KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Sabır ve hoşgörü bekliyoruz"

18 Eylül 2015 | 13:12

49 yorum

15639 okunma

Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında 20 Eylül pazar günü deplasmanda oynayacağımız Fenerbahçe maçı öncesi Özlüce Tesislerimizde basın toplantısı düzenledi.

ZOR BİR MAÇ OLACAK

Çok önemli bir rakiple, gerçekten kadrosunu önemli futbolcularla takviye etmiş, lige de iyi başlamış şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız.. Bu gibi karşılaşmaları oynamak bir takım için zaman zaman kolay oluyor ama rakibin gücü ve oluşturulan atmosferi gözüne alırsak zorlu bir maç bizi bekliyor.

Biraz evvelde öne çıkarmaya çalıştım. Bu gibi karşılaşmalarda antrenör için oyuncularını çok fazla motive etmeye, olayın ciddiyetini onlara anlatmaya çok fazla gerek kalmıyor. Dolayısıyla oyuncular için çok güzel bir fırsat. Sonuç olarak kötü başladığımız fakat geçtiğimiz hafta ilk galibiyet ve puanların aldığımız ligde Fenerbahçe karşısında ortaya koyacağımız mücadele güzel olumlu futbol ve alacağımız bir galibiyetin bundan sonraki dönemle alakalı bize katacağı değerlerin farkındayız. Bu karşılaşmadan alınacak iyi sonucun ki geçiş süreci geçiriyoruz. Adaptasyon süresi içindeyiz. İyi sonuçların takımın ve taraftarın moral motivasyonunu arttıracağı ortada. Bu yüzden Fenerbahçe maçını güzel bir fırsat olarak değerlendirip hem ligdeki puanlarımızı arttırmak hem de yavaş yavaş üst sıralara çıkmak ve uyum sürecini kısaltmak için bu maçtan en üst seviyede faydalanmaya çalışacağız.

RAKİPTEN ÇOK BİZİM SAHADA NELER YAPACAĞIMIZ ÖNEMLİ

Dün Fenerbahçe Avrupa Ligi maçında mağlup oldu. Herkesin kafasında soru işareti olabilir. Bu maçın etkileri ne olacak? Pazar günü hep beraber göreceğiz. Bir önceki maçın etkilerinden daha çok pazar günü oynayacak en önemli etkende bizim futbol adına ortaya koyacağımız değerler ve futbol adına ne kadar üretkenlik göstereceğimiz. Rakibin durumundan ziyade bizim neler yapacağımı belirleyici olacak. İlk defa bu hafta içerisinde tam takım olarak çalışmaya başladık. Geçtiğimiz hafta 10 tane mili takıma giden oyuncumuz nedeniyle tam kadro çalışamadık. Bunun olumlu etkilerini de hemen antrenmanlarda görmeye başladık. İnşallah bu çocuklar adaptasyon ile alakalı sıkıntıları giderip, birbirlerini anlamaya başarıp, katkı sağlamaya başladığında futbol adına güzel şeyler yapacaklar. Zaman içinde bunu halletmemiz gerekiyor. Hemen takım müthiş oynasın. Böyle bir dünya futbolda yok. Bizim bakış açımızdaki yanlışlıkta bu. Hemen iki gün sonra çok iyi oynasın üst düzey işler yapsın beklentisi var. Hepimiz yaşadık, alt mahalleden üst mahalleye taşındığımızda bile sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların yaşanması gayet doğal. Hepsi karakterli düzgün çocuklar. Yetenekleri ile beraber karakterleri ile de takıma katkı yapacaklar.

SABIR VE HOŞGÖRÜ BEKLİYORUZ

Bu gibi değişimler maalesef sancılı oluyor. Grubun içerisindeki insanların Bursaspor camiasını anlatmak istedim. Tabii ki sabırlı hoşgörülü olaya biraz daha bizim söylediğimiz gerçekler açısından bakılmasını istiyor ve bekliyoruz. Unun beraberinde de istikrar problemi var. Ülke futbolunda. Sabrın hoşgörünün olmadığı yerde istikrar da olmuyor başarı da gelmiyor. Bu camia bunun sıkıntılarını yıllarca çekmiş bir camia. İstikrarsızlığın ve bunun beraberinde getirdiği sıkıntıların da insanlara neler yaşattığını hepimiz gördük. Tam tersini de yaşadık. İstikrarla birlikte neler yaşandığını gördük. Bu camianın içinde bulunan herkesten Bursaspor'u seven ve katkı sağlamak isteyen herkesten bu sabrı ve hoşgörüyü bekliyorum. Bu değişim içerisinde bunu zamanla halledebileceğimiz ortada. Biz elimizden geldiğince çalışıyoruz. Başkan ve yönetimle bu takımın daha iyi seviyeye gelmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu süreç içerisinde bizle beraber olan insanların sabrına ihtiyacımız var. 3-4 haftalık süreç yaşadık. Olaya bu şekilde yaklaşıp bize destek olan moral motivasyonumuzu arttırmaya çalışanlarda oldu ama tam tersini düşünenlerde oldu. Bu takım çok daha iyi yerlere gelecek ve inşallah hep beraber mutlu olacağız.

Takımımız da çok şükür sıkıntı yok. Dün Josue'nin belinde bir sıkıntı oldu ama 27 futbolcumuz ile antrenman yaptık. Josue'nin cezası da bitti. Sivok'un da takımla birlikte antrenmanlara katılmasıyla eksiğimiz yok. Tam kadro maça hazırlandık.

STOCH'UN OYNAMAMA DURUMUNU ÜLKE ŞARTLARINA BAKARSAK TERS BAKMIYORUM

Bir basın mensubunun "Fenerbahçe'den kiralanan Stoch'un bu maçta oynamayacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Sağlam, "İçimden ne geçiyorsa söyleyen bir insanım. Bence garip değil. Bizim ülke olarak futbola bakış açışımız, kültürümüz ve taraftar yapımız maalesef bu olayı bu şekilde kabul edebilecek düzeyde değil. Konuyu iki yönden değerlendirelim. Şimdi Stoch bizde kiralık ve sezon bitince kendi takımına dönecek. Şimdi insan ve duyguları da var. Gidiyor Fenerbahçe karşısında çok hırslı ve mücadeleci futbol oynuyor. Bir iki tane de gol atıyor. Aslında başka yerlerde bu durum çok doğal. Fenerbahçe açısından olayı değerlendirdiğin zaman geri dönecek ve camiası bu durumu olumsuz karşılayabilirler. Bu tarafa gelirsek eğer, Stoch çok net bir pozisyonu kaçırabilir. Bunu geçmişte de yaşadık. Ya da gol atabilir ve gol attıktan sonra sevinmez. Ülke olarak bunun örneklerini yaşadık. Oyuncu iyi oynasa da sıkıntı yaşanıyor, kötü oynasa da değişiyor. Bizim futbola bakış açımız maalesef bu ikili durumu da çok hoşgörü ile kabul edemiyor. Gol kaçırması ve hislerine yenilip farklı şekilde davranması belki onun tüm sezonu yok edebilir. O yüzden ben daha bu ülkenin bu durumu hoşgörü ile olgunlukla karşılaşacağına inanmıyorum. Olaya da çok ters bakmıyorum" yanıtını verdi.

FORVET İÇİN KİMİN OYNAYACAĞINA KARAR VERECEĞİZ

Forvet oyuncuları Tom De Sutter ve Tomas Necid'in son durumları hakkında da bilgi veren Sağlam, " Tom De Sutter geçen hafta uçaktan indi 1 gün antrenman yaparak Başakşehir maçına çıktı. Daha sonra yarım bir takımla etrafında olmayan oyuncular ile maça hazırlandı. Bizim de beklediğimiz bir performansı ortaya koyamadı. Necid sakatlıktan yeni çıktı. Fiziksel olarak yavaş yavaş kendini buluyor. Gol atması ona moral olarak da destek verdi. Hafta sonu bir tercih yapacağız. Zaman zaman da inşallah ikisini de beraber kullanmayı düşünüyoruz. Hafta sonu ile alakalı hangisi takıma daha fazla katkı yapar imajı verirse onunla başlayacağız. Tom da iyi çalışıyor Necid de formunu yavaş yavaş buluyor. Keşke ikisi de tam hazır olsa da tercih içerisinde olsak. Ben bunu mutlulukla kabul ederim" dedi.

 Bursaspor.org.tr

    • Bold  
    19 Eylül 2015 | 19:27
    Olmuş 5. Hafta bir de milli takım arası verilmiş daha ne kadar süre gerekiyor üç pas yapabilmek için. Alttan gelen osmanlısı kayserisi tüm takımı yeniledi ama çıkıp top oynuyor puan alıyor. Bizim Başkanı hocası tutturmuş sabır sabır diye. Kardeşim çıkıp yeneceğiz bunu başaracak takımız biz de. Elindeki kadro ligin en pahalı beşinci kadrosu oynattığın futbol amatör küme futbolu. yarınki maçla beraber ligde 5 maçta aldığın puan 3 olacak aynı taktikle gidersen.
    Hiç ağlama sızlama milletten birşey bekleme hoca. sadece çık top oyna kazan. Fakir edebiyatına doydu bu taraftar artık.
    • Silver car  
    19 Eylül 2015 | 17:52
    Ertugrul sağlam işi bilmiyor fenerin hocasını alalım daha ucuz :)
    • Hasan  
    19 Eylül 2015 | 16:52
    -1
    Insallahi masallahi birak ta takima bi sistem oturt ertugrul efendi.
    • Yıl-do  
    19 Eylül 2015 | 14:59
    Sabır ve hoşgörü parayla satılıyorsa söyle Recep HÖDÜKBAŞI na Fenerbahçe'ye satsın onları. Sayın yan pas uzmanı
    • halil can  
    19 Eylül 2015 | 14:32
    Bu paralarin dondugu yerde kimse sabir gostermez . Basarisizsan gidersin.
    • Sinanbursa  
    19 Eylül 2015 | 12:00
    Takımı Ertuğrul şampiyon yapmamışmış saçmalık adam dört sene takımın başında kaldı bir yıl 5. bir yıl şampiyon bir yıl 3. son yıl 5.veya 6. daha ne yapcak elindeki kadroda malum
    • Sinanbursa  
    19 Eylül 2015 | 11:57
    Hey gidi yeşilbeyaz sevdalıları klavye taraftarları bu ne kardeşim ya; Ertuğrula salla, yönetime salla, oyunculara salla tamam kardeşim takımın şu anki oyunu kimseyi memnun etmiyor ama çözüm destekten başka bir şey değil. 18 takımdan kaç takım sayabilirsiniz şu aşamada beyendiğiniz demek oluyor ki bu işler sizin düşündüğünüz gibi olmuyor bir düşünsenize şu an "FENER-GS vs. taraftarı olduğunuzu dünya yıldızları oyun sıfır onlar ne yapsın adam olan iyi düşünsün.....
    • eduardo  
    19 Eylül 2015 | 10:42
    Şampiyon olduğumuz sene de söylemiştim, takımı ertuğrul şampiyon yapmadı diye. Çünkü o yıl Bursaspor'un şampiyonluğu dünyada en önemli 8 futbol olayından biri olarak gösterilmişti. Eğer futbol otoriteleri başarıyı hocanın getirdiğini düşünseydi daha üst klasmanda bir takıma giderdi. Bunun örnekleri var: takımlarına sıradışı başarı yaşatıp üst kategorideki takımları çalıştıran hocalar var. Mourinho, villas boas, hatta fatih terim. Bizimki bizden daha iyi bir takıma gidemediği gibi, şampiyonluk sonrası takımı geriye de götürdü. Son olarak da evde oturuyordu zaten, yine biz getirdik başımıza. Yine iddia ediyorum. Bizden gittikten sonra değil 1.250.000 euro bunun yarısını bile bir takımdan alamaz. Bu hafta fener'i yensek bile görüşüm değişmez. Çünkü adam
    • iddalıyım  
    19 Eylül 2015 | 10:13
    Hocanın ilk yarı maçı tutmaya çalışan yan pas ve geri pasları bu kez işe yarayabilir. İY 0 ihtimali yüksek. Her şey ikinci 45 dakikada belli olur.
    • acı ama gerçek  
    19 Eylül 2015 | 10:10
    fener ikinci bir şoku kaldıramaz
    puan hırsızları çoktan devreye girmiştir
    gözümüz hakemlerde
    • kod adı yasaklı  
    19 Eylül 2015 | 10:00
    Fenerbahçe camiası şokta
    Nasıl olmasın ki ?
    Yüz milyon euroya takım kur..Netice...
    Sihirbaz (!) menajer
    Ustaların ustası(!) teknik adam
    Bir sürü sakat,formsuz oyuncu...

    Molde maçında 3 ön libero ile maça Yılmaz Vural başlasaydı
    Bakanlar Kurulu kararıyla yurt dışına çıkışı yasaklanırdı...

    Takke düştü kel öyle bir göründü ki
    Bizans medyasının şakıyan kanaryaları dahi sustu kaldı

    Şimdi tam da böyle bir günde maça Bursa moralli başlar
    Hakem helal süt emmiş biriyse maç sonucu 3 ihtimallidir.

    Değilse... kırmızı kart, penaltı , 90+8 de atılan ofsayt gol
    Herşeyi ama herşeyi görebiliriz...
    50 yıldır süre gelen bu çadır tiyatrosunda...
    • mevlevi  
    19 Eylül 2015 | 09:39
    Geçmiş...geçmişte kaldı...Canım...
    Bugün yeni şeyler söylemek lazım....
    • bursasporum  
    19 Eylül 2015 | 09:37
    hocam kişiliğinle örnek olabilirsin zaten adamlığına kimsenin birşey dediği yok zira biz takımda oyun izlemek istiyoruz yüreğiyle oynayan futbolcu toplulugu görmek istiyoruz seninde iyi niyetinden hiç şüpemiz yok fakat oynattıgın futbol ne yazıkki çağ dışı geri pas yan pas idmanlarda hep 5e 2 ya arkadaşım 5e 2 güçlenme çalışması değildir futbolcularımız ayakta duramıyor güçsüzler oynattıgın futbol çok kötü takım sürekli r yapıyor şenol hocanın oynattıgı futbolun yarısı olsa onada razıyız ama ne yazıkki sende bunu göremiyoruz ama yinede hayırlısı sabırla bekliyoruz ...
    • doğrusu bu  
    19 Eylül 2015 | 09:36
    Sabır ve hoşgörü talep etmişsin...
    Hay...hay...
    Seni en çok eleştiren,yerden yere vuran biri olarak maç sonuna kadar
    ..Okey...
    Takımdan beklediğim feneri yenmesi değil,
    Bir arada takım oyunu oynasınlar, futbolcular kabiliyetlerini ve yaratıcılıklarını sahaya yansıtsınlar yeter...
    • Yeşil79  
    19 Eylül 2015 | 08:43
    emre ileri çıkıyo geri gelemiyo defansta aziz behiç oynamalı Erdem bu maçta hata yapar Advincula daha çabuk hernekadar uyum sorunu olsada Tomde sutterle başlamalı
    • Timsah0616  
    19 Eylül 2015 | 02:00
    Tamam kimse genel anlamda Bursasporumuzun son halinden memnun değil.övgüde bulunacak halimiz yok.Evet yönetimin büyük yanlışları var. Ama dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun,tarihinin en parlak döneminde "öyle veya böyle"takımın başında olan bi adama bu kadar acımasız yorumlar yapılmaz.Peki kötü gidiş devam etsin.ortalık karışsın ertuğrul gitsin.her şey mükemmel olacak EMİN OLUN
    • cinaralti16  
    19 Eylül 2015 | 00:58
    sabir sabirda keske bunlar olmasaydi geride kaldi bende bes macda
    en AZ 9 puan bekliyordum elde var 3 puan Rahmetliyi sen benden iyi bilirsin ne derdi? ben tabeleaya bakarim ya FB yi bundan kotu yakalayamayiz
    hadi bu bizim donum macimiz olur insallah
    • Dudzi  
    18 Eylül 2015 | 23:33
    @DİRİLİŞ-ERTUĞRUL HAYATIMDA GORDUGUM EN KOTU KADROYU YAPMIŞSIN KUSURA BAKMA ONE OYLE
    • DİRİLİŞ-ERTUĞRUL  
    18 Eylül 2015 | 23:10
    -5
    Mert-
    erdem-Serdar-Dany-emre
    Cucak-Fatiy-Josue
    Cuenta. Sercan
    T.Necit

    • gerçek âkil adam  
    18 Eylül 2015 | 21:45
    Sorunun odak noktası hiçbir futbolcumuzu satmayacağız deyip transfer döneminin son günlerinde takımın iskeletini bozan, verdiği vaatleri yerine getiremeyen, yalan söyleyen bir adamın ne yazık ki halen Bursasporun başında başkan olarak kalmasıdır .

    1-2 galibiyete kanabilen saf taraftarlarımız da var .

    Bölükbaşı istifa etmeden taşlar yerine oturmaz .

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR