KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Özlüce Tesisleri devrediliyor

19 Nisan 2013 | 15:51

12 yorum

11440 okunma

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, halka açık spor faaliyetlerinde kullanılmadığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığı tarafından tahsisi kaldırılan ve geriye dönük 5 yıllık yaklaşık 10 milyon TL ecrimisil istenen Özlüce Tesislerinin bulunduğu alanı, üzerine yapılan yaklaşık 14 milyon TL’lik tesislerle birlikte Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devredeceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Özlüce Tesisleriyle ilgili Maliye Bakanlığı tarafından verilen kararı değerlendirdi. Özlüce Tesisleri'nin bulunduğu alanın, Bursaspor'a tahsis edilmesi ve halka açık olmadığı gerekçesiyle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla Büyükşehir Belediyesi'nden yaklaşık 10 milyon TL geriye dönük ecrimisil istendiğini doğrulayan Başkan Altepe, "Devletin hazine arazisinden 'spor tesisi tahsisi' adı altında alınan bu araziler daha önce başkanlarımızdan Erdoğan Bilenser döneminde inşaata başlanmıştı. Rahmetli Hikmet Şahin döneminde de tamamlanmış ve Bursaspor'a tahsis edilmişti. Şimdi de Maliye Bakanlığımız tarafından Bursaspor'a tahsis edildiği, halka açık olmadığı gibi gerekçelerle Büyükşehir Belediyesi'nden geriye dönük 5 yıllık ecrimisil isteniyor" dedi.

Bursaspor'u Bursa'nın simgesi olarak görüyoruz
Gerek eski başkanların gerekse şimdi Bursaspor'un her zaman Bursa'nın simgesi olarak görüldüğünü ifade eden Başkan Altepe, "Bursaspor, kentimizin en önemli değeri. Marka kent, dünya kenti olma yolunda şehrin tanıtımında en güçlü unsurlardan biri. Onun için bu konularda her türlü desteği gösteriyoruz. Daha önce yapılan Vakıfköy tesisleri, kapalı otoparklar, yüzme havuzları gibi tesisler de Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yapıldı. Tabi bu karar üzerinde bizim de çalışmalarımız var. Hukuki itiraz hakkımız var ve bunu değerlendireceğiz. Zaten buranın irtifa hakkı bize 2011'de verilmiş. Yani 5 yıl geriye gidilmesi söz konusu değil. Ben böyle bir ödeme yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Tesisler Genç Spor Genel Müdürlüğü'ne devrediliyor
Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Özlüce Tesisleri'nin durumuna ilişkin geçtiğimiz aylarda çalışma başlattıklarını ve alanı Bakanlığa devretmek üzere olduklarını ifade eden Başkan Altepe, "Biz zaten bu alanı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne devrediyoruz. Alan spor alanıydı, biz de spor alanı üzerine yapılan 14 milyonluk tesisle birlikte Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne devrini gerçekleştiriyoruz. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisimizde daha önceki oturumlarda karar almıştık. Şimdiden sonra bu tesisler zaten devletin oluyor. Devlet burayı ilgili kulübe kiraya vermiş olacak. Bu konuda inşallah sorunun kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum" dedi.

 

    • İsmail Tayfun  
    21 Nisan 2013 | 23:50
    Verin paraları üçüzlere,verin stadları üçüzlere,silin borçlarını üçüzlerin,düşürmeyin şike yapsada üçüzleri ve onların yalakalarını düşürmeyin sakın,yolsuzluklarını affedin onların yolsuzluk yapan başkanlarını federasyona başkan yapın.Onların taraftarları adam öldürmeye teşebbüs etsede,öldürsede hiç bir şey yapmamışlar gibi affedin.O yetmez bölücüleri bile affedin ama Bursaspor yöneticisi olursa masum bile olsa içeri atın,taraftarını 10 larca ay yatırın hapiste tutuklayın,maçlarında hatalı kararlarla demoralize edin.Yapılan tesisleri ellerinden alın.Türk futboluna kazandıracağı ve kazandırdığı oyuncularfı Milli Takıma bile almayın.İşte Türk futbolunun katline vesile olan bu zihniyeti bu ahlaksız bakış açısını görün.Sonra biz neden başarısız diye söyleyin.
    • sedat  
    21 Nisan 2013 | 17:50
    Bursasporun dikili ağacı yok, ne ataturk stadı ne timsah arena ne vakıf koy nede özluce. Bursaspora ait sadece gimadaki otopark var.
    • TEKSAS  
    20 Nisan 2013 | 13:19
    Bizim yöneticiler uyanık olmalı Eski stad Bizim Bursaspor'umuza Ait oraya büyük AVM yapsın yöneticiler Gelirleri Bursaspor'a ait olsun develet te avcunu yalasın !!!
    • alp  
    20 Nisan 2013 | 10:14
    stad devletin, tesis devletin :) başkana ve çalısanlarada memur maaşı baglayalım
    • timsah  
    19 Nisan 2013 | 23:07
    bunlar yeni stadıda burnumuzdan getiricek gibi duruyor ama hadi bakalm...
    • salaş  
    19 Nisan 2013 | 20:44
    bunlar batallayıda bize devredin demesin bizansı tepeliyo bu adam diye olurmu olur
    • Mustafa D.  
    19 Nisan 2013 | 19:35
    bu işten burnuma çok pis kokular geliyo ama hadi hayırlısı bakalım
    • ridvan çimen  
    19 Nisan 2013 | 17:31
    boş oy atın ! sonuçta oyunuzu kullanıyorsunuz ama boş kullanıyorsunuz.
    • teXasmumu  
    19 Nisan 2013 | 17:26
    -4
    yani biz kira vermiyoduk tesis için şimdi kira mı vericez... ?
    • mkpaşalı  
    19 Nisan 2013 | 16:58
    şiketaş statsız kalıyor ya ecrimisil olarak Bursasporumuzu da yerinden edecek akıllarınca bizanslılar.pek bir şey çıkacak gibi durmuyor ama en kötü ihtimalle Vakıfköye döneriz.bahaneyle oraya da el atılıp modernize edilmeli sezon sonunda
    • mustanyan  
    19 Nisan 2013 | 16:17
    18
    Yazık, Bursasporum siyasilerin ve basiretsiz yöneticilerin gayretleri ve kabiliyetleri ile çırak çıkmıştır. Yazık, bu taraftar her seferinde yapılan çağrıları karşılıksız bırakmayarak ekmeğinden çocuklarının rıskından kısarak aldığı forma ve biletlerle verdiği desteğe. Yazık, bunca işinde başarılı yöneticinin başarısız yönetimine.....
    50 yılını devirmiş kulübüme kalıcı gelir olacak bu projeleri biz yaratıp biz den oy isteyenlerden karşılık olarak istiyoruz.
    1. Eski stat yıkılsın yerine alış veriş merkezi, oto park ve eğlence merkezleri yapılsın bu mülk kulübe ait olsun. ve kira gelirleri Bursasporun kasasına girsin.
    2. Mahfel, Uludağ milli park girişi ücretinde pay, Bütün hastanelerin içinde Çiçek ve çelenk üzerine bir dükkan,
    3. Yeni stat da yer alacak dükkan ve işletmelerin kira gelirleri
    4. Bursasporluların gönül verenleri ailesi ve akşamları gidebilecekleri Bursaspor lokali.( yeni stat da)

    Son olarak Bursasporlu arkadaşlarımla beraber Bursasporun geleceğini konuşmak üzere taraftar liderleri akademisyen tarftarlar ve bu konuda ücretsiz proje üretecek ve destek verecek insanlarla bir araya gelelim.
    " Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluyorsa orada güneş batıyor demektir"
    Saygılarımla ... Mustafa VARDAR
    • İRFAN  
    19 Nisan 2013 | 16:09
    ee ne olucak

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR