KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Önemli olan marka değeri"

14 Ağustos 2013 | 09:31

4 yorum

5022 okunma

Bursaspor İletişim, Medya ve Pazarlama Direktörü Osman Akın DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Osman Akın reklam çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti. Göğüs reklamı konusuna da değinen Akın, "Önemli olan marka değerine yakışan bir reklamın alınması" dedi.

Yönetim değişikliğinin ardından 80'in üzerinde geçmişten gelen ve yeni yapılacak reklam sözleşmelerini kısa bir zamanda yaptıklarını ifade eden Akın, "Yönetimin değişikliği nedeniyle 80'in üzerindeki geçmişten gelen ve yeni yapacağımız reklam sözleşmelerini 30 günlük zamanda firmalarla tek tek görüşerek yapmaya çalışıyoruz. İnanılmaz yoğun bir çalışma içindeyiz. Büyük firmaların sözleşmelerini yapabilmek için 4-5 görüşme yapıyoruz. Reklam ve pazarlama kısmında aksaklık yok. Geçen yıla oranla sözleşmelerde yüzde 20 artış var. Çok kısa bir süre olmasına rağmen. Baktığınız zaman geçmiş yıllardaki sözleşmeleri tekrarlamıyoruz. Çok sayıda yeni sözleşme de var" dedi.

"KANDIRMACA OLUR"

"Geriye formada sırt ve göğüs reklamı kaldı" diyen Osman Akın, "Daha önce anlaşılan iki isim vardı. Sırt reklamı veren firma tüm takımlardan çekildi. Buralara alınacak reklamlar hatıra verilecek reklamlar değil. Dolayısıyla bunların tamamlanması da bir günde olmuyor. Bir süre içinde sonuçlanır. Zaten sezonluk satıyoruz. Zarar var mı, hayır yok. Biz günün sonuna bakacağız. İlk hafta vermeyen reklamını yapamamış olacak. 'Geç olunca daha düşük fiyata satacağım' diye bir mantık yok. Ayrıca bu işin belli bir seviyesi var. O seviye noktasında pazarlamamız gerekiyor. Göğüs reklamını hemen verirsin, ama o kandırmaca olur" şeklinde konuştu.

"DOĞRU BULDUĞUMUZ KAPIYI ÇALIYORUZ"

Göğüs reklamı için büyük firmalarla görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekleyen Akın, "Doğru bulduğumuz her kapıyı çalıyoruz. 30 günde hemen yapalım-edelimle olmuyor. Büyük firmalardan randevu alabilmek için bile 1 hafta bekleniyor. Bunların hepsi zaman. Önemli olan, geçen yıl reklamdan kaç para kazanmışım bu yıl kaç para kazanıyorum. Göğüs reklamını badevaya verecek halimiz yok. 'Göğüs reklamsız çıktın' densin, denmesin modelinde de değiliz. Önemli olan marka değerine yakışan reklamın alınması" dedi.

"DAHA ÜSTE ÇIKARSAK BAŞARILIYIZ"

Sezonun başlayacağını ve reklam görüşmelerini dakikalara sığdırarak çok kısa bir süre içinde yaptıklarını belirten Osman Akın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günün sonunda Bursaspor kulübü 2012-13 sezonunda ne kadar gelir edilmiş 2013-14 sezonunda ne kadar reklam geliri elde edilmiş buna bakacağız. Daha üstüne çıkarsak başarılıyız. Daha altında kalırsak bu başarısız olduğumuzu gösterir. Kaldı ki yönetim değişikliği nedeniyle çok kısa bir süre içinde onlarca reklam görüşmesini dakikalara sığdırarak yapıyoruz. Geniş vakitlerimiz yok."

 DHA - Emre Koşak

    • aJk  
    14 Ağustos 2013 | 12:38
    13
    Madem reklamdan sorumlusun şu Bursastoreun internet sitesini düzenlettir. Sanki internet kafe sahibine usta bize bi blog sitesi acsana der gibi, resimler 2 megapixel cin malı cep telefonuyla cekilmiş resmen rezillik diz boyu..

    Forma icinde madem basvuruyoruz demişsiniz benim gönlümden gecen gidin lacoste la görüsün. Gögüs reklamımız lacoste olsun seneye stadımız bitincede stadın ismini satalım lacoste arena olsun formalarımızda lacoste olsun. Tum dunyada bir ilk olsun her magazasında formamız satılsın turkiyeyi bırak dunyada tanınma rekorları kırarız.. İnsallah bu önerimi birileri duyar..
    • psg  
    14 Ağustos 2013 | 11:35
    Sen avrupadan elen sonra gogus reklami bekle ulan sizi secerek mi yolladilar bizim basimiza bu arada ayhan barisici istifa et artik sende hic seref haysiyet yok mu be adam
    • paipai  
    14 Ağustos 2013 | 11:32
    tanımam etmem ama siteye yeni bir havlu ürünü koydunuz.daha resmını koymaktan acizsiniz..

    şaka gibi abi millet avm lere geçti oralar bile kesmiyor muhalefet eden oluyor biz hala bakkal hesabı çalışıyoruz...
    • Bursaspor  
    14 Ağustos 2013 | 10:32
    10
    Ayhan barışçı istifa! ! ! !

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR