KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Para kazanmak için oyuncu satmam"

18 Ocak 2013 | 09:35

52 yorum

19307 okunma

Bursaspor Divan Kurulu Olağan Toplantısı Bursa Baia Otel'de gerçekleştirildi.

Olağan Divan Kurulu toplantısı 90 üyenin katılımıyla Bursa Baia Otel'de gerçekleşti. Toplantıya Başkanımız İbrahim Yazıcı'nın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyelerimiz İlhan Ulsu, İsmet Demirel, İrfan Koç, Selçuk Eren, Necmettin Kocaman ve Nejat Çölek katıldı.

Toplantıda takımın durumu, kalıcı gelirler, kulübün idari ve finansal yapısı görüşüldü.

Baia Hotel'de Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'nın başkanlığında, kulüp tüzüğümüzün 22. maddesi gereği gerçekleşen toplantıda konuşan Başkanımız İbrahim Yazıcı, Divan Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. İbrahim Yazıcı, bazı kesimlerin kendisini konuşmadığı için yerden yere vurduğunu belirterek, makam meraklısı olmadığını söyledi. Başkanımız ayrıca "Mevcut takım şampiyon takımdan daha kaliteli. Sanki 40 yıl boyunca UEFA'da gruplara kalmış gibi her yerden vurmak istiyorlar. Twente'ye elenince ben hiç mi üzülmedim? Önceki günkü maçta galip durumdasın 2-1 galibiz herkes alkışlıyor. 2-2'de mırıldanmalar başlıyor. 3-2'de 'Şampiyon takımı şöyle böyle yaptınız' diyorlar. Şampiyon takıma bakın şu anki takıma bakın. Futbolda biraz da şansta gerekiyor. Bunlar olacak. Geçen sene Galatasaray şampiyon bu sene şampiyonluğa oynuyor. Bir evvel ki sene küme düşme hattının bir üstündeydi. Taraftar maça gelmiyor. Niye? Kötü günde de beraber ol. Biz niçin buradayız. Ben tribünde fenalaştığımda reklam mı yaptım?" dedi.

"HERŞEY BİTMİŞ DEĞİL"
Konuşmadığı için herkesin atıp tuttuğunu ifade eden Başkanımız İbrahim Yazıcı, "Ben her gün başka türlü konuşurum. Konuşma özürlü değilim ama çıkmıyorum, konuşmuyorum. Transferde de iki oyuncuyu ağızlarına yapıştırıp, konuşuyorlar. Biz şampiyon olurken de şampiyon olacağız demedik. Şu anda önümüzde ligde 17 maç kupada da 3 maç var. Her şey bitmiş değil. Bugün İngiltere liginden transfer yaptık. Şampiyon kadro ile de alay etmişlerdi. Taraftarlarla iletişim konusunda sıkıntımız var. Bizi bıktırmaya yönelik çabalar zaman kaybettirdi. İletişim konusunda daha özenli olabilirdik. Sağlık açısından yaşadığım sıkıntılar iletişim sıkıntı oluşturdu. Yeni önlemlerimiz olacak" diye konuştu.

"PARA KAZANMAK İÇİN OYUNCU SATMAM"
Para kazanmak için oyuncu satmadığını ifade eden İbrahim Yazıcı, "Bursaspor, oyuncu satışından kazanç sağlamak bir tarafa oynatamadığı futbolcuların alacaklarını faiziyle ödemek zorunda bırakıldı. Ben para kazanmak için oyuncu satmam, satmadım da. Eğer oyuncunun Bursaspor'da kalacak durumları ortadan kalkmışsa satarım. Ben satışına karar vermem, teknik heyet verir. En önemli konulardan biri medya. Yabancı bir oyuncu geliyor sana diyor ki 'Ben oynamak istemiyorum' Premier Lig'den bana teklif var. Teknik direktörde tabiî ki 'git' diyecek ama bu başka türlü yansıtılıyor. Oyuncu satmak için oyuncu alıyoruz ama bunlar Bursa'da hep yanlış aksettirilir" diye konuştu.

"BU YANGIN SİZİ DE YAKAR"
Televizyon ve gazetelerde kendisi adına olumlu haberlerin yansımadığını ifade eden Başkanımız İbrahim Yazıcı, "3 yılda bir başarı elde etmiş bir takım taraftarını mutlu edemiyorsa sorun takımda yada kulüpte değildir. Ben bu kulübü 4 yıldır kötümü yönettim? Televizyonlarda, gazetelerde benim adıma iyi bir haber gördünüz mü? Hiçbir başarı cezasız kalmaz sözüne inanıyorum. Ben bu cezayı fazla çektim. Kulübün menfaatleri için başıma neler geldiğini biliyorum. Başımıza gelen ne varsa kulübün menfaatleri içindir. Taraftardaki olumsuz havanı mimarı medyadır. Hataları büyüterek kamuoyuna sunarsan olacağı budur. Bu yangın sizi de yakar" şeklinde konuştu.

"HESAPSIZ HARCAMA DÖNEMİ BİTTİ"
Kulüp yönetiminin 10 sene önceki gibi olmadığını ifade eden İbrahim Yazıcı, "Hesapsız harcama dönemi bitti. UEFA ödeyemeyeceğin kadar borçlanırsan kapının önüne koyuyor. Bursaspor günü kurtarma politikaları yüzünden batmadı. Bursaspor yayın gelirlerinden başka dişle dokunur gelirinin olmadığının kimse farkında değil. Oyuncu primlerini ödemeye yetmiyor. Elimizde dosyalar, projeler kapı kapı dolaşmadığımızı zannediyorsunuz? Reklam için bittiğimiz firmalara bizden önce arayıp aman reklam vermeyin diyenler var. Bunlar Bursaspor'a en çok kötülüğü yapan kişiler. Şampiyon olmadan önce gırtlağımıza kadar borç içinde değil miydik? Şampiyon olduğumuzda elde ettiğimiz gelir değer artışına yetmez. Bu stadı Bursaspor yaptı. Kuruşuna kadar Bursaspor kasasından çıktı. Bu borçları ödemek, stadı yaptırmak başımıza gelmeyen kalmadı. Biz onun üzerine ısrarla gitmeseydi yapılmayacaktı. Şampiyonlar Ligi maçları İBB Spor'un stadyumunda yapılacaktı. Biz bunu içimize sindiremedik. UEFA'dan gelen yetkililer burada maç oynanmaz dendi. Bitişine hiç inanamadılar. Çok büyük bir iş halledildi" ifadelerini kullandı.

"DİK DURUŞUMUZ UNUTULDU"
Şike süreci ve federasyon seçimlerinde sergiledikleri dik duruşun kendi camialarında unutulduğunu ifade eden Başkanımız İbrahim Yazıcı, "Federasyon ile ilgili atan tutan bir sürü insan var. Dün onları desteklediler. Şimdi atıyorlar. Ben salona girmedim. Federasyonun kapısından da girmedim. CAS'ta dava kazanan tek kulüp biz değimliyiz? Ben o mahkemeye kendim gittim. Gelen kanı yüzde bir değil ama ben inanıyordum. Demek ki o zaman ki basına şöyle bir bakın normal bir haber gibi geldi geçti. Bursa için şampiyonluğa yakın bir zaferdi. Kazanamayıp onla ilgili yüklenmeyi düşünüyorlardı" dedi.

"UÇAN KUŞTAN HABERİM VAR"
Başladığı işi yarım bırakmak istemediğini ifade Başkanımız İbrahim Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü; "Ben kalıcı değilim. Uğraşın içinde devam ediyoruz. 'İbrahim Yazıcı Marmaris'ten, İstanbul'dan idare ediyor' Sen benimle mi yaşıyorsun? Buraya 20 dakikada geliyorum. Ben makam meraklısı değilim. Mühim olan olaylara hakim olup olmadığım. Uçan kuştan haberim var. Ben kulüpten yana barıştan yanayım"

Başkanımız İbrahim Yazıcı, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın geçtiğimiz günlerde Beşiktaş ile aramızdaki gerginliği değerlendirerek, "Ben Bursa'nın haklarını korumak durumundayım. Hangi Beşiktaşlı bıçaklanmış? Beşiktaş başkanının Bursa'ya gelmesi popülizm" dedi.

Kadro dışı bırakılan Ozan İpek'in vukuatlarını anlatması durumunda futbol hayatının zarar göreceğini söyleyen Başkanımız İbrahim Yazıcı "Hocamızda onunla ilgili bazı şeyler söyledi. Ozan İpek'i ben aldım. O kadar çok şeyler oldu ki bunları burada söylersem hem kulübe hem de onun futbol hayatına zarar verir. Zamanı gelince söyleriz. Kimse elindeki yıldızı kaybetmek istemez" dedi.

Divan Kurulu Toplantısı Başkanımız İbrahim Yazıcı'nın konuşmasının ardından sona erdi.

 

 Bursaspor.org.tr

    • partizan  
    20 Ocak 2013 | 17:48
    kendini tekrarlıyorsun,ağzından çıkan her kelime seni bitiriyor,keskin bir silgi gibi üzerini çiziyor,siliniyorsun..git artık..ama yaklaşık 100 trilyonun her kuruşunun hesabını verdikten sonra!
    • kadir  
    20 Ocak 2013 | 03:04
    yalancının ...........................
    • serdar  
    19 Ocak 2013 | 16:47
    başkanın dediğine göre şampiyon olmasaymışız parasızlıktan 3. ligde falan mücadele ediyoduk heralde bunu 5 yaşındaki çocuğa söyle afedersin bitarafıyla güler şunu hiçbiriniz unutmayın karşınızda Türkiyenin en zeki taraftarı var açıklamalarınızı ona göre yapın
    • Zafer Mh Li  
    19 Ocak 2013 | 14:55
    Dikkat ettim de :) Daha 2 gün önce Başkan a karşı olanlar. Bu açıklamalardan sonra yanında olmaya baslamıslar :)
    • Bursasporlu Onur  
    19 Ocak 2013 | 12:22
    yazıcı sen işini bilirsin...Sen yaş tahtaya basmassın nerde bedava oyuncu var onu bulur getirirsin helal sana...
    • bursaturk  
    19 Ocak 2013 | 12:01
    Benim Takım Kadrom
    T.direktör:E.Sağlam
    Scott Carson-Harun Tekin-Michaël Basser Chrétien-Serdar Aziz-tomáš zapotocny-Ibrahim Ozturk-Taha Can Velioglu-Ozan Tufan-Pablo Martín Batalla-Fernando Daniel Belluschi-giani stelian kirita- volkan şen-ivan ergic-Okan Deniz-sercan yıldırım-Sebastián Andrés Pinto Perurena
    • green_hause  
    19 Ocak 2013 | 11:39
    -1
    Bu saaten sonra kimi satacaksiniz merala bekliyorum (neyin dik durusundan bahsediyorsun boyle yapman kendunu temize cikarman anlamina gelmez camur bu bir kere sicramis kirlenmisin daa nediyem
    • alp  
    19 Ocak 2013 | 04:32
    baskan gec bunlari en yakin beceriksizligin ndiaye yi sattin yerine kimi kac paraya aldin !!! eski defterleri acmiom zaten...
    • mateja16  
    19 Ocak 2013 | 00:39
    -1
    Arkadaşlar ben Bursaspor taraftarıyım.Kimsenin yandaşı değilim.Ancak ortada bir gerçek var : yazıcı başkan hırsız olsa kulüp borç batağındayken ve kimse sahip çıkmazken ortaya çıkıpta ben başkanlığa adayım der miydi?Hepinize soruyorum!
    • ahmet pas  
    18 Ocak 2013 | 22:23
    hala yönetime şampiyonlukta alınan parayı ne yaptığını soran var!! bu nasıl bir abukluktur ya?! adam cevabını vermiş ama o kadar futbol bilgisinden yoksun ki yine soruyor, hesap istiyor! kimse sormasa divan kurulu sorar paraların hesabını, kadir şankaya yedirir mi sanıyorsunuz? mali şube 2 defa hesaplara el koymadı mı? bişey bulabildiler mi? bu tip sorular soranların artık istanbullu olduklarından şüphelenmeye başladım..
    • Lacoste  
    18 Ocak 2013 | 22:06
    Ya bu vedatın hocayla derdı sıkıntsı nedır acaba hocaya sallayıp duruyo arkadas hoca burda vedat sen gıt ıstersen
    • Vedat Akcakoca  
    18 Ocak 2013 | 21:20
    -2
    SAYIN BASKAN SEN HOCAYISAT BENCE, yoksa o seni satacak.
    • crocodile  
    18 Ocak 2013 | 21:09
    bu taraftar balık hafızalı değilse bende birşey bilmiyorum.
    • bayerx  
    18 Ocak 2013 | 19:08
    Bana biri şampiyonluktan sonra kazandığımız paraların hesabını versin eyvallah diyeyim. yazıcı harbi delikanlıysan çıkarırsın bütün gelir-gider dökümanlarını bizde k.... üstüne otururuz.
    • murat saçan  
    18 Ocak 2013 | 18:41
    ibrahim yazıcı doğru yolda ilerliyor..
    onun bunun çocuğu HATTA ANASI BABASI BELLİ OLMAYAN medya !! önce yönetimi bölmeye çalıştı bunu davalarla mahkemelerle vs kişiliksiz ahlaksız insanlarla denediler ama BAŞARAMADILAR..
    şimdi ne yapmaya çalışıyorlar TEKSAS BursasporUN O BÜYÜK TARAFTARINI iç karışıklık çıkartarak yönetime kışkırtıp bölmeye çalışıyorlar hatta bazı insanları yanlarına bile çekmeyi başardılar yönetime kışkırttılar. kimse oyuna gelmesin takıma sonsuz destek vermenin zamanı geldi geçiyor bile
    HERKEZ YÖNETİME TAKIMA SAHİP ÇIKSIN KÖPEKLERE İNAT DESTEKLİYELİM Bursaspor İYİ YOLDA EMİN OLUN BİRAZ SAYGILI OLALIM
    • Samet  
    18 Ocak 2013 | 17:31
    -2
    ya ne adamsınız sız ya tek gelır yayın gelırı yuru gıt ısıne avrupadan gelen para sampyonluktan gelen para satılan oyuncular volkan sercan vs. ıddaa da 3. takım en cok parayı alan ufak tefek yardımlar dıvan kurulu delegelerden toplanan paralar daha bılmedıgımız bır cok gelır bıletler daha sınırden aklıma gelmıyo nedıyım ben bız sampyon olmak ıstemıyoruz takımımızın bu durumda olmasını ıstemıyoruz madem bı basarı var bu basarı herzaman olmuck bılıyoruz ama bu kadarda rezıl olmanın taraftarın yerden yere vurulmasının anlamı yok yonetım sen belkı ındırmydrsun gunahını almıyım ama ozaman yonetm bı boka yaramıyo bırınden bırını kabul et. ve duygusal yapma 18 yasında cocuk yok karsınızda KOSKOCA Bursaspor VE TARAFTARI VAR.AKLINIZI KULLANIN ALMASINLAR AKLINIZI.HERKEZ GOREVINI VAZIFESINI BILECEK PARA YOKMUS BIZDEDE YOK 10 SAATLIK YOL GIDIYORUZ.SACMA SAPAN KONUSUP CANIMI SIKIYOSUNUZ SALAK ADAMLAR
    • ınegolluler  
    18 Ocak 2013 | 17:10
    -2
    sampıyonluktan sonra gelen paralar satılan oyuncular ve son ndıa dan gelen mılyonlar nerde baskan
    • serdar  
    18 Ocak 2013 | 16:41
    -1
    yazıcı konuşmayı iyi beceriyo ama öte yandan sağ kanat sos veriyo forvet adamı ısrarla sağda oynatmaya devam ediyoruz sol bek içler acısı defans desen 15 dak fenere dayanamıyo böyle önemli işlerimiz varken konuşmalar devam ediyo evet istifanı istedik istifayı kabul etmiyosan hala bu takımın başkanıyım diyosan icraat zamanı biraz icraat allahınız varsa son 10 gün butaraftar daha size ne desin
    • bayerx  
    18 Ocak 2013 | 16:19
    başkan eskişehir 2-2 / sivas 2-2 / fenerbahçe 2-3 / tewente 2-3 / beşiktaş
    tamam takım iyide bu konsantrasyon eksikliği neden oluyor. bu 1 sezonda bir takımın başına bir kere 2 kere gelir . bizim kaç tane geldi en fazla yukarıdaki kadar saydım.burası dingonun ağırı değil burası Bursaspor Camiası .suç sizde değilse suçluyu bulun kellesini alın o zaman.....
    • berryroad  
    18 Ocak 2013 | 15:10
    sayın başkan gördüğüme yaşadığıma mı inanayım sana mı inanayım. artniyetin vardır yoktur bilemem ama ortada ciddi bir yönetin zafiyeti var bu da koskoca bir gerçek. bir defa bu kadro şampiyon kadrodan daha kaliteli palavrasını lugatınızdan çıkarın. hesabın kitabın iyi olabilir sayın başkan ama sportif açıdan her sene geriye gidiyorsan takımın ivmesi sürekli aşağıyaysa spor takımı yönetemezsin.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR