KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Bursasporumuz 91 - 76 Konyaspor

30 Mart 2019 | 20:16

1 yorum

6467 okunma

Türkiye Basketbol Ligi'nin 25. Haftası'nda evinde Konyaspor'u 91-76 mağlup eden Bursaspor Basketbol şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştı.

Maça birlikte oynama alışkanlığını yansıtarak başlayan Bursaspor, geçiş hücumu fırsatlarını iyi değerlendirdi; yarı sahaya kalındığında ise uzunları İzzet Türkyılmaz ve Dejan Borvnjak ile fark yarattı. Çeyrek boyunca iç-dış dengesini iyi ayarlayan ev sahibi ekip, hücum ribaundları dışında opsiyon üretmekte zorlanan rakibi karşısında ilk 10 dakikayı Mehmet Özdoğan'ın art arda iki üçlüğüyle kapattı: 28-18

Konyaspor ikinci çeyrekte üst üste gelen top kayıplarıyla ritmini iyice kaybederken Bursasoor topa doğru yön verip hücum süresini verimli kullanarak boş atışları bulmayı başardı. Devre arasına ilk yarı boyunca küçük bir hücum resitali sunan Bursaspor'un 19 sayılık üstünlüğüyle gidildi (50-31).

İkinci yarıya Marcus Hall'un önderliğinde tempoyu arttırma niyetiyle başlayan Konyaspor, rakibinin dengesini bozmayı kısa sürede başardı ve Jackie Carmichael'ın da devreye girmesiyle fark 6 dakika sonunda 8'e indi. Koç Arda Vekiloğlu'nun molasının ardından faul çizgisine daha sık giden Bursaspor yayın gerisinde aynı etkiyi gösteremeyen rakibi karşısında farkı yeniden açtı ve son çeyreğe 72-54 önde girdi.

Son 10 dakikada iki taraf da rahat bir görüntü çizdi ve kolay basketlerle üstünlüğünü korumayı başaran Potanın Timsahları karşılaşmayı 91-76 kazandı.

Bursaspor: Mehmet Özdoğan 26 sayı (6/10 üçlük); Dejan Borovnjak 16 sayı (9/9 serbest atış), 5 ribaund; Can Özcan 11 sayı, 6 ribaund, 5 asist; Recep Doğrusöz 11 sayı

Bursaspor Basketbol gelecek hafta gideceği Manisa deplasmanından galibiyet çıkardığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek.

 Bursaspor.org.tr

    • Isimsiz  
    31 Mart 2019 | 09:30
    Super lige ciktik. Yalniz seneye ligde kalabilmek icin en az 15 milyon tl lazim. Federasyon 1 milyon euro civari para veriyo. Sponsor bulmamiz lazim. Kombine satalim. Birde bu salonda degil yeni tofas salonunda mac yapmamiz lazim. Bu salon 2500 kisilik havalandirmasi yok sadece cikmak icin tek kapi var. tofas salonu 6500 kisilik hem gelir ederiz hem daha cok baski olur.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR