KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Sivok Türkiye'nin en iyisi"

18 Haziran 2015 | 09:51

12 yorum

9606 okunma

"Her şeyden önce Çek Milli Takımı'nın kaptanını kadromuza kattık" diyen genç çalıştırıcı, "Ligimizi de çok iyi biliyor. Dışarıdan başka bir stoper alsaydık bizim için risk olabilirdi" dedi.

Tam 7 yıl yeşil beyazlı formayı giydi, 210 maça çıktı, 16 gol attı. Stoperde mevkisinin en iyilerinden biri oldu ve futbolu bıraktıktan sonra ayrıldığı Bursaspor'a Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın yardımcısı olarak geri döndü.

Ömer Erdoğan'dan söz ediyoruz... Kaptana, yeşil beyazlı takımın yeni stoperi Tomas Sivok'u sormadan olmazdı. Olay Spor'un sorularını yanıtlayan genç antrenör, Çek stoperin takıma büyük güç katacağını belirterek, "Tam bir profesyonel. Kendisini zaten uzun yıllardır tanıyoruz. Futbol bilgisiyle, karakteriyle ön plana çıkan bir isim. 7 yıldır ülkemizde. Ligimizi de çok iyi biliyor. Dışarıdan başka bir stoper alsaydık bizim için risk olabilirdi" diye konuştu.

ZAPO ÖRNEĞİ

Teknik heyet olarak bu transferi çok istediklerini belirten Ömer Erdoğan şunları söyledi:

"Düşüncemiz her zaman Sivok üzerineydi. Kendisi de Bursaspor'a gelmeyi çok istedi. Biliyorsunuz vatandaşı Zapotocny'nin de bize büyük katkısı olmuştu. Zapo takıma kolay uyum sağlamış ve şampiyonluğun kilit isimlerinden biri olmuştu. O bölgenin futbolcuları bu yönlerden çok farklı. Sestak'ta da bunu görmüştük. Bence Sivok Süper Lig'in en iyi savunmacılarından. Zaten istatistiklerde bunu ortaya koyuyor."

EN İYİLERİ BİZDE

"Bir sezonda her zaman 30 maçın üzerine çıkıyor. Her şeyden önce Çek Milli Takımının kaptanını, stoperini kadromuza kattık. Tecrübesiyle, liderlik özellikleriyle takımdaki genç arkadaşlarımıza da örnek olacaktır. Elimizde şuanda ligimizin en istikrarlı ve en iyi stoperleri var. Serdar Aziz, A Milli Takımımızın, Tomas Sivok ise Çek Milli Takımının stoperi. Olaya bir de bu yönde bakmak lazım. Takım olarak en kısa sürede uyum sağlayıp Bursaspor'un adını daha yukarılara taşımak istiyoruz."

Serdar Aziz'e sahip çıkalım

Ömer Erdoğan, eleştirilen tecrübeli stoper için, "Bir anlık bir hatası oldu. Takılmamak lazım. Mutlaka bundan dersler çıkaracaktır" dedi.

Yeni sezonda yardımcı antrenörlük yapacak olan Ömer Erdoğan, son dönemlerde büyük eleştiriler alan Serdar Aziz'e de sahip çıktı. Konyaspor maçında kırmızı kart gören ve kupa finalinde görev yapan tecrübeli stoperin hatasının farkında olduğunu belirten Ömer Erdoğan, "Serdar'ı uzun yıllardır tanırım. Takımdan ayrıldıktan sonra en çok görüştüğüm kişidir. Bir anlık bir hatası oldu. Takılmamak lazım. O da bunun farkındadır. Mutlaka bundan dersler çıkaracaktır. Eminim ki, Türkiye Kupası final maçında sahada olmayı en fazla isteyecektir kişi Serdar'dır. Bunu onu çok iyi tanıdığım için biliyorum. Serdar, Türk futbolu için önemli bir isim. Böyle stoperler kolay kolay yetişmiyor. Camiamızın ona sahip çıkması gerekir" diye konuştu.

 Olay Gazetesi

    • FiGO  
    20 Haziran 2015 | 14:00
    Kulüpler büyük yapan değerlerdir. Ömer Erdoğan bu kulübün değeri değildir. Bu kulübün tek değeri cefakar taraftarıdır. Bırakın artık kişileri Egemen Efendiyide baş tacı yapın oda aglamisti.
    • antibizans  
    20 Haziran 2015 | 08:26
    Hepimiz Sivok'un ikinci Zapo olmasini bekliyoruz insallah onun gibi Bursa'mizda kupayi kaldirir.Omer Erdogan bizde oynarken ona yapilan elestirileri bizzat tribunde izledigim icin haksiz buluyordum,ama gidip adam gibi egitim almak yerine zaten kac yildir hocasi olan Ertugrul Saglam'in cirakligini yapmaya kosmasini affetmiyorum.universite okusan 4 yilda bitirirdin,bu kadar surede tek bir hocadan ogrendigin ne kalabilir Omer Erdogan?yaptigin sey umutlarimizi kirmak ve kendi gelecegini koreltmek.Irfan Buz'u tercih ederim
    • Atilla Ataseven  
    19 Haziran 2015 | 20:39
    -2
    En büyük kaptan ömer Erdoğan adamın ham maddesi
    • mehmet34  
    19 Haziran 2015 | 13:04
    Geçen yıl, küme düştüğümüz yıl ki Akçaabat sebat ı çalıştıran Mehmet kulaksızoğlu antrenör olduğunda kimse tartışmamıştı bu kadar şimdi kaptana sarıyorsunuz. ulan hepiniz oradaydınız be...
    • smulukovski  
    18 Haziran 2015 | 20:58
    ömer bedavaya mı oynadı kardeşim Bursa da çatır çatır parasını aldı. Giderkende yalan attı ben ertuğrul la çalışcam deseydi sanki millet yadırgıcaktı bunca insanı kandırdı. Ömeri bu günlere getiren Bursa dır ömerin Bursaya vefa borcu vardır Bursanın ömer e değil
    • Liberta  
    18 Haziran 2015 | 20:29
    Bursaspor'a yurtdışına gideceğim yardımcı td yapamam diyip e.sağlam ile eskisehirsğpra giden ömer mi bu? senelerdir vefadır emektir diye kimleri baş tacı yapıp başımıza kaktırdık
    • mehmet34  
    18 Haziran 2015 | 19:57
    Kimsenin Ömer erdoğanla ilgili ağzını açmaya haddi yetmez. Son maçı Eskişehir maçı hep beraber ağlamıştık. Tabikide hikmet denyosuyla beraber çalışmayacaktı. Kulüpleri büyük yapan değerleridir, ya sahip çıkın ya da sesiz olun...
    • FiGO  
    18 Haziran 2015 | 14:57
    -11
    Bu mantıkla bakarsak baliç bir hata yaptı, sercan bir hata yaptı o bir hata yapanları saya saya bitiremeyiz ömer efendi. Sende sattın Bursa yi ertuğrul sevdanın peşinden gittin. Ertugrulda gider gitmez para mi vermiyorlar diye bagrinmaya başladı. İkinizde aynısınız farkınız yok be. Bu armanin tek gerçek sevenleri bu tribünleri karşılık beklemeden dolduran taraftar. Sizin gibi iki yüzlüler değil. Ertuğrula adama gibi adam diye bagirmayi düşünenler ayrıldıktan sonra kulüp için yaptıkları ni birkez daha düşünüp bagirsin lütfen.
    • engobe16  
    18 Haziran 2015 | 13:09
    13
    arkadaşlar haklısınız Ömer erdoğanın da hatası var klüpten ayrılmakla fakat hatasınz kul olmaz. Ömer Erdoğanın Bursasporumuz için yaptıklarını bir hatayla silemezsiniz. Şampiyon takımımızın şampiyon kaptanıdır kendisi
    • Avrupali Timsah  
    18 Haziran 2015 | 12:10
    -12
    Ömer sana mi soracagiz Sivok u fazla girgir mide bulandirir..Sen kendi isine bak..
    • escobar  
    18 Haziran 2015 | 11:30
    -3
    Sivok'u devamlı pohpohlamaya lüzum yok, bunun sonu kötü olur.
    • Özgür A.  
    18 Haziran 2015 | 10:14
    yanlış hatırlamıyosam futbolu bıraktıktan sonra bizle yardımcı hocalık için anlaşmış (hikmet karaman) bi gecede yarı yolda bırakıp e.sağlamın yardımcısı olmuştu.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR