KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Passolig'i çöpe atın, 6222'yi kaldırın!

24 Haziran 2015 | 12:14

yorum

13019 okunma

Çıktığı günden itibaren uygulanışı kolluk güçlerinin keyfi inisiyatifine bırakılan; il-ilçe güvenlik kurullarınca deplasman yasakları uygulamasıyla hak mağduriyeti ve engellemelere sebep olan 6222 sayılı yasa kaldırılmalıdır.

Baskıcı ve yasakçı bir anlayışın ürünü olan bu yasa, ülkemiz spor alanlarının ve tribün yapısının gerçeklikleriyle uyuşmamaktadır. Tek suçlu olarak taraftarları gören, çözümü de yasak ve cezalarda arayan bu anlayış şiddeti ve düzensizliği önleyemediği gibi, bizzat sorunun kendisi haline gelmiştir.

Kolluk kuvvetlerince düzenlenen tutanaklara istinaden verilen seyirden men cezaları adeta taraftarlara karşı kullanılan bir silah haline gelmiştir. Kanun ve yönetmeliklerde hiç bir karşılığı olmayan, pankart yasakları tamamen yetkili amirlerin keyfine göre uygulanmaktadır.

Başta seyahat özgürlüğü olmak üzere, arma sevdalılarının takımlarını destekleme hakkını elinden alan deplasman yasağı uygulaması birçok ilde neredeyse rutine bağlanmıştır. Bu kararların alındığı il-ilçe güvenlik kurullarında, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri dahi yer alırken, taraftar temsilcilerinin bulunmaması komedya değil de nedir?

Spor alanlarında şiddetin önlenmesi iddiasıyla, 6222 sayılı yasanın e-bilet ile ilgili hükümlerinin uygulandığı bir yıllık passo-lig sürecinde; tribün ve saha kapatmaları devam etmiş, teknolojik karaborsacılık türemiştir. Passo-lig kullanıcılarının kişisel bilgileri herkesin erişimine açık ve pazarlanabilir bir meta haline gelmiştir. Şiddet olaylarını çözemediği ise bir yıllık icraatla sabitlenmiştir. Taraftar ortalamaları ciddi oranda düşerek ülkemiz tribünleri bitme noktasına getirilmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, bu kartı alan taraftarları makul seyirci olarak tanımlamış, devamında kulüplerimize taraftarları gerekçe göstererek verdiği rekor cezalarla kendini inkar eden bir pozisyonda yer almıştır.

Passo-lig; bir bankaya para kazandırmaktan başka bir anlam ifade etmeyen ve taraftarların takımlarına olan bağlılıklarını suistimal ederek ekonomik ranta dönüştüren, sürdürülmesinin anlamsızlığı herkesçe görülen bir uygulamanın adı olmuştur artık...

Tribünlerden bizlerin gördüğünü görmemekte direnenlere bir kere daha sesleniyoruz:

Spor alanlarımızda ve tribünlerimizdeki düzensizliğin de, şiddetin de kaynağı taraftarlar ve tribün grupları değildir. Toplumsal hayatımızın her alanında yaygın şekilde görülen problemlerin çözümü tribünleri ve taraftarları daha fazla baskı altına almak ve yasaklarla kuşatmak değildir.

6222 deli gömleğini giymemekte ve passolig ucubesine teslim olmamakta kararlıyız. Haklılığımızın hukuksal mücadelesinde önemli bir mihenk taşı olan passo-lig davasının 30 Haziran günü Ankara' daki duruşmasında bizler yine davamızın takipçisi olacağız. Ankara 16. Tüketici Mahkemesi' nde görülmekte olan passo-lig iptal davasını bizlerinde doğru bulduğu gerekçelerle Anayasa Mahkemesi' ne taşıyan hakimin Van' a tayin edilmesini de manidar bulduğumuzu kamuoyunun bilmesini isteriz.

Seyirlik bir oyun olan futbol, renkli tribünler ve dinamik taraftarlar olmadan düşünülemez.

Bizler, spor alanlarımız ve tribünlerimizdeki sorunların çözümünde masaya oturmaya hazırız.

Artık, denenmemiş olanı yapın ve örgütlü/organize taraftar topluluklarını çözüm paydaşı olarak görün.

Kafalarınızı kuma gömmekten vazgeçin ve sorunların çözümü için samimiyetinizi gösterin.

#PassoLigiÇöpeAtın6222yiKaldırın !

Ve ilan ederiz ki; 90+4′te gelen golü bekler gibi son düdüğe yani bu maçı alana kadar susmayacağız... Bu davayı kazanacağımıza olan inançla taraftarları omuz omuza olmaya çağırıyor, TBMM' nin 25. Dönem Milletvekilleri' ni göreve davet ediyoruz.

BİZ HAKLIYIZ, BİZ KAZANACAĞIZ!

İMZA

1903 Kara Kartallar Grubu
1907 ÜNİFEB – Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği
1927 Bornovalılar
Adanademirspor Ankara Ekspresi
Afyon Kartalları
Akigolar (Akhisar Belediye Spor)
Alkaralar (Gençlerbirliği)
Altay 1914 Taraftarlar Derneği
Anadolu Yakası Beşiktaşlılar
Ankaragücü Taraftarları
Beleştepe
Buca Fan Club
Bursaspor-Teksas Grubu
CK (Cefakar Kanaryalar)
çArşı
Dikmen Tayfa (Gençlerbirliği)
Diyarbakırspor Azrailler Grubu
Eski İzmirliler (Altay)
FBD – Fenerbahçeliler Derneği
Forza Şirinler (Samsunspor)
Gençlerbirliği Taraftar Derneği
Grup Friends (Fenerbahçe)
Göztepe Uniforce
Göztepe Yalı Grubu
Haydi Gençler (Gençlerbirliği)
İzmirspor 1923 Taraftar Derneği
Kaplanpenche (Adanaspor)
KaraKızıl (Gençlerbirliği)
Kardeşler (Gençlerbirliği)
Kırmızı Şimşekler – Eskişehirspor
KızılAslan
KızılKabus (Altay)
Kill For You (KFY) – Fenerbahçe
Karşıyaka Çarşı Grubu
Marmaralı Çotanaklar (Giresunspor)
Marmaris Kartalları
ODTÜ' lü Gençler (Gençlerbirliği)
Siyah Çoraplılar 1899 (Fenerbahçe)
Sol Açık Taraftar Grubu
Sopalı Pankart
Söğütbahçeli Çılgınlar (Samsunspor)
Taşra (Fenerbahçe)
Tatangalar – Numarali B
Tekyumruk
UNİA (Üniversiteli Altaylılar)
Vamos Bien
Vira (Trabzonspor)
Viva Göztepe
Taraf-Der
Taraftar Hakları Derneği

 Taraftarhaklari.org

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR