KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Ozan İpek için vicdanen rahatım"

15 Ocak 2013 | 23:24

40 yorum

15544 okunma

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ozan İpek'ten vazgeçmesinin ardından haklı gerekçeler olduğunu belirtti.

Türkiye Kupası'nda yarın oynanacak Bursaspor-Fenerbahçe maçı öncesi açıklamalarda bulunan Ertuğrul Sağlam, bu seneki önemli hedeflerimizden birisinin geçen sene final oynayıp da alamadıkları kupayı müzeye götürmek olduğunu ifade ederek, "Zorlu rakiplerle mücadele içindeyiz. Bu doğrultuda iki maç oynadık. Gruptaki dengeler özellikle yarın oynanacak maçla bir yöne doğru kaymaya başlayacak. Biz kazandığımız takdirde Fenerbahçe ile puanımızı eşitleyeceğiz. Yarın bizim için önemli bir karşılaşma. Bize kupada yön gösterecek bir karşılaşma. Kendi evimizdeki avantajı kullanmalıyız. Yarını iyi değerlendirmeliyiz. İddialı olmak için bu şart" dedi.Fenerbahçe'nin bulunduğu durumda hiçbir sıkıntının olmadığını ifade eden Sağlam, şöyle devam eti:

"Camia kendi içinde bütünleşmiş hocalarla devam etme kararı aldı. Uyumlu bir şekilde çalışmaları devam ediyor. Saha içinde olumsuzluk bir görmüyorum. Bu gibi durumlar bazen ekstra motivasyon oluşturabiliyor. Şu anda bir olumsuzluk görmüyorum. Yarın da güzel bir karşılaşma olacak. Ligin ilk devresinde Bursa'da oynadığımız maç keyifliydi. İlk devrenin seyir zevki en yüksek maçlarında birisiydi. Yine öyle bir maç olmasını diliyorum. Maçı izleyenler keyif alacaktır."

"ALDIĞIMIZ PARANIN HAKKINI VERMELİYİZ"
Kendilerine güvenen insanların güvenini boşa çıkarmamak için çalıştıklarını ifade eden Sağlam, "Bizim ülkemizde duygularımızı işin içine karıştırıyoruz. Zaman zaman bu türlü enteresan durumlarda duygularımız sayesinde ekstra büyük bir güç ortaya çıkabiliyor. Futbolcu için daha iyi performans koyma adına belli kriterler var. Kimisi kupa için oynar kimisi için kendi için oynar kimisi hocası ve başkanı için oynar. Bunun zamanın iyi ayarlamak gerekiyor. Bu saydığımız gerekçeler sebebiyle futbolcular iyi performans ortaya koymak isteyecektir. Sadece hoca için oynamalarının bir anlamı yok. Hepimiz insanız. Bize güvenen insanların güvenini boşa çıkarmama adına performans ortaya koymak zorundayız. Aldığımız paranın hakkını verebilmeliyiz. Vicdanen rahat olmak bizim için önemli" dedi.

"OZAN İPEK İÇİN HAKLI GEREKÇELERİMİZ VAR"
Ozan İpek'in durumu ile ilgili konuşan tecrübeli teknik adam, Ozan İpek'ten haklı gerekçeler sebebiyle vazgeçtiklerini dile getirdi. Sağlam, "Ozan İpek, 2009 yılının devre arasında Bucaspor'dan geldi. Hiç kimse de ismini bilmiyordu. Birçok insan kişi 'bunu aldığınız zaman hayalleri mi gerçekleştireceksiniz?' dediler. Daha sonra Ozan çok uğraştı. 3-4 ay hiç kadroya almadık. Kendisi de sorumluluk aldı. Çok çalıştı ve çabaladı. Kendisine yardımcı olduk. Takımın değişmez oyuncularından oldu. Milli takıma seçildi. İyi takımların transfer gündemlerine geldi. Sonra çeşitli olaylar geçti. Tabi Ozan'ın üzerindeki bizim emeğimizi göz ardı edemez kimse. Tabiri caizse sıfırdan aldık ve Türk futboluna sunduk. Burada detaylara girmek istemiyorum. Bu şekilde bir yere getirdiğimiz oyuncuyu bir çırpıda kenara atma durumumuz olabilir mi? 'İnsanlar ne oldu ne yaptı' diyor. Bunu açıklamam doğru olmaz. Ben Ozan İpek'ten vazgeçtiysem bunun çok farklı haklı gerekçeleri vardır. Benimle ilgili söylenenler umurumda değil. Vicdanen rahatım. Ozan için elimden geleni yaptım. Ben bunu Ozan için bunu açıklayamıyorum. Bunu açıklamam ahlaki anlamda uygun değil. Bizim şu anda takımımıza katkı sağlayacak oyuncuya hasret kaldığımız dönemde Ozan gibi bir oyuncuyu kenarda tutuyorsak bunun çok haklı gerekçeler olması lazım ki bu kararı ısrarla devam ettiriyoruz. Ozan'ın takımın içine dönmesini gerektirecek gibi bir durum söz konusu değil. Dönmesini gerektirecek şartlar oluşmadı ki böyle bir kararı almak zorunda kaldık. Bunu da ısrarla devam ettiriyoruz. Fazla kimse zorlamasın. Daha fazlasını açıklamayacağım" dedi.

N'DİAYE YORUMU
N'Diaye'nin transferi hakkında açıklama yapan Sağlam, "N'Diaye gibi bir oyuncuyu ara dönemde hiçbir antrenör bırakmak istemez. Bu gibi durumlarda oyuncuyu tutma şansımız olmaz. 'Ben gitmek istiyorum ve Bursaspor'da oynamak istemiyorum' dedikten sonra o oyuncuyu zorla kadroda tutamazsınız. Bu sadece N'Diaye için geçerli değil. Sen zaten ayrılmışsın. Onun burada durmasının takıma faydası olmaz. 'Yoluna devam et' deriz. Hedef belli. Bizim gibi ekonomik anlamda çok güçlü olmayan toplumlarda bir futbol gerçeğidir. Kimse üzülmesin" dedi.

 

    • gültekin gür  
    16 Ocak 2013 | 23:07
    yaz sezonu da elde olan battallayı,carson ı falan yollarsa şaşırmayın
    • can  
    16 Ocak 2013 | 22:28
    hocam sen çok inat yapıyosun ...pıntoyu neden oynatıyosun kaç haftadan beri yok
    • ahmet 1966  
    16 Ocak 2013 | 22:24
    senin vicdanına.........
    • !!!!!!  
    16 Ocak 2013 | 19:11
    pek sayın ertuğrul bey,ortaya bir laf atıp devamını getirmedin..ozanı insanların önüne atıp kendini haklı çıkardın aklın sıra...bu çocuğun bir ailesi, bir çevresi,ve daha önünde uzun yıllar ömrü var.ya susacaktın,yada açıklıyacaktın...biri senin hakkında deseki bunu hoca için açıklamıyorum,ahlaki anlamda uygun olmaz dese....peki hocam ozaman sen sitem etmezmisin...eğer buysa adamlık ve delikanlılık ulan bitmiş bu işler be....yazıklar olsunn...
    • Vedat Akcakoca  
    16 Ocak 2013 | 16:24
    -3
    ikinci yarida üst üste 3-4 mac kaybelim bakalim Saglam kalirmi? bu 1. Bajkalim Ozan diye tirübünler bagirmayacakmi bu 2. Peki 4 ardarada 4 maglubiyet aldigimizda bakalim yönetim hocayi tutacakmi. Is bitmistir beyler. Eger bu gün Allah göstermesin Fenerbahce karsisinda hezimete ugrarsak, Hocanin valizini yavas yavas hazirlamasi gerekiyor. Saglam hoca cok gururlanmaya, kibirlenmeye basladi, Futbolcularinin oynadigi oyuna degil, Ona yalakalik yapmasina göre kadro yapmaya basladi. Amerikali yaramaz dedi. Amerikali avrupada her iki haftada bir uefanin haberlerine giriyor. Ndiaye neden gitti? onuda göreceksiniz sezon sonunda daha büyük bir takima transfer olacak. Uefa kupasindan neden elendik? Hoca herseyi iyi bilir ya. Pinto ve Battala kontaratk yapiyorlar rakibi az adamla yakalamislar, Mutlu destek verin diye bagiriyor, Hoca ise yerinizde kalin diye azarliyor. Maci seyrederken kahrolmadinizmi? Twentee defansini hallac pamugu gibi atiyorlardi ozan, battala, pinto, Sestagi hocanin azarladigini görmedinizmi? Takimin elini kolunu baglamadimi twente macinda. Yenildigimiz her macta, 2 farkli yenerken berabere kaldigimiz her macta hocanin yaptigi taktiksel sacmaliklari görmedinizmi? Futboldan anliyorsaniz, Hocanin bizim basimiza bir corap örmek üzere oldugunu idrak edersiniz? Ozan in hatalari varmis!! Ozan özür diliyorum diyor. Ama vedersondan özür dilemem diyor neden? Acaba neden? Sen hoca ozani kötü gösterdin, kötü olmasi icin caba sarfettin. Ozana takimda Mobbing yapildi.l Sen seyirci kaldin, belkide mobingi sen organize ettin. Ozan bir duvar degilki edilen her hakarete eyvallah desin. Ozana hakemler sari kart gösteriyor gikini cikarmadan arkasini dönüp gidiyor. Hoca ozan oyun da agresif ama hakem düdügü caldigi an sessiz sakin biri. Kimi kandiriyorsun? Bak Hocam 3 mac üstüste kayberse bu takim sana tef takarak kovarlar. Haberin olsun.
    • texas  
    16 Ocak 2013 | 14:41
    texas_nl ; hayat sana güzel diyosunda öyle televizyonda yada statta maç izlemeye benzemez O'nun işi.O sana ömründe göremeyeceğin şampiyonluğu getirdi.Şuan iyi durumda olamayabiliriz ligde tamam ama her çıkışın bir inişi,her inişinde bir çıkışı vardır.bu sıkıntılı dönemde bile disiplini elden bırakmadığı için helal olsun.
    • Belluschi  
    16 Ocak 2013 | 13:04
    Ozan belliki ahlak dışı şeyler yapmış hocam haklısın anladık peki ya şikeye adı karışan vedersonu neden hala takımda tutuyorsun o çok mu ahlaklı ?????
    • hakan  
    16 Ocak 2013 | 11:44
    adam gibi adam ertuğrul sağlam;;;;hoca adam dediğin ağzından çıkan lafın devamını getirmeli.eğer yarım ağız bişey söyleniyorsa bu adamlık değil...gay mi,esrarkeşmi,alkolikmi,nedir;;;gerçi bunlar mazeret olamaz ama herkesin dilinde bişeyler var..herkes çocuğa çamur atma sevdasında..OLDUMU ŞİMDİ BÖYLE BİR AÇIKLAMA DEVAMINI GETİRMEDEN İNSANI TÖHMET ALTINDA BIRAKIP TARAFTARIN ÖNÜNE ATMAN...soruyorum bumudur adamlık...
    • radikal  
    16 Ocak 2013 | 10:11
    hoca resmen kol kırılır yen içinde kalır demiş.
    • Teksas  
    16 Ocak 2013 | 09:54
    -1
    Tagoe 3.macında 2.golünü atmış sayın ertugrul saglam buna ne diyeceksiniz bu adamların vebaliyle öbür tarafta işiniz çook ama çook zor..
    • metin  
    16 Ocak 2013 | 09:51
    11
    Bu kadar ciddi şekilde iyi futbolcuya ihtiyacımız oldugu dönemde ozanı istemiyorsa çok ciddi olaylar olmuş bu belli bence çok zorlamamak lazım ozanı kiralık verip zamnla tekrar kazanabiliriz
    • bur1sa  
    16 Ocak 2013 | 09:39
    Ya beyler neçok boş yorum yazmayı seviyosunuz. Hoca konuşsa ali tandoğan ve o dönem gidenler futbolu bırakır. Ozan da öyle hoca buyukluk yapıyo yıne sadece gecerlı sebeplerı var bu adamları gondermesının. Bılsın herkes dıyo ama acıklayamam dıyo. Bende bılıyorum sebeplerını yönetımden saglam bılgı sahibıyım. Oyuzden hocayı elestırmeyı bırakın. Boş bos yazmayın
    • TeXaSLee16  
    16 Ocak 2013 | 09:26
    -7
    Hoca ne olduysa açıklada bilsin herkes senin nasıl emeklerin var sen bu takımın lideri olarak konuşuyorsan onunda çok emeği var adam ağzını açıp sizin hakkınızda kötü konuşmadı artık yeter ya adam gibi ne olduğunu açıklayın yada hepiniz çekin gidin bu takımı kişisel menfaatleriniz uğruna zarar verdiğiniz yeter.
    • ivazpaşalı osman  
    16 Ocak 2013 | 09:23
    -2
    hoca anlat, anlat heyecanlı oluyor senin kriterlerin ney peki sen kimin için oynuyorsun bu oyunu başkan için mi, taraftar için mi, tabiki para için tutturmuşunuz bi ekonomik, ekonomik, bangura, tagoe, nunez, stayner ibrahim kaş, adem, musa , hakan aslantaş, mehmet sak, ahmet arı, barış örücü,forsel ve aklıma gelmeyen bir sürü vasatın altında BursasporUMUZA yakışmayan futbolcular alınırken niye ekonomiye bakmadınız,bırakın bu işleri hoca ve başkan, bu taraftarıda aptal yerine koymayın ingiltere premiyel lige topçu gönder, git bank asya 2 ligden topçu al, küme düşen samsunspordan murat konyaspordan hakan ya bu adamlar iyi adamlar olsa takımları küme düşmez di, diyorsun ki kim ne derse desin benim için önemli değil, hoca bunu kim değil Bursaspor taraftarı söylüyor
    • kaos  
    16 Ocak 2013 | 09:13
    mustafa d. o açıklayamadıklarını ben burda yazarım da admin yayınlar mı onu bilmem. o derece şeyler yani bilmem anlatabildim mi ?
    • Teksas_nl  
    16 Ocak 2013 | 09:07
    -2
    hocam senin icin her zaman rahat zaten. Hayat sana guzel. Biricik aski Bursaspor'un oyuncak oldugunu gorenlere bir sor bakalim rahatlar mi.
    • Mustafa D.  
    16 Ocak 2013 | 08:29
    keşke o açıklayamadığınız gerçekler neymiş söylesenizde ozanda zan altında kalmasa kendini savunsa böyle herkes susunca hiçbişeyden haberi olmayan cahiller atıp tutmaya başlıyo sanki hergün takımla çalışıp maça çıkıyolar maşallah
    • karadağlı  
    16 Ocak 2013 | 08:22
    bazı arkadaşlar için keş ozan amma kıymetli oldu,adm 2 gün önce bn Bursasporda oynamak istiyorum diyor,dünde dansöz gibi kıvırıp beşiktaşta oynamayı çok istiyorum diyor,,O bazı arkadaşlar ammada safsınız yada bizans uşağısınız,taktik kıvırma ozanı kurtarmaz yalandan kmeralara masum rolünü üstleniyor karşılık gelmeyince aynı çirkefliğe devam ediyor buradan anlıyorum ki haca çok doğru bir karar vermiş böyle dansözlerin ve o dansözü destekleyen adını taraftar koyan ozancılar yerle bir olacaklar,hiçbirKİMSE BursasporUMDAN ÜSTÜN DEİLDİR....hocanın anlatamam dediği olayda şudur ozan bey pintoyu şamarlatmak için adam tutup saldırtmıştır saldıran kişinin ifadesi alınmış ve o kişi ben ozan hayranıyım demiştir lakin kim inanır...bu sadece birtanesi dahası antiranmana alkollu çıkmıştır....hocayı sallamamıştır o gün tüm arkadaşlarına gider yapmıştır...saygılarımla
    • ismail sa  
    16 Ocak 2013 | 02:55
    ergiçle ozani ayni kefeye koymayin arkadaşlar biri yurt dişindan gelip yüreğini buraya koydu.ozan ise içimizde yetişip herşeyini borçlu olduğu bizi Bursasporu sırtından vurdu yapmayin lütfen... ama yinede tşk ediyorum emeğine...
    mususi abdlkerim abimiz kadar olmasada mekanlari cennet olsun... ergiçte 2 yılda çok şey katti onu unutamam...
    • Atalay  
    16 Ocak 2013 | 01:54
    -6
    Hocam kendi kariyerini harciyosun farkindamisin yonetime karsi cik teslim olma istedigin topcuyu aldir kulubeye bak kim mac kurtarcak oyunun kaderini degistirecek

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR