KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Nerede görev verilirse oynarım"

14 Ocak 2015 | 17:11

13 yorum

7330 okunma

Tecrübeli oyuncumuz Şamil Çinaz, Antalya kampımızda soruları yanıtladı.

Şamil, çok güzel bir ortamda çalışmalarını sürdürdüklerini ve tüm hedefin sezonun ikinci yarısında daha iyi futbol oynayan ve daha çok puan toplayan Bursaspor olduğunu belirtti.

İYİ HAZIRLANIYORUZ

Kamp çalışmaları hakkında konuşan Şamil, " Antalya'da kamp dönemimiz çok iyi geçiyor. Bugün üçüncü günü yaşıyoruz. Ortamımız güzel, sahalarımız müthiş. Güzel ve ağır antrenmanlar yapıyoruz. Tabii bu son derece normal. Sonuçta ikinci yarıya iyi hazırlanmalıyız. Antalya'ya alıştık. Uzun zamandan bu yana kamp yapmaya geliyoruz. Burada şiddetli yağmur ve rüzgarda oluyor. Çok şükür bu havaları da kazasız belasız atlattık. Yüksek tempoda çalışıyoruz. Buna da ihtiyacımız var. Çünkü ikinci yarı fikstürümüz yoğun. Bundan dolayı iyi hazırlanıp birinci yarı gösterdiğimiz pozitif oyunun daha da üstüne çıkıp, daha da yüksek puan ortalaması ile bitirmek istiyoruz. Takım içindeki arkadaşlığımız gerçekten çok iyi. Çok samimi, herkes herkesle kaynaşmış, ağabey kardeşlik içerisinde saygılı bir ortamımız var. Genç oyuncu arkadaşlarımız ile de yakından ilgileniyoruz. Biz de onların yaşamış oldukları dönemlerden gençtik. Onlara bizim edindiğimiz tecrübeleri paylaşarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlarda çok iyi çalışmalara katılıyorlar" dedi.

NEREDE GÖREV VERİLİRSE OYNARIM

Bu sezon son dönemde stoper mevkiinde görev yaptığının hatırlatılması üzerine Şamil," Futbol hayatımda uzun zaman ön libero oyandım. Ama ön libero ile stoper arasında çok fazla fark yok. Stoperde tek fark arkanızda iki tane arkadaşınız yok. Hata yaparsanız geride sadece kaleci kalıyor. Oyun kurumu açısında daha dikkatli olmanız gerekiyor. İdmanlarda da ara ara stoper mevkiinde oynuyordum. Bunun da faydasını gördük. Günümüz futbolunda her oyuncu her yerde görev yapmak zorunda. Sonuçta biz profesyoneliz. Hocamız bize nerede görev verirse orada oynarız" dedi.

BURSA BENİM EVİM

Futbol hayatında Almanya, Orduspor ve son iki sezondur Bursaspor var. Gelecekteki hedeflerin neler" sorusuna Şamil, " Benim ailem zaten Bursalı. Özlüce Tesisleri yapılırken ben oranın bataklık olduğu dönemi de bilirim. Bursa ile ayrı bir bağım vardı. Şimdi bu forma altında oynamak daha da ayrı bir duygu. Evime döndüm diyebilirim. Futbolda uzun vadeli plan yapamıyorsunuz. Benim ilk hedefim Bursaspor forması altında uzun yıllar oynayarak, Bursaspor'a hizmet edip, şampiyonluk yaşayarak kupa kaldırmak. İnşallah bu yolda istikrar bir şekilde devam edersek, çok iyi şansımız olacağını düşünüyorum" dedi.

HOCAMIZ BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş'in kendileri için çok büyük bir şans olduğunu dile getiren Şamil, sezonun ikinci yarısında çok daha iyi performans göstereceklerine inandığını belirti. Şamil," Hocamız sadece genç arkadaşlarımız için büyük bir şans değil, bizim için de büyük bir şans. Türkiye'nin önde gelen teknik direktörlerinden birisi. Onun tecrübesi ve futbol bilgisiyle bize kattığı zenginliği kendi gelişimimiz açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Bu zaten takımın gelişmesinden de belli oluyor. Bizim için daha iyi olacağını düşünüyorum. Sezonun ilk yarısında takım oyunu olarak büyük bir aşama kaydettiğimizi düşünüyorum. Bunları bazı maçlarda skora yansıtamadık. Basit puanlar kaybettik. Bugün eğer onları yapmasaydık daha üst sıralarda olabilirdik. Bunun üzerinde çalışmamız lazım. Elimizde olan maçtan puan kaybetmeyerek, doksan dakikayı tam konsantre olarak geçirirsek daha iyi yerlere geleceğiz" dedi.

REKABET ARTACAK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu yabancı oyuncu kararının hatırlatılması üzerine Şamil, "Öncelikle karar Türk futbolu için hayırlı olsun. Biz profesyonel futbolcuyuz. Bu karar öncelikle rekabeti attıracak. Böylelikle hem yerli hem de yabancı oyuncular rekabetten faydalanacak. Hocalar zaten isme göre takım kurmuyorlar, kim performans gösterirse o ilk 11'de şans buluyor. Her iki taraf içinde hayırlı olur inşallah" dedi.

BİZLERE GÜVENİN

Röportajın sonunda taraftarlarımıza da mesaj gönderen Şamil, Bursaspor taraftarının gücünü herkesin bildiğini söyledi. Taraftarlarımızdan kendilerini sahada yalnız bırakmamalarını isteyen Şamil sözlerini şöyle sürdürdü; " Bizi desteklemeye devam etsinler. Bize güvensinler. Onlara ihtiyacımız var. Onlarla birlikte kendi evimizde inanın çok büyük güç oluyoruz. Rakip takımdaki oyuncular ile konuştuğumuzda herkes bizim taraftarımızdan bahsediyor. O gücü rakibe hissettirdiğimizde zaten 1-0 önde başlıyoruz. Bizi desteklemeye devam etsinler. İnşallah başarılı güzel bir şekilde yolumuza devam edeceğiz."

 Bursaspor.org.tr

    • bursa için  
    15 Ocak 2015 | 20:03
    bu adamı desteklemeyen adam değildir,yolun açık olsun şamil!
    • Alekey  
    15 Ocak 2015 | 12:15
    Bence bu adama biraz daha şans verilmeli. Babalarımız amcalarımız Hakan Şükür'ün bize ilk geldiği zamanlarda nasıl bir topçu olduğunu anlatıyorlar. ortasahada vasa ama stoper mevkii sanki bu adama biraz daha iyi geldi. Şenol Hoca işlencek kumaştan anlıyor. yoksa Ferhat gibi Şamil de giderdi. üstüne savaşçı kimliği ve karakterini de koyarsak, en kötü ihtimalle Külübe de göreve hazır bekler bu adam.
    • Yeşil79  
    14 Ocak 2015 | 22:48
    yedek stoper olur
    • cinaralti  
    14 Ocak 2015 | 22:29
    bal _ seni cani gonulden tebrik ederim hep biz bi care dusunuyoruz da
    oyuncular niye dusunmuyor alin size SAMIL kapak olsun ( 16 )
    • cinaralti  
    14 Ocak 2015 | 22:22
    emekdar teksas _ sende bu isden anliyorsan bende bi sey bilmiyorum
    birimizden birin de arza var demekdir selamlar
    • MK  
    14 Ocak 2015 | 22:15
    Şamil bu takımda eleştirilecek en son adamlardandır.
    • Caneration  
    14 Ocak 2015 | 22:09
    10
    Bu adamın tek özelliği savaşması zaten :) teknik eksiği var sadece o kadar.Şamil iyidir.
    • emektar teksas  
    14 Ocak 2015 | 21:01
    -19
    arkadaslar bu Bursasporda oynayacak topcu degil bizim hedeflerimiz buyuk bunlar bos laflar. Bize savasacak adam lazim!
    • bal  
    14 Ocak 2015 | 20:11
    ŞİPTAR on numara yazmışsın helal olsun...
    • radikal  
    14 Ocak 2015 | 19:46
    -24
    Allah rizasi icin oynama...
    • ŞİPTAR  
    14 Ocak 2015 | 18:33
    23
    Oyun kalitesini konuştuğumuz taktirde şampiyonluk hedefleyen bir Bursasporda oynayacak kapasitede olmadığı kesin,

    fakat adamlığı karakteri kapasitesini bilerek oynayışı, çalışkanlığı, mücadele azmini görünce kulübümüze gerçekten katkı sunabilen bir futbolcumuz, seni büyüten zaten bu değerlerin şamil kardeşim yarın o bir gün gönderilecekse bari bu adam adam gibi gönderelim, katakulle yapmadan arkasından
    • ERASKA  
    14 Ocak 2015 | 17:22
    13
    Şamil "Özlüce Tesisleri yapılırken ben oranın bataklık olduğu dönemi de bilirim" demiş... şimdi oradaki dairelere 200-700 bin TL arası bedel ödeyen insanlar var Şamilim.. aklım hayalim almıyor.. çoğu binanın bodrum, zemin katları nem içinde... nereden nereye...bu arada forma kampanyası için de tebrik ve teşekkür ederim Şamil kardeşim.
    • bal  
    14 Ocak 2015 | 17:21
    22
    Adam 16 tane forma almış helal olsun....

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR