KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Kulübümüzden Sağlam'a yanıt

11 Şubat 2013 | 13:55

82 yorum

27068 okunma

Yönetim Kurulumuz eski Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın bir televizyon kanalında yapmış olduğu açıklamalara yanıt verdi.

09 Şubat 2013 Cumartesi akşamı bir önceki teknik direktörümüz sayın Ertuğrul Sağlam tarafından bir TV kanalına canlı telefon bağlantısında bir takım açıklamalar yapılmış, açıklama içeriklerinde maalesef kulübümüzü töhmet altında bırakabilecek ve yanlış algılara sebebiyet verebilecek sadece TALİHSİZ olarak adlandırılabilecek ifadeler de yer almıştır.

Sayın Ertuğrul Sağlam söz konusu bu bağlantıda, özetle 28 Ocak 2013 tarihinde istifasını açıkladıktan bir hafta sonra kendisine kulüpten ihbarname geldiğini, gelen ihbarnamede istifa hususu ile birlikte antrenmanlara çıkılmadığının Noter tutanakları ile saptandığı ifadelerinin yer aldığını belirtmiş, açıklama sonunda kulüpten 700.000 Euro civarı alacağı bulunduğunu da beyan ederek kulüp yönetimine karşı sitemkâr ifadeler kullanmıştır.

Öncelikle sayın Ertuğrul Sağlam'a gönderilen ihbarname kanuni bir zorunluluktur zira sözleşme feshini kulübümüze yazılı olarak bildirmemiş, bu konudaki sözlü talebimizi yerine getirmemiş ve T.F.F. talimat ve kurallarına göre kulübümüzün sözleşme feshini gerek T.F.F. ye gerekse kendisine yazılı biçimde bildirmesi zorunluluğu doğmuştur. her kulüpte yaşanan sıradan bir prosedür işleminin kulübümüzün, ailenin içerisinde kalmasını ve basına yansımamasını arzu ederdik. Bu tartışma veya konunun ulusal basında yer almış olması imajımız ve değerlerimiz açısından şüphesiz ki , olumsuz hal yaratmıştır.

Polemik yaratacak açıklama ve cevaplardan özenle kaçınmak, herhangi bir tartışmayı başlatmak veya herhangi bir tartışmanın içinde olmamak için de azami özeni göstermek bir yerde eski teknik direktörümüze MANEVİ BORCUMUZDUR. Başta kulüp başkanımız ve yönetimimiz olmak üzere de bu kadar gereksiz polemik içerisinde olmak hiç bir Bursalının ve Bursasporlunun tat almayacağı bir durumdur.

Ancak, akıllarda soru işaretleri doğurabilecek bu açıklamalara CEVAP mahiyetinde olmayıp tamamen kamuoyumuzu ve taraftarlarımızı BİLGİLENDİRME amaçlı aşağıdaki bilgilerin de kurumsal prensiplerimiz gereği sunulması gerekmiştir. Şöyleki ;

• Sayın Ertuğrul Sağlam istifasını 28 Ocak 2013 tarihinde sadece medya'ya beyan etmiş, kulübümüze ise malesef her hangi bir yazılı istifa beyanın vermemiştir. Kulübümüz bu anlamda kanuni olarak prosedürler karşısında zorda kalmıştır.

• Kulübün T.F.F. 'ye istifa ile ilgili olarak bildirim yapması talimatlar/kurallar gereği kaçınılmaz ve süreye tabi bir zorunluluktur. Bu bildirimin bir nushasının ise istifa eden teknik direktöre gönderilmesi yine kanuni bir zorunluluk, gerekliliktir. Bu zorunluluk için toplam sekiz gün beklenmiş, sekizinci gün olan 05.02.2013 tarihinde T.F.F. ile Sayın Ertuğrul Sağlam'a feshin gerçekleştiğini bildiren ihbarnamenin birer örneği gönderilerek tebliğ edilmiştir.

• Sözleşme; 28.01.2013 tarihinde Sayın Ertuğrul Sağlam tarafından, istifa ile sona erdirildiğinden bu tarihten sonra Ertuğrul Sağlam için Noter de dahil olmak üzere antrenmanlara çıkmama ile ilgili olumlu olumsuz HERHANGİ BİR TUTANAK TUTULMAMIŞTIR , böyle bir iddianın hukuki zeminde yeri de yoktur. Bu konuda kendi ifadelerine göre T.F.F. ilgilileri tarafından kendisine yanlış bilgi verilmiştir. Yine kendisine her hangi bir tutanak da gönderilmemiştir. Maalesef sitem kaynağı olarak ileri sürülen bilgi veya algı yanlıştır.

• Mali gelen kurullarda tüm üyelerimize sunulan ayrıntılı harcama cetvellerinde de yer aldığı üzere ki birkaç gün içinde mali genel kurulda yine sunulacaktır ; Kulübümüz, görev süresi içerisinde sayın Ertuğrul Sağlam'a ( ekibi hariç ) çalışmaları için toplam 14.500.000.00 TL sı civarı ödeme yapmıştır. Ayrıca kendisinin istifası sonrası kulüple alacağı/borcu için bir araya gelinerek sözleşme ve kanundan kaynaklanan maddi hükümlerin görüşülmesi ile maddi konularda düzenlenecek karşılıklı ibraname düzenlenmesi şansı olmadan sıcağı sıcağına bu talihsiz açıklama olayı yaşanmıştır.

• Kulübümüzün hiçbir futbolcusuna ve teknik ekibe ihtilafsız bir kuruş borcu bulunmamaktadır. Sn Ertuğrul Sağlam ile de gereken maddi mutabakat yapılmamıştır. Ancak Şampiyonluk apoletli, manevi açıdan da her zaman gönül bağı ile bağlı olmayı arzu ettiğimiz sn.Ertuğrul Sağlam ile bu tarz bir ihtilafı yaşamamaya azami ihtimam ve özeni göstermek , bize düşen önemli bir manevi sorumluluktur.

• Yine de kimse unutmamalıdır ki Bursaspor Kulübü nün kurumsal yükümlülükleri ve zorunlulukları HER KİM OLURSA OLSUN , KİŞİLERDEN ÖNCE GELİR. Camia ve taraftarımız, ileride ne zaman ki bu kurumsal zorunluluk ve yükümlülükler yerine getirilmez işte o zaman ilgililerine hesap sormalıdır.

• Altı çizilerek belirtilmelidir ki sayın Ertuğrul Sağlam , istifa kararını açıkladıktan günler sonra bir çok TV kanalına ve şahsen bizlere, yönetimle çok iyi ilişkiler içerisinde ayrıldığını, yönetimden ve Bursa'dan gayet memnun olduğunu çalıştığı süreçte hemen hiç bir sorun yaşamadıklarını , ayrılış sebebinin sadece sportif gerekçeler olduğunu def'alarca dile getirmiştir.

• Ancak sn. Ertuğrul Sağlam , kendisine talimatlar gereği göndermeye mecbur bırakıldığımız ihbarnameye , bizce yerinde olmayan biçimde acele ve aşırı tepki göstererek Noter kanalı ile kulübümüze cevap ihtarnamesi göndermiş , bu ihtarnamede talihsiz biçimde özetle ayrılış nedeni olarak "ücretlerinin bir kısmını alamadığı için sözleşmesini feshettiğini " belirtmiştir ki, bu şaşırtıcı tavır ve durum bizi derinden üzmüştür.

• Bazı çevrelerce de konu tek taraflı ve kasıtlı ele alınmakta, ileri sürülen İstifa veya feshin yönetimle sorunlar varmış veya istifanın ardında maddi hususlar varmış gibi SUNİ KAVRAM KARGAŞASI , kasıtlı algı yaratılmaya gayret edilmektedir. Dikkatle bu gayretleri de izliyor , hakikatler ışığında maksatlı ve kötü niyetli yaklaşımları kınıyoruz.

• İçten ve dıştan hiçbir art niyetli kişi veya kuruluşun bu tarz sportif hayatın olağan akışına uygun prosedürleri , KENDİ AMAÇ ve HEVESLERİ için kullanmamasını, taraftarlarımızın ve camiamızın da bu heveslilere prim vermemesini özenle rica ediyoruz.
Kamuoyumuza saygı ile duyurulur.

BURSASPOR KULÜBÜ
YÖNETİM KURULU

 Bursaspor.org.tr

    • Mesut Genc  
    13 Şubat 2013 | 20:21
    Sosyete ve digerleri sakin su mevzuyu gözden kacirmayin, hala 2010 mucize yok su oldu bu oldu diye bakiyorsaniz Futboldan maleself bir gram anladiginiz yok. 1. Bir Takim iyi ve veya kötü sezon sonundaki durumuna göre degerlendirilir. Bu Takim Sampiyon oldumu? oldu!...sansi mansi yok bu isin. 2. Türkiyenin tek Diplomali Spor Adam Ertugrul Saglam, Almanyada Diplomasiz seni 2 Ligte Yard. Antr. bile zor yaparlar. 3. 3 sene icersinde o kadar elestirmelere ragmen:

    - Lig'te 1, 3 ve 5 olduk
    - Sampiyonlar Ligi ve 2 Avrupa Kupasinda katildik, bunu sözde büyük takimlar 3-4 kati daha fazla bütce ile bile cok nadir basiriyor
    - Alt Yapiyi takip eden, Maclarina giden bir Diplomali Spor Adami olunca, su an her Akademi Ligte ilk siraya oynuyan Alt yapi Takimlarimiz var

    Sirf sportif olarak birak Bursasporda, su ana kadar Türkiyenin Anadolu Takimlarini calistiranlar arasinda en basarali Teknik Adami! Bu rakamlara kimse birsey diyemez.

    Devam ediyorum

    Futbolcu Kariyerinde Para Gözünde olmayip rakip Futbolcunun bile saygisini kazanmis bir Milli Futbolcumuz idi. Bosuna ADAM gibi ADAM demiyorlar.

    Kayseride alacak Parasini birakip Besiktasa gecti
    Besiktasda yine alacak Parasini birakti

    Ya siz gercekten 700 bin icin su an ki Bursaspor Yönetiminden kendi "Paraci" olarak gösterecek bir Adammi? Mutlaka bu aciklamanin cevabini da verecek.

    Mevzu artik Ertugrulcu olup olmamak degil, Sadece olayin esasini anlamadan adami artik yerden yere vurmaya kalkiyoruz, yukardaki Basarilar elde, simdi hazir takima konan Karamana görecegiz. Bakalim neler olacak, bakalim kisa vadeli basari mi önemli uzun vadeli calismami...
    • m_teksas  
    13 Şubat 2013 | 14:17
    Green_Army sen nicki değiştir,ertuğrul army yap,ertuğrulsporlular sizi.
    • Green_Army  
    13 Şubat 2013 | 12:56
    Ertuğrul hocanın (açıklamasını dört gözle beklediğimiz) yönetimle olan sorununlarını, yönetimin hocayı direk kötülemek değil de #8220;bakın işte çok beğendiğiniz hocanız Bursaspor'umuzu dava etmiştir noktasına getirmek suretiyle#8221; güya kendilerni haklı çıkarma planlarını..vb kişiler arasındaki sorunları bir kenara bırakıyorum ve bir Bursasporlu olarak düşünüyorum..

    Hikmet hocayla yönetim Bursaspor adına flört halindeyken Gaziantepspor yetkilileriyle, hikmet hocayla ilgilenmediklerine dair namus ve şeref gibi sözler sarfederek ağız dalaşına girmiş olmalarına rağmen üç gün sonra bütün bunlar olmamış gibi sözleşme imzalamalarına mı yanayım,

    yoksa Ertuğrul hoca gittikten sonra gerets vb. isimler dile getirilirken dağ fare doğurdu deyiminin tecelli etmiş olduğu hikmet hocayı getirmiş olmalarına mı yanayım.

    İşte bir Bursasporlu olarak ben bunları sindiremiyorum. Böyle bir rezillik
    olamaz, biz alelade bir Anadolu takımı değiliz Yönetimin yapması gereken en mantıklı hareket acilen olağanüstü genel kurul kararı almaktır.
    • Yalçın  
    13 Şubat 2013 | 10:00
    Artık nasıl bir taraftar kitlesine sahip olduğumuzu anlıyorum. Hocanın bunca yaptıklarını bir iki galibiyetle sildiler. Birde kötüleme,yaptıklarını küçümseme yoluna girdiler. Yok fb ts ile berabere kalmışmışta...daha neler siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Bütün şampiyonluklar işte böyle gelir. Biri berabere kalır diğeri kazanır. Puanı fazla olan kazanır.
    • efsane texas  
    13 Şubat 2013 | 03:51
    -1
    15 trilyon alıp 700 bin euroya ağlayacaksan eğer hepimiz 1 er euro veririz bu mutlu ya da yeter!!!
    • efsane texas  
    13 Şubat 2013 | 03:37
    hadi bakalım ertuğrulsporlular 15 trilyon alıpta 10 günde 700 bin euro yu dillendiren ama beşiktaştan 2 ayda küfürlerle ayrılırken milyon dolarlık tazminatın lafını etmeyen ertuğrul sağlam ı savunun! çocuk bile tek kişiyle yapılmıyor beyler şampiyonluğu sadece ertuğrula maledip bu koca şehri daha fazla küçültmeyin!
    • deli vahit  
    13 Şubat 2013 | 02:28
    -4
    sosyete aynen katılıyorum
    • Sosyete  
    12 Şubat 2013 | 23:25
    35 yaşındayım ve aileden Bursasporluyum. Düşüncelerim son derece samimi ve dürüstür. Bir konuyu hepimiz gözden kaçırıyoruz. Bursa 2010 da şampiyon olurken son 7 maçta ibb 2-1 yenilirken, gs ve gencler ile golsüz berabere kaldı. Bu maçların hepsine gitmiştim. Ankara'dan ağlaya ağlaya dönmüştüm. Şampiyonluğu bırakmıştık ankara'da. O sene ankaraspor'da küme düşürülmüş Bursa 3 puanı oynamadan sondan 1-2 hafta önce almıştı. Son hafta ununu elemiş beşiktaş'ta maça hiç asılmadı. Burdan şuraya varmak istiyorum. Son 7 haftaya 7 puan önde giren Bursaspor resmen son haftalarda dağılmıştı. Birde allah'ın mucizesi bir fb-ts maçınida son anda Bursa'yı şampiyon yaptığını unutmamak lazım. Bu veriler ışığında ertuğrul çokta mükemmel bir teknik adam degildi. Avrupa kariyeri ise tam bir rezillik. Bjkda 8-0 liverpool ve 4-1 metalist maçlariyla arka arkaya şampiyonlar liginden ve uefa kupası'ndan elenmişti Bursa ise valencia'dan 2 maçta 9 gol yemişti, anderlecht ve twenteye facialarla elendi. Ertuğrulun bu kadar teknik kariyeri bile tartışılacak durumdayken, takıma aldirdigi kazma oyuncuların haddi hesabı yokken. Aldığı para benim rüyamda bile göremeyeceğim kadar buyuk olurken. Takımı bırakıp kaçarken ve medyada ileri geri konuşurken. Bir adam bir takımın üstüne bu kadar çıkarılırımi? Ertuğrul Bursaspor'un bir çalışanidir. Ben ibrahim yazıcı %100haklidir demiyorum. Aslolan Bursaspordur. Bursaspor varoldukca nice ertugrullar nice yazıcılar bu kulübe hizmet edecektir, yeterki Bursa'mızın güzel ınsanlarının icinden Bursaspor sevdası eksik olmasın.
    • soydaner  
    12 Şubat 2013 | 21:41
    -3
    ESKİ KRAL ÖLMEDİ , YİNEDE YAŞASIN YENİ KRAL......
    Taraflı tarafsız her insanın sevdiği ,Galatasaray için ömrünü adayan centilmen beyefendi insan merhum Özhan CANAYDIN gibi,Beşiktaşın efsane Başkanı idol karakterli Süleyman SEBA gibi,Fenerbahçenin heykeli dikilecek kadar sevilen yetenekli kaptanı Alex de SOUZA gibi,Trabzonsporun ve Türk futbolunun her kademesinde çok başarılı olmuş sportmen ruhlu ,önce ahlak diyen efsane spor adamı Şenol GÜNEŞ gibi,Bursasporun imparator lakaplı rahmetli efsane ismi Nejad BİYEDİÇ gibi,Yine halen Bursasporun futbolcusu bebek yüzlü süper teknik bücürü Pablo Martin BATALLA gibi,Bursalı ve Bursasporlu olduğunu kabul ettiğimiz Beyefendi insan,namı değer ADAM GİBİ ADAM lakaplı sevgili Ertuğrul SAĞLAM'ında TÜRK toplumundaki yeri çok ama çok özel ve güzeldir.Bu münasebetle BursasporlaErtuğrul SAĞLAM etle tırnak gibidir,anlaşılacağı üzere af buyurun Ne ÖKÜZ ÖLMÜŞTÜR , Nede ORTAKLIK BOZULMUŞTUR.Bu gün için ise geçerli olan en sağ duyulu görüş GELEN AĞAM ,GİDEN PAŞAM'DIR.Lüzumsuz ve faydasız kırılganlıklar halledilir,önemli olan artık taraftarlardan beklenen 2010 yılındaki gibi kıskanılan birlikteliğin sağlanmasıdır.
    • GÖRKEM SEZER  
    12 Şubat 2013 | 21:31
    Bu kadar konuşulan şeyler bile çok ayıp ve yersiz bence adam gibi konuşulup halledilcekti ve kimsenin söz söylemesine yorum yapmasına gerek kalmıcaktı. biz hocamızı biliyoruz herkez rahat olsun ;)
    • nesin ak  
    12 Şubat 2013 | 21:00
    -5
    abi adamın aklı fikri paraymış yahuu bakarmısınız menlayaa 14.5 tirilyon eee alsana Bursasporun paraları nereye gittiği anlaşılmıştır bence
    • hasret  
    12 Şubat 2013 | 17:53
    Hocanın yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalar hiç şık olmadı. Üç kuruşluk menfaat ve egosu için tüm Burasa camiasınının prestijini yerle bir etti. Onun gibi bir profesyonelin bu hatayı yapmaması gerekidi. Bursalıların bunu bir kenera not ettiğini asla unutmasın. Hocadan tek ve son ricamız bu konuda daha fazla konuşup bizi daha fazla rencide etmesin. Bursasporda kimsenin parasının kalmyacağını bilsin.
    • Sacit  
    12 Şubat 2013 | 17:24
    Sen değilmiydin adem koçak gidince kötü ruh hali içindedir ondan böyle konuşmuştur diyen. Anlamışsındır şimdi adamın halini
    • viski şarapoviç  
    12 Şubat 2013 | 16:56
    1-Bursasporu şampiyon yapan en başta kesinlikle taraftarıdır.sonra yönetim ve teknik ekiptir.bu şampiyonluğu kimse tek başına ertuğrul sağlama mal etmemeli.
    2-ertuğrul sağlam sezon sonu istifa etseydi adam gibi geldi adam gibi giderdi ama o kendisine sonsuz kredi veren taraftarı yarı yolda bırakarak SEVGİYE İHANET etti.
    3-ertuğrul sağlam Bursaspordaki görevi boyunca yıldızı parlayan futbolcularla sürekli didişti ve kendisi ön plana çıkmak istedi.
    4-başkan kendi insiyatifiyle 2 tane transfer yaptı.biri batalla,diğeri pinto.yapılan diğer yabancı transferler ertuğrul sağlamın insiyatifinde yapıldı.
    5-şampiyonluk senesinden sonra Bursaspor sürekli geriye doğru bir ivme kazandı.şampiyon kadro en başta teknik ekibin egosundan dolayı dağıtıldı.
    6-hiç bir Bursaspor taraftarı 4 yıl boyunca hocanın aldığı astronomik ücreti mevzu bahis dahi yapmadı ve sonsuza kadar ertuğrul sağlam dedi.ama ertuğrul sağlam istifa ettikten sonra 20 milyona tl ye yakın Bursaspordan para kazanmasına rağmen hala para için 10 gün Bursada bekledi.
    SONUÇ İTİBARİYLE YİNEDE ESKİ HOCAMIZA BİRLİKTE YAŞADIĞIMIZ GÜZEL GÜNLER HATRINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
    VE KENDİSİNE DİYORUZKİ 'HOCAM PARA ADAMI BOZAR'.
    • Kirmastili  
    12 Şubat 2013 | 13:39
    -6
    arkadaşlar burda Ertuğrul hoca üzerinden bence prim yapmaya çalışıyolar.Adamın hakkı neyse verilsin.Adam gibi adam...
    • sülo  
    12 Şubat 2013 | 13:18
    ertuğrula kimse paran verilmicek demediki, enteresan olan Bursa deplasmanda 3 atınca birileri hasetinden çatladıda gündem değiştirmekmi istedi acaba. madem istifa ettin bunu resmi olarak yönetimede ede sunacaktın ki başkanda yeni hocaya imza attırabilsin. senin keyfinimi beklicekti Bursaspor
    • Yalçın  
    12 Şubat 2013 | 12:51
    Hoca parasının, Ozan ın parasının akıbetine uğramaması için konuştu. Uyanık yönetim şimdi her kuşun etinin yenmiyeceğini anlamıştır umarım. Biz susun takım için hiç bir şey bitmedi derken köpüren takımın moralini bozan bir kısım taraftar şimdi bize akıl veriyor.Daha önce neredeydiniz? Ertuğrul Sağlam gitti peki kimin yüzünden gitti..
    • green  
    12 Şubat 2013 | 12:33
    kardeşlerim erutğrul sağlam yok, gitti, istifa etti ama onunla birlikte türeyen bir topluluk var ki hala burda keşke onlar da hocayla birlikte bırakıp gitselerdi. herkes eleştirilir arkadaşlar adam 10 kere şampiyon yapsın sonrasında saçma sapan işler yapıyorsa yine eleştirilir. futbolda bi iş yapayım senelerce üstüne yatayım diye birşey yok. Ertuğrul sağlamla şampiyon olduk alkışladık omuzlara aldık. bu demek değildir ki bu adam bundan sonra eleştirilemez. şimdi hikmet hoca iyi başladı İnşallah böyle devam eder çünkü ancak böyle devam ederse tutunur hata yaparsa o da eleştirilir, hatalarına devam ederse de gider. bayern münih önüne gelene 3-5 atıyor, neredeyse hiç gol yemiyor, adamlar şimdiden şampiyon ama seneye guardiolayla anlaştılar şimdiki hocayı gönderiyorlar. çünkü bu işte esas olan sürekli ilerlemektir. ne dedi ertuğrul sağlam şampiyon olduktan sonra bundan sonra hiçbir anadolu takımı 40 yıl geçse de şampiyon olamaz. ondan sonra da heyecan bekle şehirden şundan bundan. her konuşmanda bu şehrin gerçekleri var deyip milletin içini karartırsan 40 yıldır maçlara giden adamın bile umudunu kaybedip soğutursun bu işten. para konusuna gelince sayın hocamızın Bursadan kazandığı para küçümsenemez eğer parası kaldıysa da kimse vermeyeceğiz demiyor. bu neyin acelesi neyin hamlesi. sen istifa etmedin mi ettin o zaman ver yazını dilekçeni bitsin iş he vermedin napacaktı klüp hocasız mı devam edecekti? tabi ki gönderecek federasyona fesih kağıdını yeni hocayla anlaşmak için. ayıp şeyler bunlar.
    • ahmet ahmet  
    12 Şubat 2013 | 12:22
    10
    bir maç yönetim istifa sesleri yükseldi yönetim maşaallah enrika üstüne entrika herşey, unutturdu ama hayırlısı bakalım ertugrul hocanın mirasını ne kadar yiyecekler zaman kimin haklı oldugunu çıkaracak
    • Teksas_nl  
    12 Şubat 2013 | 11:21
    -1
    belgeleri TFF calisani Sansal'a sizdirmistir cok buyuk ihtimelle, okuz altinda buzaga aramayin yok kulup gondermismis filan.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR