KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Kalecilerden iddialı mesaj!

15 Temmuz 2013 | 09:25

6 yorum

6848 okunma

Kaleci antrenörü Ahmet Ziya Yüce ve öğrencileri Harun, Bekir, Muhammed ve Okan, Bursaspor'un uzun vadede Türk futboluna çok önemli file bekçileri çıkaracağı görüşünde.

Süper Lig kulüplerinin bir çoğu Bursaspor da dahil tercihi yabancı file bekçisinden kullanıyor

Yeşil beyazlı takım şu sıralarda da yabancı kaleci transfer etmenin peşinde. Buna karşın, altyapısından 6 file bekçisini Milli takımlara gönderen Bursaspor, geleceğe yatırım yapıyor. Avusturya kampına Harun ve Bekir dışında katılan Okan Koçuk ve Muhammed Şengezer, kaleci antrenörü Ahmet Ziya Yüce'nin gözdeleri... "Bursaspor'un geleceği emin ellerde" diyen Ahmet Hoca, gençlerin yakın gelecekte Türk futboluna damga vuracaklarına inanıyor. Biz de, kampta yeşil beyazlı takımın kalecileriyle konuştuk, çok enteresan mesajlar çıktı...

'KÖTÜ KALECİMİZ YOK'

Scott Carson'dan doğan boşluğu doldurmak istediklerini söyleyerek konuşmasına başlayan antrenör Ahmet Ziya Yüce, "Bu bizim mevcut kalecilerimiz kötü anlamına gelmesin... Bursaspor'un çok iyi bir altyapısı var... Kısa vadede belki zor ama uzun vadede müthiş isimler geliyor... Muhammed ve Okan bunlardan ikisi... Bu isimler Bursaspor'un kaleci sorununu ortadan kaldıracak. Bizlerden, ağabeylerinden tecrübe kazanacaklar. Kampa getirmemizin sebebi de bu. 95 doğumlu Onur Muhammed de var. Onu da değerlendireceğiz. Harun ve Bekir de 10 numara kaleciler. Hepsi karakterli çocuklar" dedi.

'KALECİLER YALNIZDIR'

"Kaleciler hep yalnız adamlardır" diyerek sözlerini sürdüren Ahmet Hoca, şöyle devam etti:

"Özellikle yedek kalmak zordur... İkinci kaleci hep beklemek zorundadır. Şans ne zaman gelir bilinmez. Ama hazır olmalılar. Okan mesela oynatmak istedik ama hazırlık maçlarında olmadı. Otele gelince konuşma gereği hissettim kendimde. 'Şans bekleyeceksin, hazır olacaksın' dedim. Kaleciliğin sevincine doyum olmuyor. Galibiyette onlar en çok sevinir. Ama mağlubiyette günah keçisi oluyorlar."

'YERLİ KALECİ OLMALI'

"Çelik gibi sinir sistemi olması, donanımlı olmaları gerekiyor. Tecrübelerimizi aktarıyoruz. Mesela Sercan Şen vardı. A Takım kadrosundaydı. Kampa gelmiş, Vakıfköy'e gitmiş, bizim çocuk derken unutulmuş gitmiş. Değer vermek lazım. Sabri var mesela. O da çok iyi. İspanya'da olduğu gibi yerli kaleci oynatılması lazım Türkiye'de. Mecbur olmalı. Mersin iki tane yabancı kaleci ile küme düştü. Yabancı sınırlaması bence azalmalı. Düşeceksek de yerli kalecilerle düşelim."

HARUN: REKABET BAŞARIYI GETİRİYOR

Bursaspor'un ikinci kalecisi Harun, forma konusunda oldukça iddialı... Yeni kalecinin özellikle gelmesi gerektiğini ifade eden genç file bekçisi, "Rekabet olsun ki, başarı gelsin. Ben yedek beklemeyi veya yeni kaleci alınmasına fazla takmıyorum. Çalışıyorum, elbet bana da o şans gelecek. Bu sezon büyük hedeflerimiz var... Bu hedeflere ilerlerken, ben de katkı koymak istiyorum. Kamp çalışmalarımız iyi gidiyor... Özellikle Ahmet Hoca'nın başımızda olması büyük avantaj. Tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyoruz" dedi.

BEKİR: KENDİME GÜVENİYORUM

Geçen sezon Bugsaşspor'dan transfer edilen Bekir Sevgi, "Oynamamak bir kaleci için çok zor ama biz sıramızı bekliyoruz. Şans geldiğinde de kaleyi bırakmamak" dedi. Yeni sezon hazırlıklarının yoğun ama faydalı geçtiğini anlatan Bekir, "Biz idmanlara yarım saat önce başlıyoruz, yarım saat sonra bitiriyoruz. Yeni kaleci alınıp, alınmayacağı konusunda yorum yapmak bize düşmez. Bizim için problem değil. Rekabete hazırız. Biz kendimize güveniyoruz. Genç kardeşlerimizle çalışıyoruz. Oynamamak çok kötü. Ben burada 4 yıl oynayarak geldim. Süper Lig olunca hep şans geleceğine inanıyorsunuz. Onur ve Tolga örneği var. Tolga 3. kaleciydi. Şuna Türkiye'nin en iyi kalecisi."

MUHAMMED: HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ahmet Ziya Yüce'nin övgüyle bahsettiği Muhammed Şengezer, en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Genç file bekçisi, "Herşey güzel. Abilerimi örnek alıyorum. Ben buradan ne kaparsam kardır. Buraya gelip de kalmak çok önemli. İlk önce pasaportumu istediler eşyalarımı hazırladım çok sevindim. İlk geldiğimde korku vardı içimde. Şu an o korkuyu attım. Hayalimi gerçekleştirdim. Çalışmaları devam ettirmeliyiz. Bence kaleciye ihtiyaç yok. Harun abi ile Bekir abi var" dedi.

OKAN: ÇOK MUTLUYUM ÇOK

Kampa gelen bir diğer genç kaleci Okan Koçuk da, mutluluktan uçuyor... Kamp kadrosunda ismini görünce çok sevindiğini ifade eden Okan, "Nasıl mutlu olmayayım ki. Kampa seçildiğimizi duyunca çok sevindik. Ahmet Hoca'nın tecrübelerini alıyoruz. Biraz yorucu ama şuan atmosfer çok iyi. Beklentimiz kendimizi geliştirmeliyiz. A Takım'da oynamak istiyoruz. En kısa sürede oynamayı bekliyoruz. Tabii bunu sahada göstermeliyiz" diye konuştu.

 Olay Gazetesi

    • partizan  
    17 Temmuz 2013 | 18:58
    sercan şen değerlendirilmeli.
    • Cephe 1963  
    15 Temmuz 2013 | 13:33
    Kocaman Bursaspor Transfer Yapamıyor Yaa Harbiden Sinirden Gülüyorum :D
    • Deniz  
    15 Temmuz 2013 | 13:27
    Abi nedir bu tecrube olayı ya oynayan kaleciler anasının karnından tecrübeli mı dogdu risk almak zorundayız bu kadar basit ben Harun'a güveniyorum dortmund macinda dehşet oynadı ki oynasa inanılmaz bir kaleci olacak
    • Zafer male  
    15 Temmuz 2013 | 12:45
    Harbiden gerçekten bi Sercan Şen vardı noldu ona bi bilgisi olan yazabilirmi gerçekten merak ettim de ?
    • kero  
    15 Temmuz 2013 | 10:27
    12
    Alamıyorsak koyalım Harun'u kaleye. Stopere, orta sahaya, sağ açığa ve forvete transfer yapalım. Tabi bunları kısa sürede yapmak dahada önemlisi.
    • skl ibo  
    15 Temmuz 2013 | 09:53
    öyle yada böyle kalecilerimize güvenmek zorundayız bence yabancı kontenjanını ve paramızı boşa harcamayalım ...

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR