KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Taraftarımıza bir dava daha!

02 Mart 2014 | 13:25

30 yorum

13011 okunma

Bursa'da 7 Mayıs 2011'de Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylara dair davada, İçişleri Bakanlığı polislere ödenen tazminatın taraftardan tahsil edilmesini istedi.

Bursa'da 7 Mayıs 2011'de Bursaspor ile Beşiktaş arasında yapılması gereken Spor Toto Süper Lig maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle yargılandıkları Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından onanan yeşil-beyazlı taraftarlara İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir dava daha açıldı. Davada Bakanlık, maç öncesi çıkan olaylarda yaralanan 73 polis memuruna ödediği 195 bin liralık tazminatın, 94 yeşil-beyazlı taraftardan tahsil edilmesini istiyor.

Söz konusu taraftarların avukatı Serkan Silacı yaptığı açıklamada, olayların ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilgili savcılığı soruşturmasını yürütürken dosyanın, terörle mücadeleden yetkili mahkemenin görev alanına girdiğinden bahisle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiğini hatırlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyayla ilgili takipsizlik kararı verdiğini anımsatan Silacı, daha sonra bunun Bursa'ya iadesinin yapıldığını belirtti.

Silacı, dava dosyasının Bursa'ya geldikten sonra iki ayrı savcının iddianameyi birlikte düzenlediklerini ve konuyla ilgili iki ayrı dava açıldığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu davalardan biri Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açıldı. Bursaspor'un merhum başkanı İbrahim Yazıcı, dönemin yönetim kurulu üyesi ve kulüp avukatı Öztürk Yazıcı, kulüp genel müdürü Osman Nuri Biçer'in de aralarında bulunduğu 42 kişi, 'halkı silahla isyana teşvik, birbirine düşürme' gibi suçlamalarla yargılandı. Dava sonunda bu 42 kişi beraat etti. Savcılık bu beraat kararını temyiz etti. Yargıtay'da yapılan inceleme sonunda savcının temyiz talebi kabul edilmeyerek beraat kararı onandı."

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın dışında ikinci davanın da Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açıldığını, bu davada da "görevli memura direnme, kamu malına zarar verme, yaralama" gibi suçlardan 92 kişinin yargılandığını ifade eden Silacı, bu dava sonunda ise yerel mahkemenin 20 kişi hakkında beraat, 66 kişi hakkında hapis cezası erteleme, 6 kişi hakkında ise 10 yıl 7 ay 27'şer gün hapis cezası verdiğini bildirdi.

Silacı, Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen cezalara bir kısım sanık vekillerinin itiraz ettiğini dile getirerek, temyiz incelemesinin henüz tamamlanmadığını, Yargıtaydan gelecek yanıtı beklediklerini anlattı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YENİ DAVA

Avukat Serkan Silacı, 7 Mayıs 2011'de Bursaspor ile Beşiktaş arasında yapılması gereken Süper Lig maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle yeşil-beyazlı taraftarlara İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir dava daha açıldığını söyledi.

Bakanlığın, dava dilekçesinde, olaylar sırasında yaralandıkları öne sürülen Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 73 polis memuruna 13 Haziran 2012'de 195 bin 525,07 lira tazminat ödendiğini ve bu zararın 94 taraftardan tahsilinin yapılmasını istediğini kaydeden Silacı, "Bakanlığı bu zararın 94 kişiden rücuen tahsili için açtığı davayla ilgili tebligatlar sanıklara yapılmaya başlandı. Şu an herkese ulaşmadı. Tebligatların yapılmasının ardından duruşma günü verilecek ve davanın görülmesine başlanacak" diye konuştu.

TARAFTARLARDAN KARŞI DAVA HAZIRLIĞI

Serkan Silacı, olaylarla ilgili Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında beraat kararı verilen sanıkların hazineye tazminat davası açma haklarının ortaya çıktığını ifade etti.

Beraat kararı alan sanıkların haksız gözaltı ve tutuklamalardan kaynaklı olarak dava açabileceklerini anlatan Silacı, şunları söyledi:

"Her iki davadan da beraat kararı alanlar devlete karşı uğramış oldukları maddi, manevi kayıpların giderilmesi için tazminat davası açabiliyorlar. Sanıkların 'işimden, gücümden mahrum kaldım', 'İş değişikliğim oldu', 'Daha düşük ücretli bir iş edinmek zorunda kaldım veya hala edinemedim', 'Etrafımda kötü izlenim oluştu' gibi gerekçelerle beraat kararının ardından 3 ay içinde başvurularını yapmaları gerekiyor. Taraftarlar şu an bunun değerlendirmesini yapıyor. Büyük ihtimalle haklarında beraat kararı verilenler bu davaları açacaklar."

'BEŞİKTAŞ MAÇINDAN BU YANA KÖTÜ BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ'

Olayların ardından açılan davalarda yargılanan taraftarlar arasında yer alan Teksas Bursasporlular Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, yeşil-beyazlı taraftarlar olarak büyük bir haksızlıkla karşı karşıya bulunduklarını ifade etti.

"Davalarımız ne kadar sürecek, daha hakkımızda ne kadar dava dosyası açılacak bilmiyoruz" diyen Güzelsöz, şöyle devam etti:

"Beşiktaş maçından bu yana kötü bir süreç yaşıyoruz. Bu, sonuna kadar haksızlığa uğradığımız bir süreç. Daha önce de söyledim; sütten çıkmış ak kaşık değiliz, masum değiliz. Muhakkak aramızda suç işleyen insanlar var fakat bunların yanında büyük çoğunluk suç işlemeyen insanlar. Bizim esas savunmaya çalıştığımız, karşı çıktığımız nokta bu. Suç işlemeyen ama ceza alan birçok arkadaşımız var. Bu cezaların yarın öbür gün kaderlerini etkileyecek çok sayıda arkadaşımız var. Üniversitelerde okuyanlar, ticaret hayatları, ev hayatı bozulanlar var. Bu durumları bilirkişilerin incelemesini istedik. Avukatlarımızla gerekli hukuki mücadelelerimizi yapıyoruz."

Güzelsöz, son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından olaylar sırasında yaralanan polislerin tazminat bedellerinin ödenmesi için haklarında yeni bir dava açıldığını da anlatarak, şunları söyledi:

"Bir atasözümüz vardır 'Hırsız evine kadar kovalanmaz' diye ama devlet düşmüş bizim peşimize kovaladıkça kovalıyor. Bir davadan beraat ettik, bir başka davadan ceza aldık. Şimdi başka bir davadan ceza vermeye kalkıyorlar. Sonuç olarak bu olaylarla ilgili hakkımızda 4-5 dava açıldı ama asıl olan ana davadan, bu işin omurgasını oluşturan davadan beraat ettik. Beraat ettiğimiz davanın hemen ardından yeni bir dava daha açılıyor bize ceza vermek amacıyla. 'Adli ceza veremezsek, para cezası verelim' mantığıyla bir takım cezalar bize yapıştırılmaya çalışılıyor. Başka illerde yaşanan olayları, orada çıkan sonuçları görüyoruz. Hukuk orada hukuk ise burada nedir? Örnek olarak İstanbul'da buna benzer olayda Fenerbahçe taraftarları ceza almadı. Yanlış anlaşılmasın, biz ceza aldık diye herkese ceza verilsin istemiyoruz. İstanbul'daki arkadaşlar da kendi jargonlarına göre üstüne düşünleri yapmışlardır. Fakat aramızda suç işleyen birileri varsa bunların yanında büyük çoğunluğu suç işlemeyen insanlar. Birlikte cezaevinde yattığımız, birlikte yargılandığımız insanları kimse bizden iyi tanıyamaz. Biz istiyoruz ki dosyalarımız tekrar ele alınsın veya iyi takip edilsin."

 

    • Mey Nur  
    04 Mart 2014 | 19:36
    BJK,FB,GS sahalarında her maç iktidara veryansın ediliyor onlara ceza yok..Sahamızda bir kez bile olsun hükümeti protesto etmedik..Sesimiz çıkmıyor diye her hafta caza..
    • yesil-beyaz  
    04 Mart 2014 | 15:35
    rahmetli baskan bunların onunde eğilmedi,olum pahasına Bursaspor için sonuna kadar dik durdu ve onuruyla,şerefiyle gocup gitti aramızdan...peki Bursaspor taraftarı olarak biz ne yapıyoruz bu haksızlıklara karşı kendimizi sorgulamamız gerekiyor...klubumuzun basında olan kendi taraftarına kan emici diyebilen,hukumetin Bursasporun ıcıne sızdırmış oldugu truva atı erkan korustandan Bursasporun ve taraftarlarının haklarını savunmasını beklemek tescilli aptalların işidir ancak...kendi hakkımızı kendimiz aramalayız ve bunun zamanı coktan geldide geçiyor bile...
    • Mey Nur  
    04 Mart 2014 | 13:10
    Bursaspor üstüne oyun oynayanlar rahmetli başkanımızı hapse atıp rezil etmeye çalışmışlardı..Oyun devam ediyor..
    • liberta ultras  
    04 Mart 2014 | 12:12
    herkes burdan yakınacağı kadar stadda bizi bu hale getiren hükümete,yasalarına ve yandaşlarına az da olsa tepkisini çekinmeden koysa bu kadar üzerimize gelemiyecekler herkez bunun farkına varsın.ezilen biz olmayalım artık yeter.
    • ozcan  
    04 Mart 2014 | 10:45
    Arkadaslar biz degilmiyiz hep dik durusu simgeleyen taraftar ? Rahmetli baskanimizda bizim dim dik ayakta durdugumuzu gorunce gururlanmazmiydi sizce ? Birakin ona buna laf atmayi bu kadar olayi gore gore akp ye oy verir bizim milletimiz. Siyasete girmenin anlami yok, en mantiklisi devletin kestigi ceza odenecek. Bunu klup odemeyecek biz odeyecez. Odemesinlerde zaten sora corbaci derler arkamizdan. Gelin birlik olalim ben ceza yemedim ama bu cezalarda oyle gidip bi yerde calismayla odenmez. Teksas yetkilileri bir el atin bu konuya siz daha tedbirli bir dusunce ile farkli adimlar atabilirsiniz . Nacizane fikrim herkes elini cebine atsin dunya taraftar gorsun birlik beraberlik gorsun. Haydi Bursali elini cebine at...
    • Yenişehirli  
    04 Mart 2014 | 10:19
    Akp ye oy vermeye devam adamlar kullandı sömürüyor bizi yeter artık.
    • bursaspor mesut  
    04 Mart 2014 | 02:11
    nereye başvurcanki ampul kafalı akp insanı savunma hakkımı bıraktı spora bile el atmışlar kardeşlerimiz içeri girdi suçsuz halde bunun hesabını kim verecek herkese hayırlı geceler
    • Mey Nur  
    04 Mart 2014 | 00:37
    Tüpçü ve efendisi Bursaspor düşmanı..
    • enes  
    03 Mart 2014 | 10:00
    10
    Kadikoy'de benzin istasyonunda polis araci yakanlar kac lira tazminat odedi?eger namuslu olup onlara yaptiklari zarari odettirirseniz biz de oderiz.kendi adima soz veriyorum-kim yapmis olursa olsun-1000 tl si benden
    • mudanya-teksas  
    03 Mart 2014 | 08:47
    Bir halta yaramaz futbolculara milyonlarca para ödeyen Bursaspor kulübü bu cezaları da ödemelidir.

    Taraftarın takıma sahip çıktığı gibi, kulübün de taraftarına sahip çıkması gerekir...

    Ama bu yönetim bunu yapar mı?
    • Bucalı  
    03 Mart 2014 | 08:30
    15
    Birkez daha anladık ki,bu ülkede adalet falan yok.Herkes güçlüden yana,biz herzaman kaybetmeye mahkumuz.
    • alemdarlı  
    03 Mart 2014 | 05:58
    karabük macını 4de yapmışlar şerefsiz köpekler çalışan var çalışmayan var biz siz gibi oturduğumuz yerden para almıyoruz gece gündüz calısıp ekmek paramızı cıkarıyoruz yaw bıktım artık şu Türkiyeden bu nasıl bi iştir.
    • bursali  
    03 Mart 2014 | 00:32
    beste yapan arkadaşlara sesleniyorum. oğuzhan koçun bitmedi elem şarkısının müziği çok hoş. Bir beste uyarlarsanız cok güzel olur bence.
    • Hüseyin  
    02 Mart 2014 | 21:55
    16
    En güzeli Bursasporu lağvetmek birdaha da Futbolun F sini Bursaya sokmamak.. Adam yüzlerce kişiyle sahaya giriyor, koridorda hakem dövüyorlar, Polis araçlarını ateşe veriyorlar, Bayrağa küfredip yakanları görmezden geliyorlar, onlara tık yok bize gelince 3 yıl önce yargı ve güvenlik güçlerinin veremediği adaleti uygulamaya kalkınca nefes aldırmıyorlar. Ciddiyim lağvedelim ve Bursaya birdaha Futbol sokmayalım.
    • pab10  
    02 Mart 2014 | 21:41
    15
    Bursayı heryerden bitirmeye çalışıyorlar.
    • Realtico  
    02 Mart 2014 | 21:29
    dişe diş kardeş o kadar taraftarız buluruz sağlam bi avukat bizde dik duruş sergileriz problem mi var ?
    • KraLuSeR  
    02 Mart 2014 | 20:28
    bu ne be kardeşim. Böyle idaalarla ülkede insan kalmaz işiniz yokmu gidin terör suçlarıyla ilgilenin
    • alican 16  
    02 Mart 2014 | 19:34
    10
    uyanın artık beyler uyanın pkk lılar kadar değerimiz yok artık sucumuz Bursalı Bursasporlu olmak ama hak ediyoruz hepimiz klavye delikanlısı olduk süt dökmüş kedi gibiyiz bölündük bölünmemize izin verdik başımızda yavşak yönetim olursa sonuç bu günden belli seni düşünenmi var hepsinin allah belasını versin
    • eski teksas  
    02 Mart 2014 | 17:45
    14
    Sert bir açıklama yapma zamanı geliyo galba bunlar Bursa yı hafife alıyo galiba uyuyan devi uyandırma niyetindeler galba...
    • cinaralti  
    02 Mart 2014 | 17:03
    10
    sizde diyarbakirda yapilan bize karsi olaylari gundeme getirin hepsi kayitli kime ceza vermisler gorelim?

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR