KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Gurur dolu bir taraftar"

13 Eylül 2013 | 10:48

12 yorum

9426 okunma

Yeşil Beyazlı takımla birçok başarıya imza atmak istediğini belirten Bursaspor Teknik Direktör Christoph Daum,

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, AS TV'nin özel konuğu oldu. 'Daum'la Özel' programında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un sorularını yanıtlayan Alman çalıştırıcı, Bursaspor'da büyük başarılara imza atmak istediklerini söyledi. Bursaspor'a geldiği günden bu yana yaşadıklarını anlatan Daum, "Bana teklif geldiğinde çok kısa zamanım vardı. Kulübün de öyle. Daha fazla zaman olsun isterdim.

Ancak Bursaspor'u pozitif gördüm. Türkiye benim ikinci vatanım. Karar verme süreci zor olmadı ve kabul ettim. Bursa'daki potansiyele inanarak, buraya severek geldim. Mükemmel derecedeki taraftarımızla büyük başarılara imza atacağımızı biliyorum" dedi. Çok çalışkan ve disiplinli bir takımın kendisini karşıladığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, takımdaki çalışma isteğini temel olarak gördüğünü belirtti.

BİZ BURSASPOR'U 24 SAAT YAŞIYORUZ

Yeni yapılan transferlerle ilgili görüşünü belirten Christoph Daum, şunları söyledi: "Daha evvelki maçlarda iyi oynamamalarına rağmen kaliteli futbolcular oldukları belliydi. İyi transferler olduklarını düşünüyorum. Vojvodina maçının ağırlığı bu futbolcuları farklı görmeye itti herkesi. Bence asıl performanslarını birkaç hafta sonra göreceğiz. Taiwo, Frey ve Civelli, Türkiye'nin en iyileri olacaklar. Kimse Vojvodina'ya elenmeyi düşünmüyordu. Böyle olunca işler, kritik yapmak normaldir. Bu üç futbolcu da performanslarının üstüne koyarak Bursaspor'u iyi yerlere taşıyacaklardır. Biz Bursaspor'u 24 saat yaşıyoruz. Başarı da böyle gelecek."

KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM

Bursaspor'un başarılı futbolcusu Pablo Martin Batalla ile ilgili de düşüncelerini açıkça anlatan Alman teknik adam, "Ben starım diye davranmıyor. Mükemmel bir takım futbolcusu. Taraftarla ilişkisi de çok iyi. Geçen seneki golleri ve asistleriyle takımın en iyisi olduğunu ispatladı. Taraftar onu çok seviyor ve ben de onlara katılıyorum. Bu futbolcuların ayrı bir özelliği var. Böyle bir futbolcuya sahip olduğum için kendimi şanslı görüyorum" ifadelerini kullandı. Daum, Batalla'yı ise Alex'le kıyaslamayarak, "Birisi Alex birisi de Batalla" dedi.

Kaynağını bilmek isterim

Transferde gündeme gelen Jose Fernandao Santana ile ilgili soruya sinirlenen Daum, "Bu ismi nereden aldınız? Kaynağını bilmek isterim. Yazılan her şeye katılmıyorum. Bazen transferlerde isimler ortaya atılınca işiniz bozulabiliyor ve fiyatlar yükselebiliyor. Ancak ben olmayan şeyler hakkında konuşmak istemem" dedi.

Disiplin araç olmalı

Disiplinin her şey olmadığı ancak çok önemli olduğunu belirten Daum, "Disiplin sadece bir araç olmalı. İnsanlara güven verir. Sahadayken yanındaki adama güven sağlar. Özel hayatlarda da uykunuzu almanız ve sağlıklı beslenmeniz gerekir. Bu da bir disiplindir. Disiplinsiz birini görünce onu, lösemili çocukların yanına götürürüm" dedi. Alman teknik adam, bazen çocuklarının kendisine, "Sen şu anda babasın, antrenör değilsin" diye serzenişlerde bulunduğunu da söyleyerek bu örneği verdi: "Eğer timsah bir şey yerse sadece yediğine bakar. Uyuduğu zaman da ona konsantre olur ve sadece uyur. Timsah o anda ne yapıyorsa disiplinle yapıyor".

Chelsea'ye bir bakın

Bursaspor'un öncelikli hedefi olarak Avrupa'ya katılmak olduğunu belirten Daum, "Önce hedefi yakalayıp daha sonra önümüze bakmalıyız. Sonraki adımlarda neler yapabiliriz onları konuşmalıyız. Önce katılmak lazım. Başarı için de süreç lazım. Chelsea'yi örnek gösterebilirim. Finansal güç olarak Abramoviç başlarına geliyor ve ancak 4-5 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılabiliyorlar. Bunlar planlanmalı ve doğru adımlar atılmadı" şeklinde konuştu.

Zamanımız yoktu

Kazım'la birlikte başka transferler de yapmak istediklerini ancak zamanın olmadığını dile getiren Daum, şunları söyledi: "Ben yönetime raporumu verdim ve kısa zamana en iyisini yapmak istedik. Kazım'da bunu başardık. Farklı bölgelere de transfer olabilirdi ama zamanımız yoktu".

Ertuğrul Sağlam'ı aradım

Bursaspor'un şampiyonluğunda Fenerbahçe'nin başında olan ve son maçta yıkılan Daum, o günlerle alakalı olarak şunları söyledi: "Tabii ki çok üzüldüm. Her şeyimizi ortaya koymuştuk. Trabzonspor maçında 15 gol fırsatı yakaladık. Ancak maçın bitmesine 2-3 dakika varken şampiyon ilan edildik. Taraftar sahaya indi. İlginç bir gündü. Sorumluluk benimdi ve ayrıldım. O gün değil ancak ertesi gün Ertuğrul Sağlam'ı aradım. Tebrik ettim. Ertuğrul hoca çok iyi bir takım kurmuştu".

Gurur dolu bir taraftar

Bursaspor'un taraftarıyla yaşayan bir kulüp olduğunun altına çizen tecrübeli çalıştırıcı, "Çok iyi bir taraftara sahibiz. Muhteşemler. İnanılmaz sevecen ve gurur dolu bir taraftarımız var. Onların desteği ile birlikte büyük başarıla imza atacağız" ifadelerini kullandı.

Bu iş teknik direktörün işi

Christoph Daum, genç futbolcularla ilgilenmenin teknik direktörün işi olduğunu belirterek, "Onları görmek, çalıştırmak ve belli bir seviyeye getirmek bizim işimiz. Clup Brugge'da 19 yaşındaki bir genci çıkardık ve star oldu. Beşiktaş'ta Nihat Kahveci'yi de görebilirsiniz. Bursaspor'da şu anda sadece Enes'e bakmıyoruz. Yetenekli olan tüm gençlere bakıyoruz" dedi. Daum ayrıca, altyapılarda çok çalıştığını ve bunun da gençlerle irtibatını kolaylaştırdığını söyledi.

 Hakimiyet Gazetesi

    • adnan bahtiyar  
    15 Eylül 2013 | 02:32
    -2
    Ya vedat sen neyin kafasını yaşıyorsun :)
    • Vedat Akcakoca  
    13 Eylül 2013 | 23:16
    Hocam seni Stuttgartin maclarina cok gittigim icin taniyorum. Yazdigim almanca cümleleri sana iletmediler. Sana sunu dedim sen basarirsin. Sen yaparsin kafaya koydu isen. Bu takimida sampiyon yaparsin. Ama bu yönetimle yapamazsin hocam. Sana tavsiyem Serak Yazici ile görüsmendir. Yeni yilda yepyeni bir yönetim olacak. Ve O yönetim senin her istedigin futbolcuyu alacak. Bunlaridemistim yayinlanmadi. Stuttgart bir kasaba takimiydi sen o takimi sampiyon yaptin. ben FC bayern taraftariydim. Sayende Stuttgart taraftari oldum. Yani yasadigim sehrin taraftari!
    • bayraktar  
    13 Eylül 2013 | 20:42
    kaprisi bırak daumu tribübüne çağıralım...
    • Vedat Akcakoca  
    13 Eylül 2013 | 18:26
    Pintoya sallayan ünitimsah. Adam pas alamiyorsa nasil gol atsin. Sen dua et eger gercek Bursali isen Ozan ve belluschi iyilessin. Kazim ve basser takimin sampiyon olmasinda önemli rol oynayacak isimler. Ama basrolü ibo oynayacak. bu sene sampiyonluk yasayacagiz ama bu yönetimle degil. Yazicilardan birinin baskanliginda!!!
    • yesiltürk  
    13 Eylül 2013 | 18:20
    Abi kim ne derse desin daum hikmet karamandan her bakımdan 2-3 gömlek üstün bi adam benim gönlümden geçen mustafa denizli yada şenol güneşti fakat kısmet daum muş Allah hakkımızda hayırlısını versin...ama yönetim istifa demeden de edemicem :)
    • ünitimsah1963  
    13 Eylül 2013 | 16:08
    Devre arasında hakan,şamil gibi adamları yollayıp sağlam bir ön libero ve pintonun yerinede sağlam bir golcü transferi bekliyoruz hocam senden ben daumun yapcağı transferlere çok güveniyorum hepsi nokta atışı olur
    • bursalı  
    13 Eylül 2013 | 14:24
    daum konuşmasıyla hırsıyla bu takıma yakışıyor ne yazikki kadro kalitesi olarak çok süt değiliz sağlıklı bir batllaa ve beluucshi ile daum bu takımı ilk 4 e sokar ama bu amççta belluschimiz yok işimiz biraz zor ,ortasahaya iyi bir tansfer yaılsaydı ve yeni transferlerde daumla birlikte bir patlama yapabilirse takım zirveye oynardı ama maalesef bir transfer yapamadık
    • kaos  
    13 Eylül 2013 | 13:39
    daum u tribüne çağırmak gerekir bence çok duygusal ve karakterli birisi bu yönetimin en iyi işi diyebilirim. en azından başkaları gibi yediği kabı pislemiyo bizim içimizdeki Türklerden daha Türk ve istanbul uşağı Bursa'lılardan daha Bursalı olacak o kesin..
    • ismail kurt  
    13 Eylül 2013 | 13:29
    Takim patlasa suanki goruntusunun uzerine %10 koyar dahada olmaz.
    yani bu isler iyi, kaliteli futbolcu isi.
    daum iyi ve disiplinli olabilir.
    yani terzi nekadar iyi olursa olsun elindeki kumas iyi mi?
    bence hayir.
    koskoca Bursasporda transferler yetrli olmadi, baskan nerede bilen varmi?
    nerde yonetm boyle kritik maclar oncesinde demec verilip birliktelik mesajlari gonderilmeli, tarftar ve futbolcular sahipsiz oldugunu dusunmesin
    • Mehmet Tekin  
    13 Eylül 2013 | 11:20
    31
    Sevgili gençler, yıllarca maçlara gitmiş bir abiniz olarak hepinize bir mesaj vermek isterim.Futbol bir oyun.Zevk almak için, mutlu olmak için..Deşarj olmak için..Ama bu konyu savaş haline getiren mutlaka zarar verir zarar görür,Çıkaracağanız en küçük bir olay sonrası hapise girme riskiniz var.Bunu anlamı hayatınızı karartmanızdır.Keza Bursaspor klübünün de bu olaylardan ceza alması ağır zarar verir klübe.Bursanın itibarına da kendi itibarınıza da zarar verecek bir şey yapmayın lütfen..
    • Gurbeti Saban  
    13 Eylül 2013 | 11:05
    26
    bu adamin Bursa'miza yakistigini dusunuyorum ( profosyonelligiyle,tecrubesiyle ,disipliniyle,hakkaniyetli olusuyla ) ancak yonetim icin ayni seyleri dusunmuyorum, insallah iyi anlasirlarda bu birliktelik uzun yillar devam eder.....
    • Erdem16  
    13 Eylül 2013 | 10:55
    42
    Daum'a bir tezahurat bulmalıyız.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR