KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Sağlam'ın transfer karnesi

20 Haziran 2012 | 11:33

23 yorum

15548 okunma

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeşil beyazlı takımda bugüne dek 42 transfer yaptı.2008-2009 sezonunun devre arasında yeşil beyazlıların başına geçen başarılı teknik adam, üç buçuk yıllık süre zarfında 22 Türk, 20 yabancı transferi...

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeşil beyazlı takımda bugüne dek 42 transfer yaptı.

2008-2009 sezonunun devre arasında yeşil beyazlıların başına geçen başarılı teknik adam, üç buçuk yıllık süre zarfında 22 Türk, 20 yabancı transferi gerçekleştirdi. Bursaspor'da büyük başarılara imza atmasına rağmen yaptığı transferler ile zaman zaman eleştirilere maruz kalan Ertuğrul Sağlam'ın, transfer karnesi istatistiklere de yansıdı.

2008-2009 sezonunun devre arasında takımın başına geçen Sağlam, 7 oyuncu takviyesi yaptı. Tarihi şampiyonluğun elde edildiği 2009-2010 sezonunun başında takıma 6 oyuncu transfer eden Sağlam, devre arasında ise sadece 1 oyuncu takıma dahil etti. 2010-2011 sezonunu 10 transfer ile tamamlayan Bursaspor, geçtiğimiz sezon ise transferde adeta revizyona gitti. Takımın iskeletini büyük oranda bozan ve birçok oyuncu ile yollarını ayıran Sağlam, sezon başında 14 transfer gerçekleştirdi. Devre arasında ise 2 oyuncu takıma dahil edildi. Yeşil beyazlılar bu sezonki ilk transferini ise Boluspor'dan Ferhat Kiraz ile gerçekleştirdi.

EN İSABETLİSİ BATALLA

Yeşil beyazlı ekipte tarihi başarılara imza atan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'daki transfer karnesi de dikkat çekti. Yeşil beyazlı ekipte bugüne dek 42 transfer gerçekleştiren Sağlam'ın özellikle devre arasında göreve geldiği 2008-2009 sezonu ile 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında da gerçekleştirdiği toplam 25 transferin 8'inin şuan kadroda bulunması göze çarptı. Bu süreçteki transferlerden en çok Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla'dan verim alan başarılı teknik adamın yine aynı süreçte yabancı oyuncu transferlerinde büyük oranda başarı sağlayamadı.

2011-2012 SEZONUNDA REVİZYON

Teknik Patron Ertuğrul Sağlam geçtiğimiz sezon ise takımın iskeletini büyük oranda bozarak yeni bir yapılanmaya gitti. Sezon başında genç ve gurbetçi transferler dahil olmak üzere toplam 14 transfer gerçekleştiren Sağlam, bu oyuncuların 4'üne ise forma şansı tanımadı. Geçtiğimiz sezon zaman zaman eleştirilere maruz kalmasına rağmen özellikle yabancı oyuncu transferlerinde beklediğini alan Ertuğrul Sağlam'ın devre arasında kadroya dahil ettiği Sebastian Pinto ve Hakan Aslantaş transferlerinde ise adeta nokta atışı yaptı. Gol yollarında yaşanan sıkıntılara çare olması adına takıma dahil edilen Sebastian Pinto, gösterdiği performans ve attığı goller ile yeşil beyazlı ekibe büyük katkı sağlarken, Konyaspor'dan alınan Hakan Aslantaş ise beklentilerin üzerinde bir performans sergileyerek taraftarlarını mest etti.

İşte Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'da bugüne dek gerçekleştirdiği transferler;

2008-2009 SEZONU DEVRE ARASI TRANSFERLERİ

Ali Tandoğan (Beşiktaş), Tuna Üzümcü, (Beşiktaş), Volkan Bekiroğlu (Kocaelispor), Shin Young Rok (Güney Kore), Daniel Menendes (Brezilya), Jose Tadeu (Brezilya), Ozan İpek (Bucaspor), Kemal Aslan (Kocaelispor)

2009-2010 SEZONU

Ramazan Sal (Pendik), Turgay Bahadır (Kayserispor), Pablo Martin Batalla (Velez Sersfield), Hüseyin Cimşir (Trabzonspor), Ivan Ergiç (Basel), Tomas Zapotocny (Beşiktaş)

2009-2010 DEVRE ARASI TRANSFERLERİ

Leonardo Iglesias (Ankaragücü)

2010- 2011 SEZONU

Gökçek Vederson (Fenerbahçe), Harun Tekin (Güngören B.), Federico Insua (Clup America), Damian Steinert (Racing Club), Milan Stepanov (Porto), Leonel Nunez (İndependiente)

2010-2011 DEVRE ARASI TRANSFERLERİ

Mehmet Sak (Altay), Kenny Miller (Glaskow Rangers), Jozy Altidore (Villareal), Ahmet Arı (Gaziantepspor)

2011-2012 SEZONU

Stanislav Sestak (Ankaragücü), Teteh Bangura (AEK Stockholm), Alfred N'Diaye (AS Nancy), Prince Tagoe (Hafenheim), Adem Koçak (Ankaragücü), Scott Carson (WBA), Micheal Basser (AS Nancy), Barış Örücü (Duisburg), Cemal Kaldırım (Bad Breisig), Deniz Aslan (Helmond Sport), Musa Çağıran (Galatasaray), Tunay Acar (SV Darmstadt 98), İbrahim Kaş (Getafe), Bedrican Özdoğan (Adıyamanspor)

2011-2012 DEVRE ARASI TRANSFERLERİ

Sebastian Pinto (O'Higgins), Hakan Aslantaş (Konyaspor)

2012-2013 SEZONU

Ferhat Kiraz 

 

    • Deus Dominus  
    22 Haziran 2012 | 15:56
    -1
    Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandığımız sezonun başı hariç yaptığımız transferler mantıklı ve yararlıdır benim görüşüm. Takıma direkt katkı verecek yabancılar, tecrübeli yerliler ve geleceğe yatırım amaçlı genç oyuncular alınmış -ki bu da gayet mantıklı bir transfer politikası. Önce kısa vadede başarıyı getirecek transferler yapıldı, şimdi de geleceğimizi oluşturuyorlar. Sonuna kadar destekliyorum yönetimin ve Ertuğrul Hoca'yı.
    • bursasporlu!!  
    22 Haziran 2012 | 01:32
    bu arada baskan ve yonetım cımrı degıl,olmayan parasını mı harcıyacak?!!
    • bursasporlu!!  
    22 Haziran 2012 | 01:29
    -1
    partizan cok bılıyorsunda,o oyuncualr kac lıraya alındı?malıyetı yuksek olupta verım alınamayan tek oyuncu bangura,o da daha cok genc.dedıgın genc oyuncular,200 300 bınlık oyuncular.yollasa nolcak.Flash yıldız dıe yırtınıyorsunda,oyle bır oyuncunun sana verdıgı zararı,50 tane genc yolasan o rakama ulasamassın.herkez ne cok bılıyor ya,zaten partızan senın baksıın bu konuya sıyası,bellı dunya gorusune uymuyor dıye saldırıyorsun,hos senı takanda yok:D
    • bursasporlu!!  
    22 Haziran 2012 | 01:25
    ertugrul saglamın,hocanın 2010 2011 sezonu transferlerı fıyasko.gerı kalan alınan oyuncularda yzude 75 lık bır basarı var,bu da ıyı bır orandır.gecen sene alınan 7 yabancı oyuncudan tagoeden hıc verım alamadık.bangura beklenenı veremedı,sestakta yenı yerınde sıkıntı yasadı.onun dısındakı tum yabancılar yenı szonda BANKO oyuncular.sımdı bu mu basarısızlık.malıyelr ıse 1 sow transferı.bence bız kalıtelı ısımden cok sov ıstıyoruz,gelcek ısım manset olcak.
    • mcrsuleyman  
    21 Haziran 2012 | 14:16
    ilkert verdigin linklere baktim carpici ve hakli bir bakis acisi
    • cenk  
    21 Haziran 2012 | 11:31
    -1
    ertuğrul sağlam tranfer konsunda sınıfta kalmıstır kim ne derse desin bu adama kesinlikle transfer yaptırmayın profesyonel süleyman hurma gibi isimler getirin onlar yapsın transferi işimiz ertuğrul hocaya kaldıysa bu takım küme bile düşer onun yaptığı transferlerle
    • ilkert  
    21 Haziran 2012 | 09:44
    İyi bir rapor hazırlamışsınız, ellerinize sağlık. NTVSpor'un sitesinde "Yine alınması beklenen oyuncular Arjantin pazarından olabilir. Batalla ve Pinto'yu öneren Arjantin'deki aynı isme yine başvurulması bekleniyor" şeklinde haberi okuyunca buraya yazmak istedim.

    Hâlâ Arjtin pazarına yönelmek ne kadar doğrudur? Uzak ülkelerden futbolcu getirmek mi, Türkiye'ye yakın yerlerden almak mı müspet olur? Bu sorulara cevap mahiyetinde sizlere arşivden iki analiz sunacağım. Her ikisini de izlemenizi, ilgilere izletmenizi tavsiye ediyorum.

    23 Kasım 2010: http://vimeo.com/17124570
    30 Nisan 2011: http://vimeo.com/23303814
    • partizan  
    20 Haziran 2012 | 23:59
    transfer karnesi,ya tutarsa modelidir..yani tombaladır..ya çıkarsa bahtımıza modelidir..itirazı olan varsa tablo yukarıdadır oraya baksın! kaldırımlar,bıldırımlar,arılar,saklar,torunlar,aslanlar..vs hepsine yol veriyor şimdi! kim seçti bunları?benmi seçtim? ertuğrul efendinin menajerleri adamları bizzat izlemedimi? neden yolluyorlar öyleyse?ben taraftar olarak şampiyonluğu hedefleyen bu takımda kaliteli oyuncuları görmek istiyorum arkadaş! 5.sınıf tapon oyuncuları görmekten bıktım! bunların transfer komitesinden de bıktım!bunların miskinliğinden de,cimrilerden de bıktım! elbette paralarımız sokağa atılmasın! ama Bursaspor taraftarını stada çekebilecek daha kaliteli sebepler olmalıdır!
    • Bursasporumm  
    20 Haziran 2012 | 23:54
    bakiyorumda bunlarn hepsini nerdeyse beleşe almşz :)))
    • serdar1963  
    20 Haziran 2012 | 20:57
    ertuğrul hoca nın kendisi 50 tane kaliteli futbolcuya bedel. Allah bu fekar taraftara beşiktaşı yenerek fenerden şampiyonluğu almayı nasip ettiği gibi Türkiyenin en iyi teknik direktörünü ve en iyi stadınıda nasip etti bunların degerini bilmeyenler küme düştüğümüz ve borç batağında olduğumuz günlerin gazete küpürlerine göz gezdirsin.
    • isim soyisim  
    20 Haziran 2012 | 20:47
    teksas,bızım transferde basarısızlıgımız yok.verdıgımzı para degerınde aldıgımız oyuncu kalıtesı bunu acıklıyor.bu sneekı 5. lık nedenı ıse lısteye bakarsan en cok transferı bu sene yapmısız.yanı,uyum surecınden dolayı olan bır basarızlık var.yazıcı ve hoca rısk almak ıstemıyor.her ıyı oyuncu tutmuyor.gs mısımovıcı aldı,adam gıbı oynamadan gıttı,bundeslıganın asıst kralıydı.yanı her ıyı malıyetlı oyuncuda tutmuyor.bızım ıse rısk alcak apramız yok cunku bu rıskı cıarıcak bır gelrımız yok.gercekcı olalım.fıyat kalıte acısından basarılıyız.Zamanla daha da ıyı olucagız.
    • isim soyisim  
    20 Haziran 2012 | 18:07
    bu oyunculardan taş çatlasa 6-7 oyuncuya bonservis verdik
    • Ersan  
    20 Haziran 2012 | 16:12
    Ertuğrul hoca kulübün parasını çarçur ettirmiyor yada hatalı bir trasferde en azından bana ne diyecek karakterde biri değil bu kadar fırıldak olan futbol piyasasında ertuğrul hoca Bursaspor için Bursaspor da hoca için bir şanstır. Herşey iyi güzel ama söylemek istediğim tek bir şey var transferde doğru zamanda risk almayı hem yönetim hemde hoca öğrenmelidir. tamam uefada durumun ne olduğu henüz net değil ama tek yaptığımız transfer bank asyadan ve bu durumda hedef şampiyonluk denilince biraz enteresan oluyor.
    • Teksas_nl  
    20 Haziran 2012 | 15:37
    bir sistemin bütününü onu oluşturan alt elemanlara ayırmadan analiz etmeye çalışırsanız sonuçta işe yarar elle tutulur veriye ulaşamazsınız ve sistemi geliştirmek için atılacak adımlarda bocalarsınız. Bursasporun son 3 yılki durumu da bu. Fiziksel kondüsyon ve takım oyunundaki başarıyı transferde ve genç oyuncu yetiştirmedeki başarısızlıktan ayıramalısınız. İyi yaptıklarımızı koruyup kötü olduklarımızı geliştirmeliyiz ki Avrupa takımı çizgisine yükselelim. Aksi takdirde bu sene olduğu gibi Sivasla Eskişehirle aşık atarız ancak. Başarı tanımladığınız referansa göre değişen birşeydir.
    • orhan  
    20 Haziran 2012 | 15:00
    başlık yanlış atılmış. BAŞLIK SAĞLAMIN BAŞARI KARNESİ OLMALIYDI.ERTUĞRUL hoca zamanında transfere ne kadar para harcanmış, ne kadar futbolcu satışından kar edilmiş ve me kadar sportif başarı elde edilmiş. işte o zaman sağlamın değeri ortaya çıkar,Biz taraftarların teknik heyete ve yönetime güvenmek zorundayız.En büyük başarı başta yönetim ve teknik ekibi onurlandıracaktır. Bizleride mutlu edecektir.
    • kadir  
    20 Haziran 2012 | 14:34
    10
    fener 35lik yedek oyuncuya çuvalla para verdi,ancak kuyt A.kocamanın yardımcısı olur.Çöpe atılacak para yok.....
    • şampiyonum  
    20 Haziran 2012 | 14:30
    Bu takıma başarısız diyeni Allah çarpar,ya gözünüz kör,ya kulağınız duymuyor,ya futboldan anlamıyorsunuz,ya başarının değerlendirmesini yapamıyorsunuz,ya Bursasporlu değilsiniz,yada afedersiniz embesilsiniz?
    • sadece bravo  
    20 Haziran 2012 | 14:17
    Keşki geçmiştete her gelen hocalardan yerlisi yabancısı bu derece ister hatalı ister isabet transfer yapmış olsaydıda ,neticede tabelada 1.şampiyonluk 2 UEFA 1 kılpayı kaçan UEFA ve 1. Türkiye kupası finali gibi özlenen ve imrenilen başarılarımız olsa.Tuttuğun her şey altın olsun ertuğrul hocam seninle büyük olduğumuz anladık,gücümüzün farkına vardık.Helal olsun sen adamın dibisin Bursalıların sevgilisisin.
    • aJk  
    20 Haziran 2012 | 13:40
    Bence olması gereken şu arkadaslar.. Kaliteli isinin ehli bir transfer komitesi kurulacak ve bu adamlar devamlı gezecekler oyuncuları izleyecekler hocaya rapor verecekler bu dogrultuda transferler yapılacak..

    İngilizler bu isi yıllar önce kurmuslar adamlar profosyonel calısıyorlar zaten basarıda bu yuzden geliyor.. Biz Allah'a cok sukur Ertugrul Hoca ile istikrarı yakaladık fakat aynı istikrarı pek kadromuzda yakalayamıyoruz bununda zaten sebebi futbolcuların durumları o yuzden duzgun scoutlar işe alınıp profosyonel calısılırsa dahada basarılı olcaz inş..
    • Tarık Çan  
    20 Haziran 2012 | 12:13
    Türk futbolu zaten ne kaybediyorsa bi şikecilerden bide yanlış transferlerden kaybediyor. Yanlız hata yapa yapa artık hocada öğrendi bazı şeyleri en azından son sene transferlerinin %80'i verimliydi.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR