KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Ozan Tufan 10 milyon Euro

12 Aralık 2014 | 09:21

16 yorum

9118 okunma

Bursaspor, birçok kulübü peşinden koşturan genç yıldızı için kelimenin tam anlamıyla bir servet istiyor. 10 milyon Euro bonservis bedeli belirlenen Ozan Tufan eğer bu rakamdan satılırsa, ülke futbol tarihinin en pahalı Türk oyuncusu olacak.

BİRÇOK KULÜP PEŞİNDE

Bursaspor'da sergilediği performansla A Milli Takım'a kadar yükselen ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in değişilmez isimleri arasında kendine yer bulan Ozan Tufan yaklaşan ara transfer dönemi öncesi birçok kulübü peşinden koşturuyor. Genç futbolcuyu halen Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ciddi bir şekilde istiyor. Kulübe resmi bir teklifin gelmediği bilinirken, kapalı kapılar ardında ciddi transfer görüşmelerinin yapıldığı konuşuluyor.

EN PAHALI TÜRK OYUNCU

Genç yıldızını yok pahasına elinden çıkarmamakta kararlı olan Bursaspor yönetimi servet değerinde bir bonservis rakamı belirledi. Maddi sıkıntı içindeki Bursaspor'da Ozan Tufan ekonomik darboğazdan çıkış formüllerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu nedenle Bursaspor Ozan Tufan'ı isteyen kulüplerden bonservis bedeli olarak tam 10 milyon Euro talep ediyor. Ozan Tufan eğer bu rakama satılırsa Türk futbol tarihinin en yüksek bedelli Türk oyuncusu olarak tarihe geçecek.

BENi UÇURMALARI LAZIM

Ozan Tufan hakkında Bursa Hakimiyet'e konuşan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, değerini bulan her futbolcunun satılacağını söyledi ve ekledi, "Ozan'a verilecek rakam önce beni uçurmalı."

YAZICI'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Ozan Tufan ve gündemdeki diğer konular hakkında Bursa Hakimiyet'in sorularını yanıtlayan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, merhum başkan İbrahim Yazıcı'yı örnek gösterdi. Bölükbaşı, "İbrahim Yazıcı ne derdi? 'Değerini bulursa her futbolcu satılır'. Ben de o mantıktayım. Değerini bulursa her futbolcu satılır" dedi. Ozan Tufan'ın genç ve yetenekli futbolcu olduğunu belirten Recep Bölükbaşı, "Ozan'a gelecek olan teklif önce beni heyecanlandırmalı sonra da uçurmalı. Beni uçuracak rakamlar olmalı" ifadelerini kullandı.

VERDİĞİM SÖZLERİ TUTTUM

Kulüpte yaşanan maddi krizle ilgili de görüşlerini aktaran Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, ödemelerde ciddi bir aksamanın olmadığını söyledi. Bölükbaşı futbolculara verdikleri sözleri tuttuklarını belirterek, "Verdiğim sözlerde 1-2 gün aksama oldu ve ödemeleri yaptık. Futbolcuların alacakları sadece kasım ayı ödemeleri ve 5 maç başları var. Geri kalan hepsi ödendi. Süper Lig'de diğer 17 takıma bakın. Onlardan iyiyiz" ifadelerini kullandı. Benzinlik arazisi konusunda ise Bölükbaşı, beklemede olduklarını söyledi.

GÜNEŞ SICAK BAKMIYOR

Ozan Tufan ve diğer oyuncularının transfer piyasasında isimlerinin geçmesinden duyduğu rahatsızlığı defalarca dile getiren Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, daha önce yaptığı açıklamada, "Eğer biz bir yarışın içindeysek oynayan futbolcularımızın gitmesini kesinlikle düşünmüyoruz" dediği biliniyor.

YENİ MENEJER ARIYOR

Ozan Tufan sadece kulüpleri değil, menajerleri de peşinden koşturuyor. Genç yıldızın mevcut menajeri Gökhan Vatansever'le yaptığı mukavele sona erdi. A Milli Takım'da Arda Turan'la aynı odayı paylaşan Ozan'ın Avrupa'da da isim yapmak için uluslararası piyasada söz sahibi olan bir menajerle çalışmak istediği biliniyor.

TERİM'LE YILDIZI PARLADI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ozan Tufan'ı sezon başında Amerika ve Avrupa'da yapılan kampların kadrosuna dahil etti. Bursaspor'da sağbek oynayan Ozan'ı orta alanda kullanan Terim, genç futbolcunun yıldızının parlamasındaki baş mimarlardan biri oldu. Mevkisini bulan Ozan, Ay Yıldızlı formaya kısa sürede adapte oldu ve 6'sı hazırlık, 4'ü de resmi maç olmak üzere A Milli Takım'da 10 kez forma giydi. Ozan A Milli Takım'da bir gol kaydetti.

EN GENÇ GOL ATAN İSİM

Ertuğrul Sağlam döneminde ilk kez A Takımla birlikte antrenmana çıkan ve forma giyen Ozan Tufan, ilk sezonunda toplam 6 maçta görev aldı. UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Elemesi'nde Kups Kuopio'ya gol atan Ozan Tufan, Avrupa Kupaları'nda en genç gol atan Türk futbolcu unvanını elde etti. Ozan, bir sezon sonra A Takım'da 13, A2 Takımda ise 11 maç oynadı. Bu sezon tüm kulvarlarda şu ana kadar 15 maçta görev alan genç futbolcu bir kez ağları havalandırdı.

EN YÜKSEK BONSERVİS BEDELLERİ (milyon Euro)

1 Dainel Guiza 17.5
2 Mario Jardel 16
3 Emenike 13
4 Nicolas Anelka 10,7
5 Raul Meireles 10
6 Moussa Sow 10
7 Elvir Balic 9,5
8 Emenike 9
9 Mehmet Topuz 9
10 Nordin Amrabat 8,6

 Hakimiyet Gazetesi

    • serkan.bursa  
    14 Aralık 2014 | 07:52
    bir hedef olmalı camiada.hayal değil hedef.5 büyükden biriyiz arkadaş.hayal kurma devrini kapatın artık hedeflerin peşine düşün.kaç kişinin aklına geliyo 2016!!!! gelecek sezonun hedefini şimdiden koyma zamanı değilmi.hedef sezon içinde konursa hayal olur.bir sene önceden konursa hedef olur.şampiyonluğun adaylarından biriyiz belki bu sene şu an için.ama ben 2016 yılında şampiyonluğun en büyük adayı olmak isterim.
    bunun içinde fiyat belirleyip en iyi topçunuzu rakibinize satmak olmamalı.

    HEDEF 2016 OLMALI.
    • ...  
    13 Aralık 2014 | 03:56
    -1
    Bence 3 ist takımına kesinlikle satılmamalı isterlerse 50 milyon euro versinler,teklif gelirse avrupa takımlarına satılması düşünülebilir tabi.Eğer 3 ist takımından birine satarsak tamam para kazanmış olucaz ama göz göre göre ellerini güçlendiricez adamların,10 milyon euro olayı gerçekse Ozan yerine başka adam alıp o eksiği kapatabiliriz belki öyle de düşünülebilir ama yinede kesinlikle ve kesinlikle 3 ist takımına satılmamalı bence,hem adamlara karşıyız diyoruz hemde ellerini güçlendiriyoruz olacak iş değil.(Bu haber büyük ihtimal asparagas ama bir gün gerçekleşme ihtimali olabilir Ozan gayet iyi gidiyor bu sene )
    • timsah  
    13 Aralık 2014 | 00:09
    dün yazdim 10 milyon euro diye, helal baskan, ondan assagi olmaz ,tabii ozan havalara girip digerleri gibi kendini bozmassa...
    • cinaralti  
    12 Aralık 2014 | 22:23
    hakimiyet salla babam salla
    biliyorsunuz son damla duser pantolana yavsak suruleri
    • bursabursa  
    12 Aralık 2014 | 19:33
    Rahmetli Yazici "biz yildiz satmayiz yildiz aliriz"da demisti,buna da katiliyor musunuz sayin baskanim?
    • ahmet_1682  
    12 Aralık 2014 | 16:43
    kafaları karıştırmaya başladılar.bunun arkası kesilmez bundan sonra ozan tufanı arada bulasın. basın genç futbolcuyu nasıl kazanacağımızı düşüneceğine, kaybetmek için ellerinden geleni yapacaklar. çok yazık...
    • Hk.  
    12 Aralık 2014 | 14:23
    Ayrıca genç biri . Kendiyle alakalı bu kadar haber çıkarken nasıl konsantre olmasını bekleyebiliriz. Allah ozan tufan'ı korusun.Şenol Hocadan ve busadan öğreneceği çok şey var daha,önüne bakacak
    • Hk.  
    12 Aralık 2014 | 14:21
    Bu hakimiyet gazetesinin haberlerinde bir kasıt sezinlememek mümkün değil.Geçen sene pablo gittiğinde de en tahrik eden o gruptu.Amaçları farklı galiba.Haber yapıp reyting yapmak isterken,Bursaspor'a zarar vermeme hassasiyeti taşımayan mahluklar.Allah'ın ,izniyle bizim gibi hedefe giden bir takımda en kilit oyunculardan biri olan ozan'ın transferi düşünülemez.Daha genç,sözleşmesi uzun.
    • ismet  
    12 Aralık 2014 | 13:44
    Bursanin gururu turk futbolunun gururu gururumuzsun ozan tufan
    • Bursalıyız  
    12 Aralık 2014 | 11:26
    Bu rakamdan aşağı verme başkan Türkiyenin en iyi oyuncuları bizde.Kulübü düzeltmenin tek yolu Lille gibi Porto gibi alttan yetiştirip düzgün paralara satmak bak Portonun en dandik oyuncusuna 6 milyon istiyorlar adamlar sattığı zaman 30 milyona satıyor oda 2 yıl oynattığı yıldızların parasını karşılıyor bu sayede düzgün oyuncularla yollarına devam ediyorlar alttan gelenlerin önünü kesmeyin yaşlıları gönderin satın gitsin çok iyi oyuncularımız var.Emre Taşdemir,Ertuğrul,Serdar,Kaleci Okan,Enes,Bekir vs.
    • Nazim  
    12 Aralık 2014 | 10:31
    -18
    Bekir bana gore Ozanda daha iyi içimden gecen transfer Alper Potuk+5 milyon euro
    • eraska  
    12 Aralık 2014 | 10:29
    bu rakamı verene verin ki takım rahatlasın...arkasından paçozları, taponları yollayın 3-5 ne veriyorlarsa... rahat rahat takım topunu oynasın sonra..
    • mususi  
    12 Aralık 2014 | 10:20
    su isimlere ve odenen paralara bakinca genc Ozan Tufan aslinda 15 eder cok rahat.
    • Özgür A.  
    12 Aralık 2014 | 10:20
    taraftarın yüreğini ancak bu rakam soğutur, bir lira bile aşağı vermeyin
    • bar  
    12 Aralık 2014 | 10:07
    Az bile söylemiş,paşa gönülleri bilir
    • Mustafa D.  
    12 Aralık 2014 | 09:48
    18
    mehmet topuz kazmasına 9 milyon verilen bir ülkede başkan az bile istemiş bu bizans takımlarını ne kadar çok kazıklarsak o kadar iyidir beter olsunlar

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR