KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Gerekirse hibrit çime döneriz"

19 Eylül 2016 | 10:14

3 yorum

9071 okunma

Bursaspor Başkanı Ali Ay, Timsah Arena'nın zemininin bozulmasına çözüm aradıklarını açıkladı. Ali Ay sorun ortadan kalkmazsa gelecek sezon için hibrit çimi düşünebileceklerini söyledi.

Şampiyonluk sezonunun ardından yapılan tadilatla Atatürk Stadı'nın zemini Türkiye'nin en iyi zemini haline getirilmişti. Her türlü hava şartına rağmen zeminin bozulmaması, drenaj sistemi sayesinde su tutmaması dikkat çekiyordu. Hatta bu dönemde diğer kulüpler de bu konuda Bursaspor'u örnek gösteriyordu. Ancak Timsah Arena'da Bursaspor ciddi bir çim sorunuyla karşılaştı. Zemin bir türlü istenilen seviyeye getirilemedi. Oyuncular ve teknik kadro zeminden sürekli şikayet etmeye başladı. Kayserispor'la oynanılan maçta zeminin sürekli kalkması oyuncuları adeta isyan ettirdi.

MALİYETLER ARAŞTIRILIYOR

Konuyla ilgili Bursa Hakimiyet'e açıklamada bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Ali Ay, "Çim ekibimizi değiştirdik. Yeni arkadaşlarımızla konuştuk. Çimlerin henüz kök salmadığını söylediler. Şimdi bunu bekliyoruz. O zaman da eğer istenilen zemin oluşmazsa farklı yöntemleri değerlendiririz" dedi. 'Hibrit çim söz konusu olur mu?' sorumuz üzerine Ali Ay, "O da düşüncelerimizden biri. Önce bu duruma bir çözüm ürütelim. Sorun ortadan kalkmazsa gelecek sezon hibrit çim için girişimde bulunuruz. Arkadaşlar maliyetlerini araştırıyor" ifadelerini kullandı.

Hibrit çim nedir?

Doğal çimin sentetik liflerle birleşiminden meydana gelen bir spor sahası yüzeyidir. Suni çim lifleri 20 santimetre zemine enjekte edilir ve yüzeyin yaklaşık %3'ünü kaplar. Doğal çim büyürken kökleri suni çim ile birbirine dolaşır. Türkiye'de Beşiktaş Vodafone Arena, Nevzat Demir Tesisleri ve Rize'de Didi Stadı'nda kullanılmakta. Galatasaray da Türk Telekom Arena'nın zeminini hibrite çevirme kararı aldı. Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere hibrit çimi en yaygın kullanan ülkeler olarak dikkat çekiyor.

 Hakimiyet Gazetesi

    • bursabursa  
    20 Eylül 2016 | 00:01
    Atatürk stadı yer ve eğim itibarıyle hem su alan hem de fazla suyu tutmayan özelliğe sahip,2010'da tadilat sonrası 3 ayda kökten çimler yetişti.yeni stad Nilüfer çayına göre zemin altında,yani fazla suyun drene edilip toprağın havalanma şansı yok hem de yama çimle kış ortası paldır küldür açıldığı için tutmadı çimler.adam gibi kökten yetiştirmek lazım,ama Atatürk stadı gibi olmaz bu bir gerçek
    • vertblan  
    19 Eylül 2016 | 13:21
    acilisdan beri bi aksilikdir gidiyor sonu iyi olsun hadi insallah:
    • Erdi1963  
    19 Eylül 2016 | 10:39
    11
    maraton kat arasına yapılan ışıklı reklam panoları çok güzel oldu aynı uygulama vip kısmına ve kale arkalarının en üst loca kısmınada yapılırsa daha hoş durur stadın iç görselliği hala kötü artık birileri bu işle ilgilenmeli

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR