KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Bir sezon işte böyle geçti!..

20 Mayıs 2013 | 11:11

15 yorum

9488 okunma

Spor Toto Süper Lig'i 55 puan ile 4. sırada tamamlayan Bursaspor, üst üste 4. kez Avrupa Kupaları'na katılmaya hak kazandı.

Yeşil-beyazlılar, 2012-2013 sezonunun 34 haftalık periyodunda 14 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Timsah, topladığı 55 puan ile ligi 4. sırada tamamlamasına ve 4 sezon üst üste Avrupa Kupaları'na katılma başarısı elde etmesine rağmen buruk bir sezon geçirdi. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifası, Başkan İbrahim Yazıcı'nın vefatı ve kaptan Ömer Erdoğan'ın futbola veda etmesi ile aynı sezonda bir çok şok etkisi yaşayan yeşil-beyazlıların bu sezon öne çıkan başlıkları ise şöyle:

09 Ağustos 2012
AVRUPA'DA FARKLI GALİBİYET
EFA 3. Ön Eleme rövanş maçında Bursaspor, sahasında konuk ettiği Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio'yu 6-0 yenerek adını bir üst tura yazdırdı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde birçok ilke imza atan ve tarihi başarılar elde eden Bursaspor, Avrupa Kupaları'nda Trabzonspor ve Galatasaray ile birlikte en farklı galibiyet elde eden takım ünvanını aldı. Ayrıca, Bursaspor formasıyla çıktığı ilk resmi karşılaşmada mücadelenin kapanış golünü kaydeden genç oyuncu Ozan Tufan, Avrupa Kupaları'nda gol atan en genç futbolcu ünvanına sahip oldu.

30 Ağustos 2012
AVRUPA'YA VEDA ETTİ
Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off mücadelesi ilk maçında sahasında 3-1 mağlup ettiği Twente'ye rövanş karşılaşmasında uzatmalarda 4-1'lik skorla mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Yeşil-beyazlıların avantajlı skoru elinde bulundurmasına rağmen Avrupa Kupaları'ndan elenmesi camiada şok etkisi oluşturdu.

15 Ekim 2012
OZAN İPEK SÜRESİZ KADRO DIŞI
Bursaspor'un yıldız oyuncusu Ozan İpek, yönetim kurulu tarafından süresiz kadro dışı bırakıldı. Ozan'a ayrıca 200 bin TL para cezası verildi. Bursaspor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, "Sözleşmeli futbolcumuz Ozan İpek hakkında teknik heyetimizin vermiş olduğu raporun yönetim kurulumuzca incelenmesi sonucunda futbolcumuza 200 bin TL disiplin para cezası verilmesine, kendisinin süresiz kadro dışı bırakılmasına, Sözleşmeli futbolcumuz Ferhat Kiraz hakkında teknik heyetimizin vermiş olduğu raporun yönetim kurulumuzca incelenmesi sonucunda futbolcumuza 25 bin TL disiplin para cezası verilmesine karar verilmiş olup, kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

28 Ekim 2012
TRABZON'DA TARİHİ GALİBİYET
Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Trabzonspor'un konuğu olan yeşil-beyazlılar, rakibini Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla'nın tek golü ile mağlup ederek, bordo-mavilileri tarihinde ilk kez deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

27 Ocak 2013
ERTUĞRUL SAĞLAM İSTİFA ETTİ
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, görevinden istifa etti. Yeşil-beyazlı takımda birçok ilki yaşayan ve şampiyonluk kupasını kaldıran Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, istifa kararının ardından düzenlediği basın toplantısında bu kararının bir veda olmadığını belirterek, "Bu kararı bir günde almadık. Kim ister, mutlu olduğu ortamdan ayrılmayı. Herkesin karara saygı göstermesini istiyorum. Yeniden bir araya gelmek için şimdi ayrılıyoruz" dedi.

07 Şubat 2013
YENİ TEKNİK DİREKTÖR HİKMET KARAMAN
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından yeşil-beyazlılar, Hikmet Karaman ile anlaşma sağladı. 2,5 yıllık sözleşmeye imza atan tecrübeli teknik adam, "Amacımız teslim aldığımız bayrağı en iyi şekilde değerlendirmek" dedi.

07 Mayıs 2013
BAŞKAN YAZICI"YI KAYBETTİK
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı vefat etti. 3 gündür Acıbadem Bursa Hastanesi'nde yoğun bakımda hayatta kalma savaşı veren 65 yaşındaki İbrahim Yazıcı'nın saat 13.40 itibariyle hayatını kaybettiği açıklandı. Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadi Şener yaptığı açıklamada, Başkan Yazıcı'nın ciddi bir yoğun bakım sürecinden geçtiğini belirterek, "Hayati riski iki gün boyunca hep devam etti. Bu sabah 06.30 sıralarında tekrar kalp durması yaşadık. Tekrar canlandırıldı. Son durmadan sonra maalesef durumu kötüleşerek devam etti. Saat 13.40 itibariyle Başkan İbrahim Yazıcı'yı kaybetmiş bulunuyoruz. Allah'tan ailesine, tüm Bursaspor camiası ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Tıbbın tüm imkanlarıyla elimizden geldiğince gayret sarfettik ama kaybettik" diye konuştu.

13 Mayıs 2013
KAPTAN FUTBOLA VEDA ETTİ
Yeşil-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu Ömer Erdoğan, Bursa Atatürk Stadyumu'ndaki son karşılaşmasına çıktı. 7 sezondur Bursaspor forması terleten kaptan Ömer Erdoğan, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıklamıştı. Taraftarı önündeki son karşılaşmasına çıkan Erdoğan, 83. dakikada oyuna dahil olarak mücadelenin son bölümlerinde hücum hattında görev aldı. Tecrübeli oyuncuya karşılaşma sonrası takım arkadaşları ve taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

19 Mayıs 2013
4 KEZ ÜST ÜSTE AVRUPA'DA
Gençlerbirliği deplasmanına tamamen yerli oyunculardan kurulu kadroyla çıkan Bursaspor, rakibi ile 2-2 berabere kalarak, ligi 4. sırada tamamladı. 4 sezon üst üste Avrupa Kupaları'na katılma başarısı elde eden Timsah'ın Avrupa Ligi'ndeki ön eleme sayısı Ziraat Türkiye Kupası'nın galibine göre belli olacak. Türkiye Kupası'nı kazanan takımın Fenerbahçe olması durumunda yeşil-beyazlılar, Beşiktaş'ın ardından Avrupa'ya giden ikinci takım olacak ve 1 ön eleme, 1 play-off maçı oynayacak. Kupa maçının galibi Trabzonspor olması durumunda ise, Bursaspor, Avrupa Ligi'ne Spor Toto Süper Lig'den katılacak son takım olacak ve 2 ön eleme, 1 play-off maçı yapacak.

 

 

    • berryroad  
    22 Mayıs 2013 | 00:28
    -1
    hikmet hoca takımı hedefe taşımayı başardı.taraftarın gözünde olumlu kanaat oluşturdu. gelecek sezon için kendisine kredi oluşturdu ve şampiyonluk sonrası sürekli aşağı giden ivmemizi tersine çevirmesini bildi. bu yüzden hikmet hocayı tebrik ederim.
    • ismet  
    20 Mayıs 2013 | 22:06
    telefirik rengine oy verelim lütfen yeşil beyaz olsun saygılar
    • İnadınaTeksas  
    20 Mayıs 2013 | 21:09
    transferde geç kalıcaz yine malesef millet fırıl fırıl adam arıyo takviye yapmak için
    • P.M. BATTALA  
    20 Mayıs 2013 | 19:40
    hadise frikik versin sen kullan batalla :)
    • furkan  
    20 Mayıs 2013 | 19:11
    http://www.Bursa.bel.tr/teleferik-anket/ beyler kırmızı geçti yeşil beyazı lütfen oyunuzu kullanın
    • atalay  
    20 Mayıs 2013 | 18:15
    Ortalama 2600 kombine sattik tarih boyunca bence bu konuya el atmak lazim
    • bursankara  
    20 Mayıs 2013 | 16:11
    texaslı yazdıkların doğru ama ferdinand kalmalı aykut alınmasada olur defansda sıkıntı yok diğerlerinde sana hak veriyorum bide yabancı sınırlaması geleceği için mantıklı transferler olur bıde daha cok genc oyuncular.
    • texas  
    20 Mayıs 2013 | 15:48
    -5
    al gençlerbirliğinden aykutu yolla ferdinandı yolla carsonı yolla eduyu yolla tunacyı yolla hakan aslataşı yolla musa çağıranı yolla pintoyu sonra al kaleye kayseriden ertuğrulu al ortahaya kayserıden ceyhunu onların önüne koy batalla belushi sol tarafa ozan dönüyo sağ tarafa al volkan şeni ileride koy ucheyi bak gör nasıl top oynuyo takım . defans belli sağbek şener solbek wedo defn göbek serdaribrahimaykut kapışsınlar forma için. önlibero ceyhun gülselam orta ikili batalla belushi sol ozan ipek sağ volkan şen ileride kalou uche. fişek fişek abuk sabuk adamlar alıyosunuz kanser yapıosunuz milleti artıklarla doldurmayın takımı duy sesimizi hikmet hoca güveniyoruz sana.
    • 10 P.M.B !  
    20 Mayıs 2013 | 15:38
    12
    Seneye herşeyi bir kenara bırakalım doğru politika olursa taraftara umut verilirse en az 15.000 kombine satarız yeterki bizi kandırmasınlar..
    • bursalona  
    20 Mayıs 2013 | 14:29
    12
    hikmet karamana ilk başlarda burun kıvırdık istemedik bizden birisi olarak görmedik ama iyi işler yaptı sevdirdi kendini 4.kez üst üste avrupa yolcusu olmamızda onunda emeği var fakat ondan şehir olarak bi isteğimiz var bize yakışan şehrin kalitesine uygun transferler yapması ve takımdaki gereksiz elemanları göndermesi hakan aslanta,musa çağıran ve tuncay önüzmüzdeki yıl başka takımla anlaşırlarsa çok seviniriz yaptıkları için sağolsunlar ama olmuyo yani kan uyuşmazlığı var. serdar aziz kendine çeki düzen vermeli o bizim kanımız canımız her zaman bizim gözümzde onun yeri ayrı ama en çok o çalışmalı en çok o mücadele etmeli her geçen gün dahada ileri gitmeli futbolunda milli takımın değişilmezi Bursasporun uzun yıllar kaptanı olmalı bi sercan bi volkan olmadı olmazda onu seviyoruz. allah inşallah nasip ederde bu sene uefada gruplara kalırız timsah arenada avrupaya atkı şov yaparız. buraya kalpler konuldu Bursa yolun sonu ölüm olsada !
    • paipai  
    20 Mayıs 2013 | 13:03
    20
    GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ,GÜNEŞLİ GÜNLER ...
    • yavuz  
    20 Mayıs 2013 | 12:20
    21
    geriye dönük incelediğimizde bunca oalnlara ragmen yine avrupada olmamız bence başarıdır ama benm için ilk devrede bedavadan kaçan zayıf takımlara verilen puanlara yanıyo
    • ahmet_1682  
    20 Mayıs 2013 | 11:48
    23
    Bu kadar çok travmadan sonra yinede avrupaya gidiyoruz. bu camia herşeyin en iyilerine layık. inşallah bu sene avrupada gruplara kalacağız...
    • kero  
    20 Mayıs 2013 | 11:21
    24
    3 sene gruplara kalabilmiş olsaydık, avrupa takımı olmuştuk resmen.
    • H.Basri Yıldırım  
    20 Mayıs 2013 | 11:19
    19
    Özetle, sene başında sağlam tramva geçirdik, hoca bıraktı, başkanı şampiyonluk görmeden yitirilen yüreklerin yanına uğurladık, düşerler dediler ama hala dimdik ayaktayız.

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR