KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Kazım sözleşmeyi imzaladı

VİDEO

04 Eylül 2013 | 17:16

8 yorum

6194 okunma

Dün akşam saatlerinde kendisini 4 yıllığına Bursasporlu yapan imzayı atan 27 yaşındaki Milli futbolcu Colin Kazım Richards Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısında medyanın ve taraftarların karşısına çıktı.

Tanıtım toplantısında 2.Başkanımız Rıdvan Şen ve İcra Kurulu Üyelerimiz Nedim Çelik, Serkan Sabuncuoğlu, Ali Ay ve İletişim, Medya ve Pazarlama Direktörümüz Osman Akın hazır bulundu. Yeşil-Beyaz renklere gönül vermiş yaklaşık 200 taraftarımızda coşkuları ile Colin Kazım'a sevgi gösterilerinde bulundular.

İkinci Başkanımız Rıdvan Şen, Colin Kazım transferinin hem kendisine hem de kulübümüze hayırlı olması dileklerini iletti. Şen, " Kazım ile 4 yıllık bir anlaşmaya vardık. Bu transfer için Galatasaray Kulübü'ne 250.000 euro bonservis ücreti ödedik. Kazım bu yıl 1.100.00 euro geride kalan diğer yıllarda ise 1.000.000 euro alacak. Kendisinin Bursaspor'da üstün başarılara imza atacağına inanıyoruz. Kazım transferi camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Colin Kazım yaptığı açıklamada Bursaspor gibi büyük bir camiada forma giyeceği için çok mutlu olduğu belirtti. Kazım, "Bursaspor'a gelmemde beni tanıyan ve kariyerimin en iyi zamanını geçirdiğim hocam Christoph Daum'un burada olması çok etkili oldu. Kulüpte bana olan güvenlerini ve inancını uzun süreli kontrat yaparak gösterdi. Bursaspor'da hep birlikte büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum" dedi.

5 yıldır Türkiye'de futbol oynadığını ve Bursaspor'un nasıl bir camia olduğunu çok iyi gözlemlediğini belirten Kazım, " Bursaspor deplasmanları her zaman ligin en zorlu deplasmanı olmuştur. Bunu şampiyonluk sezonunda çok iyi görmüştük. Bursaspor yeni stadyumu, tesisleri ve taraftarıyla şampiyonluk yarışında her zaman olacaktır. Ben de Bursaspor'un başarısı için elimden gelenin en iyi yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Sadece para kazanmak için buraya gelmedim. Kaybetmeyi sevmiyorum. Başarılı olmak için Bursa'ya geldim" dedi.

Geçmiş dönemde Teknik Direktörümüz Christoph Daum ile beraber çalıştığının hatırlatılması üzerine Kazım, "Daum her zaman kazanan bir Hoca. İstatistikler yalan söylemez. Ben futbol hayatımın belki de en iyi dönemini Daum ile birlikte geçirdim. Şimdi Bursaspor forması ile en iyisini yapmak istiyoruz" dedi.

Bursa'da yaşayan insanların sadece Bursaspor'u desteklediğini ve bunun çok özel bir duygu olduğunu belirten Kazım, " Bursaspor sadece ligde mücadele eden bir kulüp olamaz. Bursaspor'u tutan herkesin iddialı olduğunu biliyorum. Stadyumda taraftarlarımızın vereceği destek ile ligde iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bursaspor'un diğer kulüplerden büyük bir farkı var. Diğer takımların deplasmanlarına gittiğinizde o kentte Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarlarını görebilirsiniz. Bursa'da ise sadece Bursaspor'un desteklendiğini çok iyi hissediyorsunuz" dedi.

Colin Kazım Richards Kimdir?

Colin Kazım Richards 26 Ağustos 1986 tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyaya geldi. Colin Kazım Richards'ın annesi Türk, babası İngiliz asıllı. Sağ kanat mevkiinde görev yapan tecrübeli futbolcu ayrıca 35 kez Türkiye A Milli Takımı'nın formasını giyme başarısını gösterdi.

Altyapı Kariyeri

9 yaşında Interwood kulübünde futbola başlayan Kazım 2 yıl bu takımda forma giydikten sonra Quenns Park Rangers takımının altyapısına transfer oldu. Bir sezon QPR takımında forma giyen Kazım 12 yaşında Londra'nın ünlü takımı Arsenal'ın altyapısına geçti. Üç yıl futbol eğitimini Kuzey Londra ekibinde alan genç Kazım 2001 yılında Bury kulübüne transfer oldu.

Profesyonel Kariyeri

2001 yılında altyapısına geçtiği Bury Kulübü'nde profesyonel futbol kariyerine 2004/2005 sezonunda başladı. Colin Kazım 19 yaşında 3 yıllığına Brighton & Hove Albion takımına transfer oldu. 2005/2006 sezonunda da 6 gol attı. 2006/2007 sezonu başında transferin son günü 31 Ağustos 2006'da Sheffield United takımına transfer olmuştur. Bir sezonda Sheffield United takımında kalan oyuncu 27 maçta görev aldı. Sezon içinde Türkiye A Milli Takımı'ndan gelen teklifi kabul eden Kazım biranda Türk kulüplerinin dikkatini çekti. 15 Haziran 2007'de Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe forması ile 10 Şampiyonlar Ligi, 28 lig ve 4 kez de Türkiye Kupası maçında forma giydi. 2008-2009 sezonunda da 35 maçta forma giyen Kazım, 2009-2010 sezonunun devre arasında Fransa'nın Toulouse takımına kiralık olarak gitti. Fransa'da 17 maçta forma giyen Kazım sezon sonunda yeniden Fenerbahçe'ye döndü. 2010-11 sezonunun ilk yarısının ardından Fenerbahçe ile yollarını ayıran Kazım, bir diğer İstanbul takımı Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray takımında ilk sezonunda oynadığı 17 maçta 6 gol atma başarısını gösterdi. 2011-2012 sezonunun ilk yarısında 18 maçta Galatasaray forması giyen Kazım, devre arasında takımdan ayrılmak istediğini belirtti ve Yunanistan'ın Olimpiakos takımına kiralık olarak gitti. Yunan ekibinde 9 maçta forma giyebilen Kazım, sezon sonunda Yunanistan Süper Ligi ve Yunanistan Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı. Kazım, 2012-2013 sezonunu ise bu kez İngiltere Championship Kulüplerinden Blackburn Rovers Kulübü'nde kiralık olarak geçirdi. İngiliz ekibinde oynadığı 31 maçta 5 gol atma başarısını gösterdi.

Kazım, Türkiye'de lig ve kupada toplam 113 mücadelede forma giydi ve bu maçlarda 14 gol atma başarısını gösterdi.

Milli Takım Kariyeri

Türkiye Milli Futbol Takımı formasını ilk kez Ünal Karaman'ın davetiyle 24 Mart 2007 tarihinde Türkiye U-21-İsviçre U-21 maçında giyerek milli oldu. A Milli Takım formasını ise ilk kez Fatih Terim tarafından 5 Haziran 2007 tarihinde oynanan Türkiye-Brezilya maçında giyerek gerçekleştirdi. Türkiye U-21 formasını 2007 yılında 5 kez giymiş 1 gol kaydetti. 1 defa da A2 Milli Takım formasını giymiştir. 2007 senesinden itibaren giydiği Türkiye forması ile Türkiye forması ile 35 maç oynadı. 10 Ağustos 2011'de Türk Telekom Arena da oynanan Estonya maçında ise Milli forma ile 2 gol kaydetme başarısını gösterdi.

 Bursaspor.org.tr

    • MK.  
    05 Eylül 2013 | 09:22
    Yönetim sol açık,önlibero,forvet nerede ? Bu takımla nasıl zirveye oynayacağız?laf değil icraat istiyoruz.şampiyonluğa oynayan Bursaspor istiyoruz.
    • Zafer Mah.  
    04 Eylül 2013 | 22:54
    8taş maçınaYetişsede yağlasa bi tane has Bursasporlu olsa..
    • maraton  
    04 Eylül 2013 | 22:29
    konu dışı bu söylediğim ama stadın vip girişin ordaki merdivenleri renkli boyamışlar ve yere de ayollu fln yazılar yazmışlar gittim vip girişinin ordaki gece nöbetçilerine şikayet ettim nasıl buna izin verirsiniz diye yasal olarak suç değil bişey yapamayız dediler çok sinirlerim bozuldu lütfen arkadaşlar orası yeşil beyaz yapalım yazıları silelim
    • Ölümüne Bursaspo  
    04 Eylül 2013 | 18:47
    oyna lan pinto !
    • cihan  
    04 Eylül 2013 | 18:04
    kötü transfer değil ama 4 yıllık anlaşma çok uzun olmuş
    • hayırlı olsun  
    04 Eylül 2013 | 17:59
    Bursaya katkı saglasın umarız ama pek umut yok.gerçi e.sağlam'ın transferlerinden iyidir o ayrı
    • cemil  
    04 Eylül 2013 | 17:25
    16
    bence kazımın gelmesi, pintoya daha çok top gelecek anlamına geliyor, pinto daha çok pozisyona girer ve daha çok gol atar.
    • hard16  
    04 Eylül 2013 | 17:24
    sestak pintonun yerine oynasa daha çok iş yapar adamı yollamayın trübüne.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR