KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Keşke şimdi eşleşmeseydik

20 Ağustos 2012 | 10:43

2 yorum

6853 okunma

Bursaspor u mercek altına almak için Kayseri ye gelen Hollanda ekibinin scoattları Jan Van Staa ve Evert Bteaning, şansların yüzde 50 olduğunu belirterek, Böylesine iki büyük kulübün elemelerde karşılaşması şanssızlık diye konuştu.

Bursaspor, perşembe günü UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçında Atatürk Stadı’nda Twente’yi ağırlayacak. Bu zorlu maçtan nasıl bir sonuç alacağı merakla beklenen yeşil beyazlı takımı Kayseri’de Hollanda takımının temsilcileri mercek altına aldı.
 
Twente ekibinin scoatt ekibinden ve eski teknik adamlarından Jan Van Staa ve yine scoattı Evert Bteaning ile Şükrü Aykar’la Kayseri’de bir araya geldik. Biz sorduk onlar tüm samimiyetleriyle cevap verdi, ortaya bu güzel röportaj çıktı… Twente’nin Bursaspor’a bakış açısını, Hollanda ekibiyle ilgili bilinmeyenleri bu röportajda bulabilirsiniz
 
Kurada Bursaspor’la eşleştiniz İlk olarak bununla ilgili olarak neler söylemek istersiniz?
 
Jan Van Staa: İnanır mısınız, Bursaspor’un çıkacağını hissediyorduk. Zor bir maç olacağına inanıyoruz. Ama turu geçen tabii ki biz olmak istiyoruz.
 
Evert Bteaning: Bursaspor güçlü bir takım. Ben çıkmamasını tercih ederdim. Şanslar yüzde 50 yüzde 50. Turu geçecek takımı küçük faktörler belirleyecek. Bursaspor’un KuPS maçlarını kasetten izledik. Şimdi Kayseri’de canlı canlı takip edeceğiz. Yeteri kadar gözlemleme fırsatı bulduk. Takım olarak iyi oyunculara sahipler. Fizik güce dayalı bir sistem var. Kaliteli bir rakiple karşılaşacağımızı söyleyebilirim.
 
Bursaspor’da dikkat çeken oyuncular kimler?
 
Evert Bteaning: Forvette oynayan Pinto’yu çok beğendik. 10 numaralı Batalla’yı çok iyi bulduk. Savunmanın sağında ve solunda oynayan isimlerde oldukça iyi. Kaleci Carson’u zaten biliyoruz. Bir de Ozan Tufan dikkatimizi çekti. İlk maçıymış galiba. Kaliteli bir isim kazanmış Bursaspor. Pinto ve Batalla’yı daha önceden biliyorduk. İlk kez izlediğimiz takip ettiğimiz isimler değil yani.
 
Twente’nin oyun sistemi nasıl?
 
Jan Van Staa: Biz kendi sistemimiz ile mücadele ederiz. Her zaman rakip bize ayak uydurur. Rakibe göre bir sistemle sahaya çıkmayız. Kendi futbolumuza oynamaya çalışırız. Kaybetsek te bu anlayışımızdan hiçbir zaman vazgeçmeyiz.
 
Bursaspor ve Twente aynı yıllarda şampiyon oldu. İki kulübün birçok benzerliği var. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?
 
Jan Van Staa: Benzerlikleri biliyoruz. İki takımda kendi liglerinde zoru başardı. Biz Bursaspor ile gruplarda karşılaşmak isterdik. Birimiz elenecek. Benzerlikte bir anlamda bozulacak.
 
Twente’nin Bursaspor’a göre artı yönleri var mı?
 
Evert Bteaning: En önemlisi Türk futbolunu iyi tanıyoruz. Daha önce de Türk takımlarıyla karşılaştık. Fenerbahçe ile oynadık. Bursa’da bizi nelerin beklediğini biliyoruz. İlk maçın Bursa’da olması bizim için avantaj. Evimizde iyi bir takımız.
 
Bursaspor’u zaafları neler?
 
Jan Van Staa: Onlar şimdilik bizde kalsın. Gördüğümüz kadarıyla güçlü bir rakip var karşımızda. Hızlı bir takım. Birlik ve beraberlik içinde oynuyorlar. Takım olarak çok iyi gördük biz…
 
Twente’nin eksikleri var mı?

 
Evert Bteaning: Geçen sezon sağ ve sol bekte zaaflarımız vardı. Transfer döneminde bunları gidermeye çalıştık.
Çok genç bir takımımız var. Çekincemiz, genç oyuncuların çok fazla hata yapma riski. Bunlar takımlar için kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bu bizim şuanki en büyük eksikliğimizdir.
 
Bursaspor taraftarıyla meşhur bir kulüp….
 
Jan Van Staa: Bursaspor taraftarının güçlü olduğunu biliyoruz. Bizim oyuncuları kendini seyirciye kaptırmaması lazım. Duymamaları gerekir bunları… Özellikle genç oyuncuların. Avantaj ilk maçın orada olması. Kendi seyircimizde etkili bizim. Bizde de bütün stat dolu olacak. Ancak Hollanda’da birçok Türk yaşıyor. Orada yabancılık çekmez Bursaspor. Birçok gurbetçi gelecektir maça. 12.adam bu turu geçecek ekip üzerinde etkili olacaktır.
 
Öğrendiğimiz kadarıyla sağ kanatta sol, sol kanatta sağ ayaklı bir isimler oynuyor. Bu bir taktik mi?
 
Evert Bteaning: Taktikle ilgili… Hoca karar veriyor buna. Pozisyon değişikliği çok oluyor bizde. Taktiksel bir etkisi var bunda.
 
İlk maçta hangi skor sizin için avantaj olur?

 
Evert Bteaning: Kaybetmeyelim yeter. Diğer türlü hangi sonuç olursa olsun bize avantaj sağlar.
 
Türk ve Hollanda futbolu arasındaki farklılıklar neler?

 
Jan Van Staa: Mesela bizde hep Hollandalı teknik adamlar çalışıyor. Türkiye’de ise bir yabancı hayranlığı var. Biz hocaları eğitiyoruz. O yüzden kulüplerin ne istediğini iyi biliyorlar. Alt yapılarını iyi geliştiriyor. Kendi kültürümüzü aşılıyoruz. Bundan dolayı sıkıntı yaşamıyoruz. Türkiye’de bunun sıkıntı yaşanıyor.
 
Alt yapıya bakış açınız nasıl?

 
Evert Bteaning: Biz zaten alt yapısı ile ünlü bir kulübüz. Gençlere yatırım yapıyoruz. Geliştiriyoruz, katkı sağlıyoruz ve A takıma faydalı hale getiriyoruz. Sıkıntılar yaşıyoruz fakat kulübümüzün ana hedefi bu. Bursaspor’un da bu yolda ilerleyen bir kulüp olduğunu öğrendik. Genç isimleri zaten biliyoruz. Bizim gibi büyümeye çalışan takımların başka kurtuluş yolu yok.
 
Hollanda’da kulüplerin yönetim şekli nasıl? En büyük gelir kalemleri neler?
 
Jan Van Staa: Türkiye’deki gibi… Başkan ve yöneticiler var. En büyük gelirimiz tabii ki seyirci... Daha sonra sponsorlar. Ayrıca, yetiştirdiğimiz isimleri satarak da büyük kazanç sağlıyoruz. Mesela bu sezon 7 milyon Euro’luk transfer yaptık ama 25 milyon Euro’luk da oyuncu satışımız oldu. Bu konuya çok önem veriyoruz.
 
Türkiye’den beğendiniz oyuncular var mı?
 
Jan Van Staa: Takip ettiğimiz oyuncular oldu. Ama şöyle bir sıkıntı var Türk oyuncularda… Hemen yıldız olduklarını zannediyorlar. Ayrıca büyük paralar kazandıkları için bizimle görüşürken hemen bu durum ortaya çıkıyor… Bizim onları alıp geliştirmemiz gerekiyor. Ama bu şartlarda zor.
 
Bursaspor’da takip ettiğiniz kadarıyla Hollanda’da da oynayabilecek futbolcu var mı?
 
Evert Bteaning: Tabii ki var. Mesela Pinto ve N’Diaye… Bir iki maçta buna karar vermek erken ama ilk gözlemim bu…
 
Twente’de Bursaspor’u nasıl bir ortam bekliyor?
 
Şükrü Akyar: Şehir hareketli bir şehir ama Twente sadece Enshede’ye hitap eden bir kulüp değil. 3 şehir daha Twente’nin destekçisi… 30 bin kişilik bir stadımız var ancak Bursaspor taraftarı kadar etkili bir seyircimiz yok.
 

 Olay Gazetesi

    • Muhammed d  
    20 Ağustos 2012 | 14:52
    onlar güçlü dersek kaybederiz tam ayarımızda bir takım ve şuan turu geççek seviyedeyiz çok rahat maçlar olmaz ama zevkli geçer ancak bu adamlar bizden korkuyo yenicez diye sahaya çıkarsak yalan olur o iş
    • Alios  
    20 Ağustos 2012 | 13:02
    Bursaspor güclü deyip rehavete kapılmayın adamlar uyanık.bunu trye gelen her takım sôyler.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR