KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Kongrede yaşananlar!

19 Ocak 2016 | 15:00

102 yorum

37658 okunma

Ali Ay, Burhan Ilgın ve Burhan Vatan'ın yarıştığı Bursaspor'umuzun 25. Başkanını seçtiği 52. Genel Kurul'da yaşanan tüm gelişmeler.

4 BİN 734 ÜYE OY KULLANACAK

İlki 11 Ocak'ta yapılan ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenen kongrede yeni yapılan isimlerle birlikte 4 bin 734 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Geçen kongrede ise 3 bin 970 üye 10 sandıkta oy kullanmıştı. Oy kullanma işleminin bu kez 15 sandıkta yapılacak.

BÖLÜKBAŞI PROTESTO EDİLDİ

İlhan Parseker'in divan başkanlığı yaptığı kongrede konuşmak için kürsüye çıkan Recep Bölükbaşı, salonda bazı kongre üyeleri tarafından yuhalandı. Uzun süre konuşmak için tepkilerin dinmesini bekleyen Bölükbaşı, kendisine yöneltilen tepkileri hak etmediğini söyledi. Bölükbaşı, 9 yıldır yönetimde olduğunu ve Bursaspor'a hizmet ettiğini belirterek, yaptığı işlerde en ufak bir su istimal olmadığını kaydetti. Kendini iyi ifade edemediğini yada yanlış anlaşıldığını kaydeden Bölükbaşı, genel kurul üyelerinin vereceği her karara saygı duyacağını ifade etti.

Bölükbaşı'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Teksas Tribün liderlerinden Selim Kurtulan ise Bölükbaşı'na tepki gösterdi. Borcun 270 milyon değil, 500 milyon TL olduğunu savundu.

YÖNETİM İBRA EDİLMEDİ

Ardından gerçekleştirilen oylamada, Bölükbaşı yönetimi ve denetim kurulu ibra edilmedi. Kongre üyelerinin çoğunluğu yönetimin ibra edilmemesi yönünde oy kullandı. Kongrede Ali Ay ve yönetimi Bölükbaşı'nı ibra etmezken, Burhan Vatan ile ekibi Recep Bölükbaşı ve yönetimini ibra etti. Yönetimin ibra edilmemesinin ardından 3 aylık süreçte herhangi bir kongre üyesinin mahkemeye başvurması, yargı sürecini başlatacak.

RECEP GÜNAY ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Bu arada, oylamanın ardından söz alan başkan adayı Recep Günay, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

TÜZÜK GENEL KURULU YAPILACAK

Divan Başkanlık Kurulu'nun önergesiyle Genel Kurul'a bir madde daha eklenirken, 2016 yılı içerisinde Tüzük Genel Kurulu yapılacak. Tarih, Divan Başkanlık Kurulu tarafından kararlaştırılacak. Buna göre Genel Kurul'da seçimli kongrenin iki güne yayılması ve başkan adaylığına kriter getirilme konuları konuşulacak ve karara bağlanacak.

KONGREDE GERGİNLİK

Bursaspor'un olağanüstü kongresinde Başkan Adayı Burhan Vatan'ın konuşmasının bitmesinin ardından kavga çıktı.

Yeşil-beyazlı takımın olağanüstü kongresi gergin geçiyor. Başkan adaylarından konuşmak için kürsüye ilk olarak Burhan Vatan çıktı. Vatan, kürsüde konuşmalarının sonunda Ay'ı eleştirdi. Konuşmasının ardından yerine geçmek isteyen Vatan ile Ay'ın listesinde bulunun yöneticiler sözlü tartışmaya başladı. Kısa bir süre sonra sataşma, yumruklu kavgaya dönüştü. Araya giren kongre üyeleri, özel güvenlik ve polis ekipleri kavgayı büyümeden önledi.

LEVENT KIZIL SÖZÜNÜ TUTTU

Bursapsor eski başkanlarından Levent Kızıl, TOFAŞ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Bursapor Olağanüstü Kongresi'nde konuştu. Kızıl konuşmasında, "Bölükbaşı, yönetimi devralırken borç 125 milyon lira idi. Kasım ayı sonu bilançoya bakıldığında borç 230 milyon liraya yükselmiş. Borcun bu hale gelmesini ben kabul etmiyorum" dedi. Batalla transferine de değinen Kızıl, "10 milyon lira vergi ve SSK borcu nedeniyle transfer imkansız hale gelmiştir. Batalla'nın da imza atmaması, bu nedenledir. " ifadelerini kullandı.

Levent Kızıl kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Saygıdeğer Bursaspor Kongre Üyeleri, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım, yeni kongre hepimize hayırlı olsun.
İbra konusunda daha evvel fikirlerimi söylemiştim. Onun için daha fazla vaktinizi almayacağım. Geçtiğimiz dönem, Sayın Bölükbaşı seçilirken borç yüz yirmi beş Milyon TL'ydi. Şu anda sadece Kasım ayı sonu bilançosuna bakıldığında borç iki yüz otuz iki milyon TL'ye yükselmiş. Kısaca özetlersek, Ozan Tufan, Volkan Şen, Bakambu ve Enes gibi yıldızlarımızı sattıktan sonra borcun bu hale gelmesini ben Bursaspor kongre üyesi olarak kabul edemiyorum. Şu anda ödenmeyen on milyon TL vergi ve sgk borcu yüzünden transfer yapmak imkansızdır. Batalla'nında imza atmamasının nedeni budur.

Hepinizin hatırlayacağı gibi son dönemde, Recep Bölükbaşı aday olduğunda, borcu yüz elli dört milyon TL'den, yüz yirmi beş milyon TL'ye düşürüp başarılı bir sezon geçirmişti. Bende kendisine, o kongrede alkışlarla bırakmasını nasıl tavsiye ettiysem, bugünde aynı samimiyette, 7 ayda artan 107 yüz yedi milyon TL borcun (aralık ayı da elimizde yok) bir Bursaspor kongre üyesi ve eski başkan olarak bu mali başarısızlığı sorgulamanın en doğal hakkım olduğuna inanıyorum. Şimdi seçilecek başkan adayına başarılar dilerken, bugün burada ibra olursa, hiç kimse yeni dönemde enkaz edebiyatı yapmasın.

Bursaspor benim babamın malı değil. Bu değer biz kongre üyelerine aittir. Herkese son bir kez daha hatırlatmak isterim ki 7 ayda gelen ilave yüz on milyon TL borcun sorumluluğu dışında hiçbir şahsi kavgam yoktur. Bunun sorumluluğu ile hareket etmekteyim. Hepinizi bu sorumlulukta oy vermeye davet ediyorum.
Saygılarımı sunarken, seçilen başkan ve yönetimine başarılar dilerim.

SÜRPRİZ LİSTE

Bursaspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulunda bir genel kurul üyesinin sandığa attığı oy dikkat çekti.

Bursaspor Kulübü Başkan adayı olarak Pablo Martin Batalla oy pusulasında gösterilirken yönetim kurulu listesinde ise yeşil-beyazlı takımın unutulmaz futbolcuları yer aldı.

BURHAN VATAN'IN KONUŞMASI

Genel Kurul'da ilk konuşmayı Burhan Vatan yaptı. Vatan, seçilmesinin ardından yapacakları ilk işlerinin tüzüğü değiştirmek olduğunu söyledi.
Burhan Vatan, "Öncelikli hedeflerimizden biri kulübün üye sayısını arttırmak olacaktır. Hamza Hamzaoğlu ile uzun süre çalışmak istiyoruz. Yaptığımız görüşmelerde fikirlerimizin örtüştüğünü gördük. Alt yapıya önem vereceğiz. Centilmen takıma verilecek 750 bin dolarlık ödülü taraftarlara dağıtacağız. Taraftarlar isterlerse onlara lokal yapıp sembolik ücretlerle kiralayacağız. Bursaspor'da başarı çıtası şampiyonluktur" dedi.

Burhan Vatan, 3-4 önemli firma ile stat isim sponsorluğunu hakkında görüştüklerini söyledi. Büyükşehir belediyeye başkanının kulüpten elini çekmesi gerektiğini belirten Vatan, "Bende Timsah Atatürk Stadı olsun istiyorum. Gönlümden geçen o. Beni ne belediye ne başka bir şey etkilemez. Kimsenin önünde eğilmem. Büyükşehir Belediye başkanı kulüpten elini çekmelidir. Batalla'yı ben satmadım. Ali Ay'ın içinde bulunduğu yönetim sattı" diye konuşmasını noktaladı.

ALİ AY'IN KONUŞMASI

İkinci konuşmayı başkan adayı Ali Ay, camiada kimsenin kimseye güveninin kalmadığını söyledi.

Ay, "Taraftarın, hocasının, futbolcusunun güvendiği başkan olmak istiyoruz. Borcun 270 milyon olduğu ve 4 yıllık olduğu söyleniyor. 6. aya kadar ödenecek para 110 milyon TL. Arkadaşlar, niye para koyuyorsunuz. Bir kalemde 230 milyon koyar diyor. Niye koymadılar. Kapıyı açtınız gereken para 45 milyon TL. Biz her şeyi inceleyip aday oldum. Çünkü ben Bursasporluyum. Bursaspor'un bir daha bu hale düşmesini istemiyorum. 45 milyon bir bankadan kredi kullanıyor. Bunu da verdiniz etti 150 milyon. 10 milyon vergi ödenmemiş etti mi 160 milyon. Allah korusun bundan sonra Ankaragücü, Sakarya, Kocaeli olursanız. Benim 35 arabam var deniyor. Ben 270 milyon borca üzülmedim. Loca, koktuk gelirleri, isim hakkı, yüzde 12 para ve kdv vereceğim. İlk geldiğimde cayma bedeli olarak 5 milyona imza atmışlar. Bunu ödeyeceğim" dedi.

Futbolcuların 4-5 aydır para almadıklarını belirten Ali Ay, "Sonra biz onlardan performans istiyoruz. 60 milyonla aldınız 270 milyon yaptınız. Bizim temel ilkemiz var. Şeffaf ve açık olacağız. Yalan olur, dedikodu, iftira olur. Uluslararası denetim şirketler hesapları denetleyecek. Kadromuzda 6 maliyeci, 1 kuruş bizim namusumuz, şerefimizdir. Kimsenin şüphesi olmasın yapılan harcamaları herkesle paylaşacağız. Göğsünde Bursaspor arması taşıyan tüm takımların hedefi şampiyonluktur" derken, teknik ekip konusunda ise şunları söyledi:
"Hamzaoğlu ile 2 saat görüştük. Bu sezonki hedef Türkiye kupası alıp, ligde en iyi yerde olabilmek. Trabzon maçında gördük. Taraftarımız muhteşemdi. Taraftarsız Bursaspor olmaz. Başarı yakalanmaz. Bursa'yı görmeden giden ne futbolcu, antrenörler gördük. Biz Bursaspor'u sevdirmeye geliyoruz. Arkadaşımız icazetten bahsetti. 5 yıl profesyonel yöneticilik yaptım. Şirketimin başındayım. İsmim, saygınlığım var. Arkadaşımız Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden bahsetti. Size yemin ediyorum ben kimseden icazet almam. Bakanından, belediye başkanından icazet almadım. Tek icazet alacağım yer Bursaspor taraftarıdır. Orhangazi'den, Orhaneli'den, M.Kemalpaşa'dan, Ünitimsah'tan alırım. Teksas'tan alırım. Başka kimseden almam. Bunu da böyle bilesiniz.

Ben blok oylardan anlamam. Ben Bursasporluların oyuna talibim. Stat muhteşem olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler. Önceliğimiz locaları satmak. Kim ne derse desin Burs Bursaspor'un acil paraya ihtiyacı var. Bugüne kadar 7 loca satıldı. Onlardan birisi de benim locam. Yönetim arkadaşım için de kazansam da kaybetsem de bir tane daha alacağım. Bursaspor bizim için hayatın anlamıdır. Benzin istasyonu projesinde bende vardım. Niye bu paraya aldınız diye olaylar çıktı. Hiçbir konuda yalan söylemeyeceğiz. Bugün değeri 35 milyon. En az 5 tane daha alıp çok kısa sürede Bursaspor'a kazandırmak istiyoruz.

Bu sandıktan kim çıkarsa çıksın onun yanında olalım. Bursaspor kulübünü menajerlerin elinde oyuncak olmaktan kurtaracağız. Transfer dönemini namuslu insanlarla açık olarak yürüteceğiz. Alt yapıdan gelenler ben gideceğim deyip elini kolunu sallayıp gidemeyeceklerdir. Gidecek olurlarsa o lisansları yakarız. Bursaspor için kavganın da kralını yaparım. Bana güvendiğiniz için buradayım. İstanbul boğazına yeşil beyazlı bayrağı asmak için buradayım."

BURHAN ILGIN'IN KONUŞMASI

Üçüncü başkan adayı Burhan Ilgın, Bursaspor'da futbola başladığını ve birçok amatör kulüpte ağabeylik yaptığını söyledi.

Ilgın, "Biz hepsinden farklı olduğumuz için aday olduk. Mevcut düzenden memnun olmadığımız için aday olduk. Biz Bursaspor'un alt yapısından gelenlere sahip çıkmak istiyoruz. Biz yabancılaşan bir Bursaspor düşünmüyoruz. Yönetim olarak Bursaspor Koleji ve borçsuz bir Bursaspor yaratmak istiyoruz" dedi.

Bursaspor yönetiminin ibra edilmemesinden sonra Bursa barosu avukatlarından Turgut Özkan, "İbra edilmeyen yönetim mahkemeye verilmesi gerekiyor. Mahkeme yönetimi alacağı kararla ibra edebilir" yönünde görüş bildirdi.

 Teksas.org

    • Ozii  
    20 Ocak 2016 | 03:47
    Batalla durumu nedir oynucak mi geri mi gidecek
    • Mey Nur  
    19 Ocak 2016 | 22:11
    16
    Bölükbaşı'nı aklayan Burhan Vatan seçimi daha baştan kaybetmiştir.
    • Konuralp yeşil  
    19 Ocak 2016 | 21:59
    Bölükbaşı yönetiminin sözcüsü olarak görev alan komutalı yeşilinde yolsuzluk halinde şahsi malvarlığına öncelikle yönelinmesi gerekir. Madem robin Hood oldun bedeline katlan
    • seçimmmmmmmmmm  
    19 Ocak 2016 | 21:55
    gelen gideni aratmaz inşallah ama bence ali ay ve ekibi büyük yiyiciler gibi duruyor bu saatten sonra ALLAH taraftara sabır versin
    • texas inegöl  
    19 Ocak 2016 | 21:47
    Escobar milleti birbirine düşürme burayı terket yeter karıştığın aday olsaydın salonda konuşsaydın
    • seçimmmmmmmmmm  
    19 Ocak 2016 | 21:44
    17
    ali ay kazanır arkadaşlar yanında oturanlar tribünlerden büyüyüp Bursasporun parasını en çok yiyenlerden (yüksel)
    • Cahil  
    19 Ocak 2016 | 21:40
    Ve escobar sen yonetim kurulu olamazsin sen genel kurul uyesisindir ama haberin yok daha ne oldugunu bilmiyosun !
    • Cahil  
    19 Ocak 2016 | 21:38
    Escobar bnce ses kes ! Noyan dedin dedin goruk ne yaptigini ! Yurekli adam lazim bu kulubun basina ! Seni avel seni ! Noyan haberlerini okumusundur uzun uzun yazmiyayim !
    • escobar  
    19 Ocak 2016 | 21:33
    Tamam biz ne diyoz,makasa aldılar kurulu.
    kime atarsan at pek bi farkları olmayacak.

    ben sana burhan vatanın seçilemeyeceğinin garantisini veriyorum.
    • texas inegöl  
    19 Ocak 2016 | 21:30
    Noyancı escobar
    • pbm  
    19 Ocak 2016 | 21:23
    Escobar

    Ali ay müthiş falan diye bi lafım yok, iyi oku yazdıklarımı. Bu yönetimi destekleyip ibra olmasını isteyen, kulübü bu duruma sokan yönetimden 3 kişiyi bünyesine alan adamın başkan olacak olması kanıma dokunacağı için ali ay a verdim mecburen oyumu.
    • escobar  
    19 Ocak 2016 | 21:18
    -1
    pmb: Ali ay müthiş biri dimi? körüstanın yoldaşı olması hiç önemli değil senin için.
    merak etme 200 oy farkla kazanacak ali ay.
    senaryo bunlar beni 2 ay içinde anlarsınız.
    • hasan  
    19 Ocak 2016 | 21:13
    12
    b.başı mahkemeye gidiyormuş
    sebebi ise
    ibra oylamasında üye olmayanlar guya el kaldırmış her yolu deneyecek anlaşılan
    ulanalnı ak başı dik adam g.....den korkarmı
    kılıflnlandııramadığın şeyler varki böyle davranıyorsun
    • Bursalı Kılıç  
    19 Ocak 2016 | 21:08
    Inşallah ali ay kazanır inşallah allah beceriksiz bunak birini Burhan a fırsat vermesin inşallah kaybeder inşallah allah izin verir inşallah da ali ay yeni başka olur
    • pbm  
    19 Ocak 2016 | 21:07
    Escobar

    Kulübü soyup soğana çeviren başkanın yönetiminden 3 yönetici burhan vatanın listesinde. Yeni bi soyguna engel olmak yeterli sebeptir oy kullanılması için. Yok o adayı beğenmedim, bunu beğenmedim bu yüzden oy kullanmadım demek saçmalamaktır başka birşey değil. Senin için en önemli konu olan ibra edilme meselesinde burhan vatan bölükbaşını aklayacağını söyledi, daha iyi sebep mi var? Yarın öbür gün kulüp borç batağına sürüklenip yeniden kongre olunca da söversin sağa sola.
    • Yeşil79  
    19 Ocak 2016 | 20:57
    Akbaşların SAHİBİMİ bu Burhan asg ücret alıyo işçilerin alayı
    • hasan  
    19 Ocak 2016 | 20:44
    son sandıklardaki yoğjnluk
    ne idüğü belli olmayan delegeler
    sonuç ali ay için sıkıntı olabilir
    • escobar  
    19 Ocak 2016 | 20:44
    Benim vicdanım rahat,ibra etmedim çıktım bu tiyatro seçimden.
    Sizin bilmediğiniz çok şeyler var.

    Ne Körüstana ne Bölükbaşına oy vermedim Allaha şükür!
    Bu 2.5 adaya inanmıyorum, kazananın yapacağını öngördüğüm hatalarına ortak olamam. ADALETLİ olacaksın kardeş bu hayatta, KOYUN sürüsü misali yaşamayacaksın, AKLININ ve VİCDANININ söylediğini yapacaksın.
    DEKOR olmayacaksın...!
    • Antibizans  
    19 Ocak 2016 | 20:43
    Renkdaslar Escobar haklı ben de ibrayi reddedip çıktım çünki ortalıkta Bursaspor'umuzu taşıyacak aday göremiyorum keşke Parseker aday olsaymis
    • texas inegöl  
    19 Ocak 2016 | 20:38
    Escobar gidip boşta atsan orda olmalıydın kardeş elestiri hakkın yok

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR