KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

54.Yıl Atatürk Stadyumu'nda!

06 Mayıs 2017 | 11:41

3 yorum

7870 okunma

Bursaspor Yönetim Kurulu, Bursaspor Divan Kurulu ve Bursaspor Vakfı üyeleri“Veda-Vefa- Birlik”, “Dünden, Bugüne ve Geleceğe Sahip Çıkıyor” sloganlarıyla ortaklaşa düzenlenen basın toplantısında yerel ve ulusal medya temsilcileriyle Kültürpark Medya Restoranda bir araya geldi.

Düzenlenen organizasyona efsane kaptanlarımız da eşlik etti.

Organizasyon hakkında bilgilendirmelerde bulunan Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız İdris Sevinç verdi.

İdris Sevinç; " 1 Haziran 2017 Tarihinde Atatürk Stadyumu'nda Bir Araya Geleceğiz"

Divan Kurulu olarak bir yola çıkmak istemiştik. Bu yolculuğa çıktığımız ilk günde vefa dedik. Bunun üzerine genelde çalışmalarımızı oluşturmaya gayret gösterdik. Bu doğrultuda da bir iftar düzenleyelim istedik. Önce niyetimiz Bursa'da nostaljisi olan Yusuf Restaurantta maçlarımız ile ilgili stadyum ile bağlantısı olan, yine bir takım fragmanlarla televizyon led ekranlarında geçmişten bugüne gelen o birçoklarının aklından çıkmayan enstantanelere ile burada bunu düzenleyelim ve akabinde bu aradaki tüm arkadaşlarımız ile bu iftardan sonra kapanışını yapamadığımız Atatürk Stadyumu'na gidelim oradan da hep beraber maça gidelim diye düşünmüştüm. Fakat daha sonra Murat Gülez Başkanımız ve Şenol Dolar kardeşim birçok arkadaşlar ile konuşup, bunu daha geniş kapsamlı bir proje haline getirdiler. Dediler ki; "Biz bunu Atatürk Stadyumu'nda yapacağız". İlk başta 6 bin kişiyi nasıl bir araya getireceksin diye aklımızda soru işaretleri vardı. Fakat azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz. Bu hedefler doğrultusunda yola çıktık. 15 gündür belirli çalışmaların içerisindeyiz. Bu düşünceyi ilk etapta Sayın Başkanımız Ali Ay'a açtık. Kendisi de çok heyecan duydular ve "Başkan bunu yapalım" diye bizlere güç vermiş oldu. Biz buna veda, vefa ve birlik dedik. Az öncede izah etmeye çalıştığım gibi amatör, profesyonel tüm spor camiası içinde bugüne kadar gelmiş geçmiş insanlarımızın resmi törenlerde ortak paydamız olan stadyumumuza veda edememiştik. Bir veda nostalji ile birlikte olsun istedik.

Vefa dedik. Bu vefa 1963'te bir avuç insanın bir araya gelip, büyük zorluklar içinde kurulan Bursaspor'umuzun kurucular dahil olmak üzere tüm başkanlarımızın yad edilmesi anılması .. Kuruluşumuzdan bugüne teknik adam teknik direktör antrenör olarak görev yapmış olan ağabeylerimizi kardeşlerimizi yad etmek istedik. Kuruluşumuzdan bugüne formamızı ıslatan değerli futbolcu kardeşlerimiz yad etmek istedik. Burada içlerinde hakkın rahmetine kavuşan değerli ağabeylerimiz var. Bu ağabeylerimizin birinci derece yakınlarını böylesine bir tabloyu sergilemek istedik.

Birlik dedik. Bursaspor Bursa'daki tüm dinamikleriyle ne zaman ki el ele verdi. Başarı geldi. Dolayısıyla armudun sapı, üzümün çöpü demeden Bursaspor'umuza nasıl faydalı oluruz düşüncesiyle hareket ettik. Düne bugüne ve geleceğe sahip çıkıyoruz dedik. Bursaspor'un nasıl büyük bir camia olduğunu ortaya koymak için yola çıktık. 1 Haziran Bursaspor'umuzun 54.yılı. Bu gece de buluşmaya tüm dinamiklerle bir arada olma arzusundayız.

TÜM CAMİA BİR ARADA OLACAK

Kimdir bu davetliler? Bursa mülki erkanı. Eski ve yeni Bakan ve Milletvekillerimiz. Mevcut ve eski Belediye Başkanlarımız, Bursa'da yer alan 18 tane Organize Sanayi Başkanları, Sendikalar, Sivil Toplum Kuruluşları başkanları, siyasi parti başkanları ve Bursaspor'umuzun tüm yönetim kurulu üyeleri, yerli ve yabancı teknik direktörümüz, yerli ve yabancı futbolcularımız ve aramızdan ayrılan büyüklerimizin 1.derece yakınları bizlerle olacak. Genel ve yerel medyamız. Hepsi de büyük bir mutlulukla buraya iştirak edeceklerini belirtiyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev yapmış değerli üyelerimiz. Bursaspor'umuzun vazgeçilmesi olan altyapıdan yetişen ve Bursaspor formasını giyen yüzlerce isim. Tüm Genel Kurul üyelerimiz ile birlikte bu iftarı gerçekleştirmek istiyoruz.

6 AĞUSTOS'TA SEZON AÇILIŞI YAPMAK İSTİYORUZ

Türkiye'nin en güçlü taraftarımız. Bizim her sene sezon açılışlarımız olurdu. 2009-2010 sezonunda bulunan 6 Ağustos tarihinde tüm taraftarımızla birlikte açılışla beraber konser yapılmasını arzu ediyoruz.

Sadece bir iftar yemeğinden ibaret değil. Bu organizasyona katkı yapanlara baktığımızda, katılanları gördüğünüzde tüm ipuçlarını birbirine bağladığınızda bir iftardan çok fazla olduğunu göreceksiniz. Bu bir harekete geçmedir, silkiniştir, bu bir büyüklük işaretidir. Bursaspor'un 54 yıldır üzerinden biriktirdiği alın terinin bir araya geldiği büyük buluşmadır.

BURSASPOR'UN GELECEĞE GÜÇLÜ VE KARARLI BAKTIĞINI HERKES GÖRECEK

1 Haziran'da buluşmayı gerçekleştirdikten sonra asıl işimiz başlıyor. O gece meydanda bir araya gelecek olan kişilerin, tecrübesine, çevresine, gücüne maalesef kimse ihtiyaç duymadı. Bu nedenle harekete geçeceğiz. Nesillerin nasıl el ele verip bir güç oluşturduğunu, Bursaspor'un geleceğe güçlü ve kararlı olduğunu herkes görecek. Buluşma hiçbir şahsa değil, Bursaspor'a adanmış bir hizmettir.

BURSASPOR ÇOCUK KULÜBÜ, LİSESİ VE KOLEJİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Vakıf ile ilgili bir takım çalışmalarımız oldu. Bugün de Sayın Ali Ay Başkanlığı'nda bir vakıf yönetimimiz var. Vakıf Kurumsallaşmanın bir boyutudur. Vakfın ana amacı eğitimdir. Bu Vakfın içerisinde yürümesini arzu ettiğimiz kulübümüzün bir takım çevrelerle yapmış oldukları çalışmaları görüyoruz. Vakıf olarak "Bursaspor Çocuk Kulübü", Vakıfköy'de "Bursaspor Lisesi" , şehrin merkezinde "Bursaspor Koleji" gibi Bursaspor'u marka yapacak çok önemli hedeflerimiz var. Bu çalışmaların meyvesini alacağımızı hepimiz inşallah göreceğiz.

Bu hizmeti sizlerle, güçlü medyamız ile birlikte yürüteceğiz. Bu büyük organizasyonu yazılı ve görsel medyada 1 Haziran gününe kadar tutabilmek. Ben buradaki tüm arkadaşlarımızın ne kadar Bursasporlu olduğunu biliyorum. Bu konuda gerekli desteği esirgemeyeceklerinden eminim.

Şenol Dolar arkadaşımıza bu çalışmalarda çok katkısı oldu. Kurmuş olduğumuz komitenin başında kendisi var. Sicil Kurulumuz ile birlikte çalışıyorlar.

Şenol Dolar: " Belki de Son Defa Atatürk Stadyumu'nda Olacağız"

Organizasyon komitesinin başında yer alan Şen Dolar ise "İdris Başkanımız birçok şeyi anlattı. Bursa Atatürk Stadyumu'nun birebir yerleşim planlaması üzerine 6 bin kişinin oraya rahatlıkla oturabileceğini öngördük. Çalışmalarımıza başladık. Murat Gülez başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bursa Sanayi ve Ticaret Odası ile görüşme yapıldı ve BTSO Başkanımız İbrahim Burkay bey tüm yemek masrafını üstlendi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bizim buradaki amacımız, geçmişte kulübümüze emek veren büyüklerimizi anıp, yad etmek. Son defa belki Atatürk Stadyumu'nda hep beraber olacağız. Dualarımız ile dilek fenerlerini salarak bir vefa göstereceğiz. Bu organizasyon da Seçme ve Sicil Kurul üyelerimiz ve Vakıf bizim yanımızda. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize ziyaretler yapıldı. Kendilerinin de çok büyük emekleri var. Kendilerine de çok teşekkür ediyoruz. Sizlerden gelecek düşüncelere de açığız. Daha güzel vefa, veda ve birlik gecesini yapmak isteriz. Bursaspor birlik ve beraberlik ruhunu oluşturmak istiyoruz" dedi.

Başkan Ali Ay: " Birliğe çok ihtiyacımız var"

Başkanımız Ali Ay ise yaptığı konuşmada Bursaspor'un birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğu günleri yaşıyoruz dedi. Başkanımız Ali Ay, "İdris Başkan ve Murat Başkan bu projeyi anlattığında çok heyecanlandım. Çünkü hepimiz biliyoruz ki; şampiyon olduğumuz seneden bu yana birlik ve beraberliğimizde maalesef azalma oldu. Vefa ve veda çok önemli ama bence birliğe çok ihtiyacımız var. Bizim için en önemli unsur birliktelik. Ben burada öncelikle bu projeyi ortaya atan Murat Gülez Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada emeği geçen Şenol Dolar kardeşimiz de var. Divan Başkanımıza, Bursaspor Vakfı'na, Bursaspor Yönetimi'ne çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu işten yüzümüzün akıyla çıkacağız. Tüm Türkiye'ye örnek olacağız. Bursaspor'un kasasından para çıkmayacak. Valimize, Büyükşehir Başkanımıza ve BTSO Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah çok güzel şeyleri yakında hep beraber göreceğiz."

 Bursaspor.org.tr

    • ÇorbA  
    08 Mayıs 2017 | 03:30
    -1
    Yalanlarla kaybettiğimiz onurumuz olan stadımız...
    • Oğuzhan1963  
    07 Mayıs 2017 | 01:51
    meydan olacak dediniz millet gelip piknik yapacak dediniz ya allah aşkına şu sahanın ortasında sıcakta kim piknik yapar,timsah arena yerinde yapılacaktı...81 il belediyeler genelinde anket yapılsa açık ara en kötü yönetilen belediye Bursa belediyesidir...
    • Fap  
    06 Mayıs 2017 | 12:11
    Yeni stadyumu bitiremediniz bari şu Atatürk Stadı Meydanı'nı doğru dürüst bir şekilde bitirin be kardeşim hala rezil gibi duruyor !

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR