KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Herkes hesabını verecek"

VİDEO

04 Nisan 2016 | 21:09

26 yorum

17967 okunma

Mali ve İdari Genel Kurulumuz Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda yapıldı.

Kadri Şankaya başkanlığındaki geçici Divan Kurulu tarafından yönetilen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, kulübün mali durumunun herkesçe bilindiğini, yıl sonuna kadar ödenecek rakamın aşağı yukarı 220 milyon lira civarında olduğunu belirterek, "Bursaspor'a gelir getirici şeyler kazandırmak istiyoruz. Şu anda 1 benzin istasyonumuz var. Bunu 4'e 5'e çıkarmak istiyoruz" dedi.

Toplantı öncesi mevcut yönetim kuruluna taşınmaz malların satın alınması, satılması ve gayrimenkullerle ilgili yetki verilmesi ile futbol faaliyetlerinin anonim şirket üzerinden yapılmasına ilişkin maddelerin gündeme alınması talebi, oy birliğiyle kabul edildi.

Başkanımız Ali Ay, kongrede görüşülmek üzere verdikleri futbol faaliyetlerinin anonim şirket üzerinden yapılmasına yönelik teklifle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu maddenin hiç faydası yok. Şu an kulübümüzün öz sermayesi eksi 41 milyon TL.

Biz 2-3 ay sonra tekrar mali genel kurul yapmamak için bu maddeyi koyduk. Sadece cebimizde olsun diye. Anonim şirketle ilgili çalışma yapılıyor. Onunla ilgili daha sonra detaylı bilgi verilecek. Sadece cebimizde olsun istedik" diye konuştu.

Genel kurulda daha sonra aidatlarını ödemeyen 132 kişinin üyelikleri, oy çokluğuyla düşürüldü.

- "Yıl sonuna kadar ödenecek rakam 220 milyon lira"

Yönetim kuruluna taşınmaz malların satılması, alınması ve gayrimenkullerle ilgili yetki verilmesine ilişkin maddenin görüşülmesinden önce de söz alan Ali Ay, yönetimin satın alma ve satma yetkisinin bulunmadığını anımsattı.

Amaçlarının Bursaspor'a kalıcı gelirler kazandırmak olduğunu vurgulayan Ay, şunları söyledi:

"Bursaspor'un durumu hepimizce malum. Yıl sonuna kadar ödenecek rakam aşağı yukarı 220 milyon lira civarında. Ben daha önceki konuşmalarımda şuna değindim; biz şehrimizin ileri gelenleriyle, belediye başkanlarla konuştuk. Bursaspor'a gelir getirici şeyler kazandırmak istiyoruz. Şu anda bir benzin istasyonumuz var. Bunu 4'e 5'e çıkarmak istiyoruz. Bunun için de sizden bize yetki vermenizi istiyorum. Verirsiniz veya vermezsiniz. Bunu tamamıyla kongre üyelerine bırakıyorum ama Bursaspor'un bu yetkiye hakikaten ihtiyacı var."

Yönetim kuruluna taşınmaz malların satılması, alınması ve gayrimenkullerle ilgili yetki verilmesine ilişkin madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

Bursaspor Kulübü'nün mali ve idari raporu, gelir gider tablosu ile bilanço Finansal Yapıdan Sorumlu Asbaşkanımız Faruk Pulat tarafından okundu.

Denetleme Kurulu raporunun okunmasının ardından kulübün mali raporu, oy birliğiyle kabul gördü. Kulübün tahmini bütçesi de okunup oy birliğiyle karar bağlandı.

Dilek ve temenni bölümünde konuşan Selim Kurtulan, toplantıda sadece 50 kişinin gelmesinin Bursaspor açısından üzücü olduğunu söyledi.

Mevcut yönetimin, benzin istasyonu ve lise yapılmasına ilişkin projelerini çok beğendiğini ifade ederek, "Ancak Bursaspor'a bir plaza yapılırsa çok daha iyi olur. Bilmiyorum ama büyük bir plaza veya alışveriş merkezinden Bursaspor yılda 100-150 milyon lira kira geliri elde eder" görüşünü iletti.

Kulüp Başkanı Ali Ay, genel kurulun son bölümde de söz alarak, kulübün borç yükünün iç açıcı olmadığını belirtti.

Bursaspor'un sahada iyi sonuçlar aldığını ve sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma vizesi alacağına inandığını vurgulayan Ay, ancak mali anlamda da gerekenlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Ay, kulübün geçmiş dönem yönetimlerinin mali konularıyla da ilgi veren Ay, futbolcu transferinde İbrahim Yazıcı'nın 45 milyon TL, Erkan Körüstan'ın 136 milyon TL, Recep Bölükbaşı'nın ise 380 milyon lira harcadığını anlattı.

Erkan Körüstan'ın rahmetli İbrahim Yazıcı'dan 91 milyon, Recep Bölükbaşı'nın Erkan Körüstan'dan 166 milyon, kendilerinin ise Recep Bölükbaşı yönetiminden 279 milyon lira borç devraldığını ifade eden Ay, kulübün özvarlık toplamının da şu an eksi 41 milyon lira olduğunu söyledi.

Başkanımız Ali Ay, kongrede ibra edilmeyen Recep Bölükbaşı yönetimindeki bazı isimlerce, "Ali Ay, Erkan Körüstan yönetiminde yer alıyordu. O dönemle ilgili de bildiklerimiz var" gibi konuşmalar yapıldığının kulağına geldiğini belirterek. "Evet o dönemde yöneticiydim. Benim alnım açık. Kimin başkanlığı döneminde olursa olsun eğer Bursaspor zarara uğratılmışsa bunun hesabını gelin hep birlikte soralım" ifadesini kullandı.

BURSASPOR'U KİM ZARARI UĞRATMIŞSA HESABINI VERMELİ

Bizden önceki yönetim Erkan Körüstan yönetime atıfta bulunarak bizim de o döneme atıfta bulunarak konuşmak. Evet o dönemde yöneticiydim benim alnım açık gönlüm rahat kimin başkanlığı döneminde eğer Bursaspor'a zarara uğratılmışsa eğer bir hata varsa bunun hesabını gelin hep birlikte soralım.

Ama şunu da unutmayın Bölükbaşı yönetimi göreve geldiği gibi bizim gibi bir önceki dönemi denetlettiler 2014 uluslararası denetim şirketini raporunu gördüler. Niye zamanında paylaşmadılar? Niye o raporun üstünü örtsünler? Şimdi kalkmış bizim de bildiklerimiz var diyorlar. O dönemde bir hata varsa o gün konuşmadığınız için bu kulübe en büyük zararı siz yaptırdınız.

19 Ocak'tan bu yana Bursaspor sevdalıların en çok konuştuğu ibra konusudur. Bununla ilgili hukuki sürecin neden başlamadığı söyleniyor. Geçmişi karanlıkta bırakırsak geleceği aydınlatamayız. Denetleme raporunu bekledik. Bu raporda her şey var. Raporda yazanları anlatmaya kalksam sabaha karşı çıkarız. Sizin önüne iki dosyayı ayrıntılı koymak zorundayım

Bursaspor'un 5 kuruşuna kim zarar veriyorsa benim içinde yönetim dahi olsa herkes hesabını vermek zorunda. Allah ömür verirse görevi başkalarına teslim ettiğimizde bizden sonraki yönetimler artık çok ince düşünmek zorundalar. Bundan sonra böyle olacak. Herkes hesabını vermek zorunda.

BAKAMBU TRANSFERİ DÜNYA TRANSFER TARİHİNDE ÇIĞIR AÇACAK

Birincisi Cedric Bakambu olayıdır. Bu oyuncun yurtdışına transferi dünya transfer tarihinde çığır açacak. Villerreal takımı ile 5 Ağustos 2015 tarihinde yapılan sözleşmede 8 Milyon 757 bin avrodur. Her ne olduysa bu sözleşmeden 9 gün sonra ek protokol ile Bursaspor'a ödenmesi gereken 1 milyon avro Bakambu'ya verilmesi kararlaştırmış.

17 Ağustos kulübümüz ve futbolcu arasında suni bir borç oluşturarak yaptılar. Fesih sözleşmesi tazminata veya satıştan pay alacağına dair bir maddeye rastlanmamıştır

Öyle bir borç olmadığı halde varmış gibi göstermek suretiyle Bursaspor'a ek bir stopaj ücreti toplam 573 bin TL bedel ödetilmiştir. Villerreal kulübü ile bu konu anlaşılabilirdi. Bursaspor'un Cedric Bakambu transferinden kasasına 6 Milyon 842 bin Euro girmiştir.

İkinci konu ise adeta sevr anlaşması gibi olan ASSET sözleşmesi hiçbir tazminat ödenmeden fesih edilmiştir. Aktifbank 250 bin dolarlık bir loca tahsis ediliyor. Daha sonra bir şekilde ücretsiz veriliyor. Reklam ve pazarlama faaliyeti bulunmadığı halde 1 milyon 331 bin TL kendilerine ödenmiştir. 31 Mayıs tarihinde ödenmesi gereken bedel 6 ay önce ödenmiştir. Bursaspor Kulübü ödeme tarihinden çok önce bu ödemeyi yapmak için kredi almıştır. Bu işten 2 Milyon 323 bin TL zararımız vardır.Bursaspor Kulübü'nün PASSOLİG'ten almış olduğu 5 TL 'lik katkı payı da Aktifbank'a bırakılmıştır. Bu zarar devam edecektir. Sonuç olarak tüm işlemler neticesinde 3 Milyon 730 bin TL zarar uğradık. Frey ile yapılan anlaşmaya uymayıp 2 Milyon TL zarar var. Hiç oynamayan Sedat Berischa'ya 113 Bin Euro verilmiş. Kulüp yönetimi ile akrabalık derecesi ile yapılmış satın alımlar var. Usulsüz satılmış demirbaşlar var. Menajerlere süre gözetmeksizin ödenen peşin paralar var. Bu raporu ben yazmadım.

- "Burası Ali babanın çiftliği değil"

"Burası Ali babanın çiftliği değil. Burası 3 milyonluk bir şehrin takımı" diyen Ay, sözlerini şöyle sürdürdü.

Gelelim çözüme. Bursaspor'un borcu 300 milyon TL'dir. Bu borcu ödeyebilir hale getirebilmek için önümüzde iki şık var. 35 bin kombineyi, yeni stadyum isim hakkı ve locaları satmak. Eğer satarsak yaklaşık 150 milyon TL gelir elde ederiz. Bunu yapamazsak ikinci şık devreye girer. Bizim kimseye şirin gözükmek gibi derdimiz yok. Gerçekler ortada. BU gerçeklere göre hareket etmek Bursaspor'u şirket gibi yönetmek mecburiyetindeyiz. Tasarruflu olmak şart. Kulüpte 34 tane araba var. Araç kiralama firmasıyla sözleşmeyi feshettik. Bundan sonra sözleşmesinde araba vermek zorunda olduğumuz futbolcular veririz. Diğerleri ise ister kendilerine araç alırlar, isterse toplu taşıma araçlarıyla gelirler.

Bursaspor'dan güç alanlarla değil, Bursaspor'a güç verecekler ile yol alırsak ilerleriz. Bursaspor'u oyuncu fabrikası olarak düşünmemiz gerekiyor. En iyi oyuncuları biz yetiştireceğiz. Bize lazım olanları alıp güçleneceğiz.

Sabır ve kenetlenmeyi başardığımız takdirde Bursaspor'un Avrupa Kulübü olması yönünde hiçbir engel kalmaz.

Benim için hiç önemli değil. Babam dahi olmuş olsa, Bursaspor'a kim zarar vermişse kesinlikle affetmem. Gece gündüz çalışıyoruz. Gelirken tekrar hesapları çıkarttık. Allah'a çok şükür şuana kadar iyi gittik. Avrupa'ya katılma şansımız var. Belki katılamayız. Şuana kadar bir problem çıkmadı. Bu ay ödeyeceğimiz 25 Milyon, daha sonra 24 Milyon ödeyeceğiz. Daha sonra gidiyoruz. Bursa'da yaşayan doğan, fabrikası olan, kazanmış. Daha önceki başkanlar loca veya isim hakkı almadılar. Herkesten yardım bekliyorum. Bu Bursaspor benim değil. Hepimizin Bursaspor'u. Bazı arkadaşlarımız fiyatları yüksek bulmuşlar. Tamam onun da değerlendireceğiz ama aşk fedakarlık ister. Hepimiz Bursaspor için fedakar olmak zorundayız. Şuanda en çabuk yapabileceğimiz konu benzinlik arazileri. Perşembe günü Fatih Terim ile görüşmeye gidiyoruz. Hasan Doğan Tesisleri'nde yapılan okulu görmeye gidiyoruz. Bu işi önümüzdeki sezonun başına yetiştirmeye başlayacağız.

Gelelim plazaya. Plaza ile ilgili de çalışmalarımız var. Daha önceki dönemde evraklar hazırlanmış. Nilüfer Belediye Başkanımız ile evrakları imzaladık. Ankara'ya gitti. Bu işin de üstesinden geleceğiz inşallah. Çünkü biz çok çalışıyoruz. Vermiş olduğunu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben en az sizin kadar Bursasporluyum. Satma mecburiyetinde kalsak dahi ben bunu satmayacağım leasing yapıp tekrar alacağım. Sağ olun var olun."

Mali Genel Kurul Divan Başkanı Kadir Şankaya toplantının sonunda yaptığı açıklamada, "Başkan Ali Ay Bursaspor'un tek kuruşuna zarar getirmeyeceğine o kadar çok inandırdı ki. Bazı sanayici arkadaşlarımız Bursaspor'a sahip çıkmıyorlar. Allah yardımcınız olsun. Bursaspor'u lütfen borçtan kurtarın. Hepinize iyi günler diliyorum" dedi.

 Bursaspor.org.tr

    • ömergök  
    06 Nisan 2016 | 17:34
    Cavit çaglar, levent kızıl,Celal sönmez Kadri şankaya loca almanızı bekliyoruz Orhan güney Suha gürsoy sizleride Bursaspora loca alarak katkıda bi zahmet bulunun Divan kurulu başkanı ve üyeleride sizlerde dahil
    • Teksasa  
    06 Nisan 2016 | 16:26
    1)Şunu söylemeleyim ki Ünlü bir sanatçı getirseniz biletleri minumum 50tlden satışa çıkarsanız paraya para demeyiz millet suarede en köşe yerden izliyor minumum 50tl veriyor yapın güzel bir organizasyon 45bin kişi müzik dinlesin
    2)Tek tip Polarlar, Formalar çıkartılsın herkesinki farklı farklı olmasın
    3)Bursa halkı işçi halkıdır 90 lira bir formaya veremez bunu unutmayın 50 lira yapın herkes alsın
    • Rasim  
    06 Nisan 2016 | 07:41
    Kampanya başlatılmali hedef 35.000 kombine. Bstv de tv köşesinde hergün kombine rakamı güncellenemli. Ayni forma kampanyası gibi taraftarada birlik hissi uyandarilmalidir. Bu kampanya için ne yapmalıyız? Tatil sezonu başlamadan hemen başlamalıyız. Bu kampanya başlamalıyız.
    • Pompaci  
    05 Nisan 2016 | 22:58
    Yürekten söylüyorum:Büyük Başkan!
    • yücel  
    05 Nisan 2016 | 22:49
    kombıneler cıksın dıyonuzda taraftarın yarısı yenı sezon forması almamış atkılar cakma biz 45,000 kişi tımsah araneya cıksak markalar peşimizde sponsorluk ıcın koşar en buyuk suclu taraftar kım ne derse desın
    • ınegolluler  
    05 Nisan 2016 | 20:12
    baskanım herkezden hesabı sor hak yıyenlerın
    • Bursa Sevdalısı  
    05 Nisan 2016 | 14:25
    12
    Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama çok merak ediyorum.

    Timsah Arena'nın çatısına bakarsak tribünlerden sonra locaları görüyoruz. Locaların yüksekliği 3 metre olsun. Localardan sonra anlama veremediğim beyaz bir duvar görüyoruz. Bu duvar da yaklaşık 3 metre. Tribünlerin bitiminden itibaren "6 metrelik" bir boşluk var. Bunun amacı nedir?

    Maça gelen arkadaşlar fark etmiştir. Bu boşluktan dolayı ses yankı yapıyor ve marşlar birbirine karışıyor. Hem kendi söylediğimiz hem de çatıdan yansıyan ses birbirine karışıyor (Üzülerek söylüyorum ki bu boşluk olduğu sürece -ki değişmesi bu saatten sonra imkansız- bu senkron bozukluğu devam edecek). Bunu tasarlayan mimar kim? Yapan kim? Hangi amaçla yapıldı? Bunların cevaplarını çok merak ediyorum.

    İstediğiniz üst seviye stada bakabilirsiniz. İsterseniz Vodafone Arena'ya, isterseniz Türk Telekom Arena'ya, isterseniz Konya Torku Arena'ya bakın. Hiçbirinde böyle gereksiz (ve saçma) bir boşluk yok. Maalesef stadın akustiği çok kötü durumda.

    Çok bilgim olmadığı için bu konuda bir çözüm sunamıyorum, var gibi de görünmüyor. Ancak bilen arkadaşlar varsa taraftar etkisini artırmak için zerine düşülmeli diye düşünüyorum.

    Teşekkürler.
    • antibizans  
    05 Nisan 2016 | 10:53
    aynı fikirdeyim yeni sezon kombineleri mümkünse hemen satışa çıksın,transfer sezonuna da rahat girelim
    • adf  
    05 Nisan 2016 | 09:44
    11
    Konyadan neyimiz eksik bu baskani yalniz birakmayalim destek olalim bi yardim icin hesap acip loca alalim belki 2tane loca parasi toplanir
    • erman önder  
    05 Nisan 2016 | 08:49
    14
    kombineler çıkar çıkmaz aile boyu kombine satın alacağım. başkanın bahsettiği birinci şık ya olacak ya olacak!
    • Tekses  
    05 Nisan 2016 | 01:08
    14
    Radikal utaniyormusun ?
    • Lethe  
    04 Nisan 2016 | 23:11
    18
    Taraftar kipirdanir destek cikarsa ben sehrin zenginlerinin de one cikacagini dusunuorum.dogal cunku onlar yarali parmaga isemez,reklam yaparak en buyuk kitleye ulasmak tek amaclari.sehir ne kadar dikkat kesilirse o kdr fazla cakal cikar meydana.
    • teksas..  
    04 Nisan 2016 | 22:40
    25
    Baskanim donlarina kadar al bunlari hak ediyolar
    • BayBursaspor  
    04 Nisan 2016 | 22:34
    39
    Ali Ay benim için Bursasporun efsane başkanlarından biri olmaya adaydır. Allah size uzun ömürler versin
    • hosgeldinbatalla  
    04 Nisan 2016 | 22:18
    30
    önümüzdeki sezonun kombinesini satışa çıkarın başkan hemen alalım
    • sedo 63  
    04 Nisan 2016 | 22:17
    18
    Her şey ortaya çıktı bölükbaşı denen alçak ve onun yönetimini büyük yolsuzluğu bu alçaklığı yapanlar hapse girmekle kurtulmamalı bütün çaldıkları geri alınmalı bir şey ortaya çıktıki artık iş olsun diye yönetimler ibra olmayacak bunu yapanlar
    • crash1606  
    04 Nisan 2016 | 22:06
    24
    Bu taraftar senin arkanda baskanim. Eger bu sehirde en az 30000 kombine satmazsak yazik bize. Bu adam kendini harap ediyor. Bizde sonuna kadar arkasinda duralim. Az cok demeden herkes gucunun yettigi kadar yardim etsin. Guzel gunlere hep beraber ulasacagiz. Yarin herkes storelara 3 5 demeden urun almaya...

    Uyuma Bursa ayaga kalk. Sehrinin en buyuk markasina sahip cik. Gun birlik gunu.
    • Panayırlı  
    04 Nisan 2016 | 22:00
    20
    Camia olmanın yolundayız, yeter ki ali baba'yı yalnız bırakmayalım. loca, kombine, forma herkes elinden geleni yapsın, güzel günler göreceğiz güneşli güzel günler.
    • Isimyok  
    04 Nisan 2016 | 21:43
    27
    Buraya herkes akli erdigince bişeyler yazacaktir , ancak bize dusen sudur ki önümüzdeki yıl 35.000 kombine rakamına her ne şartta olursa olsun ulaşmak. Bunu yaparsak reklamda gelir,loca da satilir,ucuz ama yetenekli futbolcu da alınır. Ama bu olmazsa baska Ali Ay bulurmuyuz bilmem.Karar senin Bursa.
    • Tekses  
    04 Nisan 2016 | 21:41
    21
    Bolukbasinin kulube zarari hem maddi hem manevi. Senol gunesin gitmesinin tek sorumlusu. Gecen sene oynanan futboldan dolayi tum Turkiyede kulubumuze sempati artis gosteriyodu ve devam edickti bolukbasi bunuda caldi. Aziz Yildirimla kulis yapip tum oyunculari ona satti ve arkadan ekstra komisyonunu yine aldi. Sonrasindada artan sempatinin kin'e ve nefrete donusmesine sebep oldu fener muhabbetine. Allahin gazabi sana ve yandaslarina olsun o.. c recep. Buyuk baskan arkandayiz Adamsin adam !

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR