KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Daum'dan Milli Takım yorumu

23 Ağustos 2013 | 10:19

5 yorum

5884 okunma

Teknik Direktörümüz Daum Milli Takım için önemli açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, A Milli Takımının başına Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in getirilmesiyle ilgili olarak, "Doğru işler yapıldığında Milli Takımın iyi işler yapabileceği ve bu kaliteye sahip olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim çok iyi bir arkadaşım benim. Bence çok iyi bir iş yapıldı kısa vadede, tebrik ediyorum." dedi.

Daum, yardımcı antrenörleri ile birlikte Özlüce Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilere ekibini tanıtan tecrübeli teknik adam, Bursaspor'a geliş sürecini paylaştı. Bursaspor'un Avrupa kupalarına katılmasını herkesin arzu ettiğini ve Hikmet Karaman'ın başarılı olmasını arzu ettiklerini belirten Daum, Bursaspor'un kendisine teklif yapmasının ise sürpriz olduğunu kaydetti.

"TEKLİFİ SEVEREK KABUL ETTİM"

Teklifi tatilde aldığını belirten Daum, şunları söyledi: "Sürpriz oldu. Pek de fazla kendimi enformasyondan alamadım. Ama Türkiye'de çalıştığım dönemde Bursaspor ile ilgili izlenimlerim oldu. Kulübü tanıyordum, seyircileri biliyordum. Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan Bursa çok enteresan bir şehir. Görüştüğümüz yönetimle, Erkan başkanım, Rıdvan başkanım bana çok iyi bir izlenim bıraktı. Teklifi severek, sevinerek kabul ettim, Bursa'da bulunmaktan çok da mutluyum. Bu insanlarla birlikte belirli hedeflere ulaşmayı çok istiyorum."

"TEK VÜCUT OLMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Çok iyi çalıştıklarının altını çizen Daum, şöyle konuştu: "Yüklemelerimiz çok fazla. 31 futbolcumuz vardı, doktorlardan bilgi aldık, 31 oyuncumuz da idmana çıkıyor, çok istekli çalışıyorlar. Birlikte olmak, birlikte hareket etmek, tek vücut olmak çok önemli bir şey. Yönetimimiz, basınımız ve taraftarımız bizimle birlikte olduğunda büyük işler yapacağımıza inanıyoruz. Taraftarımızın sevgisini kazanmak bizim için çok önemlidir."

Özlüce Tesisleri'nde bir haftadır çalıştıklarını hatırlatan başarılı teknik adam, şöyle devam etti: "Buradaki tesis Avrupa standartlarında bir tesis. Çok iyi şartlarımız var. Takımımız da çok iyi çalışıyor. Maalesef ilk maçımızda bir mağlubiyet almış olsak da grafik çizgimiz daha iyiye gidecek, çalışarak üstüne koyacağız. Yönetimimizden çok büyük destek alıyoruz, Ayhan Bey'den, Barış beyden çok iyi destek alıyoruz. Ben birkaç sene Türkiye'de çalıştım ama ben Sayın Erkan başkanımızdan çok pozitif enerji aldım, çok pozitif bir insan. Biz işimizi çok iyi yapmalıyız, onu da yapıyoruz. Son günlerde sabah 07.00'den akşam 10,00'a kadar buradayız, çalışıyoruz."

BUZ: DAUM ALMANLARA ATATÜRK'Ü ANLATTI, GURURLANDIM

Daum'un, "Ben Türkiye'yi çok seviyorum. Burası benim ikinci vatanım." demesi üzerine tercümanlığı yapan Yardımcı Antrenörü İrfan Buz, yaşadığı bir anıyı şöyle anlattı:"Almanya'da Almanların olduğu bir ortamda hocam Atatürk'ten bahsediyordu. Almanlar şaşırdı, 'Bu adam neden bahsediyor' diye. Ben orada gururlandım. Tamamen içten gelen bir olay. Hocamız gerçekten seviyor." dedi. Bunu üzerine Daum, "İnşallah iyi bir şey söylemişsindir" diyerek espri yaptı.

"HEDEFİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ MAÇI KAZANMAK, ŞAMPİYONLUK UZUN BİR SÜREÇ"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Daum, Bursaspor'daki kısa ve uzun vadeli planlarının sorulması üzerine şunları dile getirdi: "Kısa vadeli yapacağımız şey önümüzdeki maçı kazanmak. Bizim hedefimiz her zaman önümüzdeki maçı kazanmak olması gerekiyor. Kim olursa olsun, hangi rakip olursa olsun. Takımımız öyle hazırlayacağız, moral motivasyonu onlara vereceğiz. Şampiyonluk olayı büyük bir maraton. Onu önceden kestirmek zor. Maratonu da zaten ilk kilometrelerde kazanmıyorsunuz. Gerçekten enteresan ve uzun bir maraton bizi bekliyor ve kendimizi buna hazırlıyoruz. Bursaspor'un hedefi her zaman Avrupa kupalarına katılmak olması gerekiyor. Beni bilen insanlar zaten kafasındaki hedefleri tahmin edebilirsiniz.

"İLK ETAPTA TÜRK FUTBOLCULARA YÖNELİYORUZ"

Daum, transfer çalışmaları hakkında ise şu bilgileri verdi: "Transferle ilgili en iyi şekilde takımımıza katkı sağlayacak düşüncesiyle çalışma içerisindeyiz. Yabancı kontenjan sınırımız var onu da göz ardı etmemek gerekiyor. Ona göre transfer yapılması gerekiyor. Başkanımızın kadromuzda olan oyuncularla ilgili çalışmaları oluyor. Hedefimiz hep beraber transfer yapmak için transfer yapılmaması gerekiyor, mevcut kadrodan daha iyi olan futbolcu, bize katkı sağlayacak futbolcu transfer etmek. İlk etapta Türk futbolculara yöneliyoruz. Transfer döneminin sonuna yaklaştığımız için transferde kolay değil. Transfer sürecimiz iki hafta. Çalışmalarımız hızla devam ediyor."

"TAİWO TÜRKİYE'NİN EN İYİ SOL BEKLERİNDEN OLACAK"

Bursaspor'un mevcut kadrosunun sorulması üzerine Daum, "Şuan zaten elimizdeki kadro bu. Bunlarla taktiksel çalışmalarımız yapıyoruz. Zaten taktik esnek bir şeydir. Sistem olarak bu oyuncularımızla bu taktikleri yapmamız gerekiyor. Oyuncuların kalitesi burada çok önemli. Kalite ne kadar yüksek ise 4-5 sistem yada taktikle oynayabilirsiniz. Frey çok tecrübesi olan kaliteli bir kaleci. Renato, Taiwo idmanlarda çalışarak daha iyi yere gelecekler. Beklenti önemli. Bir futbolcudan ne bekliyorsunuz. Örneğin Taiwo, sol bek defans görevini tam yapmak ondan sonra artılara girmek, sıfıra inmek, orta yapmak. Kalite var. Ama ilk etapta beklediğim taktiksel disiplini, sol bek olarak görevini yapmasıdır. Taiwo çok potansiyeli olan bir oyuncu. O kıvama geldiğinde Türkiye'nin en iyi sol beklerinden birisi olacak. Renato da çok büyük bir profesyonel. Ama ne olursa olsun onların Bursapor taraftarını, Bursasporun ne olduğunu daha iyi anlamaları gerekiyor." diye konuştu.

"FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞLA BURSA'YA EMİN GELEMİYORDUK"

Bursa şehrinin gücüne dikkat çeken Daum, "Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın başındayken Bursa'ya geldiğimizde kendimizden emin olarak gelemiyorduk. Burası her zaman farklıydı. Her zaman Bursa'da zorlandığımızı hatırlıyorum. Bursaspor ayrıdır. Buraya geldim, maç izledim. Levent Kızıl'ı da tanıyorum. Bursaspor'u tanıyorum, taraftarı biliyorum. Bursaspor'un çok iyi bir alt yapısı olduğunu herkes biliyor. Bursaspor alt yapısından yetişen genç sayısı başka bir kulüpte mevcut mu, zannetmiyorum. Buradaki potansiyel çok iyi. Birkaç tane genç arkadaşımız var. Onlara takımda şans vermek istiyorum. Onları da görmek istiyorum." şeklinde konuştu.

"FATİH TERİM GETİRİLEREK ÇOK İYİ BİR İŞ YAPILDI"

Daum, bir gazetecinin, "Türk Milli Takımını ve Fatih Terim'in Milli Takımın başına geçmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: "Son 10 seneye bakıldığı zaman, Şenol Güneş'le, Fatih Terim'le çok büyük başarılar elde eden Türk Milli Takımı maalesef bu dönemlerde bunu yansıtamadı. Bence ne olursa olsun, Milli Takımda oynayan oyuncular çok kaliteli. Çok potansiyeli olan bir takım olduğunu düşünüyorum. Eğer doğru işler yapıldığında Milli Takımın iyi işler yapabileceği ve bu kaliteye sahip olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim çok iyi bir arkadaşım benim. Bence çok iyi bir iş yapıldı kısa vadede, tebrik ediyorum."

 

    • RadiKaL  
    23 Ağustos 2013 | 16:43
    Beyler Fatih Terim Akşamları Taksiye Çıkcak Diyolar Dorğru mu ?
    • ölümüne bursaspo  
    23 Ağustos 2013 | 11:55
    fenerbahçeli olan levent kızılı tanıması gayet normal.. transfer yapılmazsa fatih terim gelse hilbir şey deişmez.. tek değişen yönetim olacak bu gidişle
    • balıkesirli  
    23 Ağustos 2013 | 11:22
    1 hafta daha geçti transfer yok bu nasıl iş anlamadım
    • BS#5  
    23 Ağustos 2013 | 10:56
    Kendi sistemini ve Alman disiplinini takımda oturtana kadar sıkıntı çekeceğiz ama sonra iyi bir şeyler çıkacağını umuyorum. Zaten buda Daum'un çok getirilmesinden kaynaklanıyor.Yönetimi Daum'u getirerek iyi bir şey yaptı ama ligin başlamasına 3 gün kala oldu. Şu takım kamp dönemini Daum'la geçirmiş olsaydı birçok taş yerine oturmuş, UEFA yolunda emin adımlarla yürüyor olabilirdik.
    • RADİKAL  
    23 Ağustos 2013 | 10:46
    ben daum'un profesyonel olduğuna inanıyorum. yönetimin yaptığı tek güzel hareket bence..

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR