KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Galibiyetle dönmek istiyoruz"

29 Ağustos 2013 | 17:15

9 yorum

6077 okunma

Teknik Direktörümüz Christoph Daum, haftalık basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özlüce Tesislerimizde düzenlenen basın toplantısında Christoph Daum, geçtiğimiz hafta oynadığımız Galatasaray maçında takımla ilgili bir çok şeyi gördüklerini dile getirdi.

Daum, şöyle konuştu: "İyi bir Galatasaray maçı çıkarttık. 1-0 geriye düştükten sonra beraberliği yakalamak ve sonra galibiyeti kovalamak çok önemliydi. Diğer adımda defansta yaptığımız hataları tamamen sıfıra düşürmemiz gerekiyor. Birebirlerde daha iyi mücadele edip, ofansif olarak daha iyi şeyler yapmalıyız. Benimi için önemli olan takımımızın maçta daha çok hücum yapabilmesi. Ben her oyuncumu yalnızca sahada değil, oyun içinde de görmek istiyorum. Taktiksel olarak daima akıllı olmamızı istiyorum. Her zaman soğukkanlı olup, pozisyon hataları yapmadan, ofansifte defansta nerde bulunmamız gerektiğini istiyorum. Futbolcularımı o yönde geliştirmek istiyorum, boş alana gidecek şekilde. Bunun akabinde gol pozisyonlarına girmek ve golleri de atmak önemli. Benim açından çok çok iyi olan bir taraf, taraftarlarımızın sonlara doğru elinden gelen şekilde desteklemesi ve futbolcularımın kontrolü kaybetmemeleriydi."

Galatasaray maçında oldukça pozitif şeyler gördüğünün altını çizen Daum, şöyle devam etti: "Genel olarak çok pozitif şeyler gördüm, onun üzerine koyarak gitmek istiyoruz. Hatalarımızı sıfıra düşürmek, toplantılarımızda bunları görmek istediğimi söyledim. Zamana ihtiyacımız var diye söylemiştim ama bu kadar kısa zamanda bu kadar iyi bir karılaşma çıkarmak Galatasaray'a karşı bizi sevindirdi. Takımımıza aşıladığımız motivasyon ve kendine güveni, Bursaspor formasını giymenin bir ayrıcalık olduğunu futbolcularımda görmek istiyorum."

Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Antalyaspor maçı ile ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Biliyoruz, Antalyaspor'a karşı daha önceleri de karşı karşıya gelmiştik. Zor bir müsabaka olacağını biliyoruz. Antalya takımının ofansif oyunculardan kurulu bir takım olduğunu biliyoruz. Orada da her şeyini ortaya koyup, önce bir puan almak için mücadele edeceksiniz. Ondan sonra tabi ki idmanlarda ekstra çalıştığımız şeyleri sahada görüp, galibiyetimize yardımcı olacak şekilde ortaya çıkartıp, galibiyet almak istiyoruz. Herkes biliyor ki kimse deplasmanda hediye puan alamaz. Çok çalışarak bunları elde edebilirsiniz. Benim için de büyük bir gösterge olacak. Taraftarlarımızın önünde büyük bir güç olduğumuzu gördük, şimdi deplasmanda nasıl oynayacağımızı göreceğiz."

Önce bir puan alacağız' yönündeki sözlerinin sorulması üzerine, "Bütün takımlar önce o puan için mücadele edecek sonra ekstraları üstüne koyarak o puanı alacak. Kimse Bursaspor geldi buyurun üç puanı alın diye söylemez" diye konuştu.

Daum, takıma takviye konusundaki çalışmaların sorulması üzerine şunları dile getirdi: "Bu kadroyu ben yapmadım ama bu kadro ile çalışmak durumundayım. Severek çalışıyorum. Benim işim geçmişe bakmak değil, geçmişle ilgili kritik yapmak değil. Bunu da medya önünde konuşmam, yönetimle paylaşırım. Yönetimle tabi ki konuştum. Hangi mevkilerde futbolcu istediğimi yönetime sundum. Herkes buradaki yabancı sayısı kısıtlamasını biliyor. Türk futbolcular daha da değerleniyor. Her zaman bir yerlere gelmek için biraz zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. 10 gün içinde bunları bir yere sıkıştırmak zor ama yapacak bir şey yok. Canlı izlemek çok önemli. Ama alternatiflerimiz fazla olmadığı için en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bir çok menajer arıyor. Futbolcu isimleri veriyorlar. Bunları inceliyoruz. En iyisini yapacağız. Şikayetçi değilim. Mevcut kadromu, futbolcularıma güveniyorum. Ben eminim futbolcularım üzerine koyacak. Kendilerini geliştireceklerinden eminim. Biz de aynı sizin gibi kararı bekliyoruz. Bir de benim tanıdığım bir sürü futbolular var ama hepsinin mukavelesi olan futbolcular."

Fatih Terim'e de özel bir paragraf açan Daum, "Fatih Hocama Milli Takımdaki görevinde buradan başarılar diliyorum. Canı gönülden başarılı olmasını istiyorum. Ama eğer birisi Milli Takımı başarıya götürürse o da Fatih Terim'dir" şeklinde konuştu.

 Bursaspor.org.tr

    • Forza Timsah  
    30 Ağustos 2013 | 12:45
    Gemlik'ten 2 kişiyiz maça gidicez ama Gemlik'ten otobüs kaldıran yok, deplasman organizasyonu yapan arkadaşlar yardım ederse çok seviniriz... numara: 0543 825 1963
    • gorki  
    30 Ağustos 2013 | 08:42
    hoca da biliyor elindeki kadroyla bu ligin bitmeyeceğini başarılı olamayacağını ama ne yapsın ne şiş yansın ne kebap hesabı idare ediyor. ben istanbul takımlarına karşı kötü oynayan bir takım hatırlamıyorum o yüzden gs maçı asla ölçü olmaz. bu takıma takviye lazım mevkiler de belli 5 yaşındaki çocuğa sorsan söyler nerelere lazım olduğunu. bu takım bu kadroyla ligde çok zorlanacak bu sene çok aşağılarda olacak hep beraber bekleyip görelim.
    • escobar  
    29 Ağustos 2013 | 22:53
    Gazeteler, siteler, sayfalar ; artık Bursasporun transfer mevzusu ile ilgili atacak başlık bulamaz oldu...
    -Transfer bugün netleşiyor -yarın herşey bitiyor -kazım için ulusoy devrede....
    REZALET! REZALET! REZALET!

    Ben sonuna kadar Bursasporluyum. Asla neden transfer yapamıyoruz diye öfkelenmem. Benim meselem, etik ve anlayış yapısındaki problem...
    Burada binlerce insan kombinesini almış, iyi futbol izlemek, takımımızın daha güçlü olması için günlerdir girip takip ediyor. Umut duyuyorlar!
    Benim meselem, bizlerin umutla beklerken, hiçbir açıklama yapmadan, hatta devamlı geçiştirmeli konuşarak zaman tüketerek çekilmez bir noktaya getirilmemiz...

    Çıkıp şunu deseler kızmam; ''Değerli Bursasporlular, bizler transfer konusunda çabaladık, fakat kendi kulüp bütçemiz doğrultusunda gereken adımları atamadık. Bu nedenle transfer defterini şimdilik kapatıyoruz...'''
    Bunu deyin, eyvallah. Ama öyle bir anlayış yerleşti ki şu son 2.5 ayda, sanki kulübü yöneten yok gibi birşey!
    • F.KAYA  
    29 Ağustos 2013 | 21:46
    Şöyle bir gerçek var;
    Galatasaray maçında sahada bir ruh vardı azim vardı, kazanma isteği vardı. Evet ama bunlar Daum yaratmadı, bu kadar kısa sürede kimse yaratamaz zaten, maçtaki hırsı yaratan tribündeki güçtü, evet Daum güzel oyundan memnun kaldı, kendisinin başardığını sanıyor ama yanılıyor. Evimizde oynadığımız bir önceki Galatasaray maçını hatırlayalım, o günkü azmide Ersel Uzgur yaratmıştı o zaman ? tabikide hayır daumun bu kısa sürede takıma kattığı en fazla %10luk bir katkı. İnşallah herşey yolunda gider. Ama İstanbul kulüplerine karşı oynadığımız oyunu diğer takımlara karşı beklemeyin, bu zor çünkü.
    • Pearl  
    29 Ağustos 2013 | 20:35
    Hacı 1 puan yetmez artık bu takıma ligin dibine demirlersin ne moral kalı ne bişry. Kadroya güveniyorum demişsin ama bu kadroyla bu sezon bitmez şu uyuşuk yönetimi dürt de transfer dönemi kapanmadan adam alsınlar adam.
    • ömer..  
    29 Ağustos 2013 | 17:33
    galatasaray karşısında oynadığımız futbolu oynarsak en az 3 atarız sıkıntı yokkkk
    • merdivenüstü  
    29 Ağustos 2013 | 17:26
    Bursa medyası eleştiri oklarını biraz Bursaspor yönetimine yöneltmeli .. Bunlar o koltukta nasıl oturuyorlar . Elendiğimizden beri transfer bekliyorum hala yok . Medya biraz yönetimi zor durumda bırakmalı ....
    • Emre Bursaspor  
    29 Ağustos 2013 | 17:23
    Hoca deplasman var deplasman var. Kendi evinde oynuyon diye 17 de 17 mi yapacan. Kadıköy atmosferiyle Antalya atmosferi bir mi? orada ki tek fark Bursa yerine başka şehirde oynuyon.
    • BS1963  
    29 Ağustos 2013 | 17:21
    3 Puanı Bekliyoruz Daum :)

    Kadromuz Kaliteli Bence Zamanla Başarılı Sonuçlar Alınır Ve Sezon Sonu Zıraat Yada Sampiyon'luk Kupasını Kaldırrız.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR