KULLANICI KAYDI

Onay kodu cep telefonunuza yollanacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Telefon numaranızı ve şifrenizi giriniz.

"Kulübün geleceğini düşünmek gerekiyor"

11 Aralık 2019 | 16:15

0 yorum

4528 okunma

Teknik Direktörümüz Yalçın Koşukavak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Teknik Direktörümüz Yalçın Koşukavak şunları söyledi: "Daha önce de dedim. 6 haftadır kaybetmediğimiz seri bozuldu. İç sahada olması da bizi oldukça üzdü. Oyun da çok farklı git geller oldu. Aslında çok defa ifade ettiğimi gibi kontrollü oynayabilsek rakibin hücum aksiyonlarını kesebilirdik. Ancak öyle oynasaydım eleştirilecektim. Ama heralde oyunun savunma ve hücum tarafını dikkatli oynamanız gerekiyor. Maalesef futbol böyle bir oyun oldu. 50. Dakikada 3-0 olunca ki maçtan sonra da söyledim. Oyuna tekrar dönmek açısından oyuncularımın verdiği reaksyona sevindim. Kazanmak esassa yatak döşek gidip kazanalım. Ben daha iyi anlaşıldığımı düşünüyorum.

Takımı motive etmek istiyoruz. Taraftar sürekli kazanmak istiyor. Onlarda haklı. Daha önce çok kez söyledim. Karşı rakipte size tehlike yaratacak oyuncular var. Altınordu sistematik oynayan bir takım. 9 senedir aynı hoca ile çalışıyor. Bu çok ciddi bir durum. Bende İzmir'li olduğum için kulübün yapısını biliyorum. Altınordu çok ciddi bir rakip. Çok dingin ve genç oyunculara sahip bir takım. Menemen keza öyle. Bu ligde kolay maç yok. Daha önce de söyledim. Bunu kabul etmemiz gerekiyor öncelikle. Savunma yapmak küçülme demek değildir. Bazı maçlar savunma ağırlıklı oynamak zorundayız. City hücum ederek her maçı kazanamaz. Maç kaybettik, avantaj kaybettik. Çok üzgünüm. Devre arasına daha iyi gidebilirdik. 25 puanlı Akhisar çok mutlu ki Süper Lig kadrosunu korumasına rağmen. 35 maç çok uzun bir yol. Ahlar, vahlar her haftayı doğru yaşatmaz. Radikal kararlar almamız lazım."

İstifa konusuna da açıklık getiren Yalçın Koşukavak "Şimdi öyle bir şey yok. Olsa sizinle paylaşırdık. Şuanda ki meselemiz 3 maçı iyi bir şekilde geçip, devre arasında iyi bir modla girmewyi sezon sonu da şampiyon olmak istiyoruz. Hatay bu hafta ki maç itibari ile ki bu hafta 8 futbolcusunun 4. Sezonu. Antrenör değişse de mantalite yerleşmiş oraya. Ekonomik olarak rahatlar, takviye yapıyorlar. Onlar da avantajlı tabi. En son maçta 7 oyuncusu 4. Sezon yan yana oynayan topçu. Bu çok önemli bir avantaj. Akhisar takımı 8,9 oyuncusu Süper Ligden kalan oyuncusu, Erzurum da öyle. 80, 90 yıllarında lig oynanmaya başlar başlamaz Fenerbahçe ve Galatasaray ligi götürürmüş. Şimdi öyle değil. Rakipler zorlu ve sürekli reaksyon veriyorlar. Size soru sorsam hızlı cevap veremezsiniz. Oyuncu kadrosu sürekli değişiyor. 2 yıl önce ki Bursaspor'u say desem sayamazsınız" dedi.

"Transfer konusunda şu anda öyle bir şey konuşmamız zamansız. Sürekli bir portföyüm var ancak önce Bursaspor kulübünün ekonomik anlamında şartlarına bakmak istiyoruz. Önce transferi açalım derlerse bir şeyler yapılacak. Ekonomik anlamda kolay bir durum değil. Devre arasında transfere ihtiyaç var ancak şartlar önemli. Kadro ile alakalı ip uçları vermek doğru değil. Bilinmezlik kaybolmaması lazım. Altınordu baskılı bir kulüp değil. Ali'yi oynatın şampiyon olalım demiyorlar. Ligin sonuncusu olsa da kimse rahatsız değil. Burada genç oyuncularla oynayıp 16. Sırada olsanız nasıl bir tepki alırsınız. Sadece Vakıfköy'den gelen oyuncularla oynama şansımız olsa. Bu beklentide Altınordu geçtiğimiz 3 sezon çıkma şansını kaçırıyordu kimse b irşey demedi. Bu sezon ligin son sıralarında yine kimse bir şey demiyor. 19 yaşında ki oyuncu 4 sezondur oynuyor ancak Bursaspor Süper Lig'den geldiğinden dolayı baktığınızda orada kaç genç oyuncu oynattınız deseniz cevap veremezler"

Son olarak Selçuk Şahin'in açıklamalarıyla alakalı gelen soruya ise "Selçuk Şahin hata yaptım demedi. 5 gün değil çıkmadığı sayı. Salonda da antrenman yaptı. Üst adelesinde ki ezikten dolayı. İğne ile sahaya çıktı. Shehu ondan daha fazla antrenmana çıkmadı ancak performansı ortada. Kubilay ayak kemiğinde ki çatlakla oynadı. Oyuncular iyi niyetiyle oynuyıor ama her futbolcu her zaman iyi oynamıyor maalesef. Ben antrenör olarak tolare edeceğim başarı böyle gelecek. Her hata yapana bir şey söylersek olmaz. Deneyimli oyuncunun yaptığı hataya takılırsak, arkadan giren hangi oyuncu başarılı olabilir. Jiras Kembo konusuyla alakalı yönetim bana bir şey demedi. Bende sizin gibi twitterdan gördüm. O günkü şartlarda gerekiyorsa almak zorundayım. Bursaspor kulübünün menfaatini gözetmek zorundayım. Bence de öyle olmalıdır. Transfer olur, olmaz ama bu kulübün geleceğini düşünmek bana daha doğru geliyor" dedi.

 Bursaspor.org.tr


    Henüz Yorum Yazılmamış

GÜNDEM TWEET

FİKSTÜR