KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Önlenemeyen düşüş

10 Ekim 2012 | 21:58

4 yorum

5855 okunma

Bursaspor şampiyonluğa ulaştığı sezonda maçlarını neredeyse galibiyete yakın puan ortalamasıyla oynadı. Ancak geride kalan dönemde yaşanan erozyon, Timsah'ın bu performansını mumla arar hale getirdi.

16 Mayıs 2010'da şampiyonluğa ulaşmasının ardından Bursaspor, camianın beklediği ileriye gidişi sağlayacak adımları bir türlü atamadı. Öğrencileriyle birlikte Türk futbolunda bir devrim gerçekleştiren Ertuğrul Sağlam, takımı her ne kadar zirveye oynar bir hale dönüştürse de yaşanan erozyon rakamlara yansıdı. 2009-10 sezonunu 75 puanla tamamlayan ve maç başına 2.20 puan ortalamasıyla oynayan Bursaspor o günleri şimdi mumla arıyor.


Zirveden orta sıraya

Sağlam yönetiminde çıkılan 2010-11 sezonunda tarihinin en iyi ikinci derecesini elde ederek ligi 3. basamakta bitiren Yeşil Beyazlılar 61 puana ulaştı. Bu dönemdeki 1.79 puan ortalamasıyla geriye gidişin ilk sinyallerini veren Bursaspor, 2011-12'de de iniş trendini sürdürdü. Süper Final uygulaması öncesi 34 maçlık periyodu 8. sırada bitiren Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri ancak 49 puan toplayabildi. Burada ortaya çıkan puan ortalaması ise 1.44'te kaldı.


Geriye gidiş 1 puan


Bu sezona da iyi başlayamayan Bursaspor ilk 7 hafta sonunda ancak 9 puan toplayabildi ve klasmanda 10'uncu sıraya kadar geriledi. Ertuğrul Sağlam'ın öğrencilerinin bu periyottaki puan ortalaması 1.28 olarak kayıtlara geçti. Rakamsal veriler Bursaspor'da 3 yıllık süreçte puansal açıdan ciddi bir geriye gidişin yaşandığını gösteriyor. 2009-10 sezonunda 2.20 puan ortalamasına ulaşan Bursaspor 2012-13 sezonunda maç başına 1 puan geriden gidiyor.


Avrupa'da ortalama 1 puan

Ertuğrul Sağlam yönetiminde Bursaspor Avrupa'da toplamda 14 maça çıktı. Şampiyonlar Ligi döneminde sadece 1 beraberlik elde edildi. UEFA Avrupa Ligi'nde iki sezondur grupların eşiğinden dönen Yeşil Beyazlılar 8 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik, 3 de yenilgilik performans sergiledi. Bursaspor böylelikle Avrupa arenasındaki 14 maçta 14 puan topladı ve 1 puan ortalamasıyla oynadı.

 Hakimiyet Gazetesi

    • hakan  
    11 Ekim 2012 | 11:40
    Bursaspor şampiyonluğu defansıyla almıştı o sezon bakın ligin en az gol yiyen takımlarından biriydi. vederson geldiğinden beri çok gol görüyoruz kalemizde.
    • Deliahmet  
    11 Ekim 2012 | 10:31
    eminim iki mac yenelim takim toparlar kendini biraz sabir edin serdar gelince defans güclenir. belluside takima alisti gibi tuncayda oynadigi maclarda iyi performans gösterdi. sakatlar düzelsin bak nasil oynuyoruz. herkez üst düzey performans göstermesi gerek yoksa yedek külübesinde $ans bekeyenler var. anlayan anlar. ha bunu söylemeden olmuyor. transferler erken olsaydi alisma dönemi bitmisti bile.
    • BABADAN EMANET  
    11 Ekim 2012 | 09:59
    Yeter artık ya sabır çeke çeke sabır taşına döndük,ne futbol programı seyredebiliyorum ne birileriyle bir araya gelip futbol konuşmak istiyorum hep kaçar olduk,aman birileri bize BursasporUMUZU soracak diye kaçarak yaşıyoruz.
    AYIPTIR ARKADAŞ AYIP ben Bursada yaşayan bir esnaf olarak çalışma saatlerimiz epey bir uzun zaman geliyor evladımı bile göremiyorum sabah kalktığımda o uyuyor oluyor akşam gelidiğndede uyuyor oluyor sadece uykusunda seviyorum çocuğu ama bir pazar günü ailemle vakit geçirmek varken ben yine kalkıp maça gidiyorum alınan sonuçlar yüzünden EŞİM sadece yüzümü tebessümle bakıyor o bakışların altında aslında okadar çok anlam yatıyorki gerisini siz düşünün ve her defasında mahçup olanan yine biziz,TİCARETLE uğraştığımız halde futbolcuların aldıkları paraları anca uzun zamanlar sonunda kazanabilecek olan bizler bu vefasızlığın artık giderilmesini istiyoruz,hep destek hep destek bu takım küme bile düşsse bizler yine destekleriz ki bunu zamanında gösterdik ama arkadaş hep HAYELLERLEDE YAŞANMIYOR BE OZAMAN BARCELONA BUNCA BAŞARININ SONUNDA FUTBOL TAKIMINI KAPATMASI GEREKİRDİ HAYAT DDEVAM ETTİĞİ SÜRECE HAYATIN HER PLATFORMUNDA BAŞARILI OLMAK İÇİN MÜCADELE ETMELİSİN DİNİMİZ BİLE BUNU EMREDİYOR AMA BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİ (MÜCADELE ETMELİSİN) SEN MÜCADELENİ YAP TAKDİRİ ALLAHA BIRAK.
    Gel görelim bizim basiretsiz futbolcularımız,teknik heyetimiz,yönetimimiz deyil mğcadele etmek kıllarını bile kıpırdatmıyorlar.
    ARKADAŞ NAIL OLURDA BİR TAKIMIN İÇERİSİNDE GRUPLASŞMA OLUR,NASIL OLURDA BİZ BU HALE GELİRİZ BU ADAMLAR HİÇ TRÜBÜNLERE BAKMIYORLARMI DEMİYORLARMI İÇLERİNDEN ULAN BEN TRILYONLAR İÇİN OYNUYORUM EPEKİ BU TRÜBÜNDEKİ KIÇI YIRTILANA KADAR BAĞIRAN ADAMLAR NEİÇİN BURADALAR DEMİYORLARMI?UTANMIYORLARMI ARKADAŞ BU TABLONUN KARŞISINDA???????????
    SON OLARAK ŞUNU DİYEYİM BİZLER BURADA KAHROLURKEN EMİN OLUN BU ADAMLAR MAÇ BİTER BİTMEZ BU GECE NEREYE GİDELİM,KAÇ KARIYA ATLAYALIM FENERİ NEREDE SÖNDÜRELİMİN PLANLARINI YAPIYOR.Bazen diyorumki hiç şampiyon olmasamıydık en azından beklentilerimiz hep düşük olurdu ve bunca olumsuzluğa sadece biz TARAFTARLAR OLARAK GÖĞÜS GERMEMİZ GEREKMEZDİ.
    Kimse bana kızmasın,kimse bana olumsuz cevap yazmasın ÇOK ÜZÜLÜYORUZ ARKADAŞ ÇOK ÜZÜLÜYORUZ
    • sadede gel  
    11 Ekim 2012 | 02:09
    Takımın bıran once toparlanması gerekıyo, tranferler yetersız, eksıkler ortada, gerıye gıdıste var ,ozellıkler dısıplınsızık bu ara belırmeye basladı, tehlıke canlarını elıne aldılar yakında calmaya baslarlar.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR