KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Gol için yaşıyorum"

07 Ocak 2014 | 09:12

13 yorum

8033 okunma

Olay TV'nin ekran klasiği FİNAL'e konuk olan Fernandao iddialı konuştu. Savaşçı bir kimliğe sahip olduğunu belirten Brezilyalı santrfor, 'Bursa'ya gol krallığı için geldim. Herkes buna hazırlıklı olsun' dedi.

Bursaspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Brezilyalı golcü Jose Fernandao Viana De Santana, dün akşam Olay Televizyonu'nun bir ekran klasiği olan FİNAL programına konuk oldu.

Brezilyalı golcü, henüz kupa ve lig maratonu başlamadan iddialı açıklamalarda bulunurken, kendisini gol atmak için yaratılmış bir futbolcu olarak tanımladı. Fernandao, hedefini gol kralı olarak hem Bursaspor'un başarıları katkıda bulunmak, hem de yeşil beyazlı taraftara büyük sevinçler yaşatmak olduğunu söyledi.

ÇOK MUTLUYUM

Yeşil beyazlı kulübe transferi gerçekleşmeden önce bazı görüşmeler yapıldığını, kendisinin de arkadaşlarından bilgi aldığını belirten Fernandao, "Herkes Bursaspor ile ilgili pozitif konuştu. Bruno Mezenga, Colin Kazım ve Vederson ile görüşmem oldu. Çok güzel şeyler söylediler bana. Saha içi ve saha dışında güzel bir yardımlaşma olacak. Bursaspor'a geldiği için mutluyum. Süper Lig şampiyonluğu yaşamış, hikayesi olan bir kulüpteyim. Teklif aldığımda araştırma yaptım. Burada oynayan oyuncularla görüştüm. Onların verdiği bilgiler de çok iyiydi. Bursa şehriyle ilgili bilgiler de çok iyi olunca seve seve teklifi kabul edip geldim" dedi.

SERT FUTBOLU SEVERİM

Çok çalışarak yeni takım arkadaşlarıyla uyum sürecini kısa sürede atlatmak istediğini belirten Brezilyalı golcü, "Yoğun maç trafiğine en kısa sürede hazır olmak istiyorum. Brezilya ile Türkiye'deki futbolu karşılaştırmak istersem burada futbol daha sert oynanıyor. Bu nedenle tercih ettiğimi söyleyebilirim. Çünkü bende sert geçen maçları daha fazla seviyorum. Bu tarz sertliklerin arasından çıkıp golleri atarken zevk alıyorum. Belki çok ekstra yeteneklerim yok ama yakın temas futbolu bana ve tarzıma daha uygun. Stoperler bana yakın oynamazsa, bilsinler ki ben onlara yakın oynayacağım. Güçlü bir yapıya sahibim. Taraftarımızın beni çok seveceğini düşünüyorum" diye konuştu.

6 HAKEM UYGULAMASI AVANTAJ

Brezilyalı futbolcular olarak daha sakin olduklarını ve sakin olmayı sevdiklerini de sözlerine ekleyen Fernandao, "Bu karakteristik özelliğim bana saha içinde yardımcı oluyor. Türkiye'de 6 hakem uygulamasının olmasının bence iyidir. Birkaç fazla gözün üzerimizde olması hataları aza indirecektir" dedi.

BENİM İŞİM GOL ATMAK

Gol atmayı çok sevdiğini ve mutlu olduğunu vurgulayan Fernandao, "Brezilya'da gol attığım dönemde çok mutluluklar yasadım. Fazla gol attığım bir dönemden geldim. Şu unutulmasın ki ben bir forvet oyuncusuyum ve gol atmak için yaşıyorum. Taraftarımızı mutlu edebilmek adına elimden gelen çalışmayı yapıp sahaya çıktığımda en iyisini vereceğim. Burada bir çok gol atacağıma ve gol kralı olacağıma inanıyorum. Beni kendilerinden biri olarak saysınlar. Her zaman iyi niyetli olarak çalışacağıma emin olsunlar" diye konuştu.

DAUM İLE GÖRÜŞECEĞİM

Brezilya'da büyük kulüplerden teklif aldığını ama çalışma ortamını beğendiği için Bursaspor'u tercih ettiğini belirten Fernandao, "Daum'un benim hakkımda söyledikleri şeyler çok güzel. Kendisiyle henüz görüşmedim. Yarın (bugün) görüşeceğim. Hocamın istediklerini yapmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

BREZİLYA LİGİ ÇOK FARKLI

Brezilya'da daha karmaşık bir lig oynadığını, takımların bir çok farklı ligde mücadele ettiğini vurgulayan Fernandao şöyle devam etti:

"Hem Çarşamba ve hafta sonu devamlı maç oynamak zorunda kalıyorsunuz. Bu nedenle performansının sürekli aynı olmayabiliyor. Burada farklı bir durum var ve takım olarak bizden beklenen başarıları elde edebiliriz."

BEN BİR SAVAŞÇIYIM

Brezilyalı santrfor, "Evet buraya gol kralı olmaya geldim ve herkes bu duruma hazırlıklı olmalı" diye konuşarak şöyle devam etti: "Kendimi bir savaşçı olarak görüyorum. Her zaman çalışmayı seviyorum. Formasını giydiğim kulübüm için elimden ne geliyorsa fazlasıyla yaparım. Bursa'nın bir futbol kenti olduğunu öğrendim. Bu durum oyuncular için önemlidir. Futbolla yatıp kalkan bir şehirde top oynuyorsanız sahada savaşırsınız. Bunun değerini bilecek bir taraftar olduğunu bilmek futbolcuyu rahatlatır."

KALICI OLMAK İSTERİM

Fernandao, Bursaspor'a neden kiralık geldiğiyle ilgili soru üzerine, "Bu sadece benimle alakalı bir durum değil. Kulüplerin karşılıklı anlaşması önemli. Tabiî ki bir de menajerler var. Umarım çok iyi bir sezon geçiririm ve burada daha çok kalırım" dedi. Brezilyalı futbolcu ülkesinde 'Bursaspor'da oynayacak orta saha oyuncusu var mı?' sorusuna da, "Tabiki bir çok kaliteli ve yetenekli oyuncu var. Hem bu konuyu hocaya sormak lazım. Şuan burada isim sayamam" diye cevap verdi.

UĞURLU RAKAMIM 20

20 numaralı formayı giymek istediğini de vurgulayan Fernandao "Bir arkadaşım istedi. Benden giydim ve bana uğur getirdi bende o yüzden 20 numarayı tercih ediyorum. Ancak biliyorum ki 20 numarayı Basser giyiyor. Bu nedenle başka bir numara tercih etmem gerekecek" dedi.

ASKER SELAMI VERİRİM

Fernandao, Brezilya'da funky müziği yapan bir arkadaşının isteği üzerine gol attıktan sonra asker selamı verdiğini belirterek, "Gol atınca asker selamı veririm" diye konuştu.

TÜRK OLMA KONUSU

Brezilyalı santrfor, Türk vatandaşlığına geçip geçmeyeceğiyle ilgili soruya, "Ben her zaman kapıları açık bırakırım. Eğer böyle bir teklif gelirse ve şartlar oluşursa bunu kullanmak isterim" dedi. Burada oynayacağı futbolla herkesin kendisini iyi hissetmesini sağlayacağını da belirten Fernandao, "Herkesin kalbini fethet etmek istiyorum" dedi.

FERNANDAO DİYE ÇAĞIRSINLAR

Türkiye'de sadece Bursaspor'dan resmi teklif aldığını vurgulayan Ferandao, "Bahia taraftarları bana ilk günden beri çok destek oldu. Olağan üstü davrandılar. Onlara teşekkür ediyorum. Taraftarımız beni Fernandao diye çağırmasını isterim. Çünkü Fernandao ismini futbola başladığım dönem aldım. Başladığım gibi bitirmek istiyorum. Yine de taraftarlarımız nasıl isterse öyle seslenebilirler" diye konuştu.

SÜRPRİZ GOL SEVİNCİ

Fernandao Eskişehir maçında gol atması durumunda Timsah yürüyüşü yapıp yapmayacağıyla ilgili soruya bakın nasıl yanıt verdi: "Yapabilirim ama kafamda bir iki planım var. Taraftarımız süprizlerime hazırlıklı olsun."

ŞAMPİYONLUK ZAMANI GELDİ

Pablo Martin Batalla'yı tanımadığını da vurgulayan Fernandao, Bursa'ya geldikten sonra İskender kebabı ve kestane şekeri yediğini ve çok hoşuna gittiğini söyledi. Bursaspor'un 2010 yılındaki şampiyonluk görüntülerini de izlediğini ve çok etkilendiğini belirten Fernandao, "Görüntüler çok güzeldi. Böyle bir aşk inanılmaz. 2010 yılında olmuş. Şimdi 2014'teyiz ve o muhteşem tabloyu tekrar yaşamak istiyoruz" dedi.

 Olay Gazetesi

    • mert  
    08 Ocak 2014 | 07:57
    hadi hayırlısı
    • sssst  
    08 Ocak 2014 | 03:20
    Çok laf var icraat? ? ? Allah utandirmasin
    • Hüseyin Atan  
    08 Ocak 2014 | 03:07
    Alıp alabileceğimiz bir Lua Lua vardı yada Fernandao.. Önceleri Brezilyalı diye biraz önyargılıydım .. ama youtube da sezon gollerini izleyin.. Bu adam elinden ne geliyorsa yapıyor ve Golcü şansı inanılmaz . Gol kokluyor ve Futbolu oynamaktan zevk alıyor o kadar emin konuşuyorum. Pintonun küsmeyeni bu şimdiden hayırlı olsun.
    • CASANOVA  
    07 Ocak 2014 | 20:15
    fernandaaaaaaao fernandaaaaaaao oley oley oleeeeeeeey
    • bursasporum  
    07 Ocak 2014 | 17:54
    Kanka su dediklerinin yarisini yaparsan tataftar seni bagrina basar :))
    • Teksas  
    07 Ocak 2014 | 17:22
    FERNANNN FERNANDAOOO FERNANNN FERNANDAOOOO ;)
    • bursalı  
    07 Ocak 2014 | 16:57
    2 sen öncesine kadar kenny millerları altidoreları portodan belluschileri alıyorduk beğnemiyorduk şimdi düştüğümüz hallere bak.
    • offf  
    07 Ocak 2014 | 13:20
    inşallah sahada da konuşur
    • kero  
    07 Ocak 2014 | 12:44
    12
    Adam geldiğinden beri konuşuyor.
    • Halil  
    07 Ocak 2014 | 12:31
    -3
    La sende gogoycu çıktın be. Bildiğin çamaşır makinası çıkacaksın
    • mususi  
    07 Ocak 2014 | 11:10
    28
    Turk olup olmayacagini mi sormuslar? Gazetecilik cok geyik meslek abi, ilkokul bitirsen kafi.
    • KUŞTEPELİ  
    07 Ocak 2014 | 10:35
    26
    2010 DA BAŞKAN İBRAHİM YAZICIYDI FERNANDAO.
    • ŞİPTAR  
    07 Ocak 2014 | 10:33
    FERNANDAO OLEYYYY
    FERNANDAO OLEYYYY SENİ BÖYLE CAGIRALIM FERDO

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR