KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Benzinlik işi sil baştan

09 Ocak 2015 | 09:35

3 yorum

7467 okunma

Bursaspor, benzinlik arazisini kiralamaktan vazgeçme noktasına gelen Fransız firmasından yeni görüşme talep etti. Taraf eğer anlaşma sağlarsa Bursaspor’un kasasına 6 milyon dolar girecek. Aksi durumda arazi satışa çıkarılacak.

VAZGEÇME NOKTASINDAYDI

Bursaspor'un yakın çevre yolu Soğanlı bölgesinde bulunan 9 bin metrekarelik benzinlik arazisiyle ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Yapılan ihalede 10 yıllık kiralama bedeli karşılığında 6 milyon dolar ile en yüksek bedeli vermeyi kabul eden Total firması çıkan spekülasyonlar nedeniyle kiralama işinden vazgeçme noktasına gelmişti.

TAPU BUGÜN ALINIYOR

Total'in Türkiye genel merkezi konuyu Fransa'ya taşımış ve Bursaspor'un benzinlik arazisi hakkında son kararı Paris'te bulunan dünya merkezinin vereceğini açıklamıştı. Bu süreçte yasal prosedürlerin tümünü aşan Bursaspor Kulübü tapunun alınmasını hak etti. 9 bin metrekarelik arazinin benzinlik ruhsatıyla birlikte tapusu bugün itibariyle Bursaspor'un üzerine geçecek.

YENİ GÖRÜŞME TALEP EDİLDİ

Yaşanan süreci Total'in genel merkezine bildiren Yeşil Beyazlı yönetim, Fransız firmasından yeni bir görüşme talep etti. Bursasporlu ve Fransız yetkililer önümüzdeki hafta benzinlik arazisinin kiralanması konusunda önemli bir zirve gerçekleştirecek. Yapılacak görüşme neticesinde Total eğer 'Evet' derse maddi sıkıntı içindeki Bursaspor rahat bir nefes alacak.

KİRALAMA OLMAZSA SATILACAK

Bursaspor Total'den olumsuz yanıt alması durumunda benzinlik arazisini satışa çıkaracak. O bölgedeki benzinlik ruhsatına sahip arazilerin 10-12 milyon dolar arasında alıcı bulabileceği belirtiliyor. Bursaspor eğer 31 Ocak'a kadar kiralama veya satışı gerçekleştiremez ve bu nedenle UEFA'ya taahhüt ettiği borcu ödeyemezse Avrupa Kupaları'ndan bir yıllık men cezasına bir yıl daha eklenecek.

 Hakimiyet Gazetesi

    • Kahpe Bizans !  
    09 Ocak 2015 | 14:32
    Küçümsediğimiz benzinlik 1 senede fiyatını katladı müthiş kârlı çıkacak kulüp satılıp 1-2 tane daha alabilsek keşke arazi kalıcı gelir böyle oluyor
    • Deliahmet  
    09 Ocak 2015 | 12:46
    komedi baksana benzinlik Bursasporun gelecegi
    • mcrsuleyman  
    09 Ocak 2015 | 12:02
    -7
    son maçta holmen çok iyi oynadı sürekli böyle olacvaksa kalabilir yabancıda serbest ama klubede oturan adama 1 milyon euro verilmez

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR