KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Bizi resmen titrettiler"

11 Eylül 2012 | 09:34

19 yorum

12847 okunma

OLAY Spor'a konuşan Musa Çağıran, Bursasporlular'ın gönlünü okşayan sözler sarf etti. Çağıran, 'Ben Galatarasay'da da oynadım. Ancak buradaki arkadaşlığı, sevgiyi hiç bir yerde görmedim. Eşime de söylüyorum futbolu Bursaspor’da bırakmak istiyorum.' dedi.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın bu sezonki gözdesi o… Geçen sezon transferin son gününde Sercan Yıldırım’ın transferinde takas yapılarak Galatasaray’dan gelmişti… Aslında en büyük hatasını, kendisini de defalarca söylemişti; Altay’dan sonra Galatasaray’a gelmek olarak gösteriyordu… Geçen sezon pek faydalı olmadı ama bu yıl hem kamp döneminde hem de oynadığı maçlarda eski formuna dönüş sinyalleri verdi… Ertuğrul Sağlam, onun formuna hayran kalıp, Adem Koçak’ı gözden çıkardı. Kimden mi bahsediyoruz, tabii ki Musa Çağıran’dan… Kendisiyle dün, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik… Tüm sorularımıza samimiyetle cevap veren Musa’ya, röportajımız esnasında eşi de katıldı… Ortaya hem bu güzel fotoğraflar, hem de Bursasporlular’ın içini rahatlatan şu sözler çıktı:
 
’HER ZAMAN İŞİME BAKTIM’
 

“Bu sezon iyi bir çıkış yakaladım. İnşallah devam eden ve Bursaspor’a faydalı olurum. Eğer buradan gideceksem de faydalı olup gitmek isterim. Yani kulübümün menfaatlerini düşünürüm. Bir çok kulüpte bulamadığım ortamı Bursaspor’da buldum. Arkadaşlık, takım, tesis, taraftar açısından her şey mükemmel burada. Takımdaki rekabete gelince, tabii ki olacak. Sonunda hocamızın tercihine saygı duymak zorundayız. Geçen sezon oynamadığım zamanlar olmuştu. Çıkıp bir şey demedim. Her zaman işime baktım. Bunun meyvelerini de almaya başladım.”
 
’YENİ BİR SERİ LAZIM’
 
“Bence çok iyi bir takımız var. Şampiyonluğa oynar. Hemen hemen her mevkinin alternatifi var. Hem de yetenekli isimler. Milli takımlarında oynuyorlar. Hocamız gençlerin de önünü açmaya çalışıyor. Bu kadronun başarıyı getireceğine inanıyorum. Sezon başında iyi bir çıkış yakaladık. Tabii kötü bir dönem de yaşadık. Milli maç arasının bize iyi geldiğini düşünüyorum. Karabük maçıyla yeni bir seri yakalamak istiyoruz. Ben bu sezon şampiyonluğu kovalayacağımıza ve inanırsak da olacağımızı düşünüyorum.”
 
’BİZİ RESMEN TİTRETTİLER’

 
“Taraftarlarımız için de bir şeyler söylemek istiyorum. Twente maçını tüm Türkiye gördü. Ben 6 yıldır profesyonel olarak Türk futbolunun içindeyim. Hiçbir yerde böyle bir taraftar görmedim. Çok ateşli ve istekliler. Bizi de ateşliyorlar. Bizi resmen titretiyorlar. Her zaman bizim yanımızda olup, inansınlar. Onların yüzünü kara çıkarmayız. Amacımız bir. Bursaspor’u en iyi şekilde temsil edip en iyi yerlere taşımak. Taraftarımız destek verecek, biz de o desteği karşılıksız bırakmamak için tüm gücümüzü yansıtacağız.”
 
’SOYUNMA ODASINDA KİMSEDEN ÇIT ÇIKMIYORDU’
 
Musa, UEFA’dan elendikleri Twente maçından sonra yaşadıklarını bu sözlerle anlattı.
 
UEFA Avrupa Ligi’nde çok yaklaştıkları gruplara Hollanda’da havlu atmanın üzüntüsünü hala yaşadıklarını söyleyen Musa Çağıran, o günü şu sözlerle anlattı: “Orada yakaladığımız 1-1’lik skor, grupların bize altın tepside sunulduğunu gösteriyordu. Buna rağmen elendik ama Basser’in kırmızı kartı ve hakemin yönetimi bizi çok etkilemişti. 1 dakikada 2 gol yedik. Futbol böyle bir şey. 60. dakikaya kadar her şey yolundaydı. Rakip bile bırakmıştı. Bir hatadan sonra yediğimiz gol onları yeniden canlandırdı.”
 
’GÜCÜMÜZ KALMAMIŞTI’
 
“Bizi yıkan da zaten o oldu. 10 kişi kaldıktan sonra da işimizin kolay olmadığı açıktı. Sağa, sola koşmaktan ileriye çıkmaya gücümüz kalmamıştı. Aslında, hepimiz Pinto’nun golünden sonra –bu iş bitti- dedik. Çok mutluyduk. Ama, sonra maçın bitmediğini gördük. Soyunma odasında çok mutsuzduk. 10-15 dakika sadece hoca konuştu. Kimseden çıt çıkmıyordu. Herkesin başı öndeydi. Bizim takımımızda Avrupa tecrübesi olan futbolcu sayısı az. Grupları kalıp, UEFA’da Bursaspor’u temsil etmek güzel olacaktı. Ama, biz mücadele olarak hak etmedik.”
 
’TUNCAY ŞANLI İÇİN SÖYLENECEK SÖZ YOK’
 
Genç oyuncu, yeni transferlerin takıma mutlaka katkısı olacağını söyledi.
 
Musa Çağıran, takıma katılan yeni oyuncuların katkısını göreceklerini söyledi. Özellikle, Tuncay Şanlı için, “Onun için söylenecek söz yok. Yeterince tanınan bir oyuncu. Fenerbahçe’de yaptıkları ortada. İngiltere’ye gitti, son dönemde fazla forma şansı bulamadı ama oynadığı maçlarda iyi işler yaptı. Sezon başı kampı geçirmemiş. Ama bu çok önemli değil. Fiziğine baktığınızda bir eksiği yok. 1 haftalık yoğun bir programla hazır olacağını düşünüyorum. Fernando Belluschi de teknik kapasitesi yükser bir oyuncu. İtalya’da oynamış. Takıma faydalı olacaktır. Zaten herkesin formaya hazır olması gerekiyor” dedi.
 
’ALLAH BANA BURSASPOR’DA OYNAMAYI NASİP ETTİ’
 
Musa Çağıran, Galatasaray’da bulamadığı huzuru Bursa’da yakaladığını söyledi.
 
Musa Çağıran, Galatasaray tecrübesini ve sonrasında Bursaspor’a geliş hikayesini de şu sözlerle anlattı: “Galatasaray’a attığım golün anlamı büyüktü. Ben Galatasaray’a transfer olduğumda 18 yaşındaydım. Rijkaard döneminde sürekli konuşuyordum kendisiyle. -Ne yapmam gerekiyor oynamam için- dedim. -Eksiğin yok sadece maç eksiğin var. A2’de maç eksiğini kapat ikinci yarı oynatacağım- dedi bana. Sonra hoca gitti, Hagi geldi. Hagi döneminde, ilkyarının son maçında Mustafa Sarp, Ayhan, Barış sakatken bile Hakan ve Sabri’yi oynatıp beni oynatmadı.”
 
’GÜZEL ŞEYLER DUYMUŞTUM’
 
“Belki oynasaydım farklı olabilirdi. Sonra Konya’ya kiralık gittim. İyi bir sezon geçirdim. İlk maçımızı Bursaspor’la oynamıştık hatta. Ben de çok iyi performans göstermiştim. Sonra tekrar sezon başı kampına gittim Galatasaray’da. Fazla şans bulamayacağımı biliyordum. Kiralık gidemedim. Bursaspor da vardı o zaman. Kiralık istemiyordu Bursaspor. Transferin son günü haber bekliyorum, olursa olur, olmazsa kalacağım artık. Fakat çok istiyordum Bursaspor’a gelmeyi . Bursa’da oynayan arkadaşlarımdan çok güzel şeyler duyuyordum. Allah bana nasip etti. Son gün geldik.”

 Olay Gazetesi

    • ben&ben  
    14 Eylül 2012 | 11:04
    ismail tayfun...... ben senin bırak halı sahada futbol oynadıgınııı sen topu görünce armut sananlardansın.. belkide sen volkana küfür edipte ,sonra takımdan ayırılınca.. hocaya kızanlardansındır ..nasılki ben burda senin yazdıgını okuyorsam belki musada okuyordur (onunda bir tablet bilgisayarı vardır demii)kendine yapılmasını istemedigin şeyi başkasına yapma VALLA musanın kendini gelişticegine ben kesin inanıyorum da senin gibi insanlar kendini bir tülü geliştiremiyor ismail cigiiiim
    • İsmail Tayfun  
    13 Eylül 2012 | 00:04
    -6
    Bu adamın samimi olduğuna inanmıyorum hele Gs.maçında kendi kalesine bilinçli gol attığını,Bursasporu büyük takım olarak görmediğini biliyorum.Peki bu adamın özelliği ne neden Ertuğrul Sağlam bu adamdan vazgeçmiyor.Tabi G.sarayda ilk hatasında kapının önüne koydular buarada kimse ses çıkartmıyor ben bu adamın Bursaspor forması giymesinden hicap duyuyorum.Kendini geliştireceğini sanmıyorum.
    • alP  
    12 Eylül 2012 | 17:46
    ofansif olarak birazdaha kendini geliştir, cesaretli oyna musa super topçu olacaksin.
    • abdül hamit  
    12 Eylül 2012 | 02:35
    bu orta sağ iş yapar kimse durduramaz BELLUSCHİ,MUSA,MURAT YILDIRM,TUNCAY, ENDİYAYE ÖN LİBORAYA İŞAALLAH 10 numara olr bence, sizede olrmu arkadşlarrr.
    • dyl  
    11 Eylül 2012 | 22:21
    bu seneki en iyi transferimiz olacağının sinyallerini verdi.kendini biraz daha geliştirdiğinde ilk 11 in değişmez oyuncusu olacaktır
    • bursabursa  
    11 Eylül 2012 | 20:15
    Murat Yıldırım ve Barış Örücü ile dönüşümlü oynarlarsa rekabet hepsine yararlı olur,tabii en başta takıma
    • Real Love  
    11 Eylül 2012 | 18:51
    Anlamissindir Teksas ile ultrAslan arasindaki farki . Adami TiTRETiRiZ .
    • Samet  
    11 Eylül 2012 | 18:43
    Uzun ve Selçuk İnan'ın da yaptığı gibi bitirici paslar, ara paslar deniyor sürekli ama kendini geliştirmesi gerekiyor. Pas ve şut becerilerini geliştirirse mükemmel bir oyuncu olacağı kesin. Çok teknik ve hırslı.
    • Ünitimsah Ozan  
    11 Eylül 2012 | 18:09
    Vay be konuşması güzelde 92 li ama evli helal olsun çocuğa futbol hayatına olumlu yansıyacaktır musada ışık var..
    • sangallen  
    11 Eylül 2012 | 16:07
    Helal sana musa cagıran
    kalpinde Bursaspor sevdası varsa bu iş olur derim ben:-)
    • bursabursabursa  
    11 Eylül 2012 | 15:20
    sen yönetime söyle içlerindeki para hırsını yenip fiyatları düşürürlerse o stad her maç dolarda yönetimdeki bu kafayla zor be musa kardeşim
    • Rorschach  
    11 Eylül 2012 | 15:12
    Eşine mi oha Musa aynı yaştayız evli miydin sen
    • Bursasporumm  
    11 Eylül 2012 | 14:59
    Musa kardeşim tamam gerçekten yürekten oynuyorsun tamam en ufak sözüm yook iyide oyuncusun ama şu uzaktan gereksiz şut vurmasan daha çook sevicem seni :)
    • teteh  
    11 Eylül 2012 | 14:30
    Bu sezona çok iyi başladı. . Performansını arttırarak devam edeceğine inanıyorum. . Oyunun sadece savunma yönünü değil,sorumluluk alarak ofansif yönünüde oynarsa takımımıza daha faydalı olacaktır. . Çünkü çok yetenekli bir kardeşimiz. . Ümit milli takımın hollandayı 2-1 yendiği hazırlık maçının tamamında oynadı. . Hatta maçın son dakikaları olmasına rağmen topla ileriye çıkarak savunmanın arasına çok şık bir pas attı maalesef pozisyon golle sonuçlanmadı. . İşte bu tip hücum organizasyonlarını Bursasporumuzda da musadan izlemek istiyoruz. . Ayrıca n'diaye de musanın bu şekilde oynaması için çok iyi bir şans ve uygun bir futbolcu. . Allah sakatlık vermez inşallah. . Antrenmanlarda ve maçlarda başarılarının devamını diliyorum. . Golü 'çağıran' musa. . . . :)
    • sorea  
    11 Eylül 2012 | 12:35
    Musayı ilk geldiğinde sevememiştim açıkçası ama gün geçtikçe alışıyorum yürekli bir kardeşimiz
    • Bursasporun Aşığı  
    11 Eylül 2012 | 10:34
    Musayı bende Pes oyunundan tanıyorum :) Gerçekte de çok iyi bir oyuncu herşey zamanla..Gs maçında Kendi kalesine gol atmasaydı iyi olurdu, olsun olur böyle şeyler sonuçta güzel oynuyor..Başarılarının devamnı dilerim.
    • Furkan yazici  
    11 Eylül 2012 | 10:22
    -18
    N diayeden cok daha fazla kosan cok daha yararli bir oyuncu bence
    • meraklıkanarya  
    11 Eylül 2012 | 10:11
    Musa görevini iyi yapan bir futbolcu fakat yerli yersiz şut atmayı bırakırsa taraftarında sevgilisi olabilecek kapasitede.N'diaye ile oynaması bir handikap çünkü ikisi de aynı tip oyuncular ve yaş olarakta birbirine yakınlar şimdi ve geleceğin vazgeçilmez oyuncularımız olacaklar.
    • texas  
    11 Eylül 2012 | 10:03
    13
    Helal olsun sana musa yaşın daha çok geç kendini biraz geliştirirsen gerçekten türk futboluna damga vurursun

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR