KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Taraftarımız yönetime tepkili!

VİDEO

12 Nisan 2015 | 21:02

45 yorum

25464 okunma

Bursasporlu taraftarlar, kulübe ait fabrikaların satılması ve takımın mali krizi sebebiyle başkan Recep Bölükbaşı'na tepki gösterdi.

Bursaspor'da mali kriz dönemi camia içerisinde karışıklık oluşturmaya devam ediyor. Bursaspor Kulübü'ne ait fabrikaların satılmasının ardından takımdaki mali sorunların çözülememesi sebebiyle taraftarlar, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan tribün lideri Selim Kurtulan, "Bursaspor performans olarak başarılı olsa da mali olarak iyi durumda değil. Son olarak 40 senelik fabrikamız satıldı. Kime sordular da sattılar? Kimseye sormadılar. 138. madde diyor ki 'Bursaspor Kulübü'nü sadece borçlandırabilirsiniz. Kulübün herhangi bir mal varlığını satamazsınız'. Başkan Recep Bölükbaşı 8 aydan beri burada. Kulübe kalıcı gelir olarak hiç bir şey getirmedi, sadece sattı. Elinden gelse, ipotekli olmasa benzinliği de satacak. Biz başkanımızdan kalıcı gelirler bekliyoruz. Bursaspor taraftarları, Bursa halkı başkanı kulübün mallarını satmak için seçmedi. Para yokmuş. Para yoksa niye geldiniz? O zaman Teksas'ta bu işi yapacak bin tane adam var. Bu işi herkes yapar. Para yok diyorlar ama Bursaspor'un gelirleri tam 71 milyon TL. Nerede bu gelirler? 6 aydan beri oyunculara para verilmiyor. 120 milyon TL borç olduğunu açıkladılar. Bursa halkı, Bursasporlular bir açıklama bekliyor. Bankalara ne kadar borç olduğu bilinmiyor. Bursaspor'un yılda 1 milyon TL faiz ödediği söyleniyor. Yazık, günah değil mi?" dedi.

"İBRAHİM YAZICI'NIN TIRNAĞI OLAMAZSIN"

Bursaspor Avrupa Kupaları'na gidemeyeceğini hatırlatan Kurtulan, "Sadece Recep Bölükbaşı'nın hatası yüzünden. FIFA'ya 1 milyon TL ödemedi diye Bursaspor Avrupa'ya gidemiyor. Taraftarın ve futbolcuların hakkını çalıyor. Böyle başkanlık mı yapılır? Kongrede 'Ben dik duruş yapacağım. İbrahim Yazıcı'nın izinden gideceğim' dedi. 3 gün sonra çıktı 'İbrahim Yazıcı'nın izinden gitmeyeceğim' dedi. Sen zaten onun izinden gidemezsin. Sen onun tırnağı olamazsın. Kimse kusura bakmasın. Bir başkan kulübün telefonunu, arabasını kullanır mı? Maçlara giderken harç çıkartıyorlar. Biz böyle başkan istemiyoruz. Bursaspor iyi gitmiyor arkadaşlar. Bakın biz bu açıklamayı takım dördüncüyke yapıyoruz. İkinci yarı şu takıma 3 tane oyuncu alınsaydı bu takım ilk üçe oynardı" şeklinde konuştu.

"BURSASPOR BAŞKANI YALAN SÖYLEYEMEZ"

Başkandan iyi şeyler yapmasını beklediklerini dile getiren Selim Kurtulan, "Kongrede şeffaf olacaklarını söylediler. 'Takımın borcunu sıfırlayacağız, Bursaspor'u şampiyon yapacağız' dedi. Hepsi yalan. Takımın borcu 120 milyon TL. Kongrede adayken de böyle yalan söyleyerek bu işe geldi. Biz başkanın yalan söylemesini istemiyoruz. Bursaspor Başkanı yalan söyleyemez. 2 bin tane kongre üyesi yaptı. Her sene 75 TL vermemek için Bursaspor'un kongre üyeliğinden 500 kişi atılıyor. Şu anda kulüpte 400 tane gerçekten Bursasporlu aday olmaya insanlar var ama onlar olamıyor. Bu kongre üyeleri neye göre seçiliyor arkadaşlar? Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı mı oluyor Bursaspor'a kongre üyesi? Bu yıl başkanlığa adaylık koyacak. Koyar tabi 2 bin tane üye yaptı" ifadelerini kullandı.

"ŞENOL HOCA BAŞIMIZIN TACI"

Teknik direktör Şenol Güneş hakkında da konuşan Kurtulan, "Bursaspor taraftarı onu gerçekten çok seviyor. Bursa Türkiye'nin en büyük şehirlerinden. İnanın başka bir takım Şenol hocaya 1 milyon 250 bin Euro vermez. Yılda 4 milyon TL para yapıyor. Başka takımlarda sen bu işi yapamazsın. Şampiyon olmuş bir takımda bu işi yapıyorsun. Biz seni seviyoruz. Gitmek üzerine açıklamalar yapma. Sen başımızın tacısın. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş bu federasyon varken seni almaz. Biz Şenol hocayı çok seviyoruz. Bizim başımızda kalsın. 2 ay sonra seçimler var. Yeni aday olacak güzel insanlar bekliyoruz. Parası olan bu işi becerecek olan adaylar istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

    • eğitim şart  
    16 Nisan 2015 | 14:14
    takım kötü gidince hoca istifa yönetim istifa tribün kötü olunca Amigo neden hala du ru yor 20 bin kişiye oynarkende tribünden ses çıkmazdı şimdi giden yok
    • PETKAMÇE  
    16 Nisan 2015 | 11:53
    Bundan sonra paralı başkanlar çok fazla işe yaramayacak.Yeni ekonomik kriterlere göre bildirilen gelirlerin hepsinin futbol kaynaklı satış ve gelirler olması gerekiyor.Yani ben başkan oluyorum,çok param var ve bu kadar bağışlıyorum diyemiyorsun.Fabrika gelirleri de bu kalemde sayılamadığı için satıldı zaten.Yani fabrikadan elde ettiğin gelirleri futbol kulübünün maddi kazanımları içinde bildiremiyorsun.Yani bir futbol kulübünün fabrikasının olması gelirleri açısından pek bir anlam ifade etmiyor.Keşke futbolda dernekler yasası değişse de takımlarımız daha şeffaf şekilde yönetilse.
    • tek sesss  
    15 Nisan 2015 | 21:11
    borca sokan bu başkan mı bunun ayrımını yapın önce. selim efendi bunu bilmeden neye soyunuyo
    • Txs  
    15 Nisan 2015 | 17:55
    -1
    Kısacası bu kadroyu bozmadan Şenol Güneş hocayla devam edebilecek ve transfer yapabilicek kapasitede başkan istiyoruz
    • cenk  
    15 Nisan 2015 | 14:11
    Selim reis hangi başkan adayı size gaz verdiyse yaptıgınız ayıp.arkasında durulması gereken bir başkan ve hoca var.terbiyesizlik yapmanın alemi yok.zaten yeni stadda yeni amigo şart
    • teksas_bbb  
    14 Nisan 2015 | 20:20
    koca sene takımı yalnız bırakan adamlar hala nasıl konuşabiliyorlar ?
    geçen yıl körüstanı para karşılığı ibra ettiğinizi hala unutmadık!!!!!
    yine kimden ne kadar para aldınız seçimlerden önce ???
    kukladan başka birşey değilsiniz siz!
    • egitim şart  
    14 Nisan 2015 | 18:26
    Ben selim tribüne gitmiyor diye birşey yazmadım canım kardesim sen tribün lideri olarak taraftarın tribüne gelmesi için ne yaptın ben bunu sorguluyorum hiç bişey yapmayıp yönetimi eleştirmek biraz kurnazlık değil midir
    • sssalih  
    14 Nisan 2015 | 18:06
    selim kadar maça giden varmı ki Bursada acaba adama sen önce maça gel diyosunuz biz selim abiyle 2. ligde peynir ekmek yiyerek maçlara gittik ömrünü Bursaspor yolunda geçirmiş insanlara az biraz saygılı olmayı bilinde söylediklerini eleştirin yine sadece biraz haddinizi bilerek konuşun evde klavye başından kolay taraftarlık.
    • eğitim şart  
    14 Nisan 2015 | 13:35
    Taraftar tribüne gitmiyor bide borçlar arttı diye açıklama yapıyorsun bu selim valla enteresan adam körustan ın pisliklerini daha temizleyemediler ne borcundan bahsediyorsun yıllık 70 milyon gelir varmış hepsi kredi karşılığı temlikli
    • escobar  
    14 Nisan 2015 | 09:28
    13
    Selim Kurtulan'ın arkasında tribünlerde senelerce beste söyleyip, mutluluklar ve üzüntüler yaşadım. Kader birliğimiz oldu tribünde hepimizin.

    Ama Selim hiçbir zaman ''Tribün Lideri'' olamadı. Selim tribünde amigodur. taraftarı besteler konusunda yönlendirir bu kadar. Ötesi yok.
    Amigo vasfındaki kişi, taraftar liderliğine soyunmamalı.

    Kendisine saygı ve sevgi verdi Bursa halkı. Ben daha 13-14 yaşındaydım koşturuyordum peşinde Bursasporun. Ama Bursaspora zarar veren her kimse, onun karşısında dururum. Selim zarar veriyor şuanda bu açıklamalarla.

    E-bilet protestosu olacaksa 1 Allahın kulu o boku gidip almayacaktı! Protesto o zaman olurdu. Şimdi senin almamanın onlara bir zararı yok. Banane gelmezlerse gelmesinler diyor federasyon. Bizim tribünde yer almamız gerek, biz tribüne bu sene önem vermedik, takım yeterince motive olamadı. Şu takımı biz motive etseydik şuan belki şampiyonluğa oynuyor olurduk.
    • mehmet34  
    14 Nisan 2015 | 05:54
    Abi bu foruma daha ne kadar yazıcam anlamıyorum. Dünya ekonomisini artık endüstri sektörü şekillendirmiyo artık herkes ucuz iş gücünün olduğu uzmanlaşmanın ve teknolojinin az yerlerde yapıyor işletmelerini sanayi pazarda sürekli kuçuluyor bilgi ekonomisindeyiz bu da futbolda ozkaynak yetiştirilmesi veya scouting ile olur daha sonrada marketing gelir ki dışa donuk olabilesin hala fabrika diyorsunuz yıllık cirosu neydi buranın krampon paralarına yetmez
    • mithat bereket  
    13 Nisan 2015 | 22:17
    -2
    Soylediklerinin hepsi, kelimesi kelimesine dogru, ancak soyleyen kisi yanlis...Recep Bolukbasi yeni stadyum ile birlikte vites buyultecek Bursaspora, bir kac numara kucuk gelir. Uefa cezasini muhasebeci bana soylemedi diye aciklayan Baskanin hala o koltukta oturmasi butun Bursanin ayibidir...Para yok diye arazi satan anlayisin olaya bakis acisi ve vizyonu herhangi bir tartismaya gerek gorulmeyecek kadar nettir... Ama bunlari Selimin degil once olmayan Divanin, sonra camianin degerlerinin dile getirmesi gerekir... Selimin soylemesi antipatik olmus,
    • PETKAMÇE  
    13 Nisan 2015 | 20:51
    -4
    Selim Kurtulan. Bursaspora çok şey katmıştır.Külüp bünyesinde deplasmanda rakip taraftarla koordinasyonuda görevli müdür olarak çok şey katar. Onurlandırılsın hak etti.Van deplasmanında O vardı 9 kişinin içinde......Selamlar..Petkamçe ( son Radikal Teksaslı )
    • leventhocaaa  
    13 Nisan 2015 | 18:37
    selim abiyi ben dahil herkes sever ama körüstan vampirinden azarı yiyince karizman çizildi bence abim
    seni kim dolduruyor yada nema vaadi ile kandırıyorsa isim verde bilelim kimdir nedir?ona oy vermeyelim, körüstandan sonra bu enkazı alıp takımı bu hale getiren şenol güneşi Bursaspora kazandıran başkanı seçmeyen yada sevmeyenin Bursasporluğundan şüphe ederim taraftar başkanınız değil aklınız selim olsun .)
    • KAPALI B  
    13 Nisan 2015 | 17:39
    22
    1-Kendini ifade edebilen klübü için tribünde ateşleyici (küfürsüz) ve yaptığı pankartlarla dünyada adından söz ettirebilecek bir kişi lazım.
    2-Bu kişi kesinlikle Selim ve yanındaki çorbacı tayfası olmamalı
    3-Biz Bursaspor taraftarı olarak mevcut yönetimi bu şartlar altında destekliyoruz ve çalışmalarının arkasındayız.
    4-Belediye başkanımızda sağolsun klübümüzü yalnız bırakmıyor onunda desteğiyle yeni stadta bu tür kişilere yer olmayacak inşallah.
    5-Yönetime köstek olunacağına Bursadaki diğer iş adamları bir araya gelip mevcutlara destek olsunlar
    6-Bu sene zor şartlar altında klübe kim sahip çıktı gördük
    7-Şenol Güneş gibi büyük bir ismi Selim gibi birinin ağzına alması hoş değil ancak tebrik edebilir eleştirilmesi gereken kendisi ve yanında dolaşan 3-5 çıkarcısıdır.
    8-Büyük Bursaspor taraftarı herşeyi görmektedir sizin gibi grup liderlerine ihtiyaç yoktur bize tribünde görsellik katacak bizi sözleriyle konuşmasıyla temsil edecek düzgün insanlara ihtiyacımız vardır.

    Büyük Bursaspor Camiasına Saygılarımla
    • Erhan Gönüllü  
    13 Nisan 2015 | 17:11
    11
    selim abi seni sayarım, severim.. söylediklerinde doğruluk payı var. ama sana şurda şunu sormak istiyorum; en başta "sen" olmak üzere hangimiz takımın yanında olduk abi? benim senden beklentim bu açıklamada hadi bakalım şu stadı dolduralım çağrısında bulunman olurdu. stat bomboş, çıkmışız yok başkan öyle başkan böyle. bu sezon ben seni statda hiç görmedim abi o nasıl olcak?
    • bsBulent  
    13 Nisan 2015 | 16:46
    13
    Yapılan açıklama da doğruluk payı var.Fakat Başkanın da yaptıklarını göz ardı etmemek gerekiyor bence.Bu açıklamanın seçime yakın bir zamanda yapılması pek hoş olmadı. Başkan gayretli ve iyi niyetli.Yanlışları tabiki var ama lafla peynir gemisi yürümüyor.Konuşmak kolay. Çekilen sıkıntılar da ortada. Bu durumu bu hale Recep Bölükbaşı getirmedi.Bu kadar bel altından vurulmasını da pek doğru bulmuyorum. Adamı da küstürüp Erkan Körüstan gibi başkanlara da kulübü bırakmamak gerekiyor.Biraz yapıcı olmakta fayda var.Hemen yargılamaya gerek yok.Haksızlık ediyorsunuz.
    • brssss  
    13 Nisan 2015 | 16:00
    22
    kulübe maç bileti alacak kadar bile yararı olmayan sırf menfaat için orada olan ve çevrelerindeki gençleri kullanıp kazanç sağlayan insanların konuşmaları gündem oluşturması saçma değil mi?gelmeyin kardeşim maçlara bu kulup size muhtac değil fabrika niye satılmış paramı kazandırıyon bu kulube futbolcuların paralarını nasıl odücen avrupaya nasıl gitcen ibrahim yazıcıyı bile yuhaladınız cebinizin derdinizdesiniz Bursaspor sevgisi falan hikaye
    • ss  
    13 Nisan 2015 | 14:40
    -18
    Burda selim abimize laf edenleri görüyorumda sadece şunu diyorum : boş tribünlere devam edersiniz .... KAN EMİCİLER YOKSA TRİBÜNDE YOKTUR ... BU BÖYLE BİLİNE
    • TC Utkan Baştürk  
    13 Nisan 2015 | 14:02
    -15
    Ağzına sağlık Reis..

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR