KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Kazanmak istiyoruz"

30 Ocak 2015 | 15:37

9 yorum

7031 okunma

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, ligin 18. haftasında deplasmanda oynanacak Galatasaray maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, bazı takımların kulüp yerine oyuncular ile transfer görüşmesi yaptığını belirterek, "Fernandao ve Serdar'ın isminin Galatasaray ile anılmasının ne Galatasaray'a, ne Serdar'a ne bize yararı var. İnşallah güzel bir maç olacaktır, biz de iyi bir sonuçla ayrılırız." dedi.

Güneş, şunları ifade etti: "Geçen hafta bu sezonun ilk yarısını kapatmış olduk. Bu hafta itibariyle ikinci yarıya başlayacağız. İlk yarıda 17 maçta 29 puan aldık. İlk beşte olma mücadelemizde mesafe aldığımızı düşünüyoruz. Kupada birinciyiz. Aziz Behiç milli takımda, sakatlığımız yok. Şener'in bir adale tutulması oldu, takip edeceğiz. Arkadaşların genel havası olumlu, iyi çalışıyorlar. Galatasaray takımı da tecrübeli bir takım, yıldız oyuncuları var, iyi taraftarları var, bizim de taraftarımız iyi. Güzel bir maç olacağını inanıyorum. Hak edenin kazanacağı bir maç olsun istiyorum. Biz en iyisini yaparak kazanmak istiyoruz. Üzerimizdeki üç takımın altındayız, mesafe açık. Diğer takımların üstündeyiz. Vagonun başındayız ama altımızdaki takımların geldiğini görüyoruz. Alttan uzaklaşmak ve yukarı yaklaşmak için bu maçta puanlara ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

"Taraftarlarımızdan Fair-Play'i Önde Tutmalarını İstiyorum"

Futbolun düzgün, temiz ve keyif alınan bir oyun olduğuna dikkat çeken Güneş, şöyle konuştu: "Oyun içinde oyun aramadığınız zaman güzel bir oyun olduğunu görüyoruz. Aklı, sabrı, kullanarak ayakla oynanan oyunu biraz daha düzgün yapmak hepimizin yararına olur. Ekonomik krizlerin takımları etkilediğini görüyoruz. İkinci yarıda bu daha fazla olacaktır. UEFA'nın da yaptırımlarının artması, federasyonun da söylemesi, bu işin ne kadar ciddi olduğunu göstermiştir. Futbol kimsenin malı değil, herkes parçası olursa işimiz biraz daha kolay olur. Hepimiz bu işin görevlerini yapmalıyız. Biz Bursaspor olarak kendimiz olduk, rol yapmadık, karşılıklı saygı ile işimizi yaptık. Adam kayırmadan bu işi yürütmeye çalıştık. Bazen camiaların içinde kavgalar oluyor, bu işin sorumlusu sahibi, sahibi de sorumlu olduğu zaman işler çok güzel yürür. Geriye baktığımız zaman kaybettiklerimizi geri getiremeyiz. Ama kazanacaklarımız için çok daha üstün gayretlerimizin olması gerekiyor. Oyuncu olarak, İbrahim, Ferhat, Aydın daha önce, Furkan, Yasin ve Ethem ile son olarak 6 oyuncu ile ayrılmış olduk. Gelişmelere bağlı olarak gidecek ve alacak oyuncular olabilir. Daha önce de söyledim, takıma katkısı olmayan moralsiz oyuncular gitmek isterse gidebilir. Ekonomik duruma bağlı olarak gelen oyuncular olabilir. Ancak oynayan oyuncuların hiçbirinin gitmesini istemem. Şuanda sıralamadı ki yerimizden daha yukarı çıkabilmek için daha gayretli olmalıyız. Henüz çok şey yaptığımızı söyleyemeyiz. Ama iyi işler yapıp mesafe aldığımızı söyleyebiliriz. Başarı sürekli olmayabilir, bunlara karşı dirençli, inançlı ve planlı iş yürütebilmek. Bir tecrübemiz oldu. İlk maçta burada yenilmiştik, inşallah ikinci yarıda iyi bir sonuç alırsak bu bize moral olur. Ama büyük bir maç oynayacağız. Bu maça Galatasaray ve Bursaspor taraftarının sahip olacağına inanıyorum. Taraftarımızın Fair-Play'i önde tutarak takımlarına destek olmalarını istiyorum. Hem görüntü olarak çok güzel olur."

Ekonomik kriz bütün takımlarda olduğunu belirten Güneş, "Bize yansıyan sıkıntıları en az zararla atlattık. Dün itibariyle ödeme yapıldı, sıkıntı olmadığını biliyorum. Kafası rahat oyuncu sahada daha iyi oynar. Ama bu sadece parayla değil, emek ve yetenekle de oynanıyor. Para bir araçtır, amaç olarak görülmemeli." diye konuştu.

"Güzel Bir Maç Olacak"

İstanbul takımlarının futbolcularımıza sürekli talip olması konusunda ise Güneş, şunları söyledi, "Parası olan kulüp oyuncu alabilir ama alma şekli olması lazım. Müsabaka günü ismi geçirip sonra vazgeçmek olmaz. Bir oyuncu nerede oynuyorsa oranın elemanıdır. Gideceği güne kadar yüzde yüzünü vermeli. Oyuncunun işi bu. Şu yazılıyor, bu yazılıyor seni ilgilendirmez ki. Talep varsa senin değerli olduğunu gösteriyor, sen işine bak. Biz veririz vermeyiz, alırlar almazlar önemli değil. Sen işini yap. Bu konuda mesafe aldık. Bu konuda en fazla gündem gelen takımlardan biriyiz. Transfer görüşmeleri kulüple olmalı. Ama maalesef oyuncu ile görüşen kulüplerin olduğunu da biliyoruz. Bu etik değil. Bu oyuncunun kafasını karıştırmak hem oyuncuya hem ülke futboluna zarar verir. Gençliklerinden dolayı bir kafa karışıklığı oldu. Dikkat dağınıkları vardı, son iki hafta, devre arası ve sonrası olumlu izlenim aldım onlardan, onlar da futbola döndüler. Transfer yine konuşulur. Oyuncuların da bununla yaşamayı öğrenmesi lazım. Yağmur yağarsa şemsiye ile çıkacaksın, bunun gibi bir şey bu. Fernandao isim olarak Serdar'ın çok Galatasaray ile konuşulması ne Galatasaray'a, ne Serdar'a ne bize yararı var. İnşallah güzel bir maç olacaktır, biz de iyi bir sonuçla ayrılırız."

"Ekonomik ve İdari Hata Yapmayalım"

Güneş, takımdan gönderilecek oyuncular konusundaki soruya şu cevabı verdi: "Frey ve Taiwo ile ilgili kanaatim aynı, yönetime söyledim. Biliyorlar. Bazı oyuncuların kadroda olması gerektiğini söyledim. Onlar da o çalışmaları yapıyorlar. Ben gitsem de kalsam da doğrusu bu olduğunu söylüyorum. Alma ile ilgili sıkıntımız var. Bu ekonomik olaydan dolayı. Eğer eldeki oyunculara ödeme yapmayacaksak transfer yapmakla sıkıntı çıkar. Oyuncu isterim ama elimizdeki oyuncuya para vermeyip yeni oyuncu alırsak elimizdeki oyuncuları da kaybederiz. Bunu yönetim de biliyor. Ekonomik, idari hata yapmayalım. Devre arasında biraz zor görüyorum ama yeni sezona alınabilir."

"Yukarıya Çıktıkça Hem Oyun Hem Sonuç İyi Oluyor"

Takımın performansının ardından ilk 5 hedefinde bir revizyon yapıp yapmadığı sorusuna Güneş, şu karşılığı verdi, "Çıtayı sanal olarak bir yere koydular, gerçek olarak konuldu ama daha başlarken şampiyonluk hedefi konuldu, futbolcu geçmişe mahkum edildi. Bizim onlara inancımız var. İlk 5 deyince, bu da oturunca, 3'e 2'ey karşı değilim. Ama olsa bile eksiğimiz de var. Şuan 4. olduk. Aşağı düşmeyi istemiyorum. Şampiyonluk koyup da 4-5 olunca panik başlıyor. Toplumun yapısında da bu var. Moral değerleri de iyi oldu. Yukarı çıktıkça hem oyun hem sonuç geldikçe iyi oluyor."

 Bursaspor.org.tr

    • Hidra  
    31 Ocak 2015 | 09:31
    Ben cocugu olan bır herif olarak degıl babasının omuzunda mac ızleyen bır cocuk olarak dıyorum . Futbol oynamak aşktır Bursaspor kara sevdadır gıtmek ısteyenın yolu acık olsun BİZ ve ÇOCUKLARIMIZ 3. lig de olsayta aglaya aglaya maç izleriz sorun yok
    • Garajaltı  
    31 Ocak 2015 | 09:22
    Grup 16 olarak 35tl'ye araç kaldırıyoruz,Yıldırım Belediyesi'nin desteği ile . Derneğimize gelip kayıt yaptırabilirsiniz .
    • cinaralti  
    30 Ocak 2015 | 21:59
    yazdim yazdim sildim yorum yok
    bi gercek varki gunes gibi dogdun ustumuze.
    • Bucalı  
    30 Ocak 2015 | 19:07
    Radikal gider diye düşünüyorum.Her maçta görüyorum pankartları.
    • geçtim  
    30 Ocak 2015 | 18:42
    basket maçı ne zaman ?
    • antİsTanbul  
    30 Ocak 2015 | 17:26
    -2
    otobusler bedava mi 45 tl diolardi
    • hollyteksas  
    30 Ocak 2015 | 17:21
    deplasman otobusler icin kayıt yaptırmak gerekıo mu acıkta kalmayalım?
    • öck16  
    30 Ocak 2015 | 16:48
    15
    Hala maçlara gelmeyecek misiniz Ey Büyük Bursaspor TARAFTARI ?!?!
    • Barış Ts  
    30 Ocak 2015 | 16:41
    23
    Serdar azizin dün Mersin idman yurdu maçı sonrası açıklamalarını izledim.Serdar kardeşim Galatasaray'da her futbolcu oynamak ister,Galatasaray'ın hocası için çok kıymetli hoca falan tarzı açıklamalar yaptı.Uyuz oldum.Arkadaş biryerlere gelince gitmek için geçmişini silip açıklamalarıyla oynadığı klübün taraftarlarını sinir eden futbolcu tipinden nefret ediyorum.Örnek olcan adın,Selçuk İnan.Beş yıl gündemde kalıp unutulmaktansa efsane olarak gerçekten sana değer veren Anadolu takımlarının taraftarlarına inansanız az biraz ne olurdu sanki.Bir trabzonsporlu olarak acayip derecede rahatsız oldum açıklamalarından.Futbolcuların satılmamasını istiyorum.Çünkü keyif veren bir takım şu an Bursa.Galatasaray maçını Allah'ın izniyle kazanırsınız inşallah.Eleştirmek biliyorum bana düşmez ama gerçekten bizans yalakası futbolcu sevmiyorum.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR