KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Kamuoyu aldatılmasın"

07 Ekim 2015 | 19:41

17 yorum

12655 okunma

Mali Asbaşkanımız Kemal Güler, bugün yerel bir gazetede yayınlanan köşe yazısında Bursaspor'la ilgili ortaya atılan, "şeffaflık, yönetimsel bütünlük ve mali konular' hususlarındaki bir takım iddiaları, Bursaspor TV ve Bursaspor FM'de eş zamanlı olarak yayınlanan 'Gündem' programında yanıtladı.

Güler, konuşmasına yaklaşık 6 aydan bu yana Mali Asbaşkanlık görevini yürüttüğü halde, haftabaşında katıldıkları bir programa kadar hiçbir gazete ve gazeteciden, mali konularla ilgili soru ve röportaj talebi gelmediğini hatırlatarak başladı.

Bu konudaki haberlerin gerçekliği araştırılmadan, sağlaması yapılmadan kamuoyuyla paylaşıldığını ve yanlış bilgilerle adeta okurların aldatıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"İsteyen yayın kuruluşu, herhangi bir iddia veya mesele hakkında, merak edilen bütün rakamları bizden alabilirler. Geçtiğimiz hafta bir yayın kuruluşu, pazar günü oynadığımız Ç.Rize maçında bizi programa davet ettiler. Bir gün sonra biz de yayına çıktık. Mali konulara hakim olduğumuz için herhangi bir hazırlığa gerek de duymadık. Yani bizi davet ettikten günler sonra programa çıkmadık. Gerek sportif gerek idari, gerekse mali, dersine çok iyi çalışmış bir yönetimiz. Bursaspor, sadece yönetimin kulübü değil, her bir taraftarımızın, kulüple ilgili merak ettikleri herhangi bir konuda bilgiye ihtiyacı olduğunda, biz cevap vermeye hazırız.

Gazeteci arkadaşlarımızın insanlara net ve doğru bilgiler aktarmaları gerekir. Mesela bugünkü köşe yazısında alacağı olan arkadaşımızın ismini bile açık yazamıyorlar. Buna gerek yok. Onlar söyleyememiş, ben söyleyeyim. Bahsettikleri kişi Mesut Mestan. Aslına bakılırsa köşe yazısında verdiği rakam da yanlış, ben doğrusunu birazdan söyleyeceğim.

Mesut Mestan 2004 yılından itibaren çeşitli zamanlarda ve defalarca Bursaspor'un nakit ihtiyacı yaşadığı dönemlerde makbuz karşılığı kulübe borç vermiş. Fakat süre içinde bunları tahsil edememiş. Kaldı ki yöneticilik yaptığı dönemlerde de böyle bir talebi olmamış zaten.

Alacaklarını tahsil edemediği dönemde ise, yine bu alacaklarına karşılık benzinlik arazisine icra takibi dolayısıyla tedbir koydurmuş. Bu nedenle, biz bu arazi üzerinde bir tasarrufta bulunamadık. Benzinlik yapamadık. Kendisinin açtığı iki dava ve bir icra takibi vardı ve biz de kendisiyle uzlaşma yoluna gittik. "

İcra takibi başlatılan iki dosyadaki toplam alacağı 1 milyon 98 bin TL'ydi. Bunların tümü de belge karşılığı verilen paralardır ve bunlarda zaten Bilirkişi raporlarında mevcuttur. Zaten kayıtlarda olanın dışında hiçbir ödeme bilirkişi raporunda bile yeralmamaktadır.

Bursa 8.Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki bu davalar ve icra takipleri dolayısıyla, dosya masrafları, vekalet ücretleri ve tazminat da rakama dahil olunca, 1 milyon 481 bin 859 lira 81 kuruş gibi bir bedel ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca neredeyse 10 yıl boyunca kulübe verdiği paralar sadece tl olarak değil, dolar ve euro olarak da alınmıştır. Aradaki kur farkını da hesaba katınca rakam 1.48 milyon TL'ye çıkması da doğaldır.

Bu arada biz kendisiyle yaptığımız protokolde, sözkonusu ödemeyi hem TL üzerinden hem de 8 taksite bölerek aslında yasal hakkı nakit ve defaten almak olduğu halde, Bursaspor'un ekonomisini zora sokmadan bu protokolü gerçekleştirdik. Bursaspor Kulübüyle, Bursasporlu bir işadamının davalık olmasının şık olmadığını da hep birlikte kabul ettik.

Bu arada sözkonusu gazeteci arkadaşın ıskaladığı birde UEFA boyutu var. UEFA geçmiş dönemlerle ilgili bir borcun, mali tablolar içinde bulunduğunu görünce, hangi yaptırımları uyguluyor, bunu unutmuş sanırım. Dolayısıyla geçmişe dair ödenmemiş ya da yapılandırılmamış bir borcun kalmaması için çalışmak sanki suçmuş gibi gösteriliyor.

Bu arada kararların 4 kişi tarafından alındığı, yöneticilerin haberinin olmadığı şeklinde bir iddia var ki, tümüyle yalan... Bakın işte bu 21.8.2015 tarihinde bu protokol ve ödemeyle ilgili aldığımız yönetim kurulu kararı. Altında 10 yöneticinin imzası var. 4 kişiden başkasının haberi olmaması mümkün mü? Tüm yöneticiler işadamı, birkaçının ya toplantısı ya da yurtdışı seyahati olabiliyor. Biz kararlarımızı bütünlük içinde alıyoruz.

Tekrar rica ediyorum. Okurlarını kandırmasın. Kamuoyunu aldatmasın bu arkadaş. Eğer merak ettikleri birşey varsa arasınlar, bizden cevap alamıyorlarsa, cevap vermediler diye yazsınlar. Bursaspor birtane. Lütfen kamuoyunu yanlış bilgilerle yönlendirmesinler.

Bizler, emanetçiyiz. Bursaspor'un bütçesindeki her kuruş bizim emanetimizde. Biz emanete hıyanet etmeyiz. 3 sene sonunda bu işi yaptık mı yapamadık mı, ona göre karar versinler. "

 Bursaspor.org.tr

    • şehri bursam  
    10 Ekim 2015 | 10:26
    kemal tek soru cabar amcanın oğlu mesut bey kulüpte ne iş yapıyor size maliyeti nedir sevgili kemal efendiiiiiiiiiiiiiii
    • çılgın  
    08 Ekim 2015 | 08:52
    Adam gibi adam ertuğrul sağlam
    • Bursa yunus  
    08 Ekim 2015 | 06:53
    Bu takıma yarardan çok zarar sağlayan sercan yıldırım denen amatör lig topçusuna kaç para verildi menejeri kim kaç para aldı sercanın bu takımla olan sözleşmesi nedir ?
    • Bursa yunus  
    08 Ekim 2015 | 06:50
    Biz gazete köşelerinden duyuramıyoruz sesimizi bunu görün ve cevap verin sedat berisa (başkanın oğlunun arkadaşının ) yıldız futbolcumuz barcanın almak isteyip alamadığı tek yıldız bu transferde yıldız diye takıma gazlanan bu transfere ne kadar menejer ücreti verildi ve bu menejere verilen parayı alan menejerin adı soyadı sedat berisa bu süreçte ne kadar para aldı ?
    • yansaslı  
    08 Ekim 2015 | 02:19
    Geçen yıl bir milyon doksan sekiz lira alacağını istemiş ,kayıtlı ve belgeliymiş dediğinize göre.
    Ödememişiniz,hukuk yoluna gitmiş,kulübün gayrimenkulüne haciz koymuş(koydurmuşunuz!) .şimdi dört yüz milyon tl masrafı ve faiziyle s.ke s.ke ödetmiş adam.
    sana bu parayı niye ödedin diyen yok!!! Bu parayı icralık olmadan niye ödemediniz de kulübe 400 milyon daha sokturdunuz onun hesabını verin!!!
    Artizlik yaptınız geçenyıl,mestana posta koydunuz,şimdi 400 milyon fazlasıyla ödüyonuz!!!! Kimin parasıyla ???Babanızın parasıylamı!!!! Yürüyün l.n!!! Yol alın!!!!Karşınızda keriz yok!!!!
    nooldu kulübe gelir getirecek projeleriniz!!!! Kimseye yedirmeyiz dediğiniz gelirler!!!! Futbolcuları çak!!!! Bankaya domalt kulübü!!! Oh ne ala!!!!
    lakost nooldu ????Hala kafasınımı görmek istiyomuş!!!! İki üç ay içinde keleste tesis temeli,özlücede rezidans temelleri atıyodunuz!!!Nooldu !!!!Yalan oldu demi!!!! Üçyıl sonra bakcekmişik icraatlarınıza ha!!! Durduğunuz her dakka zararsınız ,ne üç yıl hayali kuruyonuz la daha...
    • Srknnn16  
    08 Ekim 2015 | 01:04
    Arkadaşlar konuyla alakası yok ama bu bi tesadüf mü bilmiyorum. Geçen sezon 7. Hafta da Balıkesiri 5-0 yendiğimiz maçta Cedric Bakambu kariyerinin ilk Hatt-Rick'ini gerçekleştirdi. Bu sezon 7. haftada Tomas Necid kariyerinin ilk Hatt-rick'ini gerçekleştirdi. ondan sonra takımdada oyuncularda da bi patlama yaşandı. Bence güzel günler göreceğiz.
    • kaan89  
    08 Ekim 2015 | 00:03
    31
    arkadaşlar haberle alakasız ama sizinle bişey paylaşmak istiyorum..bugün Bursastore a gittim 2 tane forma almak için..biri bana biri kız arkadaşıma..stadın ordaki storedaydım..Medium beden forma kalmadı dediler diğer bütün bedenler varmış medium kalmamış.Diğer mağazalarda da yok dediler..Ne zaman gelir dedim belli değil dediler..Ya arkadaş koskoca storeda nası beden bulunmaz bu kadar çok mu satıyoruz?Lisanslı ürün kullanalım diye bas bas bağrıyorlar aradığımız ürünü bulamıyoruz..Ayrıca storedaki t-shirtler de çok kalitesiz ve desenleri çok komik..Bursastore a kesinlikle yeni düzenleme getirilmesi kanısındayım..
    • ınegolluler  
    07 Ekim 2015 | 22:06
    ıstıfa etmeyın durun kalın
    • Kral 07  
    07 Ekim 2015 | 21:58
    Chann denen çorbacı sen sen defol git!!! Adam gibi Ertuğrul sağlam!!!
    • hasan  
    07 Ekim 2015 | 21:52
    iyiguzel konusup duruyorsunda nasil olcak buis
    banka borcu 54 tilyon faiziyle 63 trilon futbolculara 50 trilyon
    ozlucenim aylik gideri 1,5 trilyon baska hesabada gerek yok u c kalem
    toplami 125 yapiyor
    tahminigelirde 40 trilyon civariolur yada oimaz
    nasilolacak bu is kemal bey bide bunlari anlat dahabonervis g iderlinide koymadim
    benmi
    Bursaporu cocugu dar seven mekli aasyla 2 adet kombine alan geen vip kom8neinikbul etmyhen emeklinin biiyim
    • hasan  
    07 Ekim 2015 | 21:37
    aldatilmasin ama aldatilmisiz bile
    sende icindemisin bilmem aciklamlardan sonra tahminen gecen yili hesap ettim
    erkan korustan 32 trilyon banka borcu birakti seninagzindan bunun 95 trilyona ciktigi anlasilioryani sadce 60ksur bankayi artirmisiniiz 43 trilyon tffden gelmisti sonra fabrikalar satildi daha diger gelirleri koymuyorum
    millet bosuna konusmuor demekki apacik ortada mal aslinda gecen sene git8s
    gittiyserabbim cikarir elbette yapan varsa yaninda kalmaz
    • ata  
    07 Ekim 2015 | 21:25
    13
    Peki mesut mestan arkadaşımız alacaklarını tahsil etmek için mi başkan danışmanı oldu veya recep bölükbaşına destek oldu vaybe başkan adayı mestan 500000 doların peşinde bide başkan olacakmış çapsız
    • chann  
    07 Ekim 2015 | 20:48
    -24
    Alın ertugruluda çekin gidin !
    • Sabri bey  
    07 Ekim 2015 | 20:45
    Adamlar herşeye cevap veriyorlar herşeyi açıklıyorlar yine suçlu yine suçlu napsınlar size ne lazım eyyyy çok bilmiş taraftar kardeşlerim napsınlar daha yarın şampiyonlar ligi finali oynatsalar ona bile tüüü kaka dicek adam oldunuz
    • eduardo  
    07 Ekim 2015 | 20:12
    26
    Peki Mesut Mestan denen arkadaş kongrelerde sallıyordu alacaklarımı hibe edeceğim diye. Yalan mı oldu hepsi?
    • 16161616  
    07 Ekim 2015 | 20:07
    22
    başkanın düne kadar hırsız dediği,Bursasporun benzinlik satışına taş koydurmuş,rahmetliyi mahkemelere çıkartmış,düzenbazın birini başkan danışmanı yaptınız ya sokayım sizin gibi emanetçiye.
    • Arma !  
    07 Ekim 2015 | 20:00
    -5
    Sizde uyduracak kılıf çok ama yiyormuyuz hayır. İSTİFA EDİN DEFOLUP GİDİN !!

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR