin'in, Mersin'in, İzmir'in herhangi bir yerinde kavga eden cahil insanlar var ve olacakta.

    Ben Anadolu ligi kurulmasından yanayım. Futbolun butikliğini koruması ve insanların futbol bilinci oluşması aynı zamanda İstanbul'un göt gibi kalması için bunun olması en doğru seçenek diyorum.

    Bu sene Bursaspo-Fenerbahçe maçı seyircisiz olmuştu hatırlarsınız. Sırf bir önceki maçta ''Hırsız Göçek'' diye bağırdığımız için. Hakkımız ne kadar arandı? Arandıysa bile sonuç alındı mı ?
    Bu olaydan haftalar sonra Galatasaray-Beşiktaş maçında ana avrat bacı ne varsa sövdü taraftar. Ne ceza geldi biliyor musunuz ? Sadece tek trübünü kapadılar. Benim bu iki olayla kurduğum bağlantı sonrasında futbola ilgim iyice azaldı.

    Turgay Şeren, Süleyman Seba, Celal Doğan. Bir düşünün üçünün arasındaki ortak bağı. Ne demek istediğimi anlarsınız...
    • 1.9.6.3.........  
    13 Temmuz 2016 | 17:23
    20
    Adam öldu hemen ismini veriyolar tarihi değistiren ibrahim yazıcı varken yazık

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR