KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"İsim düşüncek durumda değiliz"

13 Mayıs 2013 | 15:20

48 yorum

17925 okunma

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, kentin rantının Bursa'ya kaldığını, akıllı projeler, sponsor destekleri ve akıllı işbirlikleriyle 4 yılda 20 yıllık hizmet ve yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Altepe, Bursa'ya artı değer sağlayacak siyasi görüşü ne olursa olsun her kişi ve kurumla işbirliğine gittiklerini belirterek, "Bursa'ya hizmetin siyaseti olmaz" dedi. Başkan Altepe, Timsah Arena Stadı'na bugüne kadar 125 milyon lira harcadıklarını, bunun 200 milyon lirayı bulacağını kaydederek, isim konusunu zamanı gelince değerlendireceklerini ifade etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 yıllık icraatlarını bu dönem Bursa'ya kazandırılan ve kentin en büyük yatırımlarından biri olan yeni stadyumda kamuoyu ile paylaştı. Toplantıya Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, AK Parti İl başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının yanında basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

SEVDAMIZI HİZMETLERLE GÖSTERİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı geleceğe taşıyacak icraatlarının yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Başkan Altepe, tek sevdalarının Bursa olduğunu, bu sevdayı da hizmetlerle herkese gösterdiklerini söyledi. Büyükşehir tarihinde yapılan yatırımları rakamlarla ortaya koyan Başkan Altepe, 20 yılda yapılan 22 kilometre raylı sisteme karşılık 26 kilometre raylı sistem, 8 tarihi kültürel miras projesine karşılık 151 proje, 20 spor tesisine karşılık 102 tesis, 169 kilometre karayoluna karşılık 410 kilometre yol ve 215 milyon TL'lik kamulaştırmaya karşılık 225 milyon TL'lik kamulaştırma yaptıklarını hatırlattı. Geride kalan 4 yılda 3 milyar TL'lik yatırımı kente kazandırdıklarını kaydeden Başkan Altepe, kalan bir yıllık süreçte de 1 milyar TL'lik üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, "Tek sevdamız Bursa ve biz sevdamızı hizmetlerle gösteriyoruz" dedi.

BURSA'YA HİZMETİN SİYASETİ YOK

Bursa'ya hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür eden ve yaşamını yitiren Teoman Özalp ile Hikmet Şahin'i de rahmetle anan Başkan Altepe, Bursa'ya hizmet etmiş tüm başkanların bu dönem aynı zamanda fahri danışmanları olduğunu belirterek, bu alanda da bir demokrasi örneği sergilediklerini ifade etti. Siyasi görüşü ne olursa olsun Bursa'ya artı değer sağlayacak her kişi ve kurumla işbirliğine gittiklerini ve bundan sonra da işbirliğine hazır olduklarının altını çizen Başkan Altepe, "Çünkü Bursa'ya hizmetin siyaseti olmaz. Tek hedefimiz var. Bursa'yı daha sağlıklı, yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent haline getirmek. Bunun için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Halkımızı daha fazla nasıl mutlu ederiz diye kafa yoruyoruz" diye konuştu.

ULAŞIMDA ÇEŞİTLİLİK DÖNEMİ

Bursa'nın ulaşılabilir bir kent olması yolunda ulaşımı çeşitlendirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, dünyanın hiçbir kentinden ulaşımda yüzde 100 çözümün sağlanamayacağını belirterek, ulaşımda sorunlarını minimize etmek için çalıştıklarını söyledi. Raylı sistemler konusunda Görükle ve Emek hattında sonra Kestel hattında inşaatın hızla ilerlediğini, Heykel Garaj T1 tramvay hattında da çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getiren Başkan Altepe, 'yol medeniyettir' prensibi ile 4 yılda 419 kilometre yol genişletme ve yeni yol açma çalışması yaptıklarını ifade etti. Hiçbir konuda sorumluluktan kaçmadıklarını ve İDO'da yaşanan sorunların ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine bu konuda da radikal bir adım attıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "BUDO ile 90 günde 100 bin yolcu taşıdık ve ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızın göstergesi. Bunun yanında deniz uçağı seferleriyle Bursa'da hava ulaşımının da önünü açmış olduk. Şimdilik sadece denizden kalkıp denize inen uçaklarımız yakında başka şehirler için de havalanacak. Bursa Havayollarını kurduk. 730 yabancı şirketin faaliyet gösterdiği Bursa eğer dünyanın sanayi merkezi olacaksa bir değil, birkaç havaalanı olmalı. Bursa Havayolları ile ilk etapta 20-25 noktaya doğrudan uçuş, 250 noktaya da Türk Hava Yolları ile uçuş planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız da hızla sürüyor.

BURSA'NIN RANTI BURSA'YA KALIYOR

Akılcı yönetim anlayışı ile Bursa'nın sahip olduğu tüm kaynakları Bursa için seferber ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, hafta sonu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından hizmete açılan Metan Gazından Elektrik Üretim Tesisini örnek gösterdi. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan tesis için Büyükşehir Belediyesi olarak para harcamadıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa'da 47 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak olan tesisten Büyükşehir olarak yıllık 5 milyon TL gelir elde edeceğiz. Burada üretilen elektriğin yüzde 41'i Büyükşehir'e kalmış oluyor. Yine güneşten, rüzgardan ve su kaynaklarından enerji üretilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bursa'nın tek kuruşunu bile heba etmemek ve üretilen rantın kente kalması için büyük bir titizlikle çalışıyoruz" diye konuştu.

ANITSAL ESERLER BİR BİR YÜKSELİYOR

Bu dönem Bursa'ya stadyum, belediye binası, bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal eserlerin de kazandırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, bunun yanında Osmanlı'nın ilk dönem anıtsal eserleri olan tarihi yapıların da bir bir ayağa kalktığını söyledi. Ecdat yadigarı olan eserlerin yaşayan mekanlar olarak halkın kullanımına açıldığını ifade eden Başkan Altepe, sosyal hizmetlerden kültür sanata, spordan altyapı ve çevreye kadar her alanda 1200'ün üzerinde projeyi hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi.
Başkan Altepe, yeni büyükşehir yasası gündemde bile yokken Büyükşehir Belediyesi olarak gerek Bursa'nın diğer ilçelerinde, gerek kardeş kentlerde gerekse de Balkanlarda Büyükşehir Belediyesi olarak izler bıraktıklarını hatırlatarak, ihtiyaç duyulan her noktada olmaya çalıştıklarını kaydetti.

YENİ STADYUMA İSİM İÇİN ERKEN

Timsah Arena Büyükşehir Stadyumu'na İbrahim Yazıcı'nın isminin verilmesiyle ilgili bir soruya da cevap veren Başkan Altepe, "Bugüne kadar stadyuma 125 milyon lira harcadık. Bu hafta 17 milyon lira daha hakediş ödeyeceğiz. 22 milyon lira da çatı için ödeme yapacağız. Stadın ismiyle ilgili çeşitli talepler var. Hem spor hem siyasi otoritelerin talepleri var. Ancak şu anda o konumda değiliz. Biz biran önce stadı tamamlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, toplantının ardından basın mensupları ve protokol üyeleriyle birlikte basın tribününde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

    • FUAT ALAN  
    18 Mayıs 2013 | 20:45
    PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR

    arkadaşlar boş konuşmaya gerek yok heğpiniz ismin ne olacağını biliyorsunuz ????
    • bursa  
    16 Mayıs 2013 | 03:41
    -3
    Baskanim kulup baskanimizda sen ol gercekten basarilisin
    • TEKSAS  
    15 Mayıs 2013 | 18:48
    -3
    ya ataurk stadın da nasıl olcuak be kardeşim timsah arena akıl var mantık var adam mimarlaı getirmiş muhendisini getirmiş herifler buraya hayatta stad olmaz demiş ..başkan ne yapsın kendimi yıksın stadı tek başına kafasına göre mi yapsın..al sana otopark lı kapsiteli şahşhalı tam bize yakışan stad daha ne adamın günahını alıyorusnuz anlamış değilim..bize kıyak yapanları hep gönderdik zaten!!!o adam eminim ki burada 100 kişi yorum yazmış sa 60 kişiden daha Hasta Bursaspor ludur ve bende bile hasta Bursasporlu o adam lütfen sabır lı olun ileride göreceksiniz her oklar klup olarak bizi gösterecek!!
    • enes  
    14 Mayıs 2013 | 17:25
    sayın başkan,
    stad yerinde yapılacak dedin gittin velodroma yaptın,bu bir
    Atatürk stadının yerine meydan yapıcaz diyorsun.biz biliyoruz sizin meydanlarınızı.şekil a kent meydanı.AVM YAPTINIZ.bu iki.
    başkanımızın cenaze töreninde yeni stadın adının İBRAHİM YAZICI TİMSAH ARENA olmasını istedik,Bülent Arınç isteğimizin değerlendirileceğini söyledi sen kulağının üzerine yatıyorsun.bu üç
    rahmetli başkanımız kulübe kalıcı gelir sağlanması için stad gelirlerinin Bursaspora verilmesini istedi,sen yine kulağının üstüne yatıyorsun.bu dört.
    bu gidişle sen o statta istanbuldaki olimpiyat stadı gibi büyükşehir belediyesporu oynatırsın ancak.biz gider vekıfköyde oynarız yine de rahmetli başkanımızın dediği gibi İKİ KALE BİR ÇİM SAHAya razı olmayız.
    ama Allahın sopası yok.sana da sayın başkanına da Atatürk STADInın yıkıldığını görmek nasip olmasın inşAllah
    • stiw hido  
    14 Mayıs 2013 | 16:45
    ya başkan saçmalama zırtapozluk etme al stadı suriyeli mültecilere açın kimse yok mu derneğinizi de gönderin amerikadaki fakir fukaraya yardım yapsınlar sahte dindar alim kişilerden nefret ediyorum
    • ado Bursa  
    14 Mayıs 2013 | 10:59
    -6
    Ya arkadaslar bilmeden boş konusmayın, gs ın stadını devlet yaptı da karsılıgını almadı mı ? eskı stadlarının yerıne 1 mılyarlık proje yapıldı. senın Atatürk stadının ne alt kullanımı ne ust kullanımı senın sadece yıllık kıralıyorsun ve oynuyorsun, kanuna gore 6 amator bransta belırlı bır sure faaliyet gosteren kuluplere stadın kullanım hakkı 49 yıllıgına verılıyor,bız rahmetlı yazıcıya kadar hıcbır amator bransta faalıyet gostermedık, eger yazıcının kurdugu amator branslar o zaman kurulsaydı stadın 49 yıllık hakkı bızde olurdu bizde gs modelı stadımızı yapardık bu kadar basıt. sımdı bazı arkadaslar yenı stada gıtmeyelım burda oynayalım dıyor ee sene sonunda kıra kontratını yenılemeyınce genclık spor g. mudurlugu nasıl oynucan o stad ta makul olalım bıraz.
    • Bursaspor  
    14 Mayıs 2013 | 10:08
    Burda atıp tutanlar Bursasporumuzun para kazanması için kombine alın bilet alın lisanslı ürün alın yok burda konuşmasın kimse öyle severim böyle severim .
    • Bursaspor  
    14 Mayıs 2013 | 04:40
    ALLAH aşkına bırakın stad ismini başkanımız ne dedi günlerce GELİRLER bizim olmalı GELİRLER,olmayacaksa gitmeyelim oraya ayrıca birşey diyim Recep Altepe güvenilecek insan değil bunu aklınıza sokun stat YERİNDE yapılacak diyip ali cengiz işleriyle acemlere yaptı ayrıca 8 stat devlet tarafından yapılıyorda neden bizim stat belediye tarafından yapılıyor galasaray stadı 600 milyon liraya hepsi devlet tarafından karşılandı,uyanın siyasetçilere GÜVEN olmaz !!!
    • atalay  
    14 Mayıs 2013 | 03:01
    -5
    Sunu anlamiyosunuz stad yapmak icin muhtaciz altepeye forma reklamimiz bile yok seneye kofteci yusuf olursa forma reklami iyi olur Bursasporun popilerligi yok reklam cazibesi yok
    • serkant  
    14 Mayıs 2013 | 02:59
    Cihan kardeş recep altepe çebinden vermiyor parayı senin benim vergimle yapılıyor o stad tabiyki geliri Bursaspora verilecek ,verilmeli.belediyeler ticari kuruluş degildir.anme hizmeti yaparlar. ne demek Bursaspor para vermiyor stad için tabiyki vermeyeçek. Bu arada siyasi profaganda yapma.Bursaspor siyaset üstü bir kurumdur.........
    • FERHAT  
    14 Mayıs 2013 | 02:47
    Adı ibrahim yazıcı olmasa bile en azından o adamın heykelini falan yaptırsınlar stadın önüne veya içine bi yere ADAMCAGIZ STAD DA BULUNAMADI bari heykeli stadda bulunsun ...stadın hertürlü geliride Bursaspora gelmeli orda oluşacak gelir ,Bursasporumuzun hakkıdır !
    • Death1963  
    14 Mayıs 2013 | 02:00
    ah be Recep ALTEPE ne kastın kendini dikkat et bu şekilde ya fıtık olursun ya felc gerek yok nasılsa o koltukta son senen paşa paşa keyfini cıkarmaya bak nasılsa bir daha gelemeyeceksın biz koyarız stadın adını sen o stadın bittiğini göremeyeceksın o koltukta anlattıgın projelerle butun Bursa halkını canından bezdırdın Bu halk senı nasıl cıkardıysa oyle indirir relax ol biraz ayrıca o stadın bütcesını devlet karsılıyor sen değil senın karsıladıgın tek butce tren ve rayları senden sonrakı beledıye baskanına bir yazı yazıcam ozellıkle rica edıcem seni makinist yapsın cok seviyon trenleri
    • yildirim16  
    14 Mayıs 2013 | 01:57
    -1
    Bazi arkadaslar olayin boyutunu anlayamiyor guzel kardeslerim maliyeti varmis Bursaspor para vermiyormus oyle devredilmezmis biz oralarda degiliz biz hakliyizda demiyoruz biz diyoruz ki stadin gelirlerini vereceksiniz vermiyormusun ok peki by gorusuruz nokta
    • Kale Direği  
    14 Mayıs 2013 | 01:06
    İsmail Kurt kardeşim, rahmetli Başkanımızın böyle bir isteği vardı ve ben bunu kanalımızda BursasporTVde izledim. Yanılmıyorsam bu açıklamayı yapan da Bülent Bölükbaşı'ydı.
    Rahmetli şu an hayatta olsaydı da düşüncesi bundan farklı olamazdı. Stadın isim hakkı verilsin gelecek para kulübümüze girsin. İnşaallah bir sponsor çıkar da parası neyse verir ismini de o düşünür. Mesele Başkanımızın adını yaşatmaksa ne olursa olsun yaşatırız. Takılmayın bu ufak tefek isim olayına artık..
    • Serkan Kaplan  
    14 Mayıs 2013 | 01:03
    -2
    Cihan kardesimize katılıyorum..lafa geldimi hepimiz atıp tutuyoz ama icraat sıfır!!! Rahmetli başkanımızada işimize gelirse iyi işimize gelmezze kötüydü...Şunu kimse inkar edemez..Altepe olmasa bu TİMSAH ARENA projesi olmazdı...adam Bursaspor aşıgı adam zorunlu oldugu için degil içtenlikle bu olaya girdi.kimin cebinden para çıkıyor şimdide laf yapıyonuzz!!!nankör olmayalım.!!!!
    • crokodil  
    14 Mayıs 2013 | 00:34
    Şurda seçime ne kaldı.Görürsün hanyayı konyayı!
    • crokodil  
    14 Mayıs 2013 | 00:25
    İsim düşünecek durumda değilmisin!çok mu zor be başkan!Aykırı gidiyon haberin ola!
    • Bursasporm  
    13 Mayıs 2013 | 23:38
    Ya Aga biride Çıkıp desin Atatürk Stadı Bize yeter..Geliri bize verilmeyecekse gitmeyelim oraya şahsi görüşümdür SAYGILAR.
    • Efsane BURSA  
    13 Mayıs 2013 | 23:21
    13
    Bu stadı kime yapıyon abim sen? Biz o stadı kabul etmeyip şuan oynanan Atatürk stadında oynamaya karası alırsak ne yapacaksın? Seve seve kabul edeceksin ismide haklarımızıda. Madem Bursa diyon madem bu kadar övüyon cart curt siyaset yapıyon. Bi adamlık yapta millet el üstünde tutsun seni! Siyasetçi değil mi alayı iki yüzlü. İşine gelen kısmı al gelmeyeni takma yada KES AT !
    • ahmet pas  
    13 Mayıs 2013 | 23:19
    YA ARKADASLAR Bİ AKILLI OLALIM, SİYASETÇİLER MECBUREN SİYASİ RANT DÜŞÜNECEKLER.
    SEÇİME EN YAKIN ZAMANDA KONU AÇIKLANACAK Kİ UNUTUP DA OYLARI BAŞKASINA VERMEYELİM.
    İSİM: İBRAHİM YAZICI SPOR KOMPLEKSİ - TİMSAH ARENA STADYUMU
    VE KOMPLEKSİN TÜM GELİRLERİ KULÜBE KALICI GELİR OLARAK BIRAKILACAK.
    Biz zaten vefasızlığını tescil etmiş bir seyirci gurubuyuz erkenden açıklayıp oyları kaybetmekten korkmaları normal, son anda açıklayacaklar ki UNUTMAYALIM..

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR