KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Kazım Bursaspor'da iddiası!

02 Eylül 2013 | 09:24

43 yorum

18614 okunma

Bursaspor uzun zamandır kadrosuna katmak için uğraş verdiği Colin Kazım'da, mutlu sona ulaştı.

AMK Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray bu transferden 200 bin Euro'nun dışında milli futbolcunun yıllık 1.6 milyon Euro'luk garanti ücretini de kasasında tutmuş oldu. Colin Kazım, bu sezon Galatasaray'ın ligde oynadığı 3 maçta da forma giyememişti.

COLİN KAZIM'IN KARİYERİ

İngiltere kariyeri

Çok genç yaşta önce Queens Park Rangers takımının sonra Arsenal takımının altyapısında futbola başlamıştır. 2001 yılında altyapısına geçtiği Bury'de profesyonel futbol kariyerine 2004/2005 sezonunda başlamıştır. Sezon içindeki üstün performansı, güzel futbol ile daha büyük takımların dikkatini çekmiştir ve Coca Cola tarafından düzenlenen bir turnuvada "Coca-Cola Kid" ödülünü kazanmasıyla Aaron Berry tarafından 19 yaşında 250.000 £ karşılığında 3 yıllığına Brighton & Hove Albion takımına transfer olmuştur. 2005/2006 sezonunda da kulubü için kulübün 5000'inci golü dahil olmak üzere 6 gol atmıştır. 2006/2007 sezon başı açılış maçında bir ihmal sonrası kadroya alınmamış ve genç oyuncu takımdan ayrılmak istediğini söylemiştir ve transfer listesine konulmuştur. Transferin son günü 31 Ağustos 2006'da Sheffield United takımına transfer olmuştur. Bir sezonda burada kalan oyuncu 27 maçta görev almış ve tek golünüde Bolton Wanderers maçında atmıştır. Sezon içinde Türkiye Milli Futbol Takımı'ndan gelen teklifi de kabul eden oyuncuyu birçok Türk takımı istemeye başlamış ve 15 Haziran 2007'de Fenerbahçe'ye transfer olmuştur.

FENERBAHÇE KARİYERİ

Fenerbahçe İlk senesinde TFF Süper Kupa'yı kaldırmıştır ve UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final başarısını yaşamıştır. 2009/2010 sezonu içinde adı birçok iddaalarda ortaya atılmış, rahat tavırlarıyla dikkat çeken oyuncu; maçlarda gereksiz yere agrasifliğinden dolayı çok kez kırmızı kart görmüştür. Sezon içinde idmana geç kalıp yetişmeye çalışırken trafik kazası geçiren futbolcu bu tatsız olaylardan dolayı kadro dışı bırakılmıştır. Devre arasında Toulouse takımına kiralık verilmiştir. Fenerbahçe'yi çok özlediğini sürekli dile getiren futbolcu. 2010/2011 sezonunda teknik direktör Aykut Kocaman'nın isteğiyle Fenerbahçe'ye geri dönmüştür. 2011 Ara transfer döneminde Fenerbahçe ile sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilmiş ve 4 Ocak 2011'de Galatasaray'a 3,5 yıllık anlaşma ile bedelsiz transfer olmuştur.

GALATASARAY KARİYERİ

Galatasaray 2010-2011 sezonu devre arasında Galatasaray'a transfer olan Kazım, ilk olarak Hannover 96 ile oynanan hazırlık maçında forma giymiş ve ilk maçında golle buluşmuştur. İkinci maçında ise Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadındaki son maçı olan Beypazarı Şekerspor ile oynanan Türkiye Kupası grup maçında skoru 3-1'e getiren golü kaydetmiştir. Bu gol aynı zamanda Ali Sami Yen'de atılan son gol olarak tarihe geçmiştir. İlk Fenerbahçe derbisinde eski takımına karşı gol atmıştır. Galatasaray'da geçirdiği yarım sezonda 6 gol atma başarısı göstermiş, 4 asist yapmış ve takımına 1 penaltı kazandırmıştır. Galatasaray'ın kötü gidişatının aksine başarılı bir grafik çizmiş ve gelecek sezonlar adına ümit vermiştir. 2011-2012 sezonu öncesi SpVgg Unterhaching ile yapılan hazırlık karşılaşmasındada gol atmayı başarmıştır. Kazım ayrıca teknik direktör Fatih Terim'in isteğiyle takıma yeni katılan yabancı oyuncuların Türkiye'ye adapte olmasına yardımcı olmuştur. 2011-2012 sezonunun 5.haftasında oynanan Ankaragücü maçında takımının 2.golünü kaydetmiştir ve bu gol Galatasaray'ın lig tarihindeki 3000.golü olarak kabul edilmiştir ve forması 2.defa Galatasaray Müzesi'ne kaldırılmıştır.[1] Colin Kâzım, 2011-2012 sezonunun devamında iyi performans sergileyememiş ve Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da oynadığı Karabükspor maçını ıslıklarla terk etmiştir. Bunun üzerine Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ile görüşmüş takımdan ayrılmak istediğini dile getirmiştir. Terim, Kazım'ın isteğini kabul etmiştir ve Kazım kiralık olarak Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla anlaşmıştır.

YUNANİSTAN KARİYERİ

Olympiakos Kazım Kazım, 2011-12 sezonu devre arasında Olympiakos'a 875 bin euroya 2011-12 sezonunun sonuna kadar kiralanmıştır. Sözleşmede 1,5 milyon euro karşılığında satın alma seçeneği vardır.[2] 8 numaranın dolu olması nedeniyle Olympiakos'ta 11 numaralı formayı almıştır. İlk maçına PAOK deplasmanında çıkan Kazım bu maçta Irkçı saldırı görmüş ve Kazım'a muz gibi maddeler atılmıştır. Bu Irkçı saldırıların ardından Kazım şu açıklamalarda bulunmuştur; PAOK taraftarları bana muz attı. Evet bu bir ırkçı saldırı olabilir ama buna çok güldüm. Çünkü muz sarı ve iyi durumda olsaydı alır onu yerdim. Ama attıkları muz siyahlaşmış ve çürümeye yüz tutmuştu ki bence bir maymun bile yemezdi. Kazım bu açıklamaları yaptıktan yaklaşık 3 hafta sonra Ofi takımına gol atmıştır.[3] Olympiakos'ta 9 maçta forma giyen Kazım, İlk sezonunda hem Yunanistan Süper Ligi hemde Yunan Kupası'nı almıştır. West Ham United Olympiakos ile bir yarım sezon geçiren Kazım, teknik direktör tarafından beğenilmedi ve bonservisi satın alınmadı. Kazım Kazım bunun üzerine Galatasaray'a geri döndü. Galatasaray'ın Avusturya kampına alınmayan Colin-Kazım, İngiltere ligi ekiplerinden West Ham United tarafından denemeye alındı. 2 hafta boyunca denenen Colin Kâzım bu kulüple anlaşma yapmamamıştır.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Milli takım kariyeri Türkiye Milli Futbol Takımı formasını ilk kez Ünal Karaman'ın davetiyle 24 Mart 2007 tarihinde Türkiye U-21-İsviçre U-21 maçında giyerek milli olmuştur. A Milli Takım formasını ise ilk kez Fatih Terim tarafından 5 Haziran 2007 tarihinde oynanan Türkiye-Brezilya maçında giyerek gerçekleştirmiştir. Türkiye U-21 formasını 2007 yılında 5 kez giymiş 1 gol kaydetmiştir. 1 defa da A2 Milli Takım formasını giymiştir. 2007 senesinden itibaren giydiği Türkiye forması ile katıldığı turnuva(lar); 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'dır. Kâzım Türkiye ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası üçüncülüğü yaşamıştır. Türkiye forması ile 30 maç oynamıştır. İlk gollerini 10 Ağustos 2011'de Türk Telekom Arena da oynanan Estonya maçında kaydetmiştir.

 

    • Vedat Akcakoca  
    03 Eylül 2013 | 19:32
    -2
    Kazim hakkinda atip tutan arkadaslara; Bursaspor enkazlar ile sampiyon olmustu unutmayin!
    • Tolga Yavuz  
    03 Eylül 2013 | 14:33
    Yönetim senin transfer anlayışının içine edeyim ben. Kazım hangi takıma faydalı olmuşta Bursaya gelip fayda sağlayacak. Adam rap müziği hastası gece disko bardan çıkmayan sorunlu bir tip. Biz Tuncay'a kızarken takıma bir sabunluk daha getirmenin kimseye bir faydası olmaz. Şapkanızı önünüze koyup bir kez daha düşünün. Akhisar kadar olamadık. Trabzonu darmadağın etti adamlar. Niasse diye bir adam getirmişler üç kişinin arkasına topu atıp fırlayıp gidiyor adam.
    • ŞİPTAR  
    03 Eylül 2013 | 13:07
    Bundan 4-5 yıl önce kazım almaya yanaşamazdık cünkü türk futbolu ondan cok şey bekledi sebebi de acık: ingiliz ekolü altyapısı görmüş olması premier lig de oynamasa bile bizdeki yabancı hayranlıgı ve gurbetci hayranlıg ile popilaritesi arttı milli takımımızı da secince hemen Türkiye ye alındı ödül olarak sanki ingiliz milli takımını secse hemen alıcaklardı kazımı sonuç olarak beklentileri karşılayamyan, gece hayatı olan, takım da arkdaşlaryla anlaşmayan sorunlu bir futbolcu olumsuzlukları.

    Ama olumlu tarafları da yok denemez ingiliz altyapısı alması öle ya da böle fb- gs gibi büyük takım havası soluması, milli takımda oynamış olması hızı ve hırslı oluşu
    eger kendine tekrardan kantlamak istiyosa hedeflerim var milli olucam gercek kazımı tüm Türkiye ye tekrar göstericem diyosa yani futbol oynamaya acsa gelir 700 bin euro ya atar imzayı + mac başı verirsin ilk 11 de oynarsa 30 maç 300 bin euro da ordan alır oynamak isteyen kendini kantlamk isteyen futbola ac olan fubolcu fedakarlık yapar , zaten istemiyosa bizi şartlarımızı kabul etmez.
    Yine de kazıma şans verilmeli genc yaşta birçok tecrübe edindi bizim de kangren olan yerimiz sag kanat gelir oynar oynamazsa gönderirisin büyük bir bonservşs bedeli yok...
    • san siro  
    03 Eylül 2013 | 10:20
    -1
    Tolgay Arslan (Hamburg) , Ceyhun Gülselam ( Galatasaray ) , Sercan Sararer ( Fürth) , Halil Altıntop (kiralık olabilir.[Augsburg] ) bu futbolcular gelirse rahat bir takım oluruz benim düşüncem.
    • Belluschi  
    03 Eylül 2013 | 05:46
    Hiç bir kulüpte barınamayan Kazım başımıza yıldız oldu alamıyoruz adamı...! Ayrıca paranız yoksa neden başkan oldunuz daha orta saha forvet lazım tık yok bu takım çok iyi değil kadro derinliği sıfır kimse hayal görmesin şampiyonluk falan Batalla ALLAH korusun bir sakatlansa 40 puan hesapları yaparız yine..!! TRANSFERLER ŞART.
    • 10 P.M.B !  
    03 Eylül 2013 | 05:38
    Kazım'la iş bitmez bu takıma sol açıkta lazım orta sahada forvette işimiz çok zor iyi top oynamıyoruz yönetim bunu göremiyor mu anlamadım,Batalla ve Belluschi'yi çıkar Akhisar'dan farkımız yok! Şamil,Yasin,Tuncay,Hakan,Musa,Ferhat sizce gerçekten bunlar Bursaspor'da oynayacak kapasitede mi yada bizi ŞAMPİYONLUĞA oynatabilirler mi ?? Tuncay birde utanmadan 800-900 bin euro alıyor vallaha ayıp Batalla'dan utanır insan en fazla 400-500 oda maç başı olmalı..!
    • Mey Nur  
    03 Eylül 2013 | 01:34
    Yektayı da alın.Bellucinin yedeği olsun.
    • setbaşı  
    03 Eylül 2013 | 01:20
    -1
    kazımın gs'a maliyeti 1.6 m avroydu şimdi bize geldiğinde üç aşşa beş yukarı o seviyelerde para alıcak tuncay gibi. Batalla dediğimiz adam bile yılda 1.1m alıyor hak mıdır adalet midir ????
    • maraton  
    03 Eylül 2013 | 00:09
    gelin enkazlar gelin Bursa size bol bol bakar.
    • Ali G  
    02 Eylül 2013 | 22:17
    -8
    Bursaspor'a zerre yararı olmayacak bir oyuncu bu. gece hayatı disiplinsizliği'de cabası.
    • Vedat Akcakoca  
    02 Eylül 2013 | 22:00
    Kazim isi bitmistir. Transfer markt yaziyor.kazim resmen Bursasporlu! Hayirli olsun.
    • slow and steady  
    02 Eylül 2013 | 21:18
    Konuşmayayım dıyorum da valla dayanamıyorum dert edıyorum kendıme şu takımın transfer polıtıkasını.. wallcott lenon bale fln degıl he bu, testisini bile kaldıramayan 2008 de fatıh terımın oynatıp pıyasaya sürdüğü ardında her yıl bı yerlerde kıralık oynayıp tutunamayan bır futbolcu...şimdi bunada tuncay gıbı para verılır o parayada yazık olur.. birde yönetıcıler 5 yıllık sözlesme yapmasa bari . chelsea bıle etoyu bır yıllık alıyor. bızımkıler aman yıldız olur sonra bıze ımza atmaz baskasına gıder dıye 3-5 yıllık attrıyor ımzayı.. sonrasını anlatmaya gerek yok herkes bılıyor
    • anılbursa  
    02 Eylül 2013 | 20:35
    Devre arasına kadar solda Kazım sağda Murat idare ederik.
    • asi1606  
    02 Eylül 2013 | 20:21
    Sağ kanatta formda bir Murat varken hoca kesip yerine Kazım'ı oynatırsa yazık olur.Tuncay,Kazım eski öğrencileri diye torpil geçmesin.Hakeden kimse o oynasın...
    • okanbursa  
    02 Eylül 2013 | 19:45
    kazım bence ıyı transfer serdar azizi verip yekta ve dannyı alalım danny olmazsa yekta umutta olur
    • mehmet  
    02 Eylül 2013 | 19:33
    gidip hemen selcuk inanı alıp gelelim o zaman :) ben futboldan anlamam cihan ben düşünmeyi bilirim bs tv deki tüm idmanlarını seyrettim işim yoktu hatta birkaç kez tek başıma özlüceyede gittim sorun çıkarmıyolar öneririm, oraya transfer yapılmıycak ve haklı çıkıcam tıpkı vojvodina maçlarından sonra civelli taiwo ve freyi siz asarken ben yine sizinle kavga edip haklı çıktığım gibi
    • 1963Murat  
    02 Eylül 2013 | 19:12
    kazım hayırlı olsun
    • !!!  
    02 Eylül 2013 | 19:08
    belluschi beşiktaş maçında oynamıyacak onun yerine emre oynasa daha iyi olur
    • cihan  
    02 Eylül 2013 | 18:35
    Kaldı ki 4 maç Bursaspor için zirve hedefi olan bir takım için çok uzun bir süre 4 maç kaybetmek demek zirveden uzaklaşmak çoğu gelir kaynağından olmak demek.
    • cihan  
    02 Eylül 2013 | 18:33
    Mehmet bu yorumlarınla futboldan gr anlamadığını belli ediyosun. Ne endüstriyel futbolu ne afrika kupası bu kadar derine inmeye ne gerek var. Futbol kolay bir oyun Bursasporun orta sahada eksikliği var ön liberoda tek skora katkı yapan oyuncusu bellusci e oda 1 ay olmayınca o bölgenin eksikliği ancak ve ancak o ayarda o kalitede bir isimle kapatılabilir. Bu kadar basit, iç savaş konusuna değinmemişin ama bir sonraki yorumunda onuda kat işin içine :D

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR