KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Enes Ünal'dan burdayım mesajı!

08 Ekim 2014 | 09:25

13 yorum

7689 okunma

Bursaspor'da hücum oyuncularının formsuzluğuna rağmen fazla forma şansı bulamayan genç forvet, U19 Milli Takımımızın İzlanda'yı 7-3 mağlup ettiği maçta 4 gol kaydederek, Fernandao'nun cezalı olduğu hafta öncesinde kendini gösterdi.

DÖRT GOL ATTI

U19 Milli Takımımız UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elemeleri I. Tur müsabakalarındaki ilk maçında İzlanda'yı 7-3 mağlup etmeyi başarırken Bursaspor'un genç forveti Enes Ünal mücadelede 4 gol attı. Gaziantepspor'da sürekli forma şansı bulan ve Bursaspor altyapısından yetişen Oğulcan Çağlayan'ın tek gol attığı mücadelede yıldızı parlayan Enes adeta teknik direktör Şenol Güneş'e 'ben buradayım' dedi.

FORVETLER FORMSUZ

Fernandao'nun çok fazla mücadele etmesine karşın gol yollarında etkisiz olması ve formsuz görüntüsü dikkat çekti. Yeni transfer Cedric Bakambu da son vuruşlardaki başarısızlığı ile Yeşil Beyazlılar'ın gol sıkıntısını gideremedi. Sezon başından bu yana fazla forma şansı bulamayan ve oyuna sonradan girdiği maçlarda da etkisiz olan Enes İzlanda karşısında patlama yaparak 4 gol attı ve Fernandao'nun cezalı olduğu hafta öncesi performansıyla dikkat çekti.

58 DAKİKADA 1 GOL

Enes Ünal geçen sezon 21 karşılaşmada forma giyerken sadece bir karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. 348 dakika sahada kalan Enes, 6 kez ağları havalandırdı. Genç futbolcu 58 dakikada 1 gol atmayı başardı.

6 DAKİKA OYNADI

Süper Lig tarihinin en genç gol atan oyuncusu unvanını elinde bulunduran Enes Ünal, bu sezon ligde 5 maçta sadece 6 dakika oynama fırsatı buldu. Genç futbolcu, Ümit Milli Takım'da 107 dakika forma şansı bulurken 2 kez ağları havalandırdı. Enes, U19 Milli Takımı'nda da gollerine devam etti ve 4 gol attı.

GÜNEŞ NE DEMİŞTİ?

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş geçen haftalarda Enes Ünal ile ilgili görüşlerini dile getirmiş ve; "Enes yetenekli bir oyuncu. Yaşına göre önde bir oyuncu. Ama şu an ligde tarz olarak eksikleri var. Yoksa işi zor. Güç olarak demiyorum. Rakiple boğuşma olarak diyorum" ifadesini kullanmıştı.

 Hakimiyet Gazetesi

    • dovers  
    11 Ekim 2014 | 12:13
    Kendi yaş grubunda oynayabiliyor. Gel gelelim ligte çok tutuk zayıf kalıyor. Birazda ağır. Bence bir kaç yılı daha var.
    • selimdinç  
    10 Ekim 2014 | 17:27
    bu cocugu cok sisirdiler bu yasta 10 numara lı formayı veriyosun yasıtları 3 bin tlye oynarken bu eleman yarım mılyonun üstündeki paraya oynuyo..... batuhan karadeniz vardı onuda sisirdiler sonuc ortada
    • m. keçeli  
    09 Ekim 2014 | 16:49
    -2
    sayın yurt dışında yaşayan ve feyonordun alt yapısını takip eden ( kariyere bak be ;s) mususi...bu hitap cümlesi bana yeter üstü kalsın. ergenlere ayıp etmişim...
    • mususi  
    09 Ekim 2014 | 14:39
    Nuri Sahin de B.Dortmund'da kadroya girecek kapasitede degildi, bir sezon Feyenoord'a kiraya verdiler, sonra banko oyuncusu oldu takimin. Onlarca ornek verebilirim boyle. Kiralik dediysek PTT ligine demedik, hatta super lig bile yanlis olur.

    Buradan hersey gayet net gozukuyor merak etmeyin. Ukrayna liginin bile asagisinda kaliteye sahip bir ligde sanki cok karmasik seyler oluyormus da bir siz anliyormussunuz havalarina giriyorsunuz bosuna. Buna en hafif tabiriyle kendini kandirma diyorlar, benden soylemesi. Korler sagirlar birbirini agirlar.

    • bursasporum  
    09 Ekim 2014 | 12:49
    Sayin mususi Bursasporda kadroya girebilcek kapasitede olmayan bir adami kiralasan ne kar ediceksin ayrica futbol diger liglerde cok asiri daha sert oynanmakta enesi bu fizikle duman ederler bu cocuga bisey olsa senin o avrupai görüşlerin mi verecek hesabini oradan göremedigin cok sey var abim bosver sen Bursasporu sadece destekle yeterli
    • mususi  
    09 Ekim 2014 | 11:21
    herkesin gorusune saygim var, agziyla konusabilenlerin gorusune tabi. Ergen degilim, 12 senedir yirtdisinda yasiyorum ve hollandada cesitli kuluplerin altyapisini yakindan takip ediyorum, ozellikle PSV Eindhoven kulubunun. Avrupa'da bir genc futbolcu yeterli degilse genellikle baska bir lige kiraya verilir, gelisimi baska bir kulupte oynatilarak saglanir. Madem Enes yetersiz, 5 milyon masraf yaparak aldirdigin Bakambu maci alacak, ya da en azindan skoru degistirecek. Ben bunu beklerim. Yoksa ha Bakambu ha Enes, bu durumda da 1000 kere sorsan 1000 kere Enes derim.

    Senol Hoca'nin kisiligine yonelik bir lafim yok, ama kalburustu liglerde oynayan ogrencisi var da biz mi bilmiyoruz, bir yaziverin lutfen sayin laf ebeleri.
    • m. keçeli  
    09 Ekim 2014 | 08:03
    mususi, ergen misin arkadaşım. şenol hoca mı hayatında bir tane dahi uluslararası oyuncu yetiştiremeyen? hadi mususi yi geçtim bunu beğenen 10 kişi nedir la..bir ikincisi chıkura maçında enesi görmedik mi. hala daha forvet sıkıntısı var takımda. 2 gol atınca kral yaparsınız misal bakambu beşiktaş maçında ne olduğu ortada iken şişirdiniz, mersin maçına forvet çıksın filan sonra mersin maçı geçti şimdi de bakambu ile çıkarsa hiç şaşırmam deyip alay ediyosunuz. len bi dik durun bi kemiğiniz olsun arkadaş. bilmiyorsanız işini ehline bırakın burada popüler olan ne varsa ona sarılmayın hemen, bunun adı ergenliktir . the end mususi. ben şenol hocaya güveniyorum fiziken yetersiz diyorsa yetersizdir arkadaş.!(rüyamda gördüm fiziken yeterli imiş)
    • bursasporum  
    08 Ekim 2014 | 22:45
    Mususi renktasim iyi hos guzel soylemissin enes fizige bagli degil demissin. Dikkatini cekerim ibrahimovic c.ronaldo neymar bu adamlar hep dayanikliliktan geciyor keza messidede yılmak bilmeyen bir enerji var bu cocuk bizim evet ama bu cocugu kac kez canli seyrettiysem kimse kusura bakmasın bu cocuk cogu kez sakatlanirim diye topa ayak sokmuyor kafa hakimiyeti 0 kondisyon yok chikura macinda gorduk merak etmeyin Allahin izniyle hazir olduğunda olucak bu is senol hocamiza güveniyoruz sadece yetenekle olsaydi bu isler sokak futbolu yapardi herkes ;) sokak futbolu yapan bir dunya yetenekli insan var fakat futbol zekasi yok ve kondisyon yok nicin futbolcu olamadiklari ortada bir sebebi var oynatilmadiginin iciniz rahat olsun.
    • kale arkası  
    08 Ekim 2014 | 17:30
    Aceleye gerek yok bu çocuk golcü, bu yıl bu formayı kapar.Şenol hoca yetiştirdiği futbolcularla ünlü.Eneste Ozan tufan gibi 18 veya 19'unda takımın banko oyuncusu olacaktır.
    • chacha  
    08 Ekim 2014 | 15:26
    -7
    bu hafta bunun yerıne bakambuyla baslarsa forvette o zaman gör karnavalı mususı cok haklı bu cocuk kalarak buyuk hata yaptı keske almanyaya bı takıma gıtseydı
    • cinaralti  
    08 Ekim 2014 | 12:18
    bencede daha fazla sure verilmeli haklisin Mususi
    • kero  
    08 Ekim 2014 | 11:33
    Her türlü oynar.
    • mususi  
    08 Ekim 2014 | 10:39
    11
    Enes 85'te oyuna girecek futbolcu degil sevgili Senol hoca. Cocuk hayatinin hatasini Bursaspor'da kalarak yapti zaten. En cok gelisim kaydedecegi yaslari Ozluce'de heba etti. Belki yine de iyi bir futbolcu olacak ama kesinlikle potansiyelinin sinirlarina ulasamayacak.

    Kariyerlerinde bir tane bile uluslararasi seviyede futbolcu yetistirememis hocalarin genc futbolcular konusunda "fiziksel olarak yeterli degil" turunden aciklama yapmalari da son derece sacma. Fiziksel mucadele futbolun bir parcasi, amaci degil.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR