KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Borçlar azaldı!

09 Eylül 2016 | 19:58

14 yorum

7953 okunma

Olağan Divan Kurulu Toplantısı Merinos Atatürk kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çoğunluğun aranmadığı Divan Kurulu toplantısına 55 Divan Kurulu üyesi katıldı.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız İdris Sevinç konuşmasında 15 Temmuz'da yaşananların ardından Bursaspor yönetim kurulunun sergilemiş olduğu tavırdan dolayı tebrik etti. Sevinç, " Çok büyük belalarla karşılaşma noktasındayken milletimizin, medyamızın ve idaremizin vatan ve millet sevgisi tankların önüne geçmiş, şahadet şerbeti içmek için milletimiz birbiriyle yarışmış ve şükürler olsun ki bugüne gelinmiştir. Tüm kuruluşlar gibi Bursaspor'umuzda üzerine düşen katılımları gerçekleştirmişler ve bu katılımların dışında da en güzelini stadyumda netice hoş olmasa da taraftar ve yönetim olarak hazırlanan güzel bir tablo ortaya çıkarıldı. Şehitlerimizin tamamının ismini okudular. Her zaman iftihar ettiğimiz Bursaspor taraftarı Adana deplasmanına giderken Niğde'ye uğrayarak Ömer Halisdemir'i kabri başında yad ettiler. Bunu düşünüp, gerçekleştiren taraftarımızı da kutluyorum. Geçen süre içerisinde malum federasyonlarda seçimler yenilenmiş ve kulüp başkanımız Ali Ay Kulüpler Birliği yönetim kuruluna seçildi. Kendilerini kutluyoruz. Geçen toplantımızda Vakıfköy'deki sahalara vefa örneği olarak 5 kulübün isminin verilmesi istenmiştir. Bununla ilgili kendilerine yazı yazdık. Bilgi verilirse memnun oluruz. Son günler PFDK'nin ayırımcılığını kınamamak elde değil. Kulübümüze ceza veriliyor. Başkana ceza veriliyor. Yıllardır şike ile ilgili konuşulduğu halde taraftarımızın açmış olduğu ufak bir pankart nedeniyle ceza alıyoruz" dedi.

Divan Başkanlık Kurulu Genel Sekreteri Av. Haluk Sivri, Tüzük komisyonunun yapmış olduğu çalışmalar hakkında Divan Kurulu üyelerini bilgilendirdi.

ADEMOĞLU: " BU TAKIMIN ETRAFINDA KENETLENELİM"

İkinci Başkanımız Ali Ademoğlu Divan Kurulu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün buraya gelirken güzel haberler ile geldik. Mustafa Bozbey, Mustafa Dündar ve Recep Altepe Başkanımızdan güzel haberler aldık. İlerleyen günlerde sizlere takdim edeceğiz. Başkanımız bizimle birlikte değil. Hakkımızı ve haklılığımızı savunmanın suç sayıldığı bu dönemde kendisine hak mahrumiyeti cezası verildi.

Lafı hiç uzatmadan, bükmeden aklımızdan geçen neyse, yüreğimizden geçen neyse bunları sizlerle paylaşmak için karşınızdayım. Bursaspor deyince ilk akla gelen şey nedir? Bursaspor eşittir futbol takımı değil mi...Denklemi böyle kurduğunuzda, başarı ya da başarısızlığın kriteri, sahada aldığınız sonuçtur. Sahanın dışında yaptıklarınız, en fazla şu anda bu salonda kaç kişi varsa, o kadar insanı ilgilendirir. Ancak biz yöneticiler olarak, olaya böyle bakamayız.. Takım maç kazanıyorsa doğru işler yapıyoruz, eğer kaybediyorsa yanlış yoldayız dersek, aynı bundan önce olduğu gibi ne hesabı doğru düzgün yapabiliriz, ne de kulübü borç batağından kurtarabiliriz. Bursaspor'un dünyası, sadece 70'e 120 metrelik oyun alanı değildir değerli divan. Bu alanın dışında bir hayat var. Ve bu hayat, saha içindekinden daha acımasız. Bizim kimseye şirin gözükmek gibi bir kaygımız yok. Bizden politika yapmamızı kimse beklemesin. Neysek oyuz. 8 aydır her divan toplantısında sizlerin önüne bazı rakamlar koyuyoruz. Niye yapıyoruz bunu... Sabah akşam elimizdeki mali tabloya bakıp, Bursaspor'un borcunu görünce mutlu olduğumuz için mi? Hayır... Taraftarımız, camiamız, Bursaspor'u sevenler ne durumda olduğumuzu görsünler, neyin mücadelesini verdiğimizi anlasınlar, beklentilerini ve hayallerini ona göre oluştursunlar. Üstüne basa basa söyledik. Önceliğimiz ekonomik yapıyı düzeltmek dedik.

Bunu yaparken ligden çekilecek halimiz yok. Bütçemize uygun bir takım kuracağız, bu sezon bir geçiş yılı olacak dedik. Sabır istedik, destek istedik. Ama açık söyleyeyim; Bursa'dan beklediğimiz katkıyı maalesef göremedik.

Önemli olan sadece takım başarısı değildir. 6 sene önce şampiyon olmuş kulübün bilançosu bu mu olmalı? 300 milyon borçla, ödeyemediğin futbolcu alacaklarıyla, piyasaya onca borcun varken, üstelik boynunda bankaların kredi ipiyle gezerken, bizi Avrupa Kupaları'na alırlar mı sanıyorsunuz?

Değerli divan, hayal aleminde yaşamayalım. Rakamlar artık futbolun ta kendisidir. Eğer biz gelirlerimizi arttırıp, ödemelerini gününde yapan bir kulüp olursak, hiç kimsenin kuşkusu olmasın, en kral takımı biz kurarız. Bunun için ben 10 yıl bekleyin demedik ki? Bu telaş niye, bu sabırsızlık, bu öfke niye, anlamakta güçlük çekiyoruz. Daha ligin ikinci haftasında herkes barut fıçısı. Takım sahaya çıkmadan maçı kaybetmiş bir psikolojiye sahibiz. Kazanacağız, kaybedeceğiz...Bazen mücadele hoşumuza gitmeyecek... Bazen hata yapacağız...

Ama 10 yıl değil değerli divan, biz bir yıl sabır istedik. Eğer bu kaybetmişlik duygusuyla hareket edersek, oyuncuların kim olduğunun, hocanın kim olduğunun, başkanın kim olduğunun hiçbir kıymeti harbiyesi kalmaz...

Biz gökten zembille inmedik. Biz de tribünlerin içinden geldik Bizim en büyük özelliğimiz, 'ölüyü bile canlandıracak taraftara' sahip oluşumuz değil miydi arkadaşlar. Şimdiyse canlıyı öldürmeye çalışır gibi bir hava var.. Hocaya inanmayanlar olabilir, oyuncuyu beğenmeyenler olabilir...

Ama sevgili divan, sezon başladı. Ne olur artık bu tartışmaları bir kenara bırakalım ve bu takımın etrafında kenetlenelim. Kağıt üstünde harika duran ve aynı zamanda pahalı bir takımın geçen yıl bize yaşattığı ızdırap ortada. Başarının bir kaç tane anahtarı vardır ve en önemlisi de beraberlik, inanmışlık ve dayanışmadır. Ama sevgili divan biz daha ikinci haftada, bu anahtarı denize atmaya kalkıştık.

Buradan bütün camiaya sesleniyorum. Forma bizim onurumuzdur... Bursaspor forması giyen de bizim evladımız. Bir baba, evladını ıslıklamaz, yuhalamaz, moralini bozmaz. Elbette eleştirir, elbette kulağını çeker ama küsmez, sırtını dönmez, kucaklamasını bilir. Bunu defalarca ispatlamış, bunu dosta düşmana defalarca göstermiş Bursaspor taraftarına da bu yakışır. Yıkılmış bir binanın altında kalan Bursaspor'u, o enkazın içinden çıkarmaya çalışırken, bize transfer yap, hocayı gönder diyenlere sesleniyoruz...

Bunu tek başımıza değil, bu tehlikeyi fark edip, bizimle birlikte enkazdan betonları kaldırmaya çalışan taraftarımızla, bizimle işbirliği yapan sponsorlarımızla, reklam verenlerimizle birlikte söylüyorum; Sosyal medyayı manipüle eden, kendi oyuncusuna, hocasına, başkanına buradan hakaret edenlerin yakasına hep birlikte yapışın. Onları bu söylediklerine pişman edin.

Biz kazazedeyi sağ salim kurtaralım diye uğraşıyoruz, onlar daha enkaz kalkmadan, takım elbise giydirin diye baskı yapıyorlar. Enkazdan elbirliği ile çıkaralım, emin olun en güzel kıyafetleri giydiririz. Bayramdan sonra kurucu 5 spor kulübünün ismi Vakıfköy'deki sahalarımıza verilecek"

FATİH PULAT: " KÜÇÜLMÜYORUZ AKSİNE ZIPLAMA YAPMAK ÜZERE BİRAZ EĞİLİYORUZ"

Kulübün mali konuları hakkında Mali Asbaşkanımız Fatih Pulat söz aldı. Fatih Pulat şu açıklamayı yaptı;

Şimdi yine bizim ritüelimiz haline gelen, rakamlar konusunda size son derece sade ve net bilgiler vermek istiyoruz. Devraldığımızda toplam futbolcu alacakları net olarak 46 milyon 566 bin Euro'ydu... Şu anki oyuncu kadromuzun alacağı rakam ise 33 milyon 695 bin Euro'dur..Yani biz takım maliyetinde net hesaplama üzerinden yaklaşık 12 milyon 870 bin Euro bir tasarruf gerçekleştirdik. Bu arada oyuncuların maç başı alacaklarını hesaba katarsak, bu tasarruf 1,5 milyon Euro daha artmış olacak.

Bu konuyu biraz daha açmak gerekirse, bizim dönemimizde yaptığımız transferlerin toplam bonservis ve kiralama bedeli 350 bin Euro'dur.Biz devraldığımızda ise kulüplere kiralama ve bonservis bedeli olarak 4 milyon 350 bin Euro ödememiz gereken borç vardı. Bizim ilave ettiğimiz 350 bin Euro ile birlikte ortaya çıkan toplam 4 milyon 700 bin Euro borcun, 3 milyon 50 bin Euro'sunu ödemiş olduk.Bunun yanısıra geçmişten kalan menajer borcu ise 3 milyon 25 bin Euro'ydu. Bizim yaptığımız transferlerin toplam sözleşme bedelleri 17 milyon 475 bin Euro iken bu transferlere ilişkin yapılan menajerlik anlaşmalarının bedeli de 942 bin 312 Euro'dur ve bu bedel üç sezon içinde ödenecektir. Ve hâlihazırda menajerlere kalan toplam borcumuz 2 milyon 700 bin Euro'dur. Gelelim kredi borcuna...

Göreve geldiğimizde devraldığımız toplam kredi borcu yaklaşık 69 milyon Türk lirasıydı ve bu borcun bir kısmı ipotekliydi. Şu anda ise bankalara hiç bir ipotek olmadan, yaklaşık 78 milyon Türk lirası borcumuz bulunmaktadır. Şimdi kredi borcunda bir miktar artış olduğunu sizlerde fark ediyorsunuz.

O konuyu da açıklık getirelim. Reklam ve sponsorluklarla ilgili sözleşmelerimizle birlikte, futbolcu satışından elde ettiğimiz bonservis gelirleri de dahil olmak üzere, kullandığımız kredilerin yaklaşık 10 milyon liralık kısmı çek ve senet karşılığı olup, tahsil edildiğinde toplam borcumuzun 10 milyon liralık kısmı kapanacaktır. Bu arada 8 ayda ödediğimiz toplam 13 milyon 500 bin liralık faizin de bu artışta önemli bir rolü olduğunu belirtmek isteriz. Ancak artışın asıl sebebi, 8 ayda ödediğimiz yaklaşık 115 milyon liranın bir kısmının ne yazık ki kredi enstrümanı ile karşılanmış olmasıdır. Bu arada sponsorluk sözleşmeleri ve futbolcu satışından doğan gelirlerimizin yaklaşık 10 milyon TL'lik kısmını da henüz kullanmadık. Neticede göreve geldiğimizde devraldığımız 291 milyon liralık borcu, yaklaşık 40 milyon lira düşürmüş bulunmaktayız Yani biz hedeflerimiz doğrultusunda, size söz verdiğimiz gibi borcumuzda bir azalma sağladık ve Bursaspor'u borcunu aksatmadan ödeyebilen ve hatta ödemeler noktasında neredeyse günü yakalamış bir kulüp haline getirdik. Bu arada size müjdeli bir haberimiz var. Toplam borçtaki bu düşüş sırasında, gayrimenkul satışımız söz konusu olmadığı gibi, ikinci bir benzinlik arsası daha alınmış olup, 6 aylık bir süre içinde yaklaşık 25 milyon liralık bir değere sahip yeni bir mülkümüz olacaktır. Biz 122 Milyon liralık vergi borcu için görüşmeler sonucunda borcumuz 7.380 bin TL olarak revize edildi. Şu hususu özellikle ifade ediyorum. Biz devletin çıkarmış olduğu vergi yapılandırma kanunu çıkmadan önce işlemi gerçekleştirdik. Zamanla yarışarak yaptığımız çalışma neticesinde 10 milyon TL'lik yükten kurtulduk. Bursaspor'un üzerinde yıllardır Demokles'in kılıcı gibi duran olaydan başarıyla sıyrılmış olduk.

Bursaspor'un 18 tane locası satıldı. Yaklaşık 6.5 milyon dolarlık bir rezerv var. Başkanımız bu yıl geçiş yılı derken herhangi bir küçülme anlaşılmasın. Aksine biraz eğilerek zıplayacağız. Şirketleşme huşunda ilk adımımızı attık. Öz sermayesi yaklaşık 350 milyon TL olan bir şirket olacağız. Bunu nasıl yapacağız. Mevcut stadyumumuzun kiralama süresini uzatacağız. Bu bize ciddi bir büyüklük sağlayacak. Halka arz konusu var. Ciddi anlamda bir çalışmayla halka arzı başarıyla yönetirsek kulübe 200-250 milyon tl akış yaratabiliriz. Artık dernekleşmeden ziyade kurumsal bir anlayış ortaya koymamız gerekiyor. Danışmanımız çalışmaya başladı."

 Bursaspor.org.tr

    • ali ayci  
    11 Eylül 2016 | 00:48
    cahilsiniz bu adamin kiymetini bilmiyorsunuz sizi düzen baskan olmali borc batagindaki takimdan iyi transfer bekleme odeyemicegin rakamlar bunlai
    Hala yapilan transferden bahsediyosun bedava onlar
    • fato  
    10 Eylül 2016 | 14:13
    -3
    geliri arttıramadığınız için saçmasapan adamları topladık neyin övünmesidir bu?hani o paralara daha iyisi de alınırdı ya bu da bilgisizliğinizden!nereden tutsan elde kalıyor tek tek gideceksiniz!
    • tankut  
    10 Eylül 2016 | 12:54
    bölükbaşına tapanlar seni de satarlar fazla boş yaptın ali dedeeeee!eğilerek zıplayacağız demişsin merak etme hoplayıp zıplama konusunda sıkıntı yok bu kazmalarla çooook hoplayıp zıplatılırız.alanya kadar olamadık.yıldız manyağı değilim ama yeşil Bursaya bile alınmayacak adamları alıp kar ettik diyorsan Bursasporun kalitesini düşürürsün.herkes transferin şifresini çözdü.bir de bize bakın.aldıklarımızdan aldığımız verim ortada.bu lig bitmez aga.desteğin baba toriklisini versek bu döküntülerden cacık olmaz.kapasite yok aten ali ay kendi dedi kapasitesiz diye.hala neyi tartışıyoruz.
    • ercüment  
    10 Eylül 2016 | 12:48
    bir zamanlar recep düzenbazına eleştiri getirdiğimde herkes cephe almıştı bana anlamaları epey geç olmuştu sonra adamın geldiği durum ortada.şimdi de ali ay fanatikleri piyasada.şakşakçılık hat safhada.klişe bir açıklama yapmış ali moon kadroya güveniyormuş da yakında utanmadan takviyeler gelir.benzinlik şirketleşme bla bla ortada kaçan galibiyetler ve paracıklar görülmüyor.Bursaspor yazıcı döneminde şampiyon olduğunda en fazla geliri sağladı tarihinde.Bursa gibi lafta destek verenleri olan bir kulüp başarıdan başka yolu yok.siyasiler seçim zamanı varlar ama parasal anlamda sıfırlar.iş adamları da öyle anca üçüzlere yalaklık yaparlar.şurada maça gelmeyenleri suçlayanlar bile siyasiler ve iş adamları kadar iki yüzlüler.ben berbat bir takım izlemek istemiyorum.acınacak durumdayız.üçüzleri de tutmam ama Bursasporu da bu hallerde seyredemem.çünkü futbolu biliyorum bu takım meşale değil yangın çıkarsan ruhu yok.öyle izliyorlar adam kaçırınca adana bile dikkatli olsa fark atardı.yanlış transferler yapıldı.kazma kaynıyor kulüp.bence pttye doğru ilerliyoruz eksiler bile kurtaramayacak takımı!
    • nedim kıllı  
    10 Eylül 2016 | 12:38
    çok yakında seri eksiciler ya sıvışır ya da farklı nick ile taban tabana zıt yorumlara başlarlar.bazıları masal dinlemeyi çok seviyor sıvaz hastası bunlar.borç bitmiş de kadroya güveniyormuş da saha başarısı önemli değilmiş de!yazıcı ne diyordu ben tabelaya bakarım arkadaş!bir de ali aya bakın kalite farkını görün.bir boksör düşünün maç boyunca en fazla yumruğu atmış maçı domine etmiş maç sonunda bir yumrukta nakavt olmuş ki biz domine bile etmeden rezil olacağız.seyirci desteği ile başakşehire kavurma olduk resmen.karşınızdaki eleştirenleri hem de düzgün eleştirenleri üçüz sevdalısı ilan etmeden önce dönekliğinizi irdeleyin tam bizanslı hareketi de ondan şey ettim.herifçioğulları maça geliyormuş da gören de şampiyonluklarda koşuyoruz sanır hem biz eleştiri getirenler gelmiyor mu nereden biliyorsun çok ahmak var çooook!

    ali dede bu kafa ile birkaç maç sonra hamza ile yollanır.bakmayın kuzu gibi meeleyenlere.batalla dışında adam yok takımda.tasarruf modu dediği şey şark kurnazlığı sat bakalım aldığın çöpleri kim alıyor.madem kar ettin nerede sane nerede furkan ismail dediğin adam adam kaçırıyor kovalamıyor.bilal berbat ötesi 8 numara olarak ne koşu yapabilecek güçte ne de gol atacak durumda.serdar desen hantal ve kazma.eeeee nerede kar?parasızlık değil iş bilmezliktir bu!akhisar karabük daha az paralara kimleri aldı helal olsun bizden üst bitirseler haklarıdır.

    boş laf hepsi boş sportif başarı olmadan sabır da bir yere kadar.ptt ligine düştükten sonra ne sen kalırsın ne hoca!tek galibiyet kaç para şimdi izleyip görün her mağlubiyet sonrası kayıpları ve de iki yüzlüce eleştirileri!çok fırıldak var çok!

    not:umarım admin bazı yorumları sansürleyip bağlamından çıkarmaz.kendi fikirlerini yansıtan yorumları hakaret bile olsa yayınlayıp uymayanları hakaret olmamasına rağmen kısmen silip yayınlıyorsa ya da hiç yayınlamıyorsa sitedeki kalite de azalır.ergen sitesi olmak istemiyorsanız biraz hakkaniyetli olun.
    • Metin D.  
    10 Eylül 2016 | 10:44
    1.Adam sanki ulusa sesleniş yaptı. Divan kurulu toplantılarının genel konusu zaten klüp ekonomisi adam anlatacak zaten.
    2. Adamlar her başarısızlıkta ipi çekilircesine eleştiriye maruz kalıyor kendini savunma ve yaptıklarını söyleme adına borçlar hep dillendiriliyor.
    3. Transferde yönetimi banka olarak düşünün. Futbolcuyu isteyecek olan Hamza hoca. Diyebilirsiniz ki futbolun içinden gelmiş biri yönetimde olsun,tranfer komitesi iyi kurulsun da bu adamlar listeyi seçim öncesi sunuyor beğenmiyorsan seçme.
    4. Sen TFF yi, stadı bahane et maç seçerek destek ol sonra burda atıp tut hakkın varmış gibi.

    Okuyacağınızı bilsem destan yazarım da klavye delikanlılalırı ile aynı kefeye koyarlar beni de.
    • FiGO  
    10 Eylül 2016 | 08:27
    -4
    Taraftar sıkıldı bu borç edebiyatından. Tamam anladık kulübün borcu var ve sen çok çalışıyorsun. Kimse sana yalvarmadı gel başkan ol diye bilerek aldın kulübü. Ha bilmiyorsan Selim'e sorsan anlatırdı, anlattı da kongrede. Yeter artık harbiden kabak tadı verdi bu borç muhabbeti!
    • mususi  
    09 Eylül 2016 | 23:23
    -4
    para yok diye bas bas bağıran yönetimin Sane, Furkan gibi henüz sahada bile görmediğimiz adamlar alması çok büyük soru işareti. Ben şahsen başarılı bir yönetim olarak görmüyorum kendilerini. Hiçbir ek gelir yaratmadılar, sadece siyasetçilere sevimli görünüp vergi borcunu filan indirdiler. O kadar, ötesi yok. Başkan kendi cebinden 10 milyon hibe vermiş. Zamanında tüpçü de Jimnastik'e 50 milyon vermişti. Yani bunun pek bir anlamı yok, faiziyle alıyorlar paralarını eninde sonunda. Belki de kötülük ediyorlar uzun vadede.

    Trabzon 50 oyuncu göndermiş sezon başı, bizimkiler göndereceğiz diye açıkladıkları Traore, Necid gibi adamları gönderemedi. Mert ve Faty bile listedeydi onlar da kaldı. Şu an görevi bıraksalar sportif açıdan eksiklikleri hissedilmez. Oyle bir yönetim.
    • Omer  
    09 Eylül 2016 | 21:43
    diğer yönetimlerin cezasını cek . Borcu azaltmaya çalış karşında anlamayanlar ordusu ile karşılas. Insallah bu işten vazgeçemezsiniz yoksa sonumuz ordu Mersin olacak
    • Yeşil79  
    09 Eylül 2016 | 21:40
    kim borca soktuysa gidin ondan tahsil edin bu taraftar fiyasko futbolcu izlemeye mecbur değil
    • Eser  
    09 Eylül 2016 | 21:40
    Valla helal olsun Beşiktaş'ın borcu dün açıklandı 1.3 milyar TL rakama bak diğer 3 büzükler de farklı değil Bursaspor böyle giderse ilerde gerçekten büyük başarılar yakalar hatta Porto gibi para kazanır hale gelir lütfen sabır beyler ..
    • BayBursaspor  
    09 Eylül 2016 | 21:30
    21
    Söylediklerinizde %100 haklısınız ve başarılısınız başkan ve yönetim kurulu.Ama aynı başarı saha içinde gelmeyince ortaya malesef olumsuz bir hava çıkıyor ve ne yazık ki bizim taraftarda sabır denen şey bitme noktasında. Bu sizin suçunuz değil diğer 2 yönetimin kredileri su gibi tükettiği için.
    • Fgh  
    09 Eylül 2016 | 20:47
    İyi güzel de sayın başkanım sportif başarımiz ne olacak borcumuz bitti varsayalım ama avrupaya gidemiyoruz ve ligde de başarısız ozaman ne yapacağız
    • pablo10  
    09 Eylül 2016 | 20:24
    nasıl ya borç 40 milyon düşmüş serdar aziz 4.5 milyon euro 14 milyon dzuzdcak 3 milyon euro 10 milyon bunların 2018 yılına kadar alacakları sadece 40 milyon 2 futbolcudan nasıl yani sponsorluklar gelirler formanın heryerinde sponsor var.o 297 milyon tl borcun içinde futbolcuların kontrat sonuna kadar alacağı para var.silinen 100 milyon vergi var.hala anlamadım nasıl 40 milyon azaldı borcumuz..

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR