KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Tribünler neden boşaldı?

18 Eylül 2012 | 10:49

44 yorum

18389 okunma

Bu soruyu Karabükspor maçı için tribüne sadece 5 bin kişinin gelmesinin ardından tribün liderlerine yönelttik. Ortaya çıkan sonuç, taraftarla yönetim arasında ciddi bir görüş ayrılığı olduğu.

Bursaspor tribünleri neden boşaldı? Taraftar takımı desteklemek için neden tribündeki yerini almıyor? Bu sorular Karabükspor maçında tribünde sadece 5 bin kişinin bulunmasıyla daha da fazla dillendirilmeye başlandı. Sorunun kaynağı neydi? Takım sokakta oynasa kaldırımda destekleyecek taraftar, tribünleri neden bir anda boşaltmıştı? Sorun uygulanan bilet politikası mı, yoksa takımın performansı mıydı? Tüm bunlara yanıtı Bursaspor tribün liderleri verdi. Ortaya çıkan sonuca göre yönetimle taraftar arasında ciddi sayılabilecek bir görüş ayrılığı var. Ortak yol bulunmazsa sorun giderek büyüyecek. İşte tribün liderlerinin görüşleri ve taraftarın maça gelmemesinin nedenleri...  
 
Ender Yılmaz (Ünitimsah Başkanı)

Bu sezon futbolu özlemedik. Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle TV'de her gün maç vardı. Bu aslında göz ardı edilmemesi gereken bir etken. 3 Temmuz sürecinden sonra futbolun içinde bulunduğu durum da genel anlamda seyirciyi tribünden uzaklaştırdı. Yayıncı kuruluş bile abone sayısını artırmak için her gün indirime gidiyor. Geçen sezon verilen kombinedeki indirim sözünün yerine getirilmemesi, uygulanan transfer politikası, son zamanlarda kulüp içindeki her kesimi rahatsız eden gelişmeler taraftarı maça gitme konusunda soğuttu.

Alper Atak (SAGS)

Yönetim inandırıcılığını, en önemlisi güvenirliliğini kaybetti. Bundan dolayı tepki büyük. Yitirilen güvenin sebepleri de basit aslında, son 3 sezondur transfer politikasındaki yanlışlıklar, taraftara verilen sözlerin tutulmaması ve kulüp içerisindeki yapının taraftarın istediğini doğrultuda şekillendirilmemesi. Bilet fiyatları da etkili olmuştur ama gerçek Bursaspor izleyicisi bilet fiyatına çok bakmaz. Aslında tek sorun burada diyorsan ki "yüzde 25 indirim yapacağım" o zaman yapacaksın. Yönetim Kurulu bize uzaktan ve yüksekten bakıyor. Bursaspor'u başka pencereden izlediğimiz için anlaşamıyoruz.

Ceyhun Yıldırım (Radikal)

Bu tepkinin iki nedeni var. Biri ekonomik diğeri ise yönetimsel, ama yönetimimiz gerçek problemi görmezden geliyor.  Devamlı günü kurtarma çabasıyla ekonomik problemleri tepki sonrası ortadan kaldırıp, asıl sorunumuz olan taraftar ve yönetim arasındaki açılan uçurumu kapatma yoluna gitmiyor. Bursaspor'un kemik 10 bin kişilik bir tribüncü kitlesi var zaten ve bu insanların derdi bilet ücreti değil. Bizlerin de o kulübün içinde olduğumuz bir türlü kabul edilemedi. Kulübün içerisinden bize öteki taraf diye bakıldığından oturup uzlaşma, bir şeyleri mantıklı bir şekilde birbirimize anlatma fırsatı da bulamıyoruz.

Cenk Tunçbilek (Cephe 1963 Taraftar gurubu)

Taraftarın tribünden uzaklaşmasının birçok nedeni var. Bu tepki yanlış yönetim şeklinden kaynaklanıyor. Bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Taraftar tepkisini dile getirmemek için tribüne gelmiyor. Bir bakıma tepkisini de bu şekilde gösteriyor. Biz şampiyon olduk, içimizdeki Bursaspor sevgisi bitti mi? Bitmez. Ama bizi 3 yıldır aynı sözlerle avutuyorlar. Twente maçıyla birlikte Bursa'da futbolu bitirdiler. Bu saatten sonra Belluschi'yi alsan ne olacak? Aynısını geçen sene Anderlecht maçında da yaptılar. Bir iş zamanında yapılırsa anlam kazanır. Ligin 4. haftasında 5 bin kişiye oynayan Bursaspor olmaz. Eskiden sezon başında ASGD kupası maçları vardı. O maçlarda bile bundan fazla seyirci tribünde olurdu.

Selim Kurtulan (Teksas Tribün Lideri)

Yönetimin verdiği sözleri yerine getirmemesi taraftarı tribünden uzaklaştırdı. Transferlerin zamanında yapılmaması ve takımın Avrupa'ya veda etmesi de taraftarın tribünden uzaklaşmasında etken oldu. Yönetim diğer takımların bilet fiyatlarına göre bizim fiyatları belirliyor. Bunu yapıyorlar ama Bursa'daki vatandaşın alım gücüyle İstanbul'daki aynı mı? Bunu hiç düşünmüyorlar. Bilet fiyatları tamam pahalı, şimdi fiyatları indireceklermiş. Madem yönetime para yetmiyor. O zaman 100 TL yapsınlar da bir de onu görelim.

Yücel Atan (Açık Kale Tribün Lideri)

Bizim taraftarımızın alım gücü belli. Bu ay üç maç oynandı. Toplam maliyet deplasmandaki Galatasaray maçıyla birlikte 65 TL. Açık kaleye gelen taraftarlar ya öğrenci ya da asgari ücretle çalışıyor. Bilet fiyatlarını indirsinler biz o tribünleri dolduralım. Twente maçında bileti 10 TL'ye, Belediye maçında 15 TL'ye satıyorlar. Böyle tutarsızlık olmaz. Ama biz açtığımız pankartta dediğimiz gibi "İsyan etmeyiz, kalpten severiz". Bir de karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. Yönetim kurulu bize yüksekten bakmayı bıraksın, biraz da bizim içimize karışsın. İnsanlara hoşgörülü davransın.

Raif Balkan (TSC)

Taraftar yönetime kırgın olduğu için tribüne gelmiyor. Verilen sözler yerine getirilmedi. Bilet fiyatlarında ve kombine de her yıl bir çizginin tutturulmaması en sonunda tepkiyi doğurdu. Transfer döneminde yapılanlar ve Twente maçının yakışmayacak şekilde kaybedilmesi insanları çok üzdü. Ama umutsuz değilim. Yeter ki yönetim bir adım atsın ve attığı adımın da arkasında dursun. Bu seyirci küme düşeceğini bile bile Sakarya'ya 10 bin kişiyle gitti. Takıma güveniyoruz. Alınacak birkaç iyi skordan sonra tribünler yine dolar.

Mehmet Güzelsöz (Teksaslı Bursasporlular Derneğii Başkanı)

Taraftarda aldatılmışlık hissi, kırgınlık var. Bizim kimseyle bir problemimiz yok. Hocamızla, topçularla bir sorun yaşamıyoruz. Ama yönetim kurulu bizi yok sayıyor. Üç yıldır bizimle dalga geçiliyor. Karşı taraftan bir adım gelmeyince böyle tepki oluyor. Sembolik de olsa yönetimin bir şey yapması lazım. 5 TL kimseyi zengin etmez. Bunu biz de biliyoruz. Bu taraftar takım nerede olursa olsun gider. Yeter ki ilgi, alaka görsün. Kongre sürecinden sonra yönetim içinde yaşanan uyumsuzlukların hepsini biliyoruz. Yönetim içinde herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. Bu davranışlar Bursaspor'a yakışmıyor.

Sungur Tekin Öztan (224 Bursa Derneği)

Biz her yıl kombine alan bir grubuz. Ama bu yıl tepki nedeniyle almadık. Bunun ana sebebi de yönetimin verdiği yüzde 25'lik sözün yerine getirilmemesi. Her sezon kombine sahipleri mağdur ediliyor. Buna bir son verilmeli. Avrupa'daki başarısızlık ve transferde geç kalınması da taraftarı küstürdü. İşin açıkçası tadımızı kaçırdılar. Yönetim taraftarla bir iletişimsizlik halinde ve bunu sürekli görmezlikten geliyor.

 Hakimiyet Gazetesi

    • greenpearl  
    20 Eylül 2012 | 14:38
    cemal16 sen bilet ucuzlasa da gelme kardeşim zaten. bu bakış açısında bir taraftar lazım değil Bursaspora. sen üstüne biraz para koyup gez İstanbula ama bu kafayla Bursasporuma taraftar olma.
    • Cemal 16  
    20 Eylül 2012 | 11:23
    -3
    Bursa şampiyon olmadan önce hiç bir maçına gitmemiştim..Şampiyon olduktan sonra içimde bi sevgi kabardı..Ama şimdi bu olaylar yüzünden soğumaya başladım geri..Bu bilet parasının üstüne biraz daha koyar İstanbula gider orda maç izlerim hemde gezerim günü birlik..Yönetim yanlış yapıyor...
    • SİPTAR...  
    20 Eylül 2012 | 01:13
    -1
    G.ANTEP MAÇI : AÇIK KALE = 10 TL
    KAPALI KALE = 20 TL
    MARATON = 30 TL
    BEGENENLER YORUM YAPSIN ANTEP MACINDAKİ BİLETLERİN FİYATI BU ŞEKİLDE ALINAN İSTİHBARAT YÖNETİMİN HAMLESİ BEGENENLER FİKİRLERİ ACIKLASIN ANTEP MAÇINA 20 BİN TARAFTAR ÇEKMEK İSTİYORLAR...

    ŞEHRİNİ SAVUN BursaLIM, ŞİMDİ DESTEK ZAMANI...
    • can  
    19 Eylül 2012 | 20:01
    acele indırım
    • can  
    19 Eylül 2012 | 20:00
    acele ındırım olmalı stad dolmalı
    • isim soyisim  
    19 Eylül 2012 | 13:31
    o organizasyon kuruyo dedigin adamları görüyoz adam twente maçında gişeyle anlaşmış heralde kar yarı yarıya yanımda konustular içeriye parayı verelim diye oraya yazı asmışlar kapalı kale arkası tükenmiştir hemen sıranın yanında adam elinde bi tomar bilet cebinde bi tomar para kapalı kale arkası 30 tl bırakın cefakar taraftar ayaklarını oraya yemesinden içmesinden kesip para veren adamlar cefakardır beleşçiler olmasın haa parası olmayan durumu olmayana bişey demem ama cefakar ayagına bi sürü beleşçi karaborsacı türemiş sonra kimse büyük takımız demesin büyük takım taraftarı o stadı 5 tl için boş bırakmaz herkese saygılar
    • Mcrsuleyman  
    19 Eylül 2012 | 13:14
    -1
    taraftarın Bursaya verececk 25 lirası yoksa kapatalım kepenkleri arkadaslar
    • brs  
    19 Eylül 2012 | 10:59
    millet yeni stad die bir yerlerini yırıyor ama merak ediorum bu stada 25 ytl ceken yönetim yeni stada kaç çekicek Atatürk stadını mumla arıcaksınız ama iş işten gecmiş olucak ne kadar asalak bir millet olduk cıktık arkadas herkes bana dokunmayan bin yıl yasasın diyor
    • T X S  
    19 Eylül 2012 | 09:34
    yönetim taraftarın sesine ya kulak verirsin yada istifa eder gidersin iki sene önce kayseride bizim maçta adamlar biletleri 1 lira yaptı ne oldu 33bin kişiik stad ful doldu sonuç ne peki 3-0 yenildik kim kazandı kim kaybetti söyleyin bakalım biz neden yapamıyalım bunu bir değilde üç yapın beş yapın biletleri bakalım nasıl oluyor ...
    • terkif  
    19 Eylül 2012 | 02:39
    maç hasılatlarıyla büyük takım olunmaz metin korkmazlara para kaptırmıcaksın transfer yapmak için transfer yapmıcaksın forsen altyapıdan gelen oyuncularına sahip çıkaçaksın 2 3 senede büyüyeçeksin
    • serkan aydemir  
    19 Eylül 2012 | 02:20
    bilet fiyatı bu taraftarın stada gitmesine etken son nedendir.taraftarın yönetimin tutarsız davranışlarına kızgınlığı,metin korkmaz gibi ne olduğu belli olmayan bir ton çalışana kızgınlık,twente maçının hüsranı,ertuğrul hocanın arkasına saklanmaları diye madde madde bir çok şey çıkar.bu gibi nedenlerden dolayı ben dahil birçok arkadaşımız soğumuştur.
    şehri ve taraftarı harekete geçirmek ve heyecanı yeniden yaratmak için başkanın çıkıp taraftardan özür dileyip taraftarın sorunları dinlemesi gerekir.yoksa bu sezon 5 lira indirsede stadyum gene dolmaz.
    • sercan  
    19 Eylül 2012 | 01:37
    -1
    fatih çakır arkadaşım sen anlamıyor musun?
    para yok dağıtta bilet fazla paran varsa gidelim ya!
    1tl ye giden taraftar takıma destek oluyor 40 tl denılınce olamıyor bunu anlamıyorsun sen!40tl yi 1 tl yap demıyoruz ki 30 yap neyin eksilir bu durumdan!böyle güzel mi 40tl?
    her sene millet kazık yedi yönetim söz tutmadı bilet fiyatı Bursa piyasına ağır geldi sen çıkmış hala laf geveliyorsun!yok anlıyormusun yok!
    • sercan  
    19 Eylül 2012 | 01:34
    -1
    fatih çakır arkadaşım sen anlamıyor musun?
    para yok dağıtta bilet fazla paran varsa gidelim ya!
    1tl ye giden taraftar takıma destek oluyor 40 tl denılınce olamıyor bunu anlamıyorsun sen!40tl yi 1 tl yap demıyoruz ki 30 yap neyin eksilir bu durumdan!böyle güzel mi 40tl?
    her sene millet kazık yedi yönetim söz tutmadı bilet fiyatı Bursa piyasına ağır geldi sen çıkmış hala laf geveliyorsun!yok anlıyormusun yok!
    • fatih çakır  
    19 Eylül 2012 | 00:51
    -6
    ya güzel kardeşlerim konu Bursaspor olunca gerisi teferruat olur bence. kimi çıkmış diyor ki bazı takımlar 1 tl ye maç oynuyor iken bizim biletler neden 25 tl diyor o senin bahsettiğin takımlar bu ligde bir ara bizimde üstlendiğimiz figüran görevini üstleniyorlar büyük takım demek büyük taraftardan geçer tarfatarın büyükse takımında büyük demektir. biz büyük bir taraftarız ve kulübümüze her zaman destek çıkarız o yüzden 1 tl ye maç izleyip figüran olacağıma her maç 15,25,40 tl verip şampiyonluğa oynayan takım olmak isterim gerisi boş beyler.
    • hasan  
    18 Eylül 2012 | 22:57
    ya ben bu yöneticilerin ticari mantığını anlayamıyorum.1 bileti 25 liradan satıp 5000 kişiye oynayacağına 20 liradan sat 20000 kişiye oyna daha çok kazan... hiçmi sürümden kazanmak diye birşey duymadınız.adamlar birde bu saçmalığı takımın dibe vurduğu bu zor günlerde , seyirciye en çok ihtiyacı olduğu zaman yapıyorlar....
    • erkan kmat istifa  
    18 Eylül 2012 | 22:10
    bu cefakar taraftarı hep yanlız bıraktı bu yonetım 8 taş macından sonra hıcbır taraftarımıza sahıp cıkmadı bızlere etmedıklerı laf kalmadı kımse sahıp cıkmadı 3 yıldır transfer rezıllıgı yasıyoruz hıc umurlarında olmadı elendıkten sonra goz boyama transferlerı gbı gercek Bursasporluları klübun dışına braktılar sozlerınde durmayıp ötekı muamelesı yaptılar mıllet cocuklarıyla maca gelıyolardı yasakladılar hercefayı ceken bu taraftarı enayı yerıne koydular ve bu taraftar hala susuyor yonetım bunada şükredın gdın paralarınızı sayın bızı ancak sakaryada goz yası doken taraftarlar anlar herkez gıder Bursaspor taraftarı kalır ...
    • serdar1963  
    18 Eylül 2012 | 20:53
    ilk maçta bilet fiyatları inmeli yine cumhuriyet caddesinden stada yürüyüş düzenlenmeli taraftarında motivasyona ihtiyacı var yeni bir heycan olusturmak lazım yönetim ve tarftar dernekleri üzerine düşeni yapsın Bursada zaten potansiyel var türbünler yine dolar
    • ismail  
    18 Eylül 2012 | 20:45
    taraftar heyacanı yok bitirtdiniz umutsuz sonra trübünler niye boşaldı soruyorsunuz birde üstüne bilet kazığı hersene aynı senaryo taraftar yermi arkadaş taraftara heyecan lazım hani başarı uefada yokuz olsaydı dolu trübnleri görürdünüz gelecek maçları alın trübünler dolar
    • sercan  
    18 Eylül 2012 | 19:48
    -1
    bundan sonra istanbulun bilet fiyatıyla bizimkini kıyaslayıp konuşmayı kesin ya yeter ya.arkadaş burası Bursa.banane onlardan.bilet fiyatı uygun diyenlere soruyorum,tribünleri gördünüz mü?şimdi maraton 30 tl kale arkası 20 açık kale 10 olsa ağzına kadar dolmaz mıydı?
    uygun falan olmasın ya ayda gerekirse 5milyar alayım genede fazla ya bu devirde parayı yoldan bulan kaç insan var?
    arkadaş çıksın başkan desin ki bundan sonra kim gelirse maraton 30 kapalı kale 20 açık 10 desin sonra gör bak o başkan kaç sene duruyor.fiyatı eğer artıracaksan o sene bu sene değil!!!
    • Balkes  
    18 Eylül 2012 | 19:32
    -1
    Balıkesirsporun maçları 5 lira arkadaşlar ve balıkesirspor 2ligde oynuyor stad ve oyuncu kalitesi olarak Bursasporla kıyaslanamaz bile bırakın da 15 lira olsun Bursasporun biletleri. He tutulmayan başka sözler var anladığım geciken transferler orası başka. Şimdi baktımda Açık kale arkası için 15 lira diğer bölümler biraz daha yüksekmiş bi 5şer lira aşağı çekilebilir en azından

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR