KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Cas'ta dava kazanan ilk avukat

30 Haziran 2012 | 12:19

6 yorum

11079 okunma

Bursaspor'un hukuk işlerinden sorumlu üyesi Öztürk yazıcı Türkiye'den CAS'ta dava kazanan ilk avukat oldu.

UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa Kupaları'ndan bir yıl men cezası alan Bursaspor, kararı CAS Mahkemesi'ne taşımıştı. Yeşil beyazlı kulübün görülen davasının ardından 1 yıl Avrupa'dan men cezası kaldırıldı. 250 bin Euro'luk para cezasını onayan CAS, Bursaspor'un Avrupa'ya yelken açması için önünde hiçbir engelin kalmadığını açıkladı. Yeşil Beyazlılar CAS'ta dava kazanan ilk Türk takımı olarak tarihe geçti. Davaya katılan ve 3 meslektaşıyla birlikte kulübü savunan Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Öztürk Yazıcı da CAS'ta dava kazanan ilk Türk avukat oldu.

16 SAAT PROVA

Bursaspor'un CAS'ta görülen davasıyla ilgili detaylar da öğrenildi. Başkan İbrahim Yazıcı, Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Öztürk Yazıcı'nın katıldığı dava öncesi, Öztürk Yazıcı 3 avukatla birlikte ilki Cenevre ikincisi Lozan'da toplam 16 saat duruşma provası yaptı.

OYALAYICI DEMEÇLER VERİLDİ

Bursaspor'un, CAS sürecinde davaya zarar vermemesi ve başka takımların dosyasıyla paralellik yaşanmaması için oyalayıcı demeçler verildiği, 15 günde iki klasör evrakı Avrupalı hukukçularla oluşturulup, hakemlerin atanmasını sağlayıp, duruşma gününün verilmesini sağladıkları belirtildi.

5 BUÇUK SAAT DURUŞMA

CAS'ta görülen duruşmanın 5 buçuk saat sürdüğü ve davaya Öztürk Yazıcı ile birlikte 3 avukat, Başkan İbrahim Yazıcı, Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Öztürk Yazıcı katıldı. Yeşil beyazlılar alt belge ve dayanaklarıyla 120 başlık açtı. Davaya 4 UEFA avukatı katılırken, Alman, Hollandalı ve İngiliz profesör seviyesinde 3 hakem izledi. Yeşil beyazlılar zorlu davadan istedikleri sonuçla çıkarken, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Yazıcı da CAS'ta dava kazanan ilk Türk avukatı olarak tarihe geçti.

 

    • vedat akcakoca  
    01 Temmuz 2012 | 06:27
    H. dindar takim uefadan men edilse idi kina yakardin sanirim. Adamlar Dünyada bir ilki gerceklestirdi. Uefa yi ifrit ettiler ve sen kücük görüyorsun bu basariyi. Bu Dava sayesinde Bursasporun maclarina hakem atarken bile uefa ince eleyip SIK dokuyacak. Cünkü artik Bursaspordan korkuyor UEFA. Korktugu icin Bilmem neresine biber sürülmüs gibi bas bas bagirdi.
    • Vedat Akcakoca  
    01 Temmuz 2012 | 05:59
    Bu federasyon baskani Türkiyenin basina cok corap örecek. Hayirlisi olsun.
    • Pepe  
    30 Haziran 2012 | 18:25
    Lan nasıl bir milletiz biz ya onun görevi bu haberlik ne tarafı var cünet çakırda sanki dünyada ilk maçı yöneten hakem gibi haberleri yaoılıyor inanın başka milletler bu halimize gülüyodur. Adamlar avrupa şampiyonu oluyor cüneyt çakıra yapılan haber kadar haber yapmıyorlar. Gülüyorum sadece
    • pntcrl  
    30 Haziran 2012 | 13:10
    eğitimine ağzına yüreğine sağlık emeğinize sağlık
    • cesur texas  
    30 Haziran 2012 | 12:41
    h.dındar sana katılmıyorum bence her bırımıyle Bursaspor bır butundur taraftarıyla futbolcusuyla aşcısıyla ve hukukcusuyla belkı o adam olmasa bız suan avrupa kupalarında mucadele etmıs olamayabılırdık,tamam cok ıyı bır transfer polıtıkamız yok ama avrupa kupalarına gıtmemızın verdıgı gazla tarnsferde daha ıyıyı yakalamayı calısacaklardır dıye dusunuyorum
    saygılar
    • h.dindar  
    30 Haziran 2012 | 12:27
    Bursaspor avukatlık bürosu değil,reklam yeri hiç değildir.öztürk bey görevini yapmıştır tebrik ederiz,fakat bize dava kazanacak hukuçu değil maç kazanacak futbolcu lazım,biraz bu işlere kafa yorsalar iyi olur.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR