KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

Avrupa'dan men cezası!

22 Aralık 2014 | 22:14

74 yorum

28658 okunma

UEFA, Bursaspor'a, CAS'ın 2012 yılında ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ifade ederek, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

UEFA, Bursaspor'a, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) 2012 yılında ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ifade ederek, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), CAS'ın 2012 yılında Bursaspor ile ilgili ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ve kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verildiğini açıkladı.

Ceza kararı, Bursaspor'un, 2015/16, 2016/17, 2017/18 veya 2018/19 sezonunda Avrupa kupalarına katılmayı hak kazanması durumunda uygulanacak.

UEFA Tahkim Kurulu, Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın bonservis bedelini geç ödediği gerekçesiyle Bursaspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermişti. Sonrasında bu ceza CAS tarafından ertelenmişti.

Bu cezaya ek olarak UEFA, Bursaspor'un 30 Eylül 2014 tarihine kadar tespit edilen vadesi geçmiş borçlarını 31 Ocak 2015 tarihine kadar kapatmadığı takdirde, önümüzdeki 4 sezonda uygulanmak üzere ilave 1 yıl daha men cezası vereceğini açıkladı.

Ayrıca CFCB, Bursaspor'a, 100 bin avro para cezası da verdi. Bu cezanın yarısının, kulübün vadesi geçmiş borçlarını kapattığını tespit edene kadar ertelendiği ifade edildi.

UEFA, 25 Eylül'de, Bursaspor'un Avrupa Ligi katılım payını finansal fair-play çerçevesinde askıya almıştı.

Başkan Bölükbaşı: ''CAS'a başvurduk''

Başkanımız Recep Bölükbaşı, Bursaspor TV'de UEFA tarafından verilen 1 yıl men cezası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçen dönemden kalan borçlar nedeniyle bu duruma gelindiğini belirten Başkanımız Recep Bölükbaşı şu açıklamayı yaptı;

"Söylenecek bir şey yok. Her yere gittik ve yardım istedik. Bizim dönemimizle alakalı değil. Daha önceki dönemde erteleme cezası vardı. Onu kaldırıp 1 yıl men cezası veriliyor. Akabinde de 31 Aralık tarihine kadar Kasım ve Aralık alacakları var futbolcuların, onları da ödemediğimiz takdirde 1 yıl daha ceza vermeleri söz konusu. Şayet Avrupa Kupaları'na bu yıl gidersek ceza bitecek. Dört yıl içinde gidemezsek zaman aşımına uğrayacak. Avukatlarımız ile görüştük. CAS'a başvurduk. İtiraz dilekçemizi verdik ve duruşma istedik. Bu süreç devam edecek.Göreve geldiğimizde futbolcuların 1 milyon 920 bin Euro geçmiş alacakları vardı. Ancak daha öncesinde Erkan Körüstan yönetimi UEFA ile anlaşma yapmış. Anlaşmadan biz aylar sonra haberdar olduk. Mali konu olduğu için maalesef o dönemde şu an kulübümüzde görev yapmayan Sema hanım bunu bize bildirmedi. Bildirmiş olsaydı geçmiş dönem ödemelerini gelir gelmez yapabilirdik. Biz onları Haziran ayından sonra ödemiş olduk. Futbolcuların kasım ayı alacakları var. Aralık ayı henüz bitmedi. Malum gazete ve televizyonlarda futbolcuların 13 tane maç başı alamadıkları yönünde bilgiler söyleniyor. Böyle bir durum yok. Hiç fazla da alacakları yok. Bir kasım ve aralık var. Birçok kulübün 5-6 aylık ödemedikleri paralar var. Altı ay önce göreve geldiğimiz borçları biliyorduk ama gelince de farklı olduğunu düşündük. Gelir gelmez haziran ayında futbolcu alacaklarını temmuz ve ağustos aylarına yığmışlar. Çekler verilmiş. Vadesi gelenlerde oldu. Biz de çekilen kredinin üzerine de tekrar kredi çektik. Geçen yönetimin borçlarını hala ödüyoruz. Ama bu bir milat olacak. Rahmetli Başkan vefat ettiğinde 40 günlük başkanlık dönemim oldu. O dönemde biz bunu toparlayabilirdik. Ancak bir yıl içerisinde bu kadar borcun olması enteresan. Bazı televizyon kanallarında Holmen, Traore tartışılıyor. Hep söylediğim bir şey vardı. Borçların ödenebilmesi için başta Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Sivil Toplum örgütleri herkesin ve bununla ilgili de aşağı yukarı 1 aya varan kabuller yaptık, şehri bütünleştirme adına. Şehri bütünleştirdiğimizi düşünüyoruz ancak parasal yönde kimsenin bir yardımı olmadı. Kendi yağımız ile kavrulmaya çalıştık. Biz de kredi kullandık. İlişkilerimizi kullandık ve şuana kadar geldik. 1 yıl men cezası var. Bunun daha kötüsü de olabilir. Kasım ve aralık borçlarımızı ödeyemezsek bu ceza 1 yıl daha artacak. Önümüzde bir haftalık bir süre var. Bu süre içerisinde gereğini yapacağız. Sonuçta durum bu. Bizden kaynaklanan bir olay değil. Ama ben Bursaspor olarak bakıyorum. Geçmiş yönetime daha önceki yönetimlerden de bakmıyorum. Sonuçta buraya kadar gelinmiş. Bunun çözümü söz konusu. Bunu çözmek için elimizden geleni şimdiye kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz."

 

    • cinaralti  
    24 Aralık 2014 | 18:50
    ortada bi yalan var birisi cikip aciklasin kamaoyuna
    bizde bilip bilmeden onun bunun gunahini almayalim
    Semra hanim mi Baskan mi ?
    • taraftar  
    24 Aralık 2014 | 16:41
    dünde söyledim bugünde söylüyorum: sayın altepe, ekranlarda spor programına çıkıp, gazetelere sayfa sayfa röportaj vermekle olmaz bu iş! şu an kulüp sıkıntıda ama siz hayal dünyasındasınız; yok Bursasporun borcu stadın kdv'si etmez, yok dünya çapında yıldızlar almalıyız, efendim diğer kulüplerin borcu bizden çok korkmayın, al sana!!! kuru sıkı attın tuttun, 1,5 senede bitircem dedin stad hala yarım, korkmayın biz kulübün arkasındayız diyosun uefadan men edildik! stada artık real mardini çağırırısınız!... körüstan yönetimindekileri de Allah'a havale ediyorum (çünki üyeler malesef ibra etti!) iki cihanda gün yüzü görmesinler, 1 yılda kulübü 5 sene geri attılar! sayın bölükbaşı siz de boş durmayın, madem borç var faaliyet yapın, proje üretin, insanların kapılarını çalın, banka kredisi en kolay iş, vatandaş kampanya bekliyor...
    • cinaralti  
    24 Aralık 2014 | 15:33
    ne semra hanimmis be yakinda dizilerden teklif gelirse hic sasirmayin
    hani derler ya apdala malum olurmus.
    • ercan sar  
    24 Aralık 2014 | 14:07
    AHH Sema Hanım ne yaptın haber vereydin başkan ödemeyi yapıverirdi ulan sizin nasıl hukukçularınız nasıl mali müşavirleriniz var sema hanımın elinde mi Bursasporun kaderi be hey vicdansızlar dur bu tutmazsa eski yönetimden kalan borç dersiniz olmadı ee biz bunları ibra ettik yani yanisi şu BİZİM HERŞEYDEN HABERİMİZ VARDII. o zaman adama sormazlarmı niye başkan oldun hani yiyemiyeciğin şeyin altına yatmasaydın derler ya arkadaş neden başkan oldun sorumluluk senin değilmi körüstan öyle yapmış böyle yapmış yan yatmış çamura batmış eee sen gelmişsin demişsin ki arkadaş ben bu işleri hallederim hoop daha dün bir bugün iki avrupadan men sana bi gündemi tebliğ ettiler bunu yooo sen bunu biliyordun sema hanım ayşe hanım fatma hanım çocuk oyuncağımı bu senin yaptığını sıradan bi adam yapmaz bu kadar lakayıtlık bu işi kaldırmaz açıklamaya bak hele sema hanım haber vermemiş abooov
    • bold  
    24 Aralık 2014 | 13:58
    borç bir spor klübü için abartılacak bir borç değil ama bu men cezasına sebep olacak ihmaller zinciri çok büyük. göz göre göre klübün avrupadan men almasına sebep olundu. bunun sorumluları hem klübü bu hale getiren önceki yönetim hem de bu durumu bile bile önceki yönetimi ibra edip üzerine de geçen bu kadar zaman içerisinde bu konuyu kapatmak için elinden geleni yapmayan bugünkü yönetimdir.
    • Pntcrl  
    24 Aralık 2014 | 12:19
    Cogu kisinin bana kizacagini biliyorum ama soylemek isterim ozan tufan icin sekizler dokuzlar bahsediliyor euro cinsinden satilmali bence evet iyi oyuncu ancak altyapidan kazanimlarla bazi riskleri almak zorundaysak bunu yapmaliyiz , ekonomik bunalim asilamayacak duzeye geldigi zaman ankaragucu olunuyor maalesef, yanlis anlamayin ozan serdar bunlar keske hep kalsa ama ekonomik dar bogaza batmaktan kurtulmanin elzem yolu buysa satilmalilar.
    • caner karaca  
    24 Aralık 2014 | 11:43
    12
    Sampiyon oldugumuz sene bir kurus borcumuz kalmamisti.Simdiiii bir aciklama daha yapildi,ocak ayinin bilmem kacina kadar 30 milyo euro odenmezse ceza 1 yil daha artacak...kampanya yapildi para toplandi diyelim..2 sene sonra tekrar edecek ayni rezillikler.gene borc olacak...1000 lira maas alan cocuklar genemi yardim etsin takima birileri soysun diye...en iyi cozum elindeki yabanci futbolculari saticaksin...alt takimda dayisi olmayan cocuklari takima alacaksin..torpil yapmaya calisanlari yonetimden atacaksin derhal
    • cinaralti  
    24 Aralık 2014 | 10:25
    TFF nin yapadigini bize icimizdeki hainler yapdi yaziklar olsun
    • cinaralti  
    24 Aralık 2014 | 08:36
    -2
    (BursaBursa) diyelimki mazallah isslerin ters gitti matdi yonden
    cok sikinti cekiyorsun kimsede desdek vermiyor varsa elinde
    para edecek seyler satmazmisin?
    isdifa diyorsun tamam sanki baskasi gelince hemen duzelecekmi?
    bakalim bundan sonra aday cikacakmi bu sartlar altinda
    turbunler bom bos ceza usdune ceza ode yan gelip yatan oyuncularin
    parasini ver gogsumuze reklam veren bile yok seyirci kacmis forma satislari
    durmus BASKAN ne yapsin he?
    • adalet mah  
    24 Aralık 2014 | 08:14
    TFF kicina kina yaksin
    • adalet mah  
    24 Aralık 2014 | 08:13
    Beceriksizler
    Utanmadan maçlara geliyorlar
    Siktirin gidin bir faydaniz yok bu kulübe
    Reklam için kulübü bitirdiler
    Taraftar pârasi ile yöneticilik herkes yapar
    • adalet mah  
    24 Aralık 2014 | 08:07
    Hirsizlar yidiler bitirdiler
    Bir kurus bile yediyseniz allah sizi kahretsin
    • adalet mah  
    24 Aralık 2014 | 08:01
    Kulübü kapatin TFF sevinsin
    • fetih can  
    24 Aralık 2014 | 02:31
    Koko, sen baya ucmussun ne 700.000 yolcusu burulas gunde en cok 5000 yolcu tasimistir oda bazi hafta sonlari. Sen arastirma mi yaptin simdi. :)
    • bursabursa  
    23 Aralık 2014 | 19:20
    Sayin Bolukbasi,
    Sizi secenlerin arasinda olmadigim halde bir cok iyi icraatinizdan dolayi bugune kadar destekledim.
    Diger kulupler nasil astilarsa biz de bu handikapi evelAllah asacagiz.
    Ancak;
    Dedikodu olmasini diledigim duyumlara gore"devre arasinda kimi isterlerse satacagiz"demissiniz.
    Dedigim gibi bunun dedikodu olmasini diliyorum.
    Kulubun mali yukunun hafifletilmesi icin herkesin istedigi verimli oyuncularin degil takima katkisi zayif oyuncularin elden cikarilmasi gerekir.aksi takdirde mali basarinin olmazsa olmazi olan sportif basari biter.
    Bursaspor'umuzun temeline dinamit koymak demek olan bu tarz bir hesabin icinde olmadiginizi bizzat sizden duymak istiyoruz.
    Eger bunu duyamayacaksak sizden ve yonetiminizden duymak istedigimiz ikinci sey ISTIFA olacaktir.
    Saygilar
    • efo  
    23 Aralık 2014 | 17:51
    Başkan eski muhasebe müdürü ve erkan körüstan başkanın herşeyden haberi vardı.acıklamasını yaptılar şimdi top sende.
    • mcrsuleyman  
    23 Aralık 2014 | 16:33
    10
    Ya bu körüstan nasil bi adammis bir tek iyi bisey yapmadı bu kulube adam bir bikac ayda ne hale getirdi klubu allah korusun biraz daha dursa demekki tekrar bizi kume dusurcekmis bidaha mumkunse sen hic bir gireve talip olma mahvettin Bursasporumuzu
    • teksas  
    23 Aralık 2014 | 15:43
    23
    körüstan adisini Bursa şehrimiz den kovalım bu adam nefes aldıkca cigerim yanıyor arkadaşlar AL FABRİKANI DA DEFOL GİT..............
    • ölümüne batalla  
    23 Aralık 2014 | 13:41
    11
    körüstan ibra edilmesin diye oy kullanırken üzerimize yürüyenler bu sizin eseriniz. ayrıca bölükbaşı da ibra edilsin yönunde oy kullanmıştı hatırlatırım.

    şimdi Bursamıza sahip çıkma zamanıdır. önderleri de takımdaki Bursanın evlatları olmalıdır!
    • KoKo  
    23 Aralık 2014 | 12:27
    43
    ufak bi araştırma sonucu günlük en az 700.000 yolcu taşıyan BURULAŞ için Bursaspora aktarılacak kişi başı 10 Kuruştan günde; 70.000 TL... bir ayda; 2.000.000 TL.... ve yılda; 24.000.000 TL gelir sağlanabiliyor. biz Bursalılar olarak kulübümüze eski parayla yılda 24 trilyon kazandırabiliriz hodri meydan..

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR