KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Tecrübe konuşuyor

23 Ağustos 2013 | 09:28

6 yorum

5845 okunma

27 yıllık kariyerinde 951 maça çıkan Alman çalıştırıcı, Süper Lig'in en kariyerli teknik direktörü konumunda. Chistoph Daum, Alex Ferguson'un zirvede yer aldığı dünya klasmanında ise 14'üncü basamakta.

Hikmet Karaman'ın görevine son verilmesiyle Bursaspor'un teknik direktörlük koltuğuna oturan Christoph Daum Süper Lig'in en kariyerli teknik adamı olarak kayıtlara geçti. 27 yıldır teknik direktörlük yapan ve bu süreçte 9 takımda çalışan Alman teknik adam, Eskişehirspor maçıyla birlikte 951'nci resmi maçında kulübede yer aldı. Daum, 1504 maça çıkan Mancherter United'in teknik patronu Alex Ferguson'un zirvede yer aldığı klasmanda 14'üncü basamağın sahibi.

RAKİPLERİNE FARK ATIYOR

Christoph Daum çalıştırdığı takımlarda 951 maçta 503 galibiyet elde ederken, 224'er beraberlik yenilgi aldı. Türk teknik direktörler arasında en çok maça çıkan isim Yılmaz Vural. 684 maçta teknik direktörlük yapan Vural'ı Şenol Güneş (614), Samet Aybaba (568) ve Fatih Terim (547) takip ediyor. Bursaspor'la yolları ayrılan Hikmet Karaman 387 maçla listede 16'ncı sırada yer alıyor. Bursaspor'la şampiyonluk yaşayan Ertuğrul Sağlam, 373 maça çıkarak Türk teknik direktörler klasmanında 20'nci basamakta bulunuyor.

Yüzde 53'lük galibiyet yüzdesi

Süper Lig'de görev yapan teknik direktörler içinde galibiyet yüzdesi en yüksek teknik direktör Fatih Terim oldu. 347 maçta 305 galibiyet elde eden Terim'in galibiyet yüzdesi yüzde 56. Bu sezon takım çalıştırmayan Mustafa Denizli'nin ise 482 maçta 263 galibiyeti bulunuyor. Denizli bu verilerle yüzde 55'lik galibiyet elde etti. Christoph Daum'un galibiyet yüzdesi ise 53.

Taraftarlarla buluşuyor

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray maçı öncesi Bursaspor taraftar dernekleri ve gruplarıyla bugün biraraya gelecek. Daum, Yeşil Beyazlı taraftarlar temsilcileriyle tanışarak destek isteyecek.

 Hakimiyet Gazetesi

    • Alemdarlı  
    24 Ağustos 2013 | 06:13
    daum cok istikrarlı hele ki yönetim daum'un istek ve arzularını karşılayabilse gercekten söylüyorum sampiyonluga bile oynarız.Adam daha yeni geldi sadece takımı tanımaya ve eksiklikleri gidermeye calısıyor şöyle düşünün bu demek istediğimi.Eve giriceksiniz anahtarınız yok? napıcaksınız anahtar kimdeyse onu arıcaksınız daum da ne yapıyor eksik oyuncu nerde? kapıyı nasıl acıcaksınız.anahtar kimdeyse ondan alıcaksınız daum napıyor ? eksik adam almaya calısıyor? benim gs'li fb li besiktaslı heleki cok arkadasım istanbuldaki cok iyi oldu daumun gelmesi insallah basarılı olursunuz diyor ve bu beni mutlu ediyor bi yönden mutlu olabiliyorum :) daha ligin baslarındayız ve bu takımın bizim gibi insanlara ihtiyacı var yensekde yenilsekde.biz bu takımın herzaman arkasındayız ve sonuna kadarda armanın peşinden gideceğimizin kimsenin şüphesi olmasın he bide diyorlarmış acık kalede gs li dolu bi delikanlı arkadas truva yapsın da görelim :) alemdarlı teksaslılar olarak acık kalede yerimiz acık olsun he bu arada bluetooth'lara dikkat ;)))))
    • kry  
    24 Ağustos 2013 | 04:29
    bu takım daumun düşüncesine zıt defans sağlam olmalı diyor bakıyoruz sağlam mı ? tabi ki hayır kanatlarımız hızlı olmalı diyor bakıyoruz hızlı mı ? hayır sağlam golcülerimiz olmalı diyor bakıyoruz sağlam mı ? hayır şampiyon olduğumuz sene bunların hepsi vardı sağlam defans hızlı kanat adamları forvet çok çok iyi değildi ama acık kapatılıyor herkes gol atıyordu.Daum kusura bakma ama bu kadroyla küme düşmeye oynarsın zaten 4, hafta falan anlarsın gibime geliyor fakat bakalım inş..
    • Bucali  
    23 Ağustos 2013 | 10:59
    16
    HEP Destek Tam Destek...Daum'a güveniyoruz...
    • YÜKSEL CANITEZ  
    23 Ağustos 2013 | 10:12
    Sayın sayfa yöneticilerimiz, dersinize iyi çalışmamışsınız.
    Daum'un yurt dışında görev yaptığı resmi maçların sayısı çok fazladır (687 maç). Terim ile Denizli'de o kadar yurt dışı maçlarında görev yaparlarsa toplam resmi maç sayılarında üçünü karşılaştırma yapmak gerçekçi olur. İşin doğrusu ise Türkiye Ligi maçlarına göre karşılaştırma yapmaktır. Maçkolik/Bilgi Bankası/ Antrenörler sayfasında eğer Spor Toto Süper Lig olarak taratırsanız şöyle bir görünüm çıkıyor karşımıza:
    C.DAUM: 264 MAÇ, %66 GALİBİYET, %17 MAĞLUBİYET (TOPLADIĞI ORTALAMA PUAN: 2,15);
    F.TERİM: 335 MAÇ, %60 GALİBİYET, %16 MAĞLUBİYET (TOPLADIĞI ORTALAMA PUAN: 2,04);
    M.DENİZLİ: 323 MAÇ, %58 GALİBİYET, % 20 MAĞLUBİYET(TOPLADIĞI ORTALAMA PUAN: 1,96);
    Ş.GÜNEŞ: 401 MAÇ, %51 GALİBİYET, %24 MAĞLUBİYET (TOPLADIĞI ORTALAMA PUAN: 1,78)
    Yorum sizlerindir...
    • sarı  
    23 Ağustos 2013 | 09:59
    18
    Daum Bursasporumuz şampiyonluk senesinden sonra hücum çalıştığını sanmıyorum. Büyük ihtimalle yanpastan başka bişey çalışmadı bide 5 e 2 pas pres, çünkü hızlı hücum deyince volkanla ozanın sağlı sollu çıkması akla geliyor, adem koçakla turgay gelmiyor işte ertuğrul hocanın en büyük sorunu buydu süper işler yaptı ama kendini bir adım geliştiremedi
    • tXs  
    23 Ağustos 2013 | 09:44
    25
    sen takıma top oynat destek neymiş görürsün çalıştırdığın 9 takımla aramızda ki farkı göreceksin ...

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR