KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Körüstan'dan önemli açıklamalar!

VİDEO

31 Ocak 2014 | 09:23

13 yorum

7103 okunma

Kulübümüzün 35. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Hilton Otel'de gerçekleştirildi. 82 üyenin katılımıyla yapılan toplantıda kulübümüzün mali, idari ve sportif durumu masaya yatırıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, başkanımız Erkan Körüstan'ın konuşmasıyla devam etti. Önemli ve güncel noktalara değinen başkanımız Körüstan, şöyle konuştu: "Sayın divan divanımızın çok değerli üyeleri ve kıymetli basın mensupları. Öncelikle yakın zaman önce kurucularımızdan çok sevdiğimiz Şükrü Orhanettin'i kaybettik. Büyük üzüntü içindeyiz. Allah'tan rahmet diliyorum. Bu güzel toplantıyı organize eden Durmazlar Holding'e teşekkür ediyorum. Bugün 9 yeni üyemiz geldi. Hepsi sevdiğimiz arkadaşlarımız. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bildiğiniz gibi sıkıntılı bir ilk devre geçirdik.

DAHA FAZLA PUAN TOPLAYABİLİRDİK

Burada biraz özeleştiri yapmak istiyorum. 24 puanda kaldık, daha fazla olabilirdi. Transferde eksik kaldık. Santrafor, hatta bir orta saha alıp 30-32 puanda bitirebilirdik ilk yarıyı... Ama bunda bizim de haklı gerekçelerimiz var. Geldiğimizde zaman çok kısıtlıydı. 55 futbolcu vardı. Yabancı kontenjanı sıkıntısı vardı. Elimizdekilere güvenerek büyük hata yapmışız. Bizin için sayın Christoph Daum, büyük bir şanstır. 24 puanın toplanmasında büyük etkisi oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

OFİSLERİ LABORATUVAR GİBİ

Ayhan Barışı ve Barış Güçlü'nün yanı sıra ekibiyle de çok güzel bir uyum ve çalışma içinde. Daum'un çalıştığı, bizim de olmazsa olmazlarımızdan olan scout ekibimiz var biliyorsunuz. Bu arkadaşlar canla başla mücadele ediyor. Keşke kulübe gelseniz de yaptıklarını size anlatsalar. Laboratuvar gibi ofisleri var. Ben görmenizi çok isterim. Yaptığımız transferlerin tamamı onların izlenimi ve analizleriyle oldu. Bir iki tanesini Daum'un önerisiyle aldık. Ama diğerleri tamamen scout ekibi ve Barış Güçlü'nün önerisiyle alındılar.

Nasıl alındığına dair size bilgi vereyim.

RAKAM RAKAM TRANSFERLER

Brezilyalı Fernandao'yu sezon başında çok istemiştik. Ancak zaman çok kısıtlıydı. 1,5 seneliğine kiraladık. 6 aylık sürelerle kiralık. 6 ay sonra yeni bir kulüp çıkarsa alır. Biz kendisine 400 bin dolar vereceğiz. 5 Milyon Euro gibi bir ücret ödersek bizim olur. Caja'ya 250 bin dolar bonservis verildi. Kendisi kiralık. 1 milyon 100 bin dolar vererek bu futbolcuyu da sezon sonu katabiliriz.

VOLKAN BURSA'NIN YETİŞTİRDİĞİ ENDER İSİMLERDEN

Volkan Şen Bursa'nın yetiştirdiği ender isimlerden biridir. Uzun uğraşlar sonrası Trabzonspor ile anlaşmaya vararak 1 milyon 250 bin lira artı KDV olarak kendisiyle anlaştık. Onurcan Piri'ye 400 bin TL bonservis bedeli ödendi. Kartal'dan aldığımız stoper kardeşimiz Ethem Pülgir'i sıfır bonservisle aldık. Manisasporlu Bekir Yılmaz'i 950 bin lira bonservisle aldık. Bu konuda eleştiriler alıyoruz. '6 ay sonra sözleşmesi bitiyor' diye. Alıyorsunuz niye alındı, almasanız 'bu kadar para verip alamadınız elimizden kaçırdık' deniyor.

BEKİR'DE HEPSİ HEMFİKİRDİ

Bir futbolcu takımına para kazandırmak istiyorsa helal olsun diyorum ona. Manisa'dan çok güzel ayrıldı. Fatih Terim'in çok yakından takip ettiği bir isimdi. Terim, Bank Asya teknik direktörleriyle yaptığı toplantıda, "A Milli Takıma önereceğiniz bir futbolcu var mı" diye sorduğunda hepsinin hemfikir olduğu isimdir Bekir Yılmaz. Oğuzhan Aynaoğlu kardeşimize 100 bin Euro, Taşkın Çalış kardeşimiz Gaziantepspor'dan sıfır bedelli gelmiştir.

EVRAK İŞLEMLERİ BİRAZ UZADI

Sercan Yıldırım 'yeniden doğmak istiyorum' dedi. Galatasaray ile opsiyonlu anlaştık. Eğer sezon sonunda almak istersek 1,5 milyon Euro karşılığı bizim olabilir. Bunlar kesin rakamlar değil, sezon sonunda oturur Galatasaray ile yeniden anlaşma yapabiliriz. Kendisi de zaten 'Başkanım boş mukaveleye imza atarım' dedi. Volkan ve Sercan'ın bonservisinin geç çıkması, evrak işlemlerinin uzamasından oldu.

BİZ NİYE KAVGA EDELİM

Bakın Bursaspor'un kimseyle kavgası yok. Bazıları beni eleştiriyor. TFF Başkanı ile arası iyi, Beşiktaş başkanı ile arası iyi' diye. Benim bütün başkanlarla aram iyi. Biz niye kavga edelim. Hakkımız yeniyorsa hakkımızı alırız. Eskişehir'deki durum tam bir faciaydı. Çok üzüldük. Büyük bir özveri gösterdi futbolcularımız. Eskişehirsporlular da tebrik ettiler beni 'nasıl kazandık bilmiyoruz' bile dediler. Biz birbirimizi kırıyoruz.

KIZIL VE EGEMENOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bakın 2 üyemiz var federasyonda. Levent Kızıl ve Yunus Egemenoğlu. Her ikisine de çok teşekkür ediyorum. Yunus Egemenoğlu hukuk hatası yapmamamız için bize çok yardımcı oldu. Sezon başından beri her işlemim başında birebir o vardı. Ben buradan kendisine çok teşekkür ediyorum. Levent Kızıl sürekli arıyor, çok destek oluyor. Biz kavgasız gürültüsüz, eski günlere dönmeyi istiyoruz.

Son iki maçta da bütün taraftarlarımızda bütünleşme vardı. Öncesinde yaşanan kötü tezahüratlar artık yok. Biz taraftara otobüs vermeyi, bedava bileti kaldırdık. Eskiden verildi, biz de verdik.

KALICI GELİR GETİRECEK PROJELERİMİZ VAR

Ama bunlar yerine ulaşmıyor ki, cebe gidiyor. Kan emiciler var. Benim güzel taraftarım bunlara inanmasın. Onların kafasını koparttık. Kulüp ne güzel yönetiliyor, takım ne güzel top oynuyor. Daum kesintisiz 18 saatini kulüpte geçiriyor. Bilgisayarının başından takımının başından kalkmıyor. İnşallah yakın zamanda bu değerli hoca, Bursaspor'u şampiyonluklara taşır diye düşünüyorum. Bursaspor'a kalıcı gelir getirecek projelerimiz var. Biraz onlarda da geciktik ama gerçekten çok ciddi projeler. Sayın 2. başkanımız Rıdvan Şen büyük vakit ayırıyor özveri gösteriyor. İşine gitmiyor bile. 2015 Mayıs ayında ve sonunda Bursaspor'un bırakın borcunu kasasında çokça parası olacak.

BU OYUNLARA GELMEYECEĞİM

Çok ciddi projelerimiz var ve her zaman Bursaspor'un 10 milyonu cebinde olacak bir hale gelecek. Statta da çok ciddi gelirler olacak. İnşaat biraz yavaş gidiyor. Biz canla başla mücadele etmeye çalışıyoruz. Rabbim inşallah bizi güzel yerlere getirir diye düşünüyorum. Bizim kimseyle davalığımız yok. Rahmetliyle hala kavga içine sokmaya çalışıyorlar. Şampiyon yapmış değerli bir büyüğüm kendisini saygı ile anıyorum. Bu oyunlara gelmeyeceğim.

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORLAR

Mali konularla ilgili sayın Alpay Şar ve idari konularla ilgili Daum dedim, kendimi söyledim, Rıdvan beyi söyledim ama Alpay Şar bir başka. Onun kulüpte harcadığı zamanın sınırı yok. Maddi bir beklentisi yok. Bazen eleştiri de alıyor. Ama bu kadar özveriden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle birkaç danışman bulsam da keşke alsam. Alpay Bey cebinden para harcıyorduk bir kuruş para almıyor. Ayhan Barışıcı'ya çok büyük haksızlık edildi. Zor görev üstlendi ama çok üstüne gidildi en sonunda istifa etti. Bizim sağlığından da korkumuz vardı. Bedelsiz olarak çalışıyor. Sigortalı göstermek zorundaymışız prosedür gereği, asgari ücretten gösterelim dedik. Bu kadar.

BATALLA İÇİN YENİ TEKLİF GELDİ...

Batalla ile ilgili menajerleri yeni bir teklifle geldiler. 2 milyon 700 bin Euro'luk teklif getirdiler Çin kulübünden. Daha önce komik tekliflerle de geldiler. Hiç kabul etmedik. 3 milyon Euro'ya çıkalım dediler. Gidin biraz daha çalışın öyle gelin dedik. Nasıl gelirler bilmiyorum. Batalla'ya 10 milyonluk teklif gelmedi sezon başında. Menajer oyunu bunlar. Biz bütün vecibelerimizi yerine getirdik onunla ilgili. Biz birkaç gün daha bekleyeceğiz tekliflerini.

KÜFÜRE BÜYÜK CEZALAR VAR

Taraftarlarımızdan ricam var. Futbol Federasyonu küfür ile ilgili süreleri değiştirdi. Şu anda bir tek küfür dahi olsa çok büyük ceza var. En son aldığımız ceza 40 bin lira. Birkaç maç sonra seyircisiz oynamaya doğru gider bu iş. Çok dikkatli olmalıyız. TFF ciddi anlamda el attı küfür konusuna. Biz de destekliyoruz. Hatırlarsanız üyeliklerle ilgili taleplerim olmuştu ilk divan toplantısında. Ama hiç üye getirmiyorsunuz."

ALPAY ŞAR RAKAMLARI AÇIKLADI

Başkan Danışmanımız Alpay Şar, kulübün mali ve idari yapısının yanı sıra 1 Haziran-31 Aralık 2013 tarihleri arasındaki gelir gider tablosunu tüm şeffaflığıyla Divan Kurulu üyelerine açıkladı. Alpay Şar şu bilgileri verdi: "Ben sizlere önce Bursaspor'un kabaca tanımını yapmak istiyorum. Benim görebildiğim kadarıyla Bursaspor Kulübü dernek olarak bakıldığında hep bir futbol takımı olarak gözüküyor. Oysa kulübün bir sürü aktivitesi var. Bursaspor bir holding... 72 kişilik bir işletme. Bursaspor Kulübü Derneği bir şemsiye.

ZARAR 1 MİLYON 200 BİN TL CİVARINDAYDI

Bunları incelediğimizde şunu görüyoruz Bursaspor akaryakıt sanayi tic. aş bana göre ölü doğmuş. Şuan faaliyeti yok. 2010 yılında şampiyon olan Bursaspor, Sportif Aş yanı Store'ların 195 bin TL karı var. Ondan sonraki sezonlarda hep zarar etmiş. Erkan Körüstan yönetimi görevi devraldığında 1 milyon 200 bin TL civarında zararı gözüküyordu. Bir gazeteci arkadaşın bahsettiği KPMG raporu ile ilgili konu vardı. Açıklanmadığından söz etmiş. Evet açıklanmadı. Denetim raporlarını kamuoyuna açıklamak zaten normal değil. Ama şunu rahatlıkla söyleyeyim gerek eski gerek yeni yönetim daha önce denetlenmiş. Son 2,5 yıl için KPMG ile anlaşılmış, 10 Mart 2014'e kadar teslim edilecek. Arılar Bağımsız Denetim Kurulu tarafından tasdik edilecek.

HUKUKSAL HİÇBİR YANLIŞ YOK

Sevgili başkanın dediği gibi şunu rahatlıkla söyleyebilirim kulübü devraldığından beri 1 tek kuruşluk hata yok. Hukuksal hiçbir yanlış olaya imza atılmadı. Vergiler kuruşuna kadar ödenmiş durumda.

Nakit sıkıntısı tabi var ama varsayalım başka kulüplerin yaptığı gibi vergileri ödemeseydik bizim şuan 7 milyon 500 bin TL paramız olurdu. Ancak o arada KPMG ile ilgili sorular soruluyor. 2010-11 yıllarını ödenmeyen vergilerle ilgili Maliye Bakanlığının incelemesi sonucu ortaya çıkan sonuçlar var. Bunlarla ilgili bir takım cezalar gelecek. 2008-09 yılında uzlaşma sonucunda bu olaylar cüzi rakamlara kapatılmış. Vergi riski 102 milyona geliyor. Bu KPMG'nin hesapladığı.

7 MİLYON TL'LİK BİR TASARRUF VAR

Erkan Körüstan yönetimi 17.06.2013'te görevi devraldığında kasada devreden 3,5 milyon TL hazır değer gözüküyorsa da, sonuçta 6 milyon TL borç ortaya çıkıyor. 2010 yılında altın çağını yaşamış 30 milyon kasada para varmış. Fakat tablo şuan bu. Şuanda olay devam ediyor. Körüstan yönetimi 16 futbolcu ile yollarını ayırmış 9 milyon TL ödeyecekken 2 milyon 695 bin TL sözleşmelerini feshederek 7 milyon 364 bin 500 liralık bir tasarrufla olaya başlamış.

UEFA'NIN YAPTIRIMLARI ÇOK CİDDİ

Önümüzdeki dönemlerde yürümesini istediğimiz bir takım işler var. 5 ana UEFA kriter var. Bunların en önemlisi mali kriterler. 2015 son sene. Bundan sonra yerine getirmeyen kulüp olursa önce ihtar, sonra Avrupa Kupalarına katılamayacak, daha sonra küme düşmeye kadar gidecek. 31.12.2013 itibariyle bağımsız denetim şirketinin raporunu 10 Mart'ta önce TFF oradan UEFA'ya vermek zorundayız. Buradaki topluluğa kurumsallaşmayı tarif edin desek kaç kişi tarif eder. Kurumsallaşma yönetimler değişse dahi kulübün işleyiş tarzında bir değişiklik olmaması, işlerin tıkır tıkır yürümesi demek. Bunların yapılması için de organizasyon şemasının çıkması lazım.

BAHÇEŞEHİR İLE PROTOKOL YAPILACAK

Sonrasında bütün görev tanımlarını yetki ve sorumluluklarını ortaya koymak lazım. Sonra prosedürleri yazmak lazım. Bunları yapmak o kadar kolay değil. 7 Şubat 2014'te Bahçeşehir üniversitesi ile protokol yapacağız. Dünyada 9 ayrı ülkede eğitim çalışması yürüten Bahçeşehir için Bursaspor bir kazanç. Bursaspor içinde Bahçeşehir bir kazanç. Bu protokolle kurumsallık ve kurumsal sürdürülebilirlik, kurumsal imaj, spor yönetimi konularını hep birlikte işleyeceğiz. Belki yönetim kurulumuz da olayın içine dahil olacak. Personelimizle vakit buldukça gerçekleştirmeye çalışacağız. Yönetim gitse de standart ortaya çıkacak. Bahçeşehir ne kazanıyor bu çalışmadan? Parasal açıdan bir şey kazanmıyor. Kazan kazan mantığı var.

TÜZÜK KOMİSYONU ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYOR

Bir başka konu tüzük çalışması. Körüstan yönetiminin hedefi yeni tüzük. Bazı maddelerin ciddi bir şekilde değişmesi lazım. Şuan yamalı bohça gibi. Divan başkanımız da toplantılara katılıyor. Bir taslak ortaya konacak tekrar değerlendireceğiz. Yönetim kurulu inceleyecek düzeltilmesini istediği konuları düzenleyecek. Sonra Divan Kuruluna getireceğiz. Oradan da genel kurula. Mutlak suretle olması lazım.

YABANCILARA TÜRKÇE DERSİ VERİLECEK

Kulüpte iki dershane oluşturduk Daum'un istediğiyle. Bir tanesinde yabancılar Türkçe yerliler de İngilizce öğrenecekler. Futbol dili açısından birbiriyle anlaşma şansını yakalayacaklarını sanıyoruz.

Taraftar veri tabanı projemiz var. Bunu da çok yakın zamanda açıklayacağımızı zannediyorum. Kulübe giriş çıkış kontrol altında artık. Şimdi kart usulü ile giriliyor. Futbolcular, yöneticiler, personelimiz, kulüpte hizmeti olan herkes parmak iziyle giriyor. Kimin ne zaman geldiği, gittiği kayıt altına alınıyor.

KADİR ŞANKAYA'DAN TEŞEKKÜR

Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Kadir Şankaya da, "10 senedir bu divandayız bugüne kadar açık ve şeffaf bir yönetim görmedik. Size çok teşekkür ediyorum. İnşallah bunları yaparsınız ve biz de görmüş oluruz" diye konuştu.

 Bursaspor.org.tr

    • erdem  
    01 Şubat 2014 | 08:56
    rahmetli başkanımızdan sonra kimse kusura bakmasın başa gelebilecek en iyi adam geldi arkadaşlar sahip çıkalım iyi şeyler olacak adam zaten Bursaspor sevdalısı bı adam
    • fedai  
    31 Ocak 2014 | 20:50
    50 milyon tl.lik adı geçen projeler milyar tl. yi bulacak Atatürk stadı rantının taraftara sus payırıdr...!
    • kale arkası  
    31 Ocak 2014 | 16:21
    Çift üyelik sorununu neden çözmüyosun.
    • Gurbetci Saban  
    31 Ocak 2014 | 16:13
    iyi seyler olacak gibi gozukuyor....eski yonetimden ikinci baskan Recep Bolukbasi'nin soyledigi bu yonetime verilen destegin 10 da 1i bize verilmedi cumlesi cok manidardi en cokta Bursaspor Koleji ile ilgili aciklamalar hosuma gitti...
    • eymen  
    31 Ocak 2014 | 13:21
    -6
    Seffaflik? Bu yaz ya da yil sonu bitecek esrarengiz projeler mi seffaflik? Kapali kapilar ardinda yeni stadin isletmesini belediyeye hangi avutma projesi karsiliginda biraktigini aciklasana!
    • HaYaLeTiM3  
    31 Ocak 2014 | 11:26
    kim ne derse desin merhum başkanımız İbrahim yazıcı'nın ardından başımıza gelebilecek en iyi başkan adayı göreve geldi.Ben şahsi olarak yapılan işleri yönetimleri beğeniyorum ancak tek eksik noktası var çıkıp konuşmuyor.Ben eses maçından sonra çıkıp konuşmasını isterdim.
    • finalist  
    31 Ocak 2014 | 10:50
    Sayın başkan her şey iyi, de Yunus egemenoğlu ve Leven kızıl açıklamana katılmıyorum. Beşiktaşla olan olaylarda Bursaspor u savunmadılar. Tff deki karar toplantısına katılmadılar. Bursaspor u zor gününde yalnız bıraktılar.
    Yani bu saatten sonra ikisinede gerek yok Başkanım. Sen yoluna devam et başkanım.
    • MK  
    31 Ocak 2014 | 10:45
    Birde Sayın başkan genel kurulda çift üyeliklerle ilgili verdiğimiz önerge kabul edilmişti.Gereğini ne zaman yapacaksınız ?
    • erkan  
    31 Ocak 2014 | 10:41
    umarım bu güzel konuşma, güzel sonuçlar doğurur. gayret içinde olduğunuzu, Bursaspor sevdalısı olduğunuzu biliyorum. destek için ne gerekiyorsa yapın. destek veren olmazsa Taraftar senin yanında olur. yeter ki somut talepleriniz olsun. Bursaspor'un menfaatine olsun..
    • MK  
    31 Ocak 2014 | 10:37
    Şeffaflık açısından çok olumlu bir divan oldu.Akşam ismini hatırlayamadığım eski bir yönetici olan divan kurulu üyesi Almiranın karşısındaki benzin istasyonunun 1993 yılında 49 yıllığına kullanım hakkının Bursaspora verildiğini söyledi.Yıllık gelirininde şu anki değerlerle 1,5 milyon TL olduğunu söyledi.Bu istasyonun yerinde şimdi Osmangazi Belediyesi var.Bu gelir getiren istasyonu hangi hangi yönetim neyin karşılığında belediyeye devretti.Ayrıca yeni stadın gelir getirici unsurları pazarlanmaya başlandı mı ? Başlandıysa neler var ? Ne kadara pazarlanıyor ?Bunların gelirinin ne kadarı Bursasporun olacak ? Bir kongre üyesi olarak bu konularda da şeffaflık istiyoruz.
    • Aydın KILIÇ  
    31 Ocak 2014 | 10:06
    Taraftara bu kadar aydınlatıcı bilgiler verdiğiniz için bende çok teşekkür ediyorum başkanım
    • mususi  
    31 Ocak 2014 | 09:57
    -4
    Soylenen somut bir sey var mi? Ben goremedim. Fernandao icin 5 milyon Euro bonservis nedir ayrica? Bu kulubun tarisindeki en pahali topcu 2.5 milyon Euro.

    Transferlerin sadece 1 tanesini Daum'un istemesi de basli basina soru isareti.

    Kalici gelir olayini 6 ay once de soylediler, pazarlamadan sorumlu yonetici istifa etti. Tamamen laf kalabaligi o konu.

    Soylenen seyler "kabaca" bir ozetten baska birsey degil. Zaten butun yonetimde yabanci dil bilen tek bir kisinin bile olmamasi neyi ne kadar yapabileceklerinin bir gostergesi. Cok dusunmeye gerek yok.
    • aJk  
    31 Ocak 2014 | 09:51
    Secim zamanı telefona hergun mesajlar gonderenler eve kagıtlar yollayanlar neden secimden sonra toplantı varken kongre uyelerine neden haber dahi verilmiyor ?

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR